Opublikowano 3 sierpnia3 sie W dniu 1.08.2025 o 21:16, Patapon napisał(a):Na PS Store właśnie pojawiło się demko.To jakieś nowe demko, czy to co wcześniej na Steam było? Dobrze, że przesunęli premierę, bo jest sporo rzeczy do poprawy.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie Straszliwe gówno to demo xD ale i tak wezmę fulla bo od tamtej pory sporo naprawili, nie rozumiem po co je dali dla posiadaczy konsol, strzał w kolano
Opublikowano 4 sierpnia4 sie W dniu 2.08.2025 o 12:05, Lukas_AT napisał(a):Ciekawe jak ten Gothic 3 bedzie dzialal. Czy w koncu nadejdzie naprawiona wersja gry?Grałem na PC nie tak dawno z odpowiednimi dodatkami i w tym momencie da się już grać bez jakichkolwiek (tak, żadnych) ścin. Kwestia tego, czy zaimplementują co trzeba.W dniu 1.08.2025 o 22:41, SebaSan1981 napisał(a):Pojawią się w końcu w tych Gothicach jakieś postacie kobiece oraz kreator postaci?W dwójce są kobiety wsród NPC, nawet sporo.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie Autor W dniu 1.08.2025 o 21:41, krzysiek923 napisał(a):Klasyczny Gothic, Gothic 2 i Gothic 3 na Xbox i PlayStation w 2026.Zawsze zastanawiałem się, dlaczego tylko Switch dostał te porty - oby na PS5 również wydali w pudełeczku
Opublikowano 4 sierpnia4 sie Pewnie wydadzą, ale też chyba nikt się nie zdziwi za bardzo, jeśli na płycie będą wersje kodu niepozbawione jakichś znaczących błędów. Tak jak w przypadku Risen, gdzie ostatnia szansa to wydanie kompletnej trylogii, ale wtedy pewnie 2 lub/oraz 3 będzie posiadała błędy. xd
Opublikowano 8 listopada8 lis Btw zobaczcie ile wyświetleń mają filmy o poszczególnych wersjach językowych Edytowane 8 listopada8 lis przez DarkStar
Opublikowano 9 listopada9 lis Ciekawe też kiedy wyjdzie trylogia na konsole z trójką - zapowiedzieli i cisza. Mam nadzieję, że trochę przy tej trójce posiedzą, ale też wątpię czy da się to wydać w normalnym stanie.
Opublikowano środa o 14:585 dni Autor Kurde, niby drewno, ale jakoś dziwnie mi się to podoba i mam ogromną ochotę w to zagraćAż sobie chyba ELEXa odpalę
Opublikowano środa o 15:065 dni Przez tyle lat nie ograłeś tego Eleksa i nagle ochoty nabrałeś, bo jakaś gra ci go przypomina? wtf? xd
Opublikowano środa o 15:235 dni Słodkie. Takie "mamy wiedźmina w domu". Ja czekam na remaster trylogii, szkoda że nie wydali go wcześniej. Pewnie najlepiej ograć na PC ale chcę mieć w końcu gothiczka z osiągnięciami.
Opublikowano środa o 15:405 dni 13 minut temu, Chewie napisał(a):Słodkie. Takie "mamy wiedźmina w domu".Cóż, twórcy oryginalnego Wiedźmina inspirowali się Gothikiem, to dlaczego nie w drugą stronę.13 minut temu, Chewie napisał(a):Ja czekam na remaster trylogii, szkoda że nie wydali go wcześniej. Pewnie najlepiej ograć na PC ale chcę mieć w końcu gothiczka z osiągnięciami.Na GOG będą na 100% i pewnie nie będzie wymagany ponowny zakup tych gier, jak w przypadku Risen.
Opublikowano środa o 18:145 dni Autor 3 godziny temu, krzysiek923 napisał(a):Przez tyle lat nie ograłeś tego Eleksa i nagle ochoty nabrałeś, bo jakaś gra ci go przypomina? wtf? xdNo niestety, ale gier jest tak dużo, a czasu tak mało plus do tego dość łatwo przychodzi mi porzucanie tytułów na rzecz czegoś innego, że wciąż tego ELEXa nie skończyłem, mimo ponad 50h na liczniku.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. \\Już mniejsza z tymi paskudami, które wyglądają jakby wyrwały się z jakiejś gry Neila Druckmanna, ale cenzurowania gry dla dorosłych to nie rozumiem w ogóle. Brutalna tematyka, niewolnictwo, tortury, satanizm i inne atrakcje, ale trochę odsłoniętych cycków to już widocznie za dużo według deweloperów. Ciekawe dla kogo oni to robią, bo raczej nie dla fanów oryginalnego Gothica.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Jprdl. W podstawówce wszyscy grali w gothica czy gta san andreas to nikomu nie przeszkadzało, teraz jak 99% fanbase to stare chłopy to robią cenzurę, niech ten dei w końcu zdechnie. Trochę sobie wbili nóż w plecy bo nowych graczy raczej takie drewno też nie będzie interesować.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. To jest po prostu znak obecnych czasów. Za dzieciaka grając w Gothica 2 zawsze miałem obawę przed zapuszczeniem się zbyt daleko na leśnej ścieżce, przed wejściem do jaskini, póżniej przed wizytą w Górniczej Dolinie itd. Było wiele takich miejsc, które potrafiły wzbudzać niepokój i które wolałem omijać szerokim łukiem (przynajmniej do czasu odpowiedniego wzmocnienia postaci) teraz coś czuje, że jeśli sprzeda im się Gothic 1 i zrobią remake 2, to najstraszniejszym miejscem od odwiedzenia w całej grze będzie Czerwona Latarnia.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Na reddicie już się zesrali przez memy https://www.reddit.com/r/worldofgothic/comments/1p5c7c4/anyone_posting_shitposts_about_women_in_gothic/
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 22 minuty temu, Chewie napisał(a):Jprdl. W podstawówce wszyscy grali w gothica czy gta san andreas to nikomu nie przeszkadzało, teraz jak 99% fanbase to stare chłopy to robią cenzurę, niech ten dei w końcu zdechnie. Trochę sobie wbili nóż w plecy bo nowych graczy raczej takie drewno też nie będzie interesować.To też kwestia bardziej realistycznej grafiki, śmieszne jest to że skąpo ubrane postacie w nowych grach ich (wydawców, developerów?) gorszą ale już mega brutalność nie. Za gówniaka grałem w Mortala 2 na Amidze i mimo że ta gra była brutalna to na tyle przerysowana że jakoś nie wryła mi się negatywnie w umysł a z drugiej strony teraz żadnemu dzieciakowi bym nie pokazał niektórych akcji z nowych Mortali, TLOU2 czy RE2R bo jest to wszystko na tyle graficzne że może mocno zryć psychę ale cenzura jakoś omija akurat te kwestie i gówniaki grają w nowe Mortale nawet na turniejach (póki były organizowane).
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Makabryczna gra dla dorosłych z krwią, przekleństwami i ludźmi składanymi w ofierze: Randomowe japońskie RPG z kategorią wiekową od 6 lat:
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 8 minut temu, DarkStar napisał(a):W grach Falcomu są takie rzeczy? :)Falcom to taki Atlus na sterydach, oczywiście że tak.