Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Dopiero odkryłem, że w grze są rolki, teraz już jesteśmy w domu i można grać jak w normalne Soulsy ^^.Szkoda, że nie widziałem o tym przed walką z bossem starej kopalni, bo z rolką to zapewne prosta potyczka.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Autor Kojarzy ktoś, czemu Horatio w Nowym Obozie nie chce ze mną rozmawiać? Ciągle tylko "nie teraz", "odejdź" itp.Gadałem z Jeremiaszem w tawernie, opowiedział mi o Horatio i wiem, że po usłyszeniu właściwej odpowiedzi, ten bydlak udzieliłby mi darmowego treningu siłowego, ale niestety nie mogę nawet wszcząć z nim konwersacji.Jedynie gdy nosiłem im wodę to mogłem go zaczepić, ale tylko opcja przekazania wody była dostępna.Zaznaczam, że wcześniej zrobiłem misję z wodą, a potem postawiłem się Lewusowi, obiłem mu mordę, a później wykonałem ze dwie misje dla łysego od ryżu - to mogło mieć jakiś wpływ?
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Co poniektórzy to chyba trochę odlecieli z opiniami o tej grze.Za dużo samograjow, awoved itp.To jest dobra gra z solidnymi fundamentami ale ma sporo bolączek i technicznie wygląda jak wczesne ps4 a w ruchu to już w ogóle szkoda gadać. Ja nie gralem w oryginal nie nam żadnego sentymentu, i porównywanie tej gry do KCD to jest xd.Rozumiem ze gra może sie podobać ale rozbierając ta grę na czynniki pierwsze od systemu walki po kreacje świata to to gra w 2026r nie wybija się ponad drewnianą przeciętnosc. I nie ma w tym nic złego, takie gry też sa potrzebne i znajdą swoich fanów.Ja bym jej wystawił takie 6+/10.Jak polatają na konsolach i będzie to chodzić tak jak powinno to punkt mozna dodać.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Czytajac posty slinka mi cieknie. Myslalem ze to chwilowe ale jednak nie. Rozdziewicze stellara i zabieram sie za Gothica. Bardzo mi przypadl do gustu ale Evki tez nie moge tak zostawic. Oboje zasluguja na moja uwage, ale po kolei.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 16 minut temu, Wredny napisał(a):Kojarzy ktoś, czemu Horatio w Nowym Obozie nie chce ze mną rozmawiać? Ciągle tylko "nie teraz", "odejdź" itp.Gadałem z Jeremiaszem w tawernie, opowiedział mi o Horatio i wiem, że po usłyszeniu właściwej odpowiedzi, ten bydlak udzieliłby mi darmowego treningu siłowego, ale niestety nie mogę nawet wszcząć z nim konwersacji.Jedynie gdy nosiłem im wodę to mogłem go zaczepić, ale tylko opcja przekazania wody była dostępna.Zaznaczam, że wcześniej zrobiłem misję z wodą, a potem postawiłem się Lewusowi, obiłem mu mordę, a później wykonałem ze dwie misje dla łysego od ryżu - to mogło mieć jakiś wpływ?Mam te samą sytuację. Pewnie wybraliśmy nie te opcje dialogową i już po ptakach.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Autor Tylko z kim, jak ja z nim nie dałem rady ani razu porozmawiać jeszcze
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. A dobra pomyliłem z tym bokserem nad jeziorem xd On nas może nauczyć walki ale wybrałem nie te odpowiedź co trzeba.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Godzinę temu, Ukukuki napisał(a):A dobra pomyliłem z tym bokserem nad jeziorem xd On nas może nauczyć walki ale wybrałem nie te odpowiedź co trzeba.To nie bokser znad jeziora tylko pan Jan Błachowicz xD
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 1 godzinę temu, Wredny napisał(a):Kojarzy ktoś, czemu Horatio w Nowym Obozie nie chce ze mną rozmawiać? Ciągle tylko "nie teraz", "odejdź" itp.Gadałem z Jeremiaszem w tawernie, opowiedział mi o Horatio i wiem, że po usłyszeniu właściwej odpowiedzi, ten bydlak udzieliłby mi darmowego treningu siłowego, ale niestety nie mogę nawet wszcząć z nim konwersacji.Jedynie gdy nosiłem im wodę to mogłem go zaczepić, ale tylko opcja przekazania wody była dostępna.Zaznaczam, że wcześniej zrobiłem misję z wodą, a potem postawiłem się Lewusowi, obiłem mu mordę, a później wykonałem ze dwie misje dla łysego od ryżu - to mogło mieć jakiś wpływ?Nie pamiętam dokładnie, ale trzeba zebrać wszystkie opinie o ryżowym ksieciu i wtedy jest opcja z nim gadać i jako argument pojawi się również dodatkowa opcja czemu miałby cię uczyć - żeby przeciwstawić się ryżowemu.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Autor No ta opcja powinna się pojawić niby po rozmowie z Jeremaiah w tawernie - trudno, olać, choć trochę szkoda pięciu darmowych punkcików.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):Dopiero odkryłem, że w grze są rolki, teraz już jesteśmy w domu i można grać jak w normalne Soulsy ^^.Szkoda, że nie widziałem o tym przed walką z bossem starej kopalni, bo z rolką to zapewne prosta potyczka.Jakie rolki? 4 godziny temu, Wredny napisał(a):Kojarzy ktoś, czemu Horatio w Nowym Obozie nie chce ze mną rozmawiać? Ciągle tylko "nie teraz", "odejdź" itp.Gadałem z Jeremiaszem w tawernie, opowiedział mi o Horatio i wiem, że po usłyszeniu właściwej odpowiedzi, ten bydlak udzieliłby mi darmowego treningu siłowego, ale niestety nie mogę nawet wszcząć z nim konwersacji.Jedynie gdy nosiłem im wodę to mogłem go zaczepić, ale tylko opcja przekazania wody była dostępna.Zaznaczam, że wcześniej zrobiłem misję z wodą, a potem postawiłem się Lewusowi, obiłem mu mordę, a później wykonałem ze dwie misje dla łysego od ryżu - to mogło mieć jakiś wpływ?Miałem podobny problem i też się dziwiłem czemu to nie działa ale potem jakoś to popchnąłem do przodu i wpadł darmowy trening. Tak jak pisał XM trzeba pogadać jeszcze z kilkoma osobami ale nie wiem dokładnie z kim. Może jeszcze wpadnie jak zagadasz z kimś mniej oczywistym i nie z okolicy.3 godziny temu, Schranz1985 napisał(a):Co poniektórzy to chyba trochę odlecieli z opiniami o tej grze.Za dużo samograjow, awoved itp.To jest dobra gra z solidnymi fundamentami ale ma sporo bolączek i technicznie wygląda jak wczesne ps4 a w ruchu to już w ogóle szkoda gadać.Ja nie gralem w oryginal nie nam żadnego sentymentu, i porównywanie tej gry do KCD to jest xd.Rozumiem ze gra może sie podobać ale rozbierając ta grę na czynniki pierwsze od systemu walki po kreacje świata to to gra w 2026r nie wybija się ponad drewnianą przeciętnosc.I nie ma w tym nic złego, takie gry też sa potrzebne i znajdą swoich fanów.Ja bym jej wystawił takie 6+/10.Jak polatają na konsolach i będzie to chodzić tak jak powinno to punkt mozna dodać.W porównaniu do KCD chodzi raczej o coś innego niż grafika, mechanika i technikalia. Właśnie mi przypomniałeś, że ostatnią grą, która mnie podobnie wkręciła było właśnie KCD 2. Bardziej tutaj chodzi o klimat, poziom trudności, dialogi, świat gry, zachowania NPC itp. Taki awoved mnie kompletnie nie przekonał aż dziwię się, że oni chcą robić 2 część. Natomiast to prawda, że gdyby jakaś inna nowa gra cierpiała na takie bolączki jak Gothic to była by zjechana z góry na dół. Na walkę jak w Wiedźminie nie ma co tutaj liczyć ale jest jednak progres w stosunku do tego co było 25 lat temu :)
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 8 minut temu, Elitesse napisał(a):Jakie rolki?Miałem podobny problem i też się dziwiłem czemu to nie działa ale potem jakoś to popchnąłem do przodu i wpadł darmowy trening. Tak jak pisał XM trzeba pogadać jeszcze z kilkoma osobami ale nie wiem dokładnie z kim. Może jeszcze wpadnie jak zagadasz z kimś mniej oczywistym i nie z okolicy.W porównaniu do KCD chodzi raczej o coś innego niż grafika, mechanika i technikalia. Właśnie mi przypomniałeś, że ostatnią grą, która mnie podobnie wkręciła było właśnie KCD 2. Bardziej tutaj chodzi o klimat, poziom trudności, dialogi, świat gry, zachowania NPC itp. Taki awoved mnie kompletnie nie przekonał aż dziwię się, że oni chcą robić 2 część. Natomiast to prawda, że gdyby jakaś inna nowa gra cierpiała na takie bolączki jak Gothic to była by zjechana z góry na dół. Na walkę jak w Wiedźminie nie ma co tutaj liczyć ale jest jednak progres w stosunku do tego co było 25 lat temu :)Przewroty z akrobatyki
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 9 godzin temu, Wredny napisał(a):No ta opcja powinna się pojawić niby po rozmowie z Jeremaiah w tawernie - trudno, olać, choć trochę szkoda pięciu darmowych punkcików.Z tego co pamiętam, w oryginale po wyjasnieniu Lewusa ta opcja dialogowa znikała.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Tutaj tak nie jest bo ja rozmowę z Horatio miałem już po dwóch misjach dla ryżowego i nauczył mnie, a Lewisa wyjaśniłem jak tylko wszedłem do obozu.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 15 godzin temu, Schranz1985 napisał(a):Co poniektórzy to chyba trochę odlecieli z opiniami o tej grze.Za dużo samograjow, awoved itp.To jest dobra gra z solidnymi fundamentami ale ma sporo bolączek i technicznie wygląda jak wczesne ps4 a w ruchu to już w ogóle szkoda gadać.Ja nie gralem w oryginal nie nam żadnego sentymentu, i porównywanie tej gry do KCD to jest xd.Rozumiem ze gra może sie podobać ale rozbierając ta grę na czynniki pierwsze od systemu walki po kreacje świata to to gra w 2026r nie wybija się ponad drewnianą przeciętnosc.I nie ma w tym nic złego, takie gry też sa potrzebne i znajdą swoich fanów.Ja bym jej wystawił takie 6+/10.Jak polatają na konsolach i będzie to chodzić tak jak powinno to punkt mozna dodać.Tak wyglądały gry na wczesne PS4 xD? Oczywiście wiem, że jak zwykle jesteś surowy, ale wydawało mi się, że ta gra jest idealnie w klimaty Schranza 1985, brutalna, staroszkolna i klimatyczna, ale jednak zawiodłem się xD.Btw ta zbrojka mocna, w ogóle podoba mi się ten wzrost siły poprzez rozwój, RPGi mają z reguły z tym problem, czy to Crimson, czy Wiesiek, czy KCD, wszystkie robiły to gorzej od rimejku starusieńkiej gry.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 12 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Btw ta zbrojka mocna, w ogóle podoba mi się ten wzrost siły poprzez rozwój, RPGi mają z reguły z tym problem, czy to Crimson, czy Wiesiek, czy KCD, wszystkie robiły to gorzej od rimejku starusieńkiej gry.Te przykłady to tam jeszcze ciul. Trzeba być chorym zwyrolem by wrzucać do swoich gier RPG skalowanie jak ten psychopata z Bethesdy. Jedna z rzeczy, za które bardzo cenię soulsy, że mogę poczuć w łapie ten ulepszony miecz i czuje wzrost siły. Ominął mnie Gothicowy szał ale im więcej się dowiaduje o tym tytule tym chętniej bym zagrał.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor Nie no Schwanz pierdoli jak potłuczony (i jak zwykle w formie białego wiersza).Może na sama premierę, przed tym patchem 60fps było z gierką coś mocno nie tak, ale ja zacząłem jakieś 3 dni temu i oprócz spadków płynności w bardziej zaludnionych lokacjach (i okazjonalnego "rwania" przy obracaniu kamerą) nie doświadczyłem na zwykłym PS5 czegoś, o czym warto wspominać (OK, dwa crashe na 20h gry).A z tym "wygląda jak wczesne ps4" to już mocno kiszczakiem leci i przypierdolką, żeby było kontrowersyjnie - świat gry, lokacje, roślinność, oświetlenie - gierka wygląda ślicznie i trzeba być ślepym, żeby pisać takie bzdury.I od razu zaznaczę, że nie mam żadnych różowych okularów, bo przecież pisałem, że w GOTHICa nigdy wcześniej nie grałem (jedynie w ELEXa i trochę w pierwszego RISENa).To po prostu świetna, staroszkolna gra, która w dobie dzisiejszych samograjów robi mocne wrażenie ogromem możliwości, surową brutalnością i satysfakcją z pokonywania kolejnych wyzwań - tyle wystarczy, by siedziała w głowie i żebym tęsknił, kiedy nie gram, a jak gierka wywołuje we mnie takie uczucie to wiem, że jest dobrze i nie muszę szukać dziury w całym.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 minutę temu, Wredny napisał(a):Nie no Schwanz pierdoli jak potłuczony (i jak zwykle w formie białego wiersza).Może na sama premierę, przed tym patchem 60fps było z gierką coś mocno nie tak, ale ja zacząłem jakieś 3 dni temu i oprócz spadków płynności w bardziej zaludnionych lokacjach (i okazjonalnego "rwania" przy obracaniu kamerą) nie doświadczyłem na zwykłym PS5 czegoś, o czym warto wspominać (OK, dwa crashe na 20h gry).A z tym "wygląda jak wczesne ps4" to już mocno kiszczakiem leci i przypierdolką, żeby było kontrowersyjnie - świat gry, lokacje, roślinność, oświetlenie - gierka wygląda ślicznie i trzeba być ślepym, żeby pisać takie bzdury.I od razu zaznaczę, że nie mam żadnych różowych okularów, bo przecież pisałem, że w GOTHICa nigdy wcześniej nie grałem (jedynie w ELEXa i trochę w pierwszego RISENa).To po prostu świetna, staroszkolna gra, która w dobie dzisiejszych samograjów robi mocne wrażenie ogromem możliwości, surową brutalnością i satysfakcją z pokonywania kolejnych wyzwań - tyle wystarczy, by siedziała w głowie i żebym tęsknił, kiedy nie gram, a jak gierka wywołuje we mnie takie uczucie to wiem, że jest dobrze i nie muszę szukać dziury w całym."żebym tęsknił, kiedy nie gram" - no właśnie, tak jest tylko przy trudnych RPG u mnie xD. To uczucie tęsknoty za światem jest niepowtarzalne, jeden minus to ciągłe niedospanie, ale coś za coś :D.Poeta znowu fajnie gada i porównuje do tej wydmuszki rimejko-remastera Obliviona, który jest tylko i wyłącznie nakładką graficzną i nic nie dodał, zebrał dobre recki od prasy za grafikę, chodził bardzo słabo na wszystkim (i tak się nieźle bawiłem, ale te peany były w przypadku Obka i Bethesdy bardzo mocno przesadzone, bo sama gra była identyczna i miała identyczny gameplay).
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Przez te porównania do Obliviona, czuje się jak w 2002, wojenka gothikowców z morrowindziarzami na forach php by przemo
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 12 minut temu, Rooofie napisał(a):Przez te porównania do Obliviona, czuje się jak w 2002, wojenka gothikowców z morrowindziarzami na forach php by przemo Zawsze byłem tym ładnym amerykańskim z wielkiej Bethesdy xD.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor Wczoraj, po zdobyciu umiejętności wspinania, poszedłem popływać i sporo dobrego wyciągnąłem z wraków.Jakby kto pytał to ten łuk można ściągnąć telekinezą - nie wiem, czy to najlepszy łuk w grze, ale ma pojebane staty (i równie pojebane wymagania DEX).Trafiłem też do jaskini goblinów i jakież było moje zdziwienie, że nie mieszkają sami Udało się uciec, bo jestem za słaby, żeby chociaż milimetr paska mu ściągnąć, a jak już przestał się gniewać to cichaczem udało mi się opierdzielić obydwie skrzynie (polecam tylko tę bliżej niego, bo ta druga to syf, zupełnie nie warty bycia w tak trudnym miejscu).
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ja pamiętam jak czekałem na premierę Gothica 3, byłem wtedy w 3 klasie gimnazjum. Władowałem całą kasę w ulepszenie PC pod te grę. A dostaliśmy niesamowitą kupę. Co do Remake, ja bawię się świetnie i dla mnie to jest gra wybitna jak każda o której ciągle myślę żeby wrócić i zagrać. No ale niestety budowa domu i dziecko na głowie więc zostaje 2h gry dziennie tak aby nie grać kosztem snu. No ale w niedziele sobie odbije xd
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 8 minut temu, Ukukuki napisał(a):Władowałem całą kasę w ulepszenie PC pod te grę. A dostaliśmy niesamowitą kupę.Ja wtedy dni odliczałem do premiery jako psychofan Gothica i po godzinie gry zawód był tak duży, że wyć mi się chciało z rozpaczy co te niemiaszki odjebały. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Czokosz
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. @Wredny to miejsce gdzie jest łuk jest nad wrakiem statku na plaży stezeżonej przez ogniste jaszczury? Wydawało mi się że ogołociłem całość, ale jest jeszcze po co wracać. No nadal mam tam nieotwartą skrzynię w kajucie kapitana. Zabrakło do niej cierpliwości.