Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill f

Featured Replies

Opublikowano

Tak jak mówiłem wcześniej, ja po rimejku miałem przesyt walkami, więc chętnie przywitam teraz "spokojniejszą" część, z większym naciskiem na zagadki, unikaniem zagrożenia i walczeniem tylko w ostateczności. 

SH2 od Blooberów wypracował lepszą pozycję startową dla f, więc jeśli gra będzie dobra, to podejrzewam, że jest szansa na zadowalającą sprzedaż i powolne wchodzenie Cichego Wzgórze z powrotem do mainstreamu. 

Silent Hill f będzie bardzo ważną grą w perspektywie przyszłości serii. 

• Odpowiedzi 505
  • Wyświetleń 28,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dupeczka z SH: "Ohajo gozaimatsu, jestem Konatsu i odgrywam główną rolę w SH. Czuję się zaszczycona mogąc brać udział w tym projekcie i mam nadzieję, że moja rola spodoba się fanom serii" Babochłop z

• Trailer (klimet) mi się podobał, z jednym wyjątkiem. Czy protagonistka koniecznie musi być uczennicą w mundurku, który jak sugeruje trailer, będzie podatny na uszkodzenia :p   Zalatuje troch

• No biorąc pod uwagę, że robiąc kompletnie nową grę mogli dobrać dowolny setting i obsadę, a wybrali grę pod najbardziej oklepany w Japonii fetysz, to trochę śmieszno

Opublikowano

To Higurashi nie jest jednak takie złe jeśli chodzi o kreche. Na screenach wyglądało dużo gorzej jak się wyszukiwało. Lecę właśnie całość na Crunchyrollu :problem: Powiem, że warto tak dla poznania pomysłowości tego czubka od f :obama: Zajebiście jest ogarnięty kontrast właśnie między sielankową kreską, a poruszanymi motywami, no creepy fchuj xD

Opublikowano

Dobra, skończyłem oglądać Higurashi. Te ostrzeżenia o triggerach w SHf po tym, zdają się być znamienne.

Teraz to na Fke czekam z siórem w obu łapach :reggie:

Opublikowano
36 minut temu, Szermac napisał(a):

Dobra, skończyłem oglądać Higurashi. Te ostrzeżenia o triggerach w SHf po tym, zdają się być znamienne.

Teraz to na Fke czekam z siórem w obu łapach :reggie:

Ja zainstalowałem na Decku pierwszy epizod, jest darmowy. Anime podobno robi dobrą robotę jak na streszczenie historii, która w VNowym oryginale zajmuje z 80h, jutro w robocie będzie czytane.

Opublikowano
W dniu 15.03.2025 o 10:45, Szermac napisał(a):

No ja raczej też nie xD

W ogóle to w trailerze padają słowa, że główna bohaterka Hinako nie żyje. Ciekawe jak od tego wychodzi fabułka.

Może nie fizycznie, jako ciało.

Opublikowano
2 godziny temu, mitra napisał(a):

Może nie fizycznie, jako ciało.

Właściwie po obejrzeniu tego anime od Ryukishiego i po kilku razach trailera SHf, trochę można się domyślić paru motywów, które są delikatnie pokazane w nim i po tym monologu też.

Ciekawe jak dużo zaaplikuje takich rzeczy w grze w podobie do Higurashi :P

Ale już bez złudzeń, to będzie grube xD

Opublikowano

Trailer (klimet) mi się podobał, z jednym wyjątkiem. Czy protagonistka koniecznie musi być uczennicą w mundurku, który jak sugeruje trailer, będzie podatny na uszkodzenia :p

Zalatuje trochę motywami robionymi pod pryszczatych piwniczaków.

Jeszcze kolekcjonerki z figurką ze zdejmowanymi ubraniami brakuje :)

Opublikowano
Cytat

(...)uczennicą w mundurku, który jak sugeruje trailer, będzie podatny na uszkodzenia :p

:spicy: good

Opublikowano

A w czym ma być japońska uczennica w japońskiej grze? Jeszcze mieli tupet zrobić jej ładną twarz więc mam nadzieje że ktoś coś z tym zrobi

Opublikowano

Przeciez w japonii do dzis chodza w mundurkach a tym bardziej w latach 60. W jeansach mialaby popier.dalac?

6 minut temu, SnoD napisał(a):

Zalatuje trochę motywami robionymi pod pryszczatych piwniczaków.

Jeszcze kolekcjonerki z figurką ze zdejmowanymi ubraniami brakuje :)

Zalatuje resetera.

Opublikowano

No biorąc pod uwagę, że robiąc kompletnie nową grę mogli dobrać dowolny setting i obsadę, a wybrali grę pod najbardziej oklepany w Japonii fetysz, to trochę śmieszno :)

Opublikowano

Mogli zrobić o wielorybie po 40 wpierdalającym litrami lody przy netflixie.

Opublikowano

No kurde szkoda, że nie gra się niebinarnym transem popylającym na wózku inwalidzkim albo chociaż jakąś murzynką z nadwagą :/ 

Chociaż uczciwie trzeba przyznać, że rozdzierające się ciuszki ukazujące trochę ciała to nie może być przypadek, zwłaszcza w grze w której steruje się młodziutką azjatką :isee: jakoś Jamesowi w SH2 kurtka się nie niszczyła. 

Opublikowano

No niezbyt udana ta proba podkopania japonskiego geniuszu artystycznego przez fanow gierek wiadomego w y d a w c y. Oby na tym sie skonczylo.

Opublikowano

Macie w głowie tylko same skrajości? Inną opcją był tylko "niebinarny wieloryb"? :p

Opublikowano

No niebywałe, japońska uczennica lat 60 w Japonii i jej znajomi, CHODZĄ W MUNDURKACH SZKOLNYCH NA PRZERWACH I PO LEKCJACH? Masakra.

Opublikowano

Mundurek u japońskiej uczennicy to nic. Najgorsze, że pewnie po japońsku tam będą gadać. 

Opublikowano

Co nie? Ohyda. Ciekawe czy protagonistka będzie seksownie piszczeć "YAMEDE KUDASAI!" podczas wyrywania się z objęć potworów :spicy: 

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Pewnie poszło o zbyt ostre sceny z udziałem małolatów, Australijczycy są na to mocno wyczuleni. Homecoming też zaliczyło u nich kiedyś bana, ale to z innego powodu i po wprowadzeniu kilku zmian gierka została dopuszczona do sprzedaży, tym razem może już nie być tak lekko.

Opublikowano

Mam nadzieję, że nie przyjdzie im do łba cenzurowanie w jakiejś formie.