Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill f

Featured Replies

Opublikowano

Z jakiegoś powodu jednak previewsy mówią, że jest zajebiście i gra może okazać się najlepszą z serii jeśli utrzyma poziom tych 5 godzin, w które grali. Ja tam czekam.

• Odpowiedzi 505
  • Wyświetleń 28,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dupeczka z SH: "Ohajo gozaimatsu, jestem Konatsu i odgrywam główną rolę w SH. Czuję się zaszczycona mogąc brać udział w tym projekcie i mam nadzieję, że moja rola spodoba się fanom serii" Babochłop z

• Trailer (klimet) mi się podobał, z jednym wyjątkiem. Czy protagonistka koniecznie musi być uczennicą w mundurku, który jak sugeruje trailer, będzie podatny na uszkodzenia :p   Zalatuje troch

• No biorąc pod uwagę, że robiąc kompletnie nową grę mogli dobrać dowolny setting i obsadę, a wybrali grę pod najbardziej oklepany w Japonii fetysz, to trochę śmieszno

Opublikowano
3 hours ago, Szermac said:

Z jakiegoś powodu jednak previewsy mówią, że jest zajebiście i gra może okazać się najlepszą z serii jeśli utrzyma poziom tych 5 godzin, w które grali. Ja tam czekam.

Pewnie pisali to recenzenci z rocznika >2000

Wychodzi jakiś Silent zupełnie inny od reszty zarówno pod względem klimatu, miejscówki, gameplayu i już najlepszy z serii leo

Opublikowano

Łe tam, się zobaczy, ogra się samemu i będzie jasne.

Opublikowano

RE4 też miało być jakieś bez duszy, SH2 też, teraz co gierka to jest doom i gloom, a na końcu wychodzi bengier i na to samo liczę tutaj.

Opublikowano

Deluxe na Steamie za 389, zwykła za 339, chyba nie doszło do polskiej aktualizacji ceny.

Kupuje na Prosiaka, nie widziałem w preview narzekania na działanie.

Gamespot też posłodził.

Opublikowano

Nikt tego nie napisał, a mnie to wkurwia - bohaterka chodzi jak jebany RoboCop.

Opublikowano
W dniu 2.08.2025 o 16:14, KrYcHu_89 napisał(a):

Deluxe na Steamie za 389, zwykła za 339, chyba nie doszło do polskiej aktualizacji ceny.

Kupuje na Prosiaka, nie widziałem w preview narzekania na działanie.

Gamespot też posłodził.

Na Enebie masz za 220 zł.

Opublikowano

Jezu te uderzenia :/ Ogólnie dopóki się nie zacznie walki to wygląda intrygująco. Sam klimat, japońskość. Ale moment uderzenia i to nawet nei drewno, to jakby klatek naimacji nie było, jakby ktośrobił "myk kijem, ała jak boli, ojojojoj". To podczhodzi momentami pod parodię. Te kwaitowe przeciwniki też czasem średnie. No kurde jakby miało cenę Chronosa czy tam Mafii 4 to luz, ale takto hmm ryzyczko. No zawód jak narazie.

Opublikowano
3 minutes ago, Basior said:

Jezu te uderzenia :/ Ogólnie dopóki się nie zacznie walki to wygląda intrygująco. Sam klimat, japońskość. Ale moment uderzenia i to nawet nei drewno, to jakby klatek naimacji nie było, jakby ktośrobił "myk kijem, ała jak boli, ojojojoj". To podczhodzi momentami pod parodię. Te kwaitowe przeciwniki też czasem średnie. No kurde jakby miało cenę Chronosa czy tam Mafii 4 to luz, ale takto hmm ryzyczko. No zawód jak narazie.

Inspirowali się Keną, tam też tak było.

Opublikowano
3 minuty temu, Basior napisał(a):

Ale moment uderzenia i to nawet nei drewno, to jakby klatek naimacji nie było, jakby ktośrobił "myk kijem, ała jak boli, ojojojoj".

Toż to specjalnie jest zrobione tak samo jak w bijatykach 2d żeby lepiej było wyczuć moment uderzenia/uniku/parry.

Opublikowano
8 minutes ago, łom said:

Toż to specjalnie jest zrobione tak samo jak w bijatykach 2d żeby lepiej było wyczuć moment uderzenia/uniku/parry.

No ale Silent Hill to ne jest bijatyka :(

Opublikowano
38 minut temu, Czoperrr napisał(a):

No ale Silent Hill to ne jest bijatyka :(

Wszystko się zgadza, bo to nie jest Silent Hill Coolface

Opublikowano
2 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Pozwólcie, że zapytam w druga stronę - a czy walka w SH2R jest tak dobra, że narzekacie na pokazaną tutaj?

Jest lepsza.

Opublikowano
1 minute ago, Josh said:

Jest lepsza, bo łatwiej jej uniknąć Aloy_cool1

Czy ja wiem, w remake trudno uniknąć walki poza terenami otwartymi w przeciwieństwie do OG gdzie przebiegało się sprintem całą grę.

Opublikowano

Na luzaku większość przeciwników można ominąć. Wiadomo, że nie jak grasz pierwszy raz, ale jak robisz kolejne podejście i wiesz gdzie znajdują się maszkary, to robisz speedrun szybciej niż w Residencie.

Opublikowano
1 minute ago, Josh said:

Na luzaku większość przeciwników można ominąć. Wiadomo, że nie jak grasz pierwszy raz, ale jak robisz kolejne podejście i wiesz gdzie znajdują się maszkary, to robisz speedrun szybciej niż w Residencie.

Skończyłem tylko raz bo mi potrafił laptok zamulić ale mam już pudełeczko na PS5 to przyjdzie czas na odfoliowanie i kolejne przejścia boomer

Opublikowano
19 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Jest lepsza.

a czy jest ona dobra? ;) Nie pytam prowokacyjnie, nie grałem w remake, ale nawet Silent z najlepszą walką (czyli Homecoming) wciąż miał walkę... no miał walkę i to mnie więcej widzę w SHf.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

a czy jest ona dobra? ;) Nie pytam prowokacyjnie, nie grałem w remake, ale nawet Silent z najlepszą walką (czyli Homecoming) wciąż miał walkę... no miał walkę i to mnie więcej widzę w SHf.

Jest po prostu okej - czuć ciężar ciosów, dobrze odwzorowano to, że James to żaden zabijaka, tylko przeciętny Kowalski (a raczej Smith), dobrze zbalansowano kruchość bohatera i odczucie walki nieprzygotowanego gościa z dziwnymi pokrakami z faktem, że po prostu czuć satysfakcję jak się porządnie zleje potworasa i dobije butem, do tego nieźle zrobiono mieszanie meelee i walki na dystans. Na pewno bym tej gry nie polecał ze względu na walkę, ale też nie ma absolutnie powodów do wstydu.

Opublikowano

Ciężko stwierdzić czy w SH2r lepsza opierając się w przypadku SHf na filmiku z jutuba.

Ja tylko mam nadzieję że to walka tutaj nie będzie na żywo taka jaka jest w ostatnim Alone in the Dark, tam to jest top drewno zrobione.

Opublikowano

No jest drewno delikatne w sh2r, ale takie, ze hmm jest akceptowalne, bardziej nieporadne, wpisujące sie przy odrobinie przymknięcia oka do przyjęcia. A jest takie powoduje efekt wybijający z wczuwy, tak zaskakująco niepasujący. I taki na razie wyglada ze jest w f.