Opublikowano 2 sierpnia2 sie Z jakiegoś powodu jednak previewsy mówią, że jest zajebiście i gra może okazać się najlepszą z serii jeśli utrzyma poziom tych 5 godzin, w które grali. Ja tam czekam.
Opublikowano 2 sierpnia2 sie 3 hours ago, Szermac said:Z jakiegoś powodu jednak previewsy mówią, że jest zajebiście i gra może okazać się najlepszą z serii jeśli utrzyma poziom tych 5 godzin, w które grali. Ja tam czekam.Pewnie pisali to recenzenci z rocznika >2000 Wychodzi jakiś Silent zupełnie inny od reszty zarówno pod względem klimatu, miejscówki, gameplayu i już najlepszy z serii
Opublikowano 2 sierpnia2 sie RE4 też miało być jakieś bez duszy, SH2 też, teraz co gierka to jest doom i gloom, a na końcu wychodzi bengier i na to samo liczę tutaj.
Opublikowano 2 sierpnia2 sie Deluxe na Steamie za 389, zwykła za 339, chyba nie doszło do polskiej aktualizacji ceny.Kupuje na Prosiaka, nie widziałem w preview narzekania na działanie.Gamespot też posłodził.
Opublikowano 2 sierpnia2 sie Nikt tego nie napisał, a mnie to wkurwia - bohaterka chodzi jak jebany RoboCop.
Opublikowano 3 sierpnia3 sie W dniu 2.08.2025 o 16:14, KrYcHu_89 napisał(a):Deluxe na Steamie za 389, zwykła za 339, chyba nie doszło do polskiej aktualizacji ceny.Kupuje na Prosiaka, nie widziałem w preview narzekania na działanie.Gamespot też posłodził.Na Enebie masz za 220 zł.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie Jezu te uderzenia :/ Ogólnie dopóki się nie zacznie walki to wygląda intrygująco. Sam klimat, japońskość. Ale moment uderzenia i to nawet nei drewno, to jakby klatek naimacji nie było, jakby ktośrobił "myk kijem, ała jak boli, ojojojoj". To podczhodzi momentami pod parodię. Te kwaitowe przeciwniki też czasem średnie. No kurde jakby miało cenę Chronosa czy tam Mafii 4 to luz, ale takto hmm ryzyczko. No zawód jak narazie.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie 3 minutes ago, Basior said:Jezu te uderzenia :/ Ogólnie dopóki się nie zacznie walki to wygląda intrygująco. Sam klimat, japońskość. Ale moment uderzenia i to nawet nei drewno, to jakby klatek naimacji nie było, jakby ktośrobił "myk kijem, ała jak boli, ojojojoj". To podczhodzi momentami pod parodię. Te kwaitowe przeciwniki też czasem średnie. No kurde jakby miało cenę Chronosa czy tam Mafii 4 to luz, ale takto hmm ryzyczko. No zawód jak narazie.Inspirowali się Keną, tam też tak było.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie 3 minuty temu, Basior napisał(a):Ale moment uderzenia i to nawet nei drewno, to jakby klatek naimacji nie było, jakby ktośrobił "myk kijem, ała jak boli, ojojojoj".Toż to specjalnie jest zrobione tak samo jak w bijatykach 2d żeby lepiej było wyczuć moment uderzenia/uniku/parry.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie 8 minutes ago, łom said:Toż to specjalnie jest zrobione tak samo jak w bijatykach 2d żeby lepiej było wyczuć moment uderzenia/uniku/parry.No ale Silent Hill to ne jest bijatyka :(
Opublikowano 4 sierpnia4 sie 38 minut temu, Czoperrr napisał(a):No ale Silent Hill to ne jest bijatyka :(Wszystko się zgadza, bo to nie jest Silent Hill
Opublikowano 4 sierpnia4 sie Pozwólcie, że zapytam w druga stronę - a czy walka w SH2R jest tak dobra, że narzekacie na pokazaną tutaj?
Opublikowano 4 sierpnia4 sie 2 minutes ago, Paolo de Vesir said:Pozwólcie, że zapytam w druga stronę - a czy walka w SH2R jest tak dobra, że narzekacie na pokazaną tutaj?Jest lepsza.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie 1 minute ago, Josh said:Jest lepsza, bo łatwiej jej uniknąć Czy ja wiem, w remake trudno uniknąć walki poza terenami otwartymi w przeciwieństwie do OG gdzie przebiegało się sprintem całą grę.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie Na luzaku większość przeciwników można ominąć. Wiadomo, że nie jak grasz pierwszy raz, ale jak robisz kolejne podejście i wiesz gdzie znajdują się maszkary, to robisz speedrun szybciej niż w Residencie.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie 1 minute ago, Josh said:Na luzaku większość przeciwników można ominąć. Wiadomo, że nie jak grasz pierwszy raz, ale jak robisz kolejne podejście i wiesz gdzie znajdują się maszkary, to robisz speedrun szybciej niż w Residencie.Skończyłem tylko raz bo mi potrafił laptok zamulić ale mam już pudełeczko na PS5 to przyjdzie czas na odfoliowanie i kolejne przejścia
Opublikowano 4 sierpnia4 sie 19 minut temu, Czoperrr napisał(a):Jest lepsza.a czy jest ona dobra? ;) Nie pytam prowokacyjnie, nie grałem w remake, ale nawet Silent z najlepszą walką (czyli Homecoming) wciąż miał walkę... no miał walkę i to mnie więcej widzę w SHf.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):a czy jest ona dobra? ;) Nie pytam prowokacyjnie, nie grałem w remake, ale nawet Silent z najlepszą walką (czyli Homecoming) wciąż miał walkę... no miał walkę i to mnie więcej widzę w SHf.Jest po prostu okej - czuć ciężar ciosów, dobrze odwzorowano to, że James to żaden zabijaka, tylko przeciętny Kowalski (a raczej Smith), dobrze zbalansowano kruchość bohatera i odczucie walki nieprzygotowanego gościa z dziwnymi pokrakami z faktem, że po prostu czuć satysfakcję jak się porządnie zleje potworasa i dobije butem, do tego nieźle zrobiono mieszanie meelee i walki na dystans. Na pewno bym tej gry nie polecał ze względu na walkę, ale też nie ma absolutnie powodów do wstydu.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie Ciężko stwierdzić czy w SH2r lepsza opierając się w przypadku SHf na filmiku z jutuba. Ja tylko mam nadzieję że to walka tutaj nie będzie na żywo taka jaka jest w ostatnim Alone in the Dark, tam to jest top drewno zrobione.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie No jest drewno delikatne w sh2r, ale takie, ze hmm jest akceptowalne, bardziej nieporadne, wpisujące sie przy odrobinie przymknięcia oka do przyjęcia. A jest takie powoduje efekt wybijający z wczuwy, tak zaskakująco niepasujący. I taki na razie wyglada ze jest w f.