Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 235
  • Wyświetleń 14,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kolejny profesor producentem xd

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

Dobra, a czy ktoś oprócz mnie czeka? Kurcze, no trzymam kciuki za nowego gracza na rynku sieciówek + legendarny gunplay od Bungo.

Opublikowano

to samo mówili o arc raider ;) że beka przed premierą, że dead on arrival. Kto wie co to będzie. Ten trailer najfajniejszy póki co.

Opublikowano

Akurat ARC Raiders każdy wyczekiwał, a z tego jest nieustanna beka od pierwszej zapowiedzi.

Opublikowano

Ja na tę bekę nie zwracam uwagi. Jak gra będzie dobra to ją kupię jak kupiłem AR, ale koniecznie MUSI pojawić się przed premierą co najmniej jedna beta, a najlepiej dwie jak właśnie było w przypadku gry Embark Studios. W ciemno niczego nie biorę.

Opublikowano

Eh, Arc Raiders zapowiadało się na kapę przez lata, sami twórcy to powiedzieli (opisywałem długi wywiad, na jednej z pierwszych stron tematu o Arc Raiders, bo przed tą resuscytacją w 2025, mało się o grze mówiło).

Zauważmy, że pierwsza odpowiedź, gdy to napisałem, brzmiała, cytuję: "przykro mi, ale to nie będzie gra dla mas". Obecnie Arc Raiders jest najpopularniejszą płatną grą na Steamie, i czwartą w ogóle.

Trochę myślę, że widzimy tu starcie nowej i starej szkoły, w której stara nie ma szans na efektywność finansową. Szwedzi postawili na AI, nad którym mocno pracowali od wielu lat, i bardzo sobie chwalą mądrość Koreańczyków z Nexonu w monetyzacji gier.

Bungie tymczasem, wiadomo - zaczęli pracować naraz nad 5-10 grami, chuj z nich wszystkich wyszło, Marathon z nich wszystkich zaszedł relatywnie najdalej, ale i tutaj nie wiadomo jeszcze, czy dziecko się urodzi. Może widać brak skupienia po tym, jak wypaliło im Destiny i w sumie po prostu ciągnęli Destiny tyle lat - ale to już bardzo inna epoka dla nowych gier, bo Destiny zaczęli robić w 2010 roku, wtedy pod kuratelą Activision Blizzard, później to Destiny kontynuowali, z sukcesami. Samo Sony ma problemy ze skutecznym, bezwzględnym ogarnięciem budżetowania gier online.

Arc Raiders to jednak przykład, że sukces i porażka nie są tak daleko i że "nigdy nie wiadomo", co jeszcze wyjdzie. Nie skreślałbym firmy, która stworzyła dwa spośród największych fenomenów w historii strzelanek online, a kolejne dodatki do Destiny 2 zbierały raczej kapitalne recenzje. Ale też nie skreślam szans na ich upadek.

Opublikowano

Z tymi gaasami to często nie wiadomo aż do ostatniej chwili. Jak coś zażre na początku, podłapią streamerzy i media to jest efekt kuli śnieżnej. Ale na rynku ciasno...

Kolekcjonerka na bogato, Dualsense będzie, no uparcie pompują temat. Jak to się wyjebie to beka 100x Concord.

a804dd7d61335f7c6536813c951e62125fd55a8b.webp

Opublikowano

Arc Raiders dostało dobrego sentymentu dopiero jakoś rok temu albo nawet mniej? Pamiętam że jak były bety Marathona i Arców razem mniej więcej to już leciały dobre opinie, ale z jeszcze pare miesięcy wcześniej to kto to widział kolejny extraction shooter, kolejny gaas, a dajcie spokój.

Marathon ma szanse dzięki Arcowi(a ARC trochę zyskał dobrej prasy przy porównaniu z Marathonem w tych testach wtedy), Arc uderzył do mas, ale jako gra PvP ma wiele problemów i to nawet część wynikających z samej mechaniki gry i bycia 3rd person. Marathon ma szanse trafić do graczy PvP, szczególnie jeżeli Embark nie ogarnie fali cheaterów i masy exploitów.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

A jest w ogóle planowana jakaś beta przed premierą?

Opublikowano

Gamespot pisze, że Bungie ogłosiło, że ma być beta w lutym, chyba odnosząc się do tego, że wcześniej to powiedzieli. Tuż przed premierą ma też być "otwarty weekend" (rozumiem, że 28 lutego). W sumie nie jestem pewien, czy będą to osobne rzeczy.

Opublikowano

Nawet pokazali taką samą lunete jaka jest w destiny od lat. Widac do kogo będzie skierowana ta gra.