Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Ja tak tylko wspomnę, że PSX to zbyt gruby temat, by to zmieścić w jednym numerze, dlatego chcemy to podzielić na swoistą trylogię.PSOne Extreme Narodziny (1994-1996)PSOne Extreme Rewolucja (1997-1998)PSOne Extreme Dziedzictwo (1999-2001)Format jeszcze jest dopracowywany, więc jeszcze chwila do oficjalnej zapowiedzi, ale całość będzie spójna i numerowana od 1 do 3.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. W dniu 1.02.2026 o 10:52, Perez napisał(a):Pany, będę chciał odpalić ankietę ze specjalami, bo dużo różnych opcji się pojawia, więc warto to wybadać nieco szerzej. Mogą być również propozycje typu "Historia RPG" itp., o ile faktycznie ktoś na takie coś by czekał, żeby nie wrzucać na zasadzie "o, to dodam wszystkie gatunki gier".Z tych tematów, które się przewijają:PSP + PS VitaPS one (to już w zasadzie się dzieje)Wii + Wii UNintendo 64GameCubeGBA DS + 3DS (a może i osobno)X360 PC #2Sega Mega DriveOdpalę takie pytanie też na Fejsie, pozbieram propozycję i powstanie nam ankieta.Grupowanie konsol nie ma sensu moim zdaniem, na Wii, DS, 3DS, PSP oraz Wii U jest całkiem sporo tematu. Na Vicie jest dużo niszy w stosunku do mainstreamu i może być "ciężej" dla przeciętnego czytelnika, ale na pozostałych konsolach...
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 19 godzin temu, Roger napisał(a):Ja tak tylko wspomnę, że PSX to zbyt gruby temat, by to zmieścić w jednym numerze, dlatego chcemy to podzielić na swoistą trylogię.PSOne Extreme Narodziny (1994-1996)PSOne Extreme Rewolucja (1997-1998)PSOne Extreme Dziedzictwo (1999-2001)Format jeszcze jest dopracowywany, więc jeszcze chwila do oficjalnej zapowiedzi, ale całość będzie spójna i numerowana od 1 do 3.Takie coś to już w twardej oprawie musi być, albo zrobić dwie wersje.
Opublikowano 46 minut temu46 min 2 godziny temu, jakbu napisał(a):Grupowanie konsol nie ma sensu moim zdaniem, na Wii, DS, 3DS, PSP oraz Wii U jest całkiem sporo tematu. Na Vicie jest dużo niszy w stosunku do mainstreamu i może być "ciężej" dla przeciętnego czytelnika, ale na pozostałych konsolach...Na Wii U by się nazbierało coś sensownego na 124/132 strony? Z Vitą sam zauważasz, że dużo niszy - my, chcąc nie chcąc, trochę w ten mainstream musimy celować, żeby ta sprzedaż była jakaś sensowna. Gdybyśmy sprzedawali, powiedzmy po 8-10k, to wtedy można machnąc ręką, mając świadomość, że zrobi się coś niszowego, co kupi "tylko 6k", ale gdy sprzedaje po 3-4k w dłuugiej perspektywie, no to trochę ryzyko z niszowym projektem.
Opublikowano 21 minut temu21 min Godzinę temu, Shen napisał(a):Takie coś to już w twardej oprawie musi być, albo zrobić dwie wersje.Wiesz, ja bym chętnie robił i 8 wersji, tylko wszystko kwestia zainteresowania - przy 6 okładkach (w zasadzie 7) zrobienie dwóch wersji to się zaczynasz rozdrabniać - każda wersja okładki kosztuje, sprzedaż dwóch rodzajów wydania sprawia, że każdego drukujesz teoretycznie 50% możliwości ergo druk rośnie, bo nakład maleje. A jest tak jak wspomniałem wyżej - może nie że się poruszamy na granicy opłacalności, bo aż tak nie ma źle, ale no też to nie jest tak, że "pff, zróbmy se 3 wersje, co nam tam, niech leżą".
Opublikowano 2 minuty temu2 min 18 minut temu, Perez napisał(a):Wiesz, ja bym chętnie robił i 8 wersji, tylko wszystko kwestia zainteresowania - przy 6 okładkach (w zasadzie 7) zrobienie dwóch wersji to się zaczynasz rozdrabniać - każda wersja okładki kosztuje, sprzedaż dwóch rodzajów wydania sprawia, że każdego drukujesz teoretycznie 50% możliwości ergo druk rośnie, bo nakład maleje. A jest tak jak wspomniałem wyżej - może nie że się poruszamy na granicy opłacalności, bo aż tak nie ma źle, ale no też to nie jest tak, że "pff, zróbmy se 3 wersje, co nam tam, niech leżą".Można zrobić 6 czy tam 7 w miękkiej i jedna w twardej w cenie premium, bo tego pewnie zejdzie mniej.