Skocz do zawartości

Cinema news

Featured Replies

Opublikowano

Nie, on gra Thaddeusa Rossa, co go np w Incredible Hulk grał William Hurt, ale mu się zmarło. 

A Liv Tyler po wielu latach powraca do roli jego córki.

W ogóle mnie ten film nie interesuje XD

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Wyświetleń 691 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Jak się nie wie czego się chce, to tak właśnie wychodzi. Kapitan Ameryka bez Kapitana Ameryki to zawsze był wspaniały pomysł.

Opublikowano

Jak już tak bardzo chcieli to mogli go chociaż zastąpić Buckym, a nie najmniej charakterystyczną postacią w całym uniwersum Marvela, graną przez namniej charakterystycznego aktora w uniwersum Planety Ziemia. 

Opublikowano

Nie wiedziałem że powstaje nowy Hellboy. Ale chyba nie ma na co czekać :pawel:

Opublikowano

Wygląda mocno po taniości, no ale nad scenariuszem dłubał twórca komiksu i może, dla odmiany od poprzednika, będzie ciekawy i logiczny. Widać, że celują bardziej w thriller/horror z ciężką atmosferą niż w akcyjniaka, co będzie na pewno bardziej wierne materiałowi źródłowemu. Do dziś żałuję, że del Toro nie ukończył trylogii, no ale miał bardzo ważne projekty (scenariusze do osranych miernot same się nie napiszą) - Nie bój się ciemności (2010), Hobbity i Pacific Rimy. Jedynie Kształt wody i Pinokia mogę mu wybaczyć, no i Death Stranding.

Opublikowano

ze

Apex, a teraz "F1" - taki, i chyba nawet lepszy niż pierwotny, będzie nowy tytuł dla niedawno zakończonego, jeśli chodzi o pracę na planie zdjęciowym, filmu twórców "Top Gun: Maverick". Rzekomo to ma być jeszcze większa jazda bez trzymanki i jeszcze bardziej immersyjne plany filmowe, ujęcia, montaż, przejścia i ruchy kamery, także efekty płynnego i szybkiego istotnego dla sportu F1 ruchu w stosunku do tego, co widzieliśmy m.in. ,,Mavericku", w którym tak istotny ruch został ujęty dużo lepiej niż idealnie! I weź tu czekaj jeszcze rok na taką premierę! F1 może rozbić w przyszłym roku bank w Box Office. No oby! 

Screenshot_2024-07-05-21-24-07-407.thumb.png.1f445f49a57c7405c2c5fe769ce166b9.png

Pan Pitt, Hamilton, to wiemy - nie spodziewałem się jednak tu Bardema i D. Idrisa. Może być ciekawie, bardzo!

Opublikowano
W dniu 5.07.2024 o 21:39, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):

ze

Apex, a teraz "F1" - taki, i chyba nawet lepszy niż pierwotny, będzie nowy tytuł dla niedawno zakończonego, jeśli chodzi o pracę na planie zdjęciowym, filmu twórców "Top Gun: Maverick". Rzekomo to ma być jeszcze większa jazda bez trzymanki i jeszcze bardziej immersyjne plany filmowe, ujęcia, montaż, przejścia i ruchy kamery, także efekty płynnego i szybkiego istotnego dla sportu F1 ruchu w stosunku do tego, co widzieliśmy m.in. ,,Mavericku", w którym tak istotny ruch został ujęty dużo lepiej niż idealnie! I weź tu czekaj jeszcze rok na taką premierę! F1 może rozbić w przyszłym roku bank w Box Office. No oby! 

Screenshot_2024-07-05-21-24-07-407.thumb.png.1f445f49a57c7405c2c5fe769ce166b9.png

Pan Pitt, Hamilton, to wiemy - nie spodziewałem się jednak tu Bardema i D. Idrisa. Może być ciekawie, bardzo!

Będzie woke kupsztal, wcisnęli na siłę babę mechanika (1:11), co generalnie rujnuje jakikolwiek realizm i przekreśla  cały film.

Opublikowano

Batman Ninja vs. Yakuza League - kontynuacja słynnego i lepszego ,,inaczej" Batman Nnja z 2018 roku. Jako film tytuł ten ma szansę kupić sobie gusta części fanów DC i jako takich entuzjastów anime/mangi, na równi z tym, że sporo osób ,,to coś" może odtrącić: mimo wszystko nie każdy widzi Batmana w takiej aranżacji graficznej, w takim stylu i technice, w okolicznościach budowanej rzeczywistości na wzór feudalnej Japonii. Czekam na ten film na takiej zasadzie: ,,obejrzę, bo to będzie mega oderwane od typowego anime jak i filmu o superbohaterach w ogóle". Szykuje się kicz pełen gustu - czyli coś, co będzie takim guilty pleasure dla niejednego widza. 

6 godzin temu, mugen napisał(a):

Będzie woke kupsztal, wcisnęli na siłę babę mechanika (1:11), co generalnie rujnuje jakikolwiek realizm i przekreśla  cały film.

"F1", faktycznie trudno się nie zgodzić przynajmniej z częścią tego, co napisałeś. Fabularnie zapewne to będzie dość dziwna, cholernie prosta i ,,dość wiadoma o co kaman" produkcja. Zapewne jakaś kolejna sportowa opowieść o niespełnionych ambicjach, marzeniach i celach, które w końcu trzeba będzie zrealizować. No ale... wyczuwam w tym filmie coś jeszcze: być może sama obecność Brada Pitta i innej śmietanki czołowych aktorów, która odegra tu swoje role, coś do całości tytułu jednak wniesie: przynajmniej podbije oglądalność i ogólny styl aktorski, który obraz będzie prezentował. Na pewno w tym aspekcie "F1" nie skreślam. Najważniejsze jest to, że sama warstwa audiowizualna filmu prawdopodobnie, a raczej na pewno!, na swoich barkach poniesie tą szykowaną z pompą opowieść zwaną "F1" (bo sposób kręcenia i montaż scen typowych dla środowiska F1 - to jakiś cholerny raj! Niesamowite!); obrazowi będzie wtórował dźwięk. Razem to w pewnym sensie może dać nam coś niezapomnianego, coś co będzie miało szansę na Oscara w kategorii montażu, montażu dźwięku.

No i jest Gunther ,,Guncio" Steiner. Skoro mamy go w zwiastunie... to przynajmniej będzie śmieszkowo. :) 
s

Opublikowano
7 godzin temu, mugen napisał(a):

Jeszcze bym nie przekreślał tego filmu. Jeżeli koło odpadnie w trakcie wyścigu, powodując tym samym kraksę i zabijając kierowcę to wtedy będzie całkiem realistycznie i do obejrzenia. 

Opublikowano
43 minuty temu, Josh napisał(a):

Jeszcze bym nie przekreślał tego filmu. Jeżeli koło odpadnie w trakcie wyścigu, powodując tym samym kraksę i zabijając kierowcę to wtedy będzie całkiem realistycznie i do obejrzenia. 

O tym nie pomyślałem, Strzelba Czechowa :notbad:

Opublikowano
13 godzin temu, mugen napisał(a):

Co by nie mówić. Jakby F1 poszło w takie ujęcia to :platinum:

Opublikowano

Drewniany Pedro, czarne rapsy i pół filmu zaspoilerowane w trailerze. Szykuje się mega hit. 

Opublikowano

No ten rap i kolejny raz cgi z dooopy

Ridley powinien mieć bana na robienie filmów od Black Hawk Down

poza tym zawsze był średni technicznie 

Opublikowano

No ta muzyka tu chuja pasuje. I jeśli tam na końcu zwiastuna zaspoilerowali scene z finału to brawo :pawel:

Opublikowano

I oczywiście zaraz wyskoczy Ridley z jakimś wywiadem i znów będzie pierdolił, że tak miało być, super wizja, nie znacie się xD

Opublikowano

Kurwa co za govno z cgi robionym chyba na switchu

Opublikowano

A ja chętnie obejrzę, a że nie będzie to poziom Gladiatora nic nie zmienia. 

Opublikowano

Gladiator bez krowy i jokera to nie gladiator, no ale cóż. 

Opublikowano

Ehhh a było tak

Ciary za kazdym razem, jeden z pierwszych filmow jaki obejrzalem na kompie. Tak tak wiem ze to tylko trailer ale nie chce mi sie wierzyc ze zblizy sie w jakimkolwiek procencie do pierwszej czesci, obym sie mylil

Opublikowano

Jeszcze te rapy w trailerze bardzo psują odbiór zwiastuna.

Opublikowano

Elo gierka to jednak elo gierka

a tu mamy "poważnyyyyy" film o kurfa... gladiatorach xD A w tle leci jakiś 50 cent xD

Przecież to jest zbyt boomerskie nawet dla mnie a jestm człowiekiem, który pisze "xD" w necie i pamięta czasy, jak słuchało się CD Linking Park nie dla beki i mówiło sie, że to mocna muza xDD

Ridley Skot kiedy uznał, że rap będzie doskonałym pomysłem w Gladiatorze

Spoiler

Steve Buscemi se disfrazó de su propio meme en Halloween ...