Shankor 1 595 Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Spoiler Ona sama mówiła, że Vault-Tec wykupił wszystko nad czym ona pracowała i to ukryli. Dlatego założyła ten klub ze wspominek. A potem założyła NCR i Shady Sands. A potem założyła farmę w obserwatorium. No kurwa człowiek orkiestra z kodem na nieśmiertelność. Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 104 Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia "Fallout" - Uniwersum growe, na podstawie którego powstał serial Amazona jest mi średnio znane, mimo iż klimaty post-apo w popkulturze to mój geekowski konik. Pilot serii, która właśnie tak odważnie zabrała się za adaptację tej kultowej gry, okazał się co najmniej mega trafiony... mimo iż fabularnie i scenariuszowo rozrywany, jakby twórcy (od scenarzysty po reżysera) chcieli nam opowiedzieć te 73 minuty z różnych punktów widzenia, z jak największą ilością ,,informacji potrzebnych na wczoraj!"! Tzn. to była perełka wizualna i stylistyczna, ale fabularnie... było za dużo tłoku, mimo wszystko! Z mojej strony ocenię s01e01 Fallouta na: 8/10. Red Skull - xD. Żądam Crossoveru "Infinity War" od MCU z Światem Fallouta od Amazona. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia @JaskinieTerrigenoweMarvela przecież to pierwszy odcinek. Przedstawili 3 główne postacie, których wątki budują cały sezon. czego się spodziewałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Nie zna Fallouta, ale klimaty postapo to jego geekowski konik. Dalej nie czytam. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Wciąż nie rozumiem po co mu odpisujecie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Bethesda podała statystyki postaci z serialu Cytat Lucy MacLean Siła - 4 Percepcja - 7 Wytrzymałość - 6 Charyzma - 5 Inteligencja - 6 Zwinność - 5 Szczęście - 7 Ghul Siła - 5 Percepcja - 6 Wytrzymałość - 7 Charyzma - 7 Inteligencja - 4 Zwinność - 7 Szczęście - 4 Maximus Siła - 7 Percepcja - 6 Wytrzymałość - 6 Charyzma - 5 Inteligencja - 4 Zwinność - 7 Szczęście - 5 Ma June Siła - 5 Percepcja - 7 Wytrzymałość - 5 Charyzma - 7 Inteligencja - 6 Zwinność - 4 Szczęście - 6 Murzyn najnizsza inteligencja Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Godzinę temu, Shen napisał: Bethesda podała statystyki postaci z serialu Murzyn najnizsza inteligencja Aczkolwiek i tak trochę zawyżona, poza tym Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Murzyn siła 7, ale tylko z power armorem Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Widziałem już memy, że disney powinien się uczyć od autorów Fallout, jak się robi ciekawe postacie kobiece. Coś w tym jest, bo główna bohaterka mnie w ogóle nie wkurwia, w przeciwienstwie do irytujacego murzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Zajebista adaptacja. Tak właśnie powinno się to robić, a nie tak jak w przypadku TLoU. Jako fan serii jestem bardzo zadowolony z tego co im wyszło. Na początku miałem lekką obawę jak na scenie pojawiła się niebinarna postać (ja pierdolę, czy to znowu idzie w tym kierunku?!) jednak twórcy potrafili zachować jakiś umiar. Serial oglądałem z dziewczyną, która nie zna uniwersum ani nie gra w gry i jej się bardzo spodobał. Nie wiem czy i kiedy będzie kolejny sezon ale ja już nie mogę się doczekać. Było kilka rzeczy, które mi się mniej spodobały albo zmian zrobionych pod film takich jak stanie się Ghoulem przez jedną z postaci po przyjęciu tajemniczego specyfiku (chyba, że ja o czymś nie wiem i tak to się odbywało też w grach z serii). Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Świetny serial. Zarówno dla ludzi znających gry jak i zupełnie zielonych. Szkoda że nie było dwóch chłopów opierdalających sobie truskawy, może odbiór byłby jeszcze lepszy Ale i tak chyba jest spory sukces. Fajnie, myślę że teraz czekają nas czasy wielu adaptacji gier Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Tylko żeby te adaptacje były dobre jak Fallout a nie nudne jak TLoU, czy mające tylko tytuł z gry jak Halo. Jego drugi sezon po seansie Fallouta to paździeż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 1 godzinę temu, drozdu7 napisał: Świetny serial. Zarówno dla ludzi znających gry jak i zupełnie zielonych. Szkoda że nie było dwóch chłopów opierdalających sobie truskawy, może odbiór byłby jeszcze lepszy Ale i tak chyba jest spory sukces. Fajnie, myślę że teraz czekają nas czasy wielu adaptacji gier Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 104 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 19 godzin temu, Ölschmitz napisał: Nie zna Fallouta, ale klimaty postapo to jego geekowski konik. Dalej nie czytam. Tak, wiem jak to brzmi, ale o istnieniu Fallouta dowiedziałem się na długo, długo po tym jak byłem już entuzjastą, i to doświadczonym, w popkulturze z gatunku post-apo i temu podobnych. Dla mnie to jest normalne, nie jesteśmy w stanie obejrzeć, spamiętać wszystkiego - wtedy coś tam kojarzyłem tego Fallouta, słyszało się to i owo, bo kumpel grał w te różne części, ale tak to nic poza tym. Mam świadomość, że grzechem wręcz niewybaczalnym u niektórych fanów jest nieznanie, niezagranie chociażby odrobinę w Uniwersum Fallout. No ale, tak wyszło. Czas teraz to nadrobić! Ogarnie się jakieś recenzje i filmiki o tym Uniwersum i będzie ultra gitez! Keep calm! XD P.S. Czy mi się wydaje, czy w tym serialu nie będzie czasem trzech linii narracji/perspektyw przedstawianej fabuły: główna żeńska bohaterka, Afroamerykanin z ,,bractwa", no i Cooper Howard a.k.a. Red Skull. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Wszystkie trzy się ze sobą łączą, w ten, czy inny sposób. I nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 867 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Obejrzałem pierwszy odcinek - jak na razie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, chyba zrobię sobie maraton w piątkowy wieczór. Aż mam ochotę znów odpalić sobie klasykę w postaci F1 lub F2, ewentualnie przemóc się i zagrać w końcu w F4 XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Ja po serialu próbowałem wrócić do każdej jednej części i nawet spróbowałem 76 xD ostatecznie wylądowałem w jedynce bo nie mam ochoty na to bethesdowe zbieranie śmieci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Jak ktoś zbiera lalki to zapowiedzieli z serialu https://grywalnie.pl/figurki-fallout/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia @number_nine Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Czaicie kupić lalke kozag power armora, ściągacie hełm i okazuje się że tam siedzi murzyn? Ale SIECZKA 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 19 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 15 godzin temu, Masorz napisał: @number_nine mi wystarczy mój bobblehead vault boy kupiony z limitką fallouta 3 na premiere. nawet sobie postawiłem obok tv przy seansie i immersja jeszcze większa jak główna bohaterka wzięła do łapy identycznego <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2 godziny temu, number_nine napisał: mi wystarczy mój bobblehead vault boy kupiony z limitką fallouta 3 na premiere. nawet sobie postawiłem obok tv przy seansie i immersja jeszcze większa jak główna bohaterka wzięła do łapy identycznego <3 Ja oglądałem z moim ulubionym kubeczkiem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia spoilerki ofc Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Drugi sezon oficjalnie zamówiony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi