Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
1 hour ago, Manor said:

Ej dobra taka sytuacja: nigdy nie miałem żadnej konsoli Nintendo i na żadnej nie grałem, mój jedyny kontakt to te Mario co się idzie z lewej do prawej i skacze przeciwnikom po głowach. Zjadało się tam takie grzybki żeby urosnąć, kojarzycie taką grę?

Także nie miałem w ręku pierwszego switcha, ani LCD, ani oled, w du.pie mam trochę te problemy z HDR i nie widziałem na oczy żadnej konsoli przenośnej od czasów gameboya. Chciałbym poczuć magię gier Nintendo, podoba mi się opcja grania na handheldzie.

Czy w takim przypadku jest się nad czym zastanawiać, czy brać w ciemno i cieszyć jape?

Weź. Nie wiem czy poczujesz magię gier Nintendo, tak szczerze mówiąc to ja będąc w podobnej sytuacji i kupiwszy Switcha Lite umiarkowanie poczułem, ale konsola ma i tak bogatą bibliotekę gier wszelakich (w tym w końcu nadaje się do nadrabienia w autobusie starszych multiplatform) oraz solidne argumenty w postaci unikatowych kontrolerów i przenośności.

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Wyświetleń 238,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
2 godziny temu, GearsUp napisał(a):

A ktoś już naklejał folię na oryginalną folię?

To ten ekran ma na sobie folię od nowosci?

Opublikowano

Nakleiłem dodawaną do etui. Paprocha mam w jednym miejscu. Albo zapomnę albo potem założę spigen.

Opublikowano
Godzinę temu, Lukas_AT napisał(a):

Jak mam Pro Controller ze S1 to warto brac tego nowego?

Z większych problemów to tym starym nie da się wybudzić konsoli w docku. Nowy jest też trochę lepszy, pytanie czy to wystarcza, żeby usprawiedliwić ponad 3,5 bomby. Ja czekam na jakąś obniżkę ceny, albo fajną limitowaną edycję.

Opublikowano
  • Autor

No i back buttons GL/GR, które można bardzo szybko przedefiniować szybkim dostępen do Home Menu dłużej go przytrzymując np na przyciski A i B. Jest taka jedna mini gra w Welcome Tour, która pokazuje, że przy jednocześnie wciśniętych przyciskach obok po prostu nie wystarcza palców i wtedy te tylne przyciski świetnie się sprawdzają.

1 godzinę temu, easye napisał(a):

Ta

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
7 godzin temu, easye napisał(a):

Tak.

Opublikowano
  • Autor

Włączyłem sobie kilka gier w trybie handheld jednocześnie na S1 i S2 obok siebie i nie widać absolutnie żadnej różnicy w ostrości obrazu tak jak niektórzy sugerują. Na reddicie mają podobne odczucia:

All games with no patches do run much better! There must be some upscaling magic because 720p stretched over a 1080p screen look crisp, instead of slightly blurred as someone would expect.

Tak jak pisałem wcześniej jedyne co byłoby fajne to jakiś suwak systemowy do gier ze wstecznej dodający jakąkolwiek formę AA bo ząbkowanie to największa bolączka tamtych gier (chociaż ja się do tego przyzwyczaiłem, jak gram w jakieś stare gry na emulatorach to też nie wybieram żadnego wygładzania).

Opublikowano

Człowieku, gry z jedynki wyglądają lepiej jak je odpalisz na dwójce NA TELEWIZORZE.

Skąd ci się ten tryb przenośny wziął xd

Opublikowano

XCX wyraźnie gorzej w HH.

The game still runs at a locked 30fps with the same resolution as the og switch, it looks blurred due to the low res and jagged because no AA.

o SMTV: V, odczucia z reddit bo szukałem właśnie jak śmiga gra na s2.

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, messer88 napisał(a):

it looks blurred due to the low res and jagged because no AA.

No właśnie to napisałem wyżej. Grom przydałaby się jakaś forma AA. A to, że wyglądają lepiej w docku to oczywista oczywistość xd

18 minut temu, tlas napisał(a):

Skąd ci się ten tryb przenośny wziął xd

Ekran w trybie przenośnym ma 1080p a w S1 miał 720p dlatego była obawa o to czy gry będą zamazane w trybie hh ale niepotrzebnie. Na moje oko gry wyglądają identycznie.

Opublikowano
10 godzin temu, Bigby napisał(a):

Też to widziałem, ale czytałem gdzieś że konsola wchodzi ledwo na ścisk. Potwierdzasz?

Głupio sie przyznać ale konsola leży ciągle w Docku. Zaraz sprawdzę

Opublikowano
9 godzin temu, easye napisał(a):

On nie ma folii chroniącej przed rysami, on ma folię chroniącą ekran w razie upadku w ren sposób, że kawałki szkła nie rozlecą się po otoczeniu tylko zostaną przyklejone do tej powłoki.

Opublikowano

Jakoś tam jednak przed rysami chroni, bo jak na oledzie miałem porysowaną folię fabryczną i ją po czasie zdjąłem to na szkle rys nie było.

Edytowane przez tlas

Opublikowano

No to oczywiste, że ochroni ekran pod spodem ale weźmy pod uwagę, że tej warstwy nie powinno się w ogóle ściągać. Jeśli tak do tego podejdziemy to nie za bardzo jest to ochrona.

Opublikowano

@Bigby

To w ogóle jest pod switcha2??? bo z tą wytlaczanka nie wchodzi. Chyba że źle coś robię

IMG_3016.jpeg

Opublikowano

Ta wytłoczka chyba nie jest częścią etui, a jakimś tam zabezpieczeniem do transportu żeby usztywnić całość. Chyba.

Opublikowano

2 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):

Zabawna forma wywołania tego ekranu mając na uwadze, że jak zrobiło się tak na oryginalnym GC, to potem gra rejestrowała wychylenie gałki na stałe nawet gdy wróciła ona do pierwotnej pozycji xD.

Opublikowano
27 minut temu, voi tekku napisał(a):

a ta wytlaczanka nie jest czasem pod S1?

Jest napisane na allegro:

Etui nie tylko pasuje do najnowszego Nintendo Switcha 2, ale dzięki wyjmowanej podstawce jest także kompatybilne z konsolami Nintendo Switch, Nintendo Switch OLED oraz Nintendo Switch Lite. Niezależnie od posiadanej wersji – Twoja konsola będzie zawsze bezpieczna i gotowa do gry.

Opublikowano
1 godzinę temu, messer88 napisał(a):

The game still runs at a locked 30fps with the same resolution as the og switch, it looks blurred due to the low res and jagged because no AA.

o SMTV: V, odczucia z reddit bo szukałem właśnie jak śmiga gra na s2.

Znacznie gorzej, ale na TV za to trochę lepiej no jest chyba ciągle 1080p 30 fps (oczywiście HDR trzeba wyłączyć, ale ja to zrobiłem od razu tylko pod wspierany software).

Tak czy inaczej brak patcha do gry, która wyszła jako ostatnia premiera na S1 i do tego jest tak dobra graficznie, spokojnie mogłaby być showcasem S2 to dramat.

Opublikowano
17 godzin temu, Bigby napisał(a):

Na jakie etui się ostatecznie zdecydowaliście? Zastanawiam się nad oryginalnym lub tym od TomToc, chyba że są jakieś tańsze równie dobre.

Polecam TomToc, materiał coś ala jak ten od Decka. Trwałe i wytrzymałe, używałem już do Switch 1. Oryginalnych nie polecam.

Opublikowano
11 minut temu, Homelander napisał(a):

A jak tam Wind Waker? Wygląda to jakoś?

Spoko ale problem nadrzędny że to wersja z gc, a nie remaster z wiiu