Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Można to wyłączyć i wrócić do tego co było.

Gdzie i jak to się wyłącza?

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 232,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
21 minut temu, tjery napisał(a):

Da się jakoś na Switchu zmieniać gammę/kontrast obrazu poza regulacją samego HDR? Chciałem wziąć, żeby sobie poogrywać przenośnie największe hity N, z którymi nie miałem styczności, ale jak zobaczyłem ten film gościa od HDR z Zeldy, gdzie obraz jest zupełnie pozbawiony głębi i kontrastu to trochę mi siurak opadł. I teraz, czy to tylko kwestia tego, że on po prostu testował tylko HDR i nie bawił się innymi ustawieniami obrazu czy ogólnie regulacja ekranu Switcha 2 to tylko jasność i nic więcej?

Mówisz o przenośnym trybie czy na tv też lypa?

Opublikowano

Ale petarda, N wreszcie dogoniło konkurencję i można screeny zgrywać do appki i pobierać prosto na telefon banana

@grzybiarz też nie mam PL instrukcji a właściwie quick guide'a

EDIT

Ciekawa sprawa w sumie, bo na spodzie pudła jest info o dokumentacji w PL

IMG_20250605_183214.jpg

A mam tylko to

IMG_20250605_183219.jpg

I nie w PL

EDIT 2

Ok, na dole pudła jest jeszcze doklejona naklejka z "poprawioną listą języków" i tam nie ma PL. Fajna ciekawostka, na pudle znaczek USK oraz PEGI

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Muszę sprawdzić z jedynki gry. Instaluje MK, odpaliłem Lumines i ząbki widoczne.

Zobaczę Luigi i inne. Jak będzie gorzej, to oleda zostawiam, bo backlog spory. Dwójka będzie po gry na dwójkę i tyle.

Opublikowano

Btw wiedzieliście że jak zamawiacie coś z MyNintendo shop to jak chcecie im zwrócić produkt to wysyłacie:

Mieszkając w Polsce do centrum logistycznego w Hiszpanii

Mieszkając m.in w Niemczech, Holandii czy Grecji do centrum logistycznego w Polsce w Żernikach xddd

Screenshot_2025-06-05-18-31-44-75_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

Opublikowano
  • Autor

2025060517111100_c.jpg

2025060517111800_c.jpg

2025060517112000_c.jpg

Jednak Switchowe 30 fps oko potrfiło wykryć wincyj fps! 6/6 1st try

2025060518301500_c.jpg

2025060518311600_c.jpg

Mini gierki pod myszkę sztos

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Tak czułem żeby szanować i dbać o OLEDa, bo wciąż będzie najlepszym wyborem dla gierek S1 bez patcha.

Switch 2 tylko pod nowe exy Ninny i gry z dedykowaną łatką jak ostatnie Poksy czy Jamboree.

Opublikowano

No niestety, ale największa wada to brak oleda. Wykonanie, Mario Karty, płatne demo, jak są upy sztos. Czasy ładowania też ekstra

Opublikowano
  • Autor

Chłopy jak chcą grać ze spadkami fps to niech grają

Opublikowano

Z tą kompatybilnością wsteczną to mogą być jajca, pierwsza gra którą próbowałem uruchomić nie działa (Portal 2).

Opublikowano

Po cichu liczyłem że w końcu będzie wparcie języka polskiego a tu dalej menu bez naszej lokalizacji?

Opublikowano
20 minut temu, balon napisał(a):

Mówisz o przenośnym trybie czy na tv też lypa?

Ja pytałem konkretnie pod przenośny. Na TV też jest to samo z HDRem, ale na TV można to sobie chociaż poprawić bawiąc się ustawieniami obrazu.

Opublikowano
4 minuty temu, Kolos28 napisał(a):

Po cichu liczyłem że w końcu będzie wparcie języka polskiego a tu dalej menu bez naszej lokalizacji?

Co mam ci przetłumaczyć ? Czego nie rozumiesz ?

Opublikowano
27 minut temu, XM. napisał(a):

Gdzie i jak to się wyłącza?

W ustawieniach profilu, masz opcję Manage Online Licences czy jakoś tak. Włączasz i masz to samo co poprzednio bez żonglowanie tymi wirtualnymi kartami.

Opublikowano
21 minut temu, RafaU napisał(a):

Co mam ci przetłumaczyć ? Czego nie rozumiesz ?

Nic nie musisz mi tłumaczyć ale przez brak wsparcia języka polskiego w menu systemu, duża ilość gier będzie pozbawiona polonizacji bo często język gry jest wybierany na podstawie języka systemowego.

Opublikowano
Teraz, Kolos28 napisał(a):

Nic nie musisz mi tłumaczyć ale przez brak wsparcia języka polskiego w menu systemu, duża ilość gier będzie pozbawiona polonizacji bo często język gry jest wybierany na podstawie języka systemowego.

To twoja pierwsza konsola (switch także) ?? Co za bzdury wypisujesz :)

Opublikowano

Migracja z konsoli na konsole jakby nie po Nintendowemu. Żadne karty, chmury z wykupionym online. Konsole obok i elo.

Wysłuchali mnie .

Opublikowano

Ja jestem zachwycony, ale może to dlatego, że to mój powrót do Nintendo po ponad 15 latach przerwy. Zapomniałem już, jak wielką frajdę sprawiają gry od Wielkiego N. Liczy się tylko dobra zabawa, nic więcej. Czasami myślałem, że już się wypaliłem jako gracz, ale Switch 2 pokazał mi, że się myliłem. Jak pomyślę sobie, ile przede mną do nadrobienia to gęba się sama cieszy.

Oficjalnie powracam do kościoła Nintendo banderas

Opublikowano

No graficzka na tych niektórych trasach jest fantastyczna. Nie mogę się doczekać małpiszona, nowego mario i zeldziochy banderas

Opublikowano
12 minut temu, RafaU napisał(a):

To twoja pierwsza konsola (switch także) ?? Co za bzdury wypisujesz :)

Oczywiście, że nie wypisuje bzdur.

Miałem wcześniej Switcha 1 i posiadałem gry które miały oficjalnie język polski ale przez brak systemu pl te gry były uruchamiane w języku systemowym bez możliwości wyboru języka w menu gry.

Opublikowano

HDR jest fatalny na tej konsoli, a przynajmniej w tych grach co sprawdzałem. Już pal licho ten slaby LCD, tutaj wiadomo że będzie lipa w porównaniu do OLEDowych ekranów, ale nawet po podpieciu pod TV (w moim przypadku LG G1) obraz jest bez kotrastu, coś jest nie tak z czernią. Kolory wyglądają na wyprane i ogolnie lepiej się to prezentuje w SDR. Próbowałem to naprawić ustawieniami na TV ale z gówna bata nie ukręcisz.

PS. Gałeczki w pro kontrolerze są fenomenalne obama

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Czyli jak to w końcu jest - gry z pierwszego switcha (bez patcha) odpalają się w wyższej rozdzielczości tylko na TV?

Edytowane przez tlas

Opublikowano
  • Autor

Odpalają się tak samo ze stabilnym klatkarzem.