Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor 8 minut temu, czarek250885 napisał(a):Nie wiem jak jest, poniżej skopiowany tekst.Wyjaśnienie:OLED a LCD:OLED (Organic Light-Emitting Diode) to technologia wyświetlaczy, która oferuje lepszy kontrast i głębsze kolory niż tradycyjne wyświetlacze LCD. Jednak panele OLED zużywają więcej energii, co może skrócić czas pracy na baterii w konsoli przenośnej. Nintendo Switch 2:Nintendo Switch 2 ma większy ekran niż oryginalny model, co zwiększa powierzchnię do zasilania. Zastosowanie OLED w tak dużej konsoli mogłoby prowadzić do znacznego skrócenia czasu gry na jednym ładowaniu, co byłoby niekorzystne dla użytkowników. Wydajność i czas pracy na baterii:Nintendo, decydując się na LCD dla Switcha 2, mogło postawić na kompromis między jakością obrazu a czasem pracy na baterii. Zapewnienie odpowiednio długiego czasu gry na jednym ładowaniu jest kluczowe dla konsoli przenośnej, a OLED mógłby ten czas drastycznie skrócić. Brak OLED w Switch 2:Dlatego też, mimo że niektórzy gracze mogą być rozczarowani brakiem OLED w nowym Switchu, decyzja ta wydaje się być podyktowana praktycznymi względami związanymi z użytkowaniem konsoli w trybie przenośnym. Nawet po Switchu 1 widzieliśmy jakie przyrosty w czasie grania dała zmiana na OLEDa, tu pewnie będzie podobnie.7 minut temu, voi tekku napisał(a):Panie, co to za robota? Od czasu do czasu tez jakąś gierkę odpalę ale to na zdalnej i na max 10 minut!Taki okres akurat, wiecznie tutaj tak nie mam
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. W dniu 24.06.2025 o 20:48, tlas napisał(a):Wasze joycony też tak przeraźliwie skrzypią na tylniej ściance jak się je lekko naciśnie w trybie przenośnym? Matko bosko, na jedynce dużo złego można było powiedzieć o joyconach ale nie to że skrzypiały jakby były puste w środku.Hmm, odpiąłem, podpiąłem i nie skrzypią.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 47 minut temu, voi tekku napisał(a):Panie, co to za robota? Od czasu do czasu tez jakąś gierkę odpalę ale to na zdalnej i na max 10 minut!Brzmi jak robota typowego ochroniarza na magazynie z orzeczeniem.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 4 godziny temu, GearsUp napisał(a):Gram już 3 godzinę w Yakuzę 0 w pracyCo to za praca?Ale biedna ta apka nintendo. Na Steam czy Xbox czy ps można pisać do znajomych a tu nie. W sumie to nic tu nie ma w tej apce poza screenami i lista znajomych
Opublikowano 56 minut temu56 min Co uważacie o tym całym koncepcie?Może zacznę. Kupiłem Switcha 2 i przetransferowałem system z OLEDa. Oczywiście naiwnie sądziłem, że nic nie może pójść źle, przecież działam w ramach własnego konta. Poza ostrzeżeniem, że sejwy z Pokemonów przeniosą się na nową konsolę a znikną ze starej, nic nie wzbudzało mojego niepokoju. Nie spodziewałem się, że zaraz stracę dostęp do swoich wszystkich cyfrowych gier na starej konsoli.Oczywiście nie doceniłem tych japońskich przestępców, bo okazało się, że wszystkie gry które miałem na karcie 1TB na OLEDZIE już mi się nie włączą, bo teraz działają na zasadzie Virtual Game Cardów które są aktywne na Switchu 2 (na którego muszę wszystko ściągnąć a nie mam internetu, pomijając, że mi się nie zmieszczą w pamięci nowej konsoli). I teraz żeby zagrać na OLEDZIE we własne gry muszę kombinować z tym systemem i dodawać wirtualnie pojedyncze tytuły których mam setki, żeby w ogóle móc je uruchomić? To tak jakbym musiał za każdym razem na Steamie na 3 własnych komputerach coś mieszać i się łączyć z internetem i się Gabenowi spowiadać z tego na którym sprzęcie gram odpalam i jaką grę załączam.Podsumowując, jest to totalna patologia i kolejna nikczemna zbrodnia tej firmy po zabójstwie eShopu. Nintendo jest złe, bardzo złe. Teraz nie mam czasu, ale jeszcze się wgryzę w ten Virtual Game Cardowy temat. Na razie mój OLED z "tysiącem" legalnych gier i wielką kartą jest w praktyce jest bezużyteczny. Chyba za mało im zapłaciłem, dlatego trzeba mnie i mi podobnych ukarać. Edytowane 54 minuty temu54 min przez roivas
Opublikowano 36 minut temu36 min Wszystko się włączy, tylko na konsoli która akurat nie używa VGC musisz być online i włączyć w opcjach profilu Online Licence Verification. Poza tym VGC możesz ładować sobie po 30 na raz, a potem kolejne 30, a potem kolejne. I możesz to zrobić z poziomu WWW na telefonie czy PC, nie musisz mieć konsoli obok.
Opublikowano 21 minut temu21 min 6 hours ago, czarek250885 said:Z tego co zrozumiałem czytając jeden z artykułów, nie dali oleda ponieważ za szybko konsola by się rozładowywała, a nintendo chcę by w trybie przenośnym sprzęt wytrzymał minimum 3h. Ile w tym prawdy, nie mam pojęcia, ale mogli wypuścić dwie opcję i ludzie mieliby wybór.Ta? A testy Steam Decka OLED i samo Valve twierdzili, że OLED wydłuża czas pracy na baterii.