Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gears of War E-Day

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 7.08.2026 o 14:21, devilbot napisał(a):

Nie ma się co oszukiwać jak ktoś nie grał multi pvp gearsy przez ostatnie 20 lat od części pierwszej to raczej nic tu nie ugra.

Na szczęście jest horda.

No nie zgodzę się, teraz bariera wejścia jest o wiele niższa bo mechanika się kompletnie zmieniła, owszem dalej króluje gnasher ale movement i sterowanie jest kompletnie inne, sam dalej się uczę mimo paru godzin w becie. Na tyle dużo zmieniło że na reddicie czytałem stękania prosów którzy by grali w tą samą grę już drugą dekadę że jest za wolno i sztywno 😭

Natomiast jeśli ktoś myślał że nagle zrobi się z tego The Last of Us albo The Division no to się zawiedzie oczywiście.

• Odpowiedzi 540
  • Wyświetleń 51,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zajebiście, że prequel z ukochanymi pniakami, a nie kolejna gówno drama z babą. Nawet coalition się nie chce 6 robić xd Dzięki temu też nie będzie robotów i innego szajsu tylko mielenie locustów &lt

• devilbot
    devilbot

Gratuluję. Całkiem sporo jak na kogoś kto odkrył gry w 2020

Opublikowano

dziwią mnie komentarze, że jest wolno, gdy po raz pierwszy dodali nawet wslizgi i skoki, jak w jakimś COD...

Jak dla mnie tempo jest idealne.

Opublikowano

Dla ludzi w erze Tiktoka jest wolno, jak przypomnę sobie multiplayer Killzone 2 czy też pierwszych Gearsów to dzisiaj dla młodych byłoby to nie grywalne. Szkoda że jeszcze kawał czasu do premiery natomiast mimo iż posiadam GP Ultimate to jeżeli gra wyjdzie w pudle jako całość a nie tylko instalator to chętnie kupie. Dawno tak dobrze się nie bawiłem i próg wejścia w multi jest obecnie znośny bo jest wielu nowych graczy, jeszcze nie trafiłem na gości z ADHD co kleją się dupą do wszystkiego, zresztą multi PVP już od lat mi nie leży preferuję PvE więc Horda siadła mi tu perfekcyjnie. Dalej zachwycam się grafiką bo UE5 w rękach jego twórców robi robotę, nie pamiętam abym w tej generacji zagrał w jakiś tytuł od tego nieszczęsnego Demon Souls gdzie zatrzymuje się momentami tylko by przyjrzeć się grafice. Dobrze Microsoft zrobił robiąc z tego exa bo to pierwszy krok w nadaniu xboxowi jakiegoś charakteru po tej bezpłciowej generacji.

Opublikowano
2 godziny temu, Sylvan Wielki napisał(a):

Zajebiste, zwłaszcza ten czerwono-czarny, ale tylko USA, bo próbowałem zamówić i nie ma opcji wyboru niczego poza Stanamifrog

Opublikowano

Za(pipi)iste, zwłaszcza ten czerwono-czarny, ale tylko USA, bo próbowałem zamówić i nie ma opcji wyboru niczego poza Stanamifrog.png
Wszedłem na regionie PL na akcesoria i jest ten pad(zamówiłem)9d8a287611142e3f6f30d75e4de0647e.jpg

Wysłane z mojego CPH2581 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@sznyciol - faktycznie, już śmiga, bo na początku nie chciało w ogóle na Polskę mi przełączyć.
Zamówionelapka
Co jak co, ale limitowane padziki to XBOX ma piękne od zawsze.
Nie wiem, czy wynika to z konstrukcji, czy podstawowego designu, ale ilekroć Sony wypuszcza jakąś limitkę to wygląda, jak jakaś oklejka z AliExpress, a jak XBOX wypuszcza to aż chce się to cudeńko postawić na półce wub

Opublikowano

Ten pad z faktura 3d czarno czerwony naprawde zacny, stylowa pelna geba, kupione !

Opublikowano

Trochę statystyk. Przypominam że otwarta beta dzisiaj od godz 21.

Gears of War: E-Day ran its first beta from 6 to 10 August, open to Game Pass Ultimate members, PC Game Pass members, and anyone who pre-ordered. On Xbox (console and PC), 1.2M players gave it a go, with almost 700K sinking their lancers in on Friday.

https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.ama

The audience is who you’d expect, the existing Gears faithful:

• Nearly 90% of beta players have previously played Gears 5.

• 55% did their homework for the prequel with last year’s Gears of War: Reloaded.

• 24.1% played 10+ hours, 12.7% 15+ hours, and 6.5% clocked 20+ hours.

Opublikowano

Gra ktos w ta bete wogole ? Ja sie zabralem za horde i narazie takie se to jest, jak dla mnie to mapy sa za duze przez co bardzo rozwleka sie akcja. Jak tak dalej pojdzie to za jakis czas zeby bylo realistycznie bedziemy godzine dojezdzac na misje.

Opublikowano

U mnie własnie kompilują się shadery od 5 minut i co 10 sekund jakiś lektor powtarza tytuł gry. WTF.

Opublikowano

Chyba na tym pc nie jest dane tobie zagrać w żadną grę

Opublikowano

Giera petarda! Day one jak nic. Max detale, RT i wsio na full, poniżej 140 fps'ów nie schodzi. Tak można żyć.

Opublikowano
8 minut temu, Amer napisał(a):

Giera petarda! Day one jak nic. Max detale, RT i wsio na full, poniżej 140 fps'ów nie schodzi. Tak można żyć.

Chyba z dynamiczną rozdzielczością i generatorem klatek. Gra śmiga całkiem ok ale najwyższe ustawienia i Ultra zarzynają kompy.

Opublikowano

Ważne że wygląda jak 8k. Technologia z kosmosu!master

Opublikowano

Amer serio piszesz z tymi klatkami? Ja z rtx5090 wszystko na full mam 67fps avg. (3440x1440) z DLSS Q (FG w becie jest wylaczony)
A gierka swietnie wyglada ale jeszcze lepiej sie to wszystko rusza. Gearsy to kwintesencja gaimingu i gierka juz kupiona.

Opublikowano

Ja mam ledwo 60fps w 1440p i wszystko na full. No, ale singiel może bedzie lepiej śmigał no i dojdzie FG. Wygląda mega. Ale kompy zarżnie.

4 godziny temu, Amer napisał(a):

1440p i DLSS Q, więcej mi do szczęścia nie trzeba.

Jaką masz karte?

Opublikowano

@smallv86 , no serio, żona teraz kroi w multi i przy największej zadymie siada do 110-115FPS. A tak to non stop 130 i wyżej

@Donatello1991 5080.

Edytowane przez Amer

Opublikowano
6 minut temu, Amer napisał(a):

@smallv86 , no serio, żona teraz kroi w multi i przy największej zadymie siada do 110-115FPS. A tak to non stop 130 i wyżej

@Donatello1991 5080.

Ale jakim cudem? Po Ultra jeszcze są jedne ustawienia. Moja 4080S na nich daje 50-60fps z dlssQ w 1440p.