Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano

Ja chyba już mam zabugowanego questa pobocznego, w tych pierwszych popierdółkach gdzie muszę przynieść 2 rudy żelaza, no nie mogę ich przekazać xD
Ale to będzie festiwal.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 77,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano
30 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Gra mi najbardziej przypomina Dragon Dogma 1, też inna dziwna gra w tamtych czasach.

Dla mnie najlepsza rekomendacja, DD jest wspaniałe! banderas

Muszę odpalić sprzęt i pościągać te patche, a potem robota chyba poczeka.

Opublikowano
4 minuty temu, Snake_Plissken napisał(a):

Dla mnie najlepsza rekomendacja, DD jest wspaniałe! banderas

Muszę odpalić sprzęt i pościągać te patche, a potem robota chyba poczeka.

Wydrukuj sobie controlsy.

To jest gorsze niż VIM xD.

Jeszcze dla Sonowców adaptacyjny trigger i HDR są domyślnie off. Trzeba przestawić.

9 minut temu, Faranell napisał(a):

Ja chyba już mam zabugowanego questa pobocznego, w tych pierwszych popierdółkach gdzie muszę przynieść 2 rudy żelaza, no nie mogę ich przekazać xD
Ale to będzie festiwal.

Czyszczenie komina robiłeś?

Opublikowano

Dobra. Pograłem trzy godziny na bazowym PS5 i muszę powiedzieć jedno. Jest dobrze, jak dla mnie jest dobrze. Walczyłem chwilę z ustawieniami graficznymi i HDR i w końcu uznałem że tryb Performance będzie najlepszy. Graficznie jest poprawnie, ale czasami tekstury wyglądają jak z PS3 kto ma wrażliwe oczy polecam grać na PC albo PS5 Pro mi to w sumie po chwili była rybka. Początek na razie jest dziwny na razie najtrudniejszy moment w grze to walka ze sterowaniem, ale myślę że po 10-15 godzinach będę już poruszał się sprawnie. Nie zrobiłem dużo, chce na pewno posiedzieć trochę w tym pierwszym regionie. Walka mi siedzi mocno, ale czasami mam wrażenie jakby nie zaczytywał kontroler moich działań i w konsekwencji dostaje na dziurę. Eksploracja to mocny punkt tej gry chyba najmocniejszy. Siedzi mi to na razie oj siedzi. Chociaż kompletnie nie wiem jeszcze co się dzieje i może to jest piękne? Czasami czuję się zagubiony i mnie ten ogrom świata przeraża. Na pewno będzie mnóstwo ocen negatywnych bo ludzie się od tej gry odbiją.

Opublikowano
11 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Jeszcze dla Sonowców adaptacyjny trigger i HDR są domyślnie off. Trzeba przestawić.

Czyszczenie komina robiłeś?

Ta, przepchany komin.

Opublikowano
8 minut temu, TuPaz napisał(a):

Dobra. Pograłem trzy godziny na bazowym PS5 i muszę powiedzieć jedno. Jest dobrze, jak dla mnie jest dobrze. Walczyłem chwilę z ustawieniami graficznymi i HDR i w końcu uznałem że tryb Performance będzie najlepszy. Graficznie jest poprawnie, ale czasami tekstury wyglądają jak z PS3 kto ma wrażliwe oczy polecam grać na PC albo PS5 Pro mi to w sumie po chwili była rybka. Początek na razie jest dziwny na razie najtrudniejszy moment w grze to walka ze sterowaniem, ale myślę że po 10-15 godzinach będę już poruszał się sprawnie. Nie zrobiłem dużo, chce na pewno posiedzieć trochę w tym pierwszym regionie. Walka mi siedzi mocno, ale czasami mam wrażenie jakby nie zaczytywał kontroler moich działań i w konsekwencji dostaje na dziurę. Eksploracja to mocny punkt tej gry chyba najmocniejszy. Siedzi mi to na razie oj siedzi. Chociaż kompletnie nie wiem jeszcze co się dzieje i może to jest piękne? Czasami czuję się zagubiony i mnie ten ogrom świata przeraża. Na pewno będzie mnóstwo ocen negatywnych bo ludzie się od tej gry odbiją.

To jest tej grze najpiękniejsze, nowości, mechaniki z dupy, które stare wygi po 700 grach widzą pierwszy raz. Wspaniałe uczucie. banderas

Opublikowano
Teraz, messer33 napisał(a):

Ja dopiero popołudniu włączę, napiszcie coś co dokładnie takie zjebane te controlsy?

Tego nie da się opisać słowami. Są po prostu inne.

Btw latarnię dajcie sobie na "auto" też dosyć ukryte i domyślnie się cały czas pali chyba.

Opublikowano

Zgadzam się z tym, że ma to vibe DD, ale ja czuje się trochę jak taki 10 latek, który odpalał gierkę na swoim rzęchu i chłonął ten świat:) Czułem się trochę, jak 1 raz odpalałem Gothica za dzieciaka.

Zobaczymy co będzie dalej, pewnie będę rzucał kur**** na lewo i prawo, ale jestem póki co zachwycony. Zważając na moją małą ilość czasu (RE REQUIEM skończyłem dopiero 2 dni temu) - to nie wiem jak ja tu będę progresował, trzeba do czasu Sarosa trochę pograć a później zobaczymy.

1 minutę temu, messer33 napisał(a):

Ja dopiero popołudniu włączę, napiszcie coś co dokładnie takie zjebane te controlsy?

Są dziwne, mało intuicyjne - dużo różnych dziwnych mechanik i ruchów, ale do ogarnięcia.

Opublikowano

Ja narazie robie główne, potem zerknę w poboczne, ale tyle tego jest, że bania mała.

Ogolnie piękne widoczki, świat sprawia wrażenie żywego. Jak narazie jest bdb, chce się grać.

Opublikowano

Kurwa jak się skacze po tych wysepkach w przestworzach to można się osrać. Niezle to zrobili, ale ja ma lekki lęk przed przestrzenią. Juz dawno nie odczuwałem tego w grach xd

Opublikowano

Jak ktoś nie ma tv z 4K i 120hz.

image.png

Opublikowano
45 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Eeee no, ja to bym polemizował. Klawiszologia w Vimie ma wysoki próg wejścia, ale jak się ją obcyka, to jest dość intuicyjna do pracy z tekstem (przynajmniej sam już nie mogę się bez tego obejść w robocie).
Natomiast z tego, co się już naczytałem odnośnie sterowania w CD - to jest jeden wielki pierdolnik, plus problemy z targetowaniem itd.
Pytanie, czy nie wezmą się za to w kolejnych patchach czy jednak ten design tutaj się ostanie w obecnej formie xD

Opublikowano

Różnica między balans, a perf widoczna na PRO najbardziej w jaskiniach, wracam do balansu, jest wystarczająco płynnie w 40 fps/120 Hz. @tlas

A zasięg widzenia i gęstość otoczenia, to czegoś takiego jeszcze nie widziałem na konsoli.

Opublikowano

W ogóle jak z responsywnością i sterownością postaci (nie jest zbyt ociężała?), w szczególności w balanced mode?

Opublikowano
1 minutę temu, Antihero_ napisał(a):

W ogóle jak z responsywnością i sterownością postaci (nie jest zbyt ociężała?), w szczególności w balanced mode?

jest jak w grach Rockstar, czuć ciężar

Opublikowano
2 minuty temu, Antihero_ napisał(a):

W każdym trybie postać jest mocno ociężała imo.

Opublikowano

Trochę pograłem, może mam małe wymaganie, ale mi się na razie podoba xd controlsy nie są jakieś ciężkie, przynajmniej na razie tylko trochę nieintuicyjne, postać jest trochę ociężała, ale nie tak bardzo jak w rdr2 - ogólnie mi to nie przeszkadza.

Opublikowano

stworzyłem idealne warunki do czerpania przyjemności z koreańskiego slopa

IMG_0893.JPG

Opublikowano
34 minuty temu, messer33 napisał(a):

Sam się wcześniej śmiałem, ale rzeczywiście, nieintuicyjne to mało powiedziane. Jak jakiś flight simulator, od zajebania kombinacji, to tak, a to tak, a to z tym i potem bez tego.

Jeszcze parę widoczków

img%5D

img%5D

img%5D

Opublikowano

Prawie 3 godzinki na liczniku i siadam zaraz grać dalej, gra nie każdemu się spodoba ale dla mnie zapowiada się że to będzie kolejny kultowy tytuł na lata. Wszystko siada mi obecnie perfekcyjnie po za sterowaniem do którego ciężko mi jeszcze przywyknąć ale tutaj tak samo jak w mojej ulubionej giereczce RDR2 gra jest bardziej ociężała, czuć wagę postaci i gra jest naładowana detalami. Do tego świat przypominający mi Dragons Dogma które uwielbiam. Dobrze czułem że to gra idealnie wpasowana w mój gust giereczkowy. Nie rozumiem opinii że gra rozkręca się po 8 godzinach i dopiero wtedy kończy się tutorial bo obecny gameplay pokazuje mi coś innego. Pewne jest że gra nie każdemu przypasuje, widziałem filmy gdzie ludzie narzekali na poziom trudności a nie rozwijali nawet ekwipunku. Mam nadzieje że gra po czasie nie zmieni się w Horizon gdzie otwarty świat bardziej męczył po czasie niż sprawiał przyjemność.