Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 77,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano

Złapałem szybszego konia, różnica kolosalnafsg

Opublikowano

Latanie by się przydało, to dopiero pierwszy region, a już przytłacza wielkością. Dodałem trochę staminy, ale nadal mało, chcę się dostać na ten statek. Gdzie nie spojrzysz, tam możesz iść, obszedłem go z drugiej strony.

Na dziś wystarczy. Jutro może coś fabułę ruszę.

cd1.jpg

cd2.jpg

nie tylko latanie obama

Opublikowano

Blaszak w tej grze nie bierze jeńców.

Opublikowano
36 minut temu, Qbon napisał(a):

Blaszak w tej grze nie bierze jeńców.

Jak w każdej ;)

Opublikowano
10 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

A gdzie skończyłeś?

Poboczną na kamieniołomie, fabułę w miejscu gdzie dostajemy podnoszenie przedmiotów i ładowanie paska ?mocy?. Obok było jakieś pole coś ala mini turniej, chciałem się zapisać i tańcowałem dookoła typa 5 minut, żeby z nim pogadać wkurwiłem się i wyłączyłem.

Opublikowano
52 minuty temu, rafanus2 napisał(a):

Poboczną na kamieniołomie, fabułę w miejscu gdzie dostajemy podnoszenie przedmiotów i ładowanie paska ?mocy?. Obok było jakieś pole coś ala mini turniej, chciałem się zapisać i tańcowałem dookoła typa 5 minut, żeby z nim pogadać wkurwiłem się i wyłączyłem.

To się nagrałeś :).

Swoją drogą controlsy po 3 dniach już ładnie wchodzą, myślałem, że dłużej zejdzie, ale na padzie da radę szybko się ogarnąć i już się płynie po opcjach, doceniam też ten nietuzinkowy boczny pasek opcji.

Tak teraz oceniając to te pierwsze godziny źle zrobili, ale czy przy takiej ilości mechanik mogli to zrobić jakoś lepiej? Pewnie pomogłaby lepiej napisana fabuła, ale poziom skomplikowania może przytłoczyć każdego pierwsze kilka godzin.

Zabawne, że Koreańczycy zrobili Eurojank action RPG, trochę taka Ekspedycja dla jRPG.

Ta gra żyje, ludzie chodzą coś robią, jest ich pełno, gęstość wszystkiego mimo tak ogromnego świata jest większa niż w WoWie z milionem graczy na serwerze. Tak to jest gra o jakiej marzyłem, jak byłem mały.

Opublikowano
11 godzin temu, Shen napisał(a):

Chujowizna, że nie można się teleportować ze złapanym przestępcą, zapierdalałem teraz ponad 2 kilometry z jakimś debilem na plecach przez góry sapek

Ciekawe czy można ich ładować na Smoka później?

Opublikowano
46 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

To się nagrałeś :).

6h, wystarczy na razie. Pętli na szyi nie mam żeby teraz w to grać, jak poczeka 3 miesiące to się nic nie stanie.

Opublikowano

Ja też z chęcią później wezmę, bo najpier AC shadows musze skonczyc i potem Starfield. CD to bedzie moj kolos ostateczny w tym roku. Akurat wleci trochę patchy.

Opublikowano

Serio ta gra przyciągnęła nowych userów do tego antycznego forum, czy to jakiś bal przebierańców? xD

Opublikowano

Przebierańców, nuworyszy, alternautów, botów AI, kto wie? Jakby nie patrzeć Crimson to mały fenomen. Może i trochę forum ożyło ale kobiet nadal brak. Przydała by się chociaż jedna, dla kolorytu i ożywienia skostniałej męskiej społeczności forum, tak jak Julka z To Znowu Oni. Trzeba by chyba przylansować na forumku jakąś grę o pieskach, kotkach lub anime albo shootera aby jakieś panie się logowały D

Opublikowano

Wiecie jak podnieść przyłbicę w hełmach?

Nigdy bym sam na to nie wpadł. Trzeba w oknie tym kołowym do ekwipunku przeciągnąć prawym stickiem i wtedy sobie podnosimy/obniżamy.

Dzięki za tipa, sam się zastanawiałem czemu moja przyłbica raz jest podniesiona a raz opuszczona [emoji16]
Opublikowano
10 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Serio ta gra przyciągnęła nowych userów do tego antycznego forum, czy to jakiś bal przebierańców? xD

A co Ciebie skusiło kupowanie tej gry na Playstation mając PC? AMD chyba też wyślwietla RT?

Opublikowano

Wybrałem się na koniec wschodniej mapy i po drodze pokiereszowali mi konia tak, że piechotą teraz szybciej niż konno i trzeba będzie poszukać poradnika jak go uleczyć bo czas jednak nie leczy jego ran.

Niesamowity czasopochłaniacz ta gra. Najchętniej grałbym do wieczora. Po 10 godzinach jeszcze nie nudzi i dalej dopiero pod koniec drugiego rozdziału jestem.

Opublikowano

Jest lecznica dla koni można kupić sprzęt dla konia syropy podkowy jakieś balsamy na tej 1 mapie po prawej stronie mniej więcej na środku popatrz może na necie to znajdziesz

Opublikowano

A ktoś się orientuje czemu w ekwipunku niektóre przedmioty w tym jakiś fajny kapturek mam wyszarzony i nie mogę go użyć/założyć

Byłem w lesie Poronin bo miałem request Bounty na zbiega ale co się tam nawkurwialem...jakieś leśne dzieci mnie usypialy za każdym razem jak tam chodziłem i olałem Bounty na później.Ide teraz w main quest. Zacznę zaraz chapter 3 i obóz

Edit. Doczytałem że niektóre itemy są przeznaczone dla innych postaci stąd block

Edytowane przez Plackus

Opublikowano
25 minut temu, Patapon napisał(a):

Wybrałem się na koniec wschodniej mapy i po drodze pokiereszowali mi konia tak, że piechotą teraz szybciej niż konno i trzeba będzie poszukać poradnika jak go uleczyć bo czas jednak nie leczy jego ran.

Niesamowity czasopochłaniacz ta gra. Najchętniej grałbym do wieczora. Po 10 godzinach jeszcze nie nudzi i dalej dopiero pod koniec drugiego rozdziału jestem.

Konia możesz leczyć wciskając prawą gałkę ładując super cios a później masz informacje by przełączyć pięść z damage na healing i jak walniesz tak konia to go leczysz. Mnie obecnie najbardziej drażnią problemy w detalach jak np. niemożliwość anulowania naciągniętej strzały łuku w normalny sposób i potrzeba turlania się by przerwać strzelanie. Detale do naprawy, wczoraj poleciały 2 kolejne bossy w tym ten znienawidzony w katedrze i padł za drugim razem, metoda na bossów jest banalna idziesz sobie pozbierać kilka minut mięcha odkładasz te fasolki mocy co wskrzeszają cię i ulepszasz ekwipunek. Dalej mega mi się gra podoba tym bardziej fajnie że twórcy słuchają opinii i oglądają nagrania przez co mają wlatywać częste patche.

Opublikowano

Zrobił ktoś zawody łucznicze w pierwszym mieście? Bot tak przewiduje gdzie będą tarcze, że max jaki zrobiłem to 8/10 XD

Eksploracja w też grze to coś wspaniałego! banderas

Edytowane przez Snake_Plissken

Opublikowano
1 godzinę temu, easye napisał(a):

A co Ciebie skusiło kupowanie tej gry na Playstation mając PC? AMD chyba też wyślwietla RT?

Kocham Playstation xD. No i na Portalu fajnie się biega też.

W tej grze chyba 9070 XT daje radę z RR nawet, kiedyś się sprawdzi.

Opublikowano
13 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

Konia możesz leczyć wciskając prawą gałkę ładując super cios a później masz informacje by przełączyć pięść z damage na healing i jak walniesz tak konia to go leczysz.

W życiu bym nie pomyślał, żeby tak walić konia...

Opublikowano
17 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

Konia możesz leczyć wciskając prawą gałkę ładując super cios a później masz informacje by przełączyć pięść z damage na healing i jak walniesz tak konia to go leczysz. Mnie obecnie najbardziej drażnią problemy w detalach jak np. niemożliwość anulowania naciągniętej strzały łuku w normalny sposób i potrzeba turlania się by przerwać strzelanie. Detale do naprawy, wczoraj poleciały 2 kolejne bossy w tym ten znienawidzony w katedrze i padł za drugim razem, metoda na bossów jest banalna idziesz sobie pozbierać kilka minut mięcha odkładasz te fasolki mocy co wskrzeszają cię i ulepszasz ekwipunek. Dalej mega mi się gra podoba tym bardziej fajnie że twórcy słuchają opinii i oglądają nagrania przez co mają wlatywać częste patche.

Z tym łukiem to mam nadzieję wleci jak najszybciej, ile już strzał zmarnowałem przez to.

2 minuty temu, Suavek napisał(a):

W życiu bym nie pomyślał, żeby tak walić konia...

Screenshot_20260322_124222_Reddit.jpg

Ten drift przecież koniem to jest 1:1 z tego filmu.

17741802389586168405218092254108.gif

Opublikowano
25 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Z tym łukiem to mam nadzieję wleci jak najszybciej, ile już strzał zmarnowałem przez to.

nieskonczone strzały mozna odblokowac troche pozniej