Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano
44 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Mieliście jakieś bugi od momentu ostatnich 2ch patchy? U mnie kompletnie nic.

Nic a nic, a mam wrażenie że gra jest bardziej płynna, ale może to już przyzwyczajenie. Swoją drogą twórcy się chwalę, że już pękły trzy banie, najs.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 79,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano
1 minutę temu, TuPaz napisał(a):

Nic a nic, a mam wrażenie że gra jest bardziej płynna, ale może to już przyzwyczajenie. Swoją drogą twórcy się chwalę, że już pękły trzy banie, najs.

Nie no na PRO gra też działa dużo lepiej, w Balanced ciągle od 50-60 klatek, nawet na bossach, musieli coś dłubać, sam zmieniałem tylko Particles, ale zasłyszałem, że to też może mieć wpływ, bo 100% bardzo mocno obciąża leciwy procek w konsolach.

HEKv1SOaIAI1oY4.jpg?name=orig

Opublikowano
11 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Nie no na PRO gra też działa dużo lepiej, w Balanced ciągle od 50-60 klatek, nawet na bossach, musieli coś dłubać, sam zmieniałem tylko Particles, ale zasłyszałem, że to też może mieć wpływ, bo 100% bardzo mocno obciąża leciwy procek w konsolach.

HEKv1SOaIAI1oY4.jpg?name=orig

3 banki to juz chyba dobry wynik jak na nowe IP, gra mocno trenduje na socialach, mysle, że i 4 banki w zasiegu na spokojnie

Opublikowano
1 minutę temu, Shen napisał(a):

3 banki to juz chyba dobry wynik jak na nowe IP, gra mocno trenduje na socialach, mysle, że i 4 banki w zasiegu na spokojnie

Ja myślę, że gra się odklei jak Baldur 3 i w pewnym momencie pójdzie big bang, więc wygląda mi na 10 baniek do końca roku.

Opublikowano

To jak odpicowali te gre, tylko mnie jeszcze bardziej nakręca na ich open world pokemonybanderas Znowu nintendo bedzie na kolanach.

Opublikowano

na początku gry zawsze zachwycają ale otwarte światy prędzej czy później zaczynają nużyć więc myślę, że dużo osób porzuci ten tytuł przy premierze jakieś nowej gry xD

Opublikowano
Teraz, Kolos28 napisał(a):

na początku gry zawsze zachwycają ale otwarte światy prędzej czy później zaczynają nużyć więc myślę, że dużo osób porzuci ten tytuł przy premierze jakieś nowej gry xD

No tak, Skyrima tez porzucili.

Btw ta gra akurat na początku nie zachwyca xD.

Opublikowano
No tak, Skyrima tez porzucili.

Btw ta gra akurat na początku nie zachwyca xD.
wiesz o co mi chodzi, to nie BG3 by do samego końca dotrwać a nawet grać drugi raz xD
Opublikowano

Czas do czwartku na pierwszy zestaw dupereli, leci w tle wyciszone, bo sam zapomniałem.

cd4.jpg

Skok o tyczce już ktoś uskuteczniał?

Opublikowano
1 minutę temu, Kolos28 napisał(a):

5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

wiesz o co mi chodzi, to nie BG3 by do samego końca dotrwać a nawet grać drugi raz xD

Ta gra ma zupełnie inne mocne strony.

Napisałem tylko, że ta gra podobnie jak Baldur 3 też jest wyjątkowa i mimo, że tamta to było teoretycznie znane IP, to sukces zawdzięcza głównie swojemu community, social mediom, graczom. Tam była różnica taka, że recenzenci byli już mocno nacechowani tym, co pisano o grze, bo nie było recenzji przed premierą, poza tym Larian już miał jakieś zaufanie w branży, a Koreańczyków raczej chciano zniszczyć, bo chcą zrobić projekt niemożliwy, wychodzący poza skostniały od lat w branży projekt gry open world od kalki, gdzie więcej niż 3 mechaniki nie są potrzebne.

To zupełnie inne gry, ale obie to projekty "raz na generacje".

Liczę, że czy to w aktualizacjach, czy to dodatkach (tutaj potencjał jest ogromny) dostarczą grze tyle miłości, co Larian właśnie Baldurkowi 3.

Od wersji recenzenckiej wypchęli już podobno aż 151 poprawek, więc nie jest źle.

Reddit siedzi już na 764 tysiącach osób na https://www.reddit.com/r/CrimsonDesert/, szok, dwa dni temu było 300k xD.

Opublikowano
28 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

@tjery jak to Ci śmiga na pc? Z FG nie ma żadnego ghostingu i artefaktów?

Ja miałem ustawienia ultra, RR, dlss quality i fg x2 locked 75 klatek i było okej. Jak włączyłem fg x4 to już była mocna lipa. Bez RR ani dlss ani fg nie są potrzebne. 5070ti

Opublikowano

Może kogoś przekona to co ten gość gada, w zasadzie 1:1 moje odczucia.

Wiem długie, warto jednak obejrzeć, albo posłuchać przynajmniej.

Opublikowano

Gra jest spoko, tylko ma bardzo chujowy początek i stąd gracze się odbijają. Trza sporo czasu i cierpliwości poświęcić, żeby potem pykło.

Opublikowano

Moja kopia dotarła dziś z Perfect Blue i się właśnie instaluje. Chyba nie będę od razu wklepywał kodów na itemki, bo taka zbroja płytowa mi się nie widzi na start. Chyba że od początku będę zbierał łomot, to może z płaczem wpiszę. ;)

Generalnie nie wiem czego się spodziewać. Czuję pewną ekscytację, ale też nastawiam się na mocne odbicie od ściany. Zobaczymy.

Opublikowano

No ja od premiery RDR2 nie pamiętam bym tak długo siedział przy jednej grze i dalej miał ochotę grać jak szalony. Obecnie 7 akt i odłożyłem fabułę by sobie dalej polatać po świecie i podbić postać, największy zarzut jaki mam obecnie to boss 5 aktu gdzie na ps5pro te klatki spadały podczas walki do 5-10 klatek czego nigdy jeszcze na konsoli nie widziałem więc musiałem go załatwić na ślepo.

Opublikowano

już mnie przekonałeś i w czwartek powinna być giera w paczkomacie.
Opublikowano
7 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

5-10 klatek

To co tam się dzieje? Jakieś ataki ogniste ma i cały ekran płonie, że aż tak źle?

Opublikowano
15 minut temu, GearsUp napisał(a):

To co tam się dzieje? Jakieś ataki ogniste ma i cały ekran płonie, że aż tak źle?

Particles, na PC to samo mają ludzie na tym bossie, tylko w skali, ale pomaga ten slider obniżyć na obu maszynach. Chyba, że poprawili w nowym patchu i dlatego działa lepiej.

Opublikowano
17 godzin temu, Patapon napisał(a):

Jak by ktoś chciał biegać jak barbarzyńca w płaszczu z psa

IMG_20260323_211024183_HDR.jpg

19d1c52992983-screenshotUrl.jpg

Do czego to doszło że cweleste ma swój ród [

Opublikowano
34 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Masa kruków do tego jeszcze walczyłem w nocy więc konsola musiała liczyć światło ale tak jak piszę od SOTC na ps2 nie pamiętam gry z takimi spadkami tym bardziej że boss stosunkowo wymagający.

Opublikowano
5 godzin temu, Faranell napisał(a):

RE Reqiuem był świetny, ale nie miałem gry w głowie i nie czekałem kiedy w końcu zagram, tutaj to mi gra z głowy nie wychodzi jak za małolata.

Mam dokładnie tak samo. Jasne, że RER jest na pewno bardziej doszlifowanym doświadczeniem, ale w przerwach od grania nie miałem tych "motyli w brzuchu" co przy Crimson Desert - jak za starych, dobrych czasów.

4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Particles, ale zasłyszałem, że to też może mieć wpływ, bo 100% bardzo mocno obciąża leciwy procek w konsolach.

Tyle że bez nich znika również deszcz, więc włączyłem je z powrotem.

3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Mnie tam przekonywać nie musi, bo sam wysnułem takie wnioski, że dla mnie to nowy SKYRIM, ale chętnie obejrzę, żeby się w swoim przekonaniu utwierdzić.

2 godziny temu, DarkStar napisał(a):

Chyba nie będę od razu wklepywał kodów na itemki, bo taka zbroja płytowa mi się nie widzi na start. Chyba że od początku będę zbierał łomot, to może z płaczem wpiszę. ;)

Zbroja jest sporo mocniejsza niż cokolwiek dostępnego na początku gry, ale strasznie mi z wyglądu nie pasuje i teraz szukam czegoś bardziej "wiedźminowatego" - nie pasuje mi ten blaszany look.

Opublikowano
1 minutę temu, Wredny napisał(a):

Mam dokładnie tak samo. Jasne, że RER jest na pewno bardziej doszlifowanym doświadczeniem, ale w przerwach od grania nie miałem tych "motyli w brzuchu" co przy Crimson Desert - jak za starych, dobrych czasów.

Tyle że bez nich znika również deszcz, więc włączyłem je z powrotem.

Mnie tam przekonywać nie musi, bo sam wysnułem takie wnioski, że dla mnie to nowy SKYRIM, ale chętnie obejrzę, żeby się w swoim przekonaniu utwierdzić.

Zbroja jest sporo mocniejsza niż cokolwiek dostępnego na początku gry, ale strasznie mi z wyglądu nie pasuje i teraz szukam czegoś bardziej "wiedźminowatego" - nie pasuje mi ten blaszany look.

Z Particles 70-75 deszcz dalej widoczny jak coś, na 0 jak dasz to znika w całości:). Co do zbroi tez mi coś nie pasuje ten rycerski wygląd.

Natomiast jak traficie na TEGO bossa z chap 5 i jesteście na konsoli to zalecam 0, zobaczycie czemu, tak nawet na PRO... no chyba, że macie super postać, ja miałem xD.

@dark1x powinien o nim wspomnieć, no chyba, że nie robił main story xD.

Opublikowano
1 godzinę temu, SpacierShark123 napisał(a):

Masa kruków do tego jeszcze walczyłem w nocy więc konsola musiała liczyć światło ale tak jak piszę od SOTC na ps2 nie pamiętam gry z takimi spadkami tym bardziej że boss stosunkowo wymagający.

To miejsce jest ewidentnie zjebane przez to drzewo, coś jest z nim nie tak, to drzewo było bossem xD.

Opublikowano

Ale mi fomo robicie... a gram przecież aktualnie w TOTK, prekursora i wielkiego mistrza tego marnego klona. Dodatkowo FF7 Rebirth w zawieszeniu, a Resi 9 w drodze! Nie będę przecież kolejnej gry kupować! facepalm