Opublikowano 25 sierpnia25 sie Rzucili też w końcu demo na switcha, obada się magików z KYOTO, mają ostatnią szanse żeby mnie złapać na haczyk
Opublikowano 25 sierpnia25 sie Super się gra na Switchu wjeżdża day1Pragmate też ograłem na Uber konsoli mobilność wygrywa a o nawet nieźle to chodzi
Opublikowano 26 sierpnia26 sie Kiedyś napisałem, że mi nie urwało na PS5 ProW dniu 5.06.2026 o 09:07, DarkStar napisał(a):Mi trochę hype opadł po demie. Nigdy nie grałem w gry z tej serii, bardzo mi się podobały prezentacje, ale chyba liczyłem na coś więcej / coś innego, sam nie wiem na co. Grając w demo widzę kolejną grę akcji TPP, coś w co już grałem setki razy. Plecy bohatera na 1/3 ekranu to pierwsza rzecz, która mi się nie spodobała. Nie podoba mi się też grafika na PS5 Pro, ponieważ na wszystkich trailerach gra wyglądała ładniej, albo tak sobie to zapamiętałem. Ładnie to wygląda jak włączę tryb jakości i RT, ale wtedy wydajność leci na łeb, a to nie jest jakiś walking sim, więc po kilku minutach wróciłem do trybu wydajności. Jestem trochę zawiedziony.Nie wiem do czego służą kapliczki, bo nie zginąłem ani razu na zwykłych mobach, tylko do końcowego bossa musiałem ze trzy razy podejść, ale tam jest normalnie opcja powtórzenia walki. Zakładam, że to nie jest soulslike, nigdzie nie było takich informacji.A teraz zagrałem w demo na Switchu. SZTOS. Z jakiegoś powodu gra mi się znacznie lepiej na Switchu. Fakt, gra jest w 30 klatkach, ale to jest to "dobre" 30, płynne i z dobrym framepacingiem, postać jest responsywna. Gra jest też ładniejsza niż na Pro ;) Już tłumaczę — na Pro mi Onimusha nie urywa graficznie, bo widziałem szereg bardzo ładnych gier, mając znacznie lepszą grafikę. Natomiast na Switchu, w tej niższej rozdzielczości i na małym ekranie Onimusha robi wrażenie (również w kontekście "to działa na handheldzie i nie wygląda jak gówno?"). Ogólnie jak grałem na PlayStation to mnie nie zachwyciło, drugie podejście do dema na konsoli czerwonych pozwoliło mi zrewidować opinię, teraz gra mi się bardzo podoba. Jestem pod wrażeniem umiejętności technicznych ekipy CAPCOMu. Ostatnio przeczytałem tego newsa:Nintendo EverythingCapcom talks Onimusha: Way of the Sword for Nintendo Swit...Nintendo Switch 2 players don’t have anything to fear when it comes to the upcoming Onimusha: Way of the Sword, as Capcom has indicated that it’ll be pretty much like the PS5 version. Based on some ofJuż wiem o co chodziło :) i zgadzam się.
Opublikowano 26 sierpnia26 sie 2 minuty temu, DarkStar napisał(a):A teraz zagrałem w demo na Switchu. SZTOS.Na switchu wszystko lepiej smakuje
Opublikowano 26 sierpnia26 sie Też sobie ograłem, dobrze że poszli po rozum do głowy i zablokowali to na 30 a nie ta latawica z requiem. Gra na innych sprzętach jest brzydka a tutaj jest turbo brzydka, jeszcze sprawdze gre na tv, ale przenośnie niezły rozmazaniec i chyba wywalili całe zielsko żeby to działało. Gra sie przyjemnie, ale to gierka do ogrania za stówke
Opublikowano 26 sierpnia26 sie Z ceną przesadzili. Oby im się nie sprzedało. Pragmata ładnie wyceniona a tak to do ogrania kiedyś tam za 50zł
Opublikowano 26 sierpnia26 sie Odblokowałem klatkaż i zdecydowanie lepiej mi się tak gra. Nagle się zrobiło na oko 40 klatek, zupełnie inny feeling. Przeszedłem tak tę drugą lokację i drugiego bossa. Fajne to jest. :) Do pełni szczęścia brakuje mi celowania łukiem z gyro.
Opublikowano 26 sierpnia26 sie To zupełnie nowe Demko czy to pierwsze tylko rozszerzone o jakieś lokacje?
Opublikowano 26 sierpnia26 sie 1 minutę temu, messer33 napisał(a):To zupełnie nowe Demko czy to pierwsze tylko rozszerzone o jakieś lokacje?To co było wcześniej, ale grasz dalej. Niedługo potem bohater trafia do nowej lokacji, na końcu jest nowy boss.
Opublikowano 26 sierpnia26 sie Kurde, gdyby nie Game-Key Card, nie wahałbym się nawet sekundy, na jaką platformę wybrać nową Onimuszę.Nic to. Zastanowię się.Ogólnie bardzo lubię tę serię. Ukończyłem kilka odsłon jeszcze za czasów PS2 i dobrze je wspominam.Będzie ogrywane.PS Można wyłączyć ograniczenie klatkażu (blokada na 30) i wówczas – miejscami – jest wyraźnie płynniej.
Opublikowano 26 sierpnia26 sie Można odblokować klatkaz ja wolę tak grać zamówione już w najlepszym sklepie
Opublikowano 26 sierpnia26 sie Również ograłem sobie demko na switcha i szczerze mówiąc podoba mi się taki wolniejszy movement. Nie chce mówić że wyglada to bardziej realistycznie, bo nie wiem jakie tempo ma walka katanami w prawdziwym świecie, ale szanuje za inną koncepcje. W trybie przenośnym działa i wygląda całkiem sensownie. Animacje przy unikach, kontrach fantastyczne. Generalnie spodziewałem się szybszej rozgrywki typu assassins creed a tu miła odmiana :).
Opublikowano 26 sierpnia26 sie Jednak namówiłem się i ograłem to co dodali do demka i namówili jeszcze bardziej, CAPGODSYDay Onik.Ta dynamiczna sieka zwykłych mobków jest spoko, fajny taniec można odstawiać, no i te animacje parowanka i konterki miodzio wchodzą.Nie wiedziałem nawet, że jest photo mode w demie. Aż dziwne, że nie dodają w dlc dopiero xD
Opublikowano 26 sierpnia26 sie Kozak animacje ma ta gierka, najlepsze wsadzanie katany w POCHWE w historii gier wideo, główny bohater też wydaje sie być spoko ziomkiem, szkoda że nie pokusili się o taką samą cene jak przy pragmacie wtedy nawet nie byłoby nad czym sie zastanawiać
Opublikowano 27 sierpnia27 sie Dobra a Byakua zrobiony? Ciężki dodatkowy boss, męczyłem się z nim godzinę, ale sama walka to poezja Nie mogę się doczekać za tydzień.
Opublikowano 27 sierpnia27 sie 51 minut temu, Rotevil napisał(a):Dobra a Byakua zrobiony? Ciężki dodatkowy boss, męczyłem się z nim godzinę, ale sama walka to poezja Nie mogę się doczekać za tydzień.Już zostawiłem na za tydzień go xD
Opublikowano 28 sierpnia28 sie 14 godzin temu, Rotevil napisał(a):Dobra a Byakua zrobiony?To ten na koncu dema czy jakiś ukryty? Generalnie mi demo zajelo 45 min, fajna gra, tylko za bardzo korytarzowa, ciekawe czy cala gra tak wyglada czy będą jakies odnogi/bardziej otwarte tereny. Kusi, ale przez tą korytarzowosc raczej poczekam na promocje.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Demko mocno liniowe, przydałaby sie czasem jakiś większy skok w bok no ale ciężko powiedzieć po takim fragmencie jak to z tym będzie
Opublikowano 28 sierpnia28 sie No i super, że korytarzyk. Oczywiście jak się trafi bardziej otwarta lokacja to ok.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie To ja wolę bardziej otwarte tereny, nie mówię że oczekiwalbym od razu open worlda, bardziej mniejsze mapki ale z poukrywanym side contentem dla ciekawskich. Niewykluczone że tak to może wyglądać, ale póki co, w demie był chamski korytarz z punktu A do B.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Przecie za to się lubi, albo i nie Onimushe. Mapka i korytarzyki, to był zawsze taki Residentowy vibe tylko Chińczykiem z mieczem się gra.Ja zamówiłem po demku, bo dzieciństwo mi się przypomniało, tylko teraz nie wiem co odpalę to czy Downwalkera.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Będą pewnie poukrywane rzeczy i znajdźki i odnogi, ale to takie bardziej klasyczne "za zakrętem"
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Ciekawe czy w tych DZBANACH coś będzie w pełnej wersji bo aż podejrzane to było że wszystkie puste kurcze no troche kusi żeby jednak brać na premiere hehe fajnie sie gra