Opublikowano wczoraj o 07:19 1 dzień 32 minuty temu, messer33 napisał(a):To 40 to tylko na pro czy zwykła i series też jak mają ludzie tv odpowiedni?Tak to się prezentuje. Na Series S nie liczyłbym na więcej niż 30.Przyznam, że dziwi mnie brak trybu wydajności.Może być jak z Lies of P na NS2 – niedługo po premierze dodali trzeci tryb graficzny i obecnie są 3: jakość, balans i wydajność.Nie podoba mi się ta informacja.Chciałem wziąć grę na premierę, a zawsze wybieram wyższy klatkaż (wyższy, czyli 60).Jasne, Cerny mówił, że 3/4 graczy, mając do wyboru jakość i wydajność, wybiera większą płynność. Zatem miliony grających pozostają przy 30 k/s, ale według mnie 60 powinno być od lat standardem, a przynajmniej powinien być wybór: 4K/30 albo 1440p/60 klatek.Ładne gry na Słiczu Drugim hulają nierzadko w okolicach 60 klatek.Na PSXie/Saturnie w latach dziewięćdziesiątych niektóre gry również oferowały taki klatkaż.Wstyd, szczególnie że Pro przy Death Stranding 2 tudzież Henryczku Drugim pokazało ile można z konsoli wykrzesać – o Forbidden West nie wspominając. Edytowane wczoraj o 08:47 1 dzień przez Sylvan Wielki
Opublikowano wczoraj o 07:37 1 dzień 9 godzin temu, ogqozo napisał(a):Bardzo mnie to nie obchodzi, jak wyszło Clair Obscur to też paru tutaj próbowało męczyć bułę że jakieś artefakty, stuttering, jakieś włosy słabe lol. Jak będzie dobra gra, to po 2 dniach od premiery nikogo to nie będzie obchodzić. A jak nie będzie, to... nawet 150 klateczek też by po 2 dniach od premiery nikogo nie obchodziło.Clair bylo ladne, chodziło dobrze i było tanie, do tego od razu w GP. To wali technicznie tanim AA, chodzic bedzie slabo i jest drogie. Gdyby cenę mieli na poziomie 40 do max 50$ to mozna by było wybaczyć, że nie jest idealnie. Edytowane wczoraj o 07:43 1 dzień przez Kangus
Opublikowano wczoraj o 08:06 1 dzień Ja chyba kupię Crimson desert zamiast blood The dawnwalker,jeszcze poczekam na oceny Polskiej gry Edytowane wczoraj o 09:05 1 dzień przez tomkill
Opublikowano wczoraj o 08:22 1 dzień 11 godzin temu, Ukukuki napisał(a):No ale ja nie mówię co mają robić, EU5 jest wymagający dla sprzętu i to jest fakt.No tak, ale wspomniane Lords of the Fallen używały nanite i lumena i po patchach ponoć chodzą dobrze, a od premiery jest tryb 60. Ark Raiders nie używało i to jest przykład nadal dobrze(imho to świetnie) wyglądającej gry na UE 5 która olewa te techniki. LotF może jest bardziej korytarzowy więc może tam łatwiej, no ale całe giereczkowo techniczne od zarania dziejów polegało albo na tym żeby coś pchać mocno do przodu(ale tu graficznie nie widać, gra wygląda ponizej przeciętnej - jakby ta gra urywała tyłek wizualnie i waliło nextgenem, to może by było łatwiej przełknąć płynność), albo mierzyć siły na zamiary i szukać balansu żeby sprzętu udźwignął. Edytowane wczoraj o 08:31 1 dzień przez Kangus
Opublikowano wczoraj o 08:22 1 dzień W ogóle teraz mi się przypomniało, jak w jednym z wywiadów twórcy odcinali się od wątków optymalizacyjnych mówiąc, że odpowiada za nie zewnętrzna firma. No liczbowo nie wygląda to na dobry deal, zobaczymy po premierze i co z PC.
Opublikowano wczoraj o 09:08 1 dzień 11 godzin temu, Figaro napisał(a):odpaliłem sobie losowy filmik tej gierki bo nie wiedziałem co to po tym generycznym tytulei kurwa skisłem. to jest taka absurdalna, chamska zrzynka z wieśka pod tyloma względami, że aż nie mogę uwierzyć, że to ma jakichś jarających się forumowiczów na pokładzie. żadnej inwencji, świeżości, czegokolwiek. porażka.Gdzie wady?
Opublikowano wczoraj o 09:15 1 dzień 11 godzin temu, Figaro napisał(a):odpaliłem sobie losowy filmik tej gierki bo nie wiedziałem co to po tym generycznym tytulei kurwa skisłem. to jest taka absurdalna, chamska zrzynka z wieśka pod tyloma względami, że aż nie mogę uwierzyć, że to ma jakichś jarających się forumowiczów na pokładzie. żadnej inwencji, świeżości, czegokolwiek. porażka.Może się najpierw zapoznaj lepiej z tematem zanim zaczniesz sie kompromitowac publicznie panie figaro
Opublikowano wczoraj o 09:22 1 dzień 5 minut temu, Dahaka napisał(a):Może się najpierw zapoznaj lepiej z tematem zanim zaczniesz sie kompromitowac publicznie panie figaroAle się forumowiczów rzuciło nagle jak małpy w temat tej gry, nie mając ani grama wiedzy o projekcie, nowe nie znałem xDD.Do zobaczenia 3ciego września, a reszta wracać do szkoły doedukować się.Dla fanów Wiedźminów wreszcie nadchodzi czas, gdzie nie będzie aż tak dużego sensu ogrywania co roku przygód Geralta z W1-3 i DLC, bo dostaniemy kilka mocnych polskich produkcji tego typu w kilka lat, to wszystko po 11 latach posuchy w temacie high fantasy z okolic Wisły. Top.