Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Blood of Dawnwalker

Featured Replies

Opublikowano

jeden z ostatnich trailerow troche mnie zaciekawil bo lubie wampiry, ale te gejmpleje teraz to wyglada jak jeszcze nudniejszy wiedzmin. szkoda.

• Odpowiedzi 259
  • Wyświetleń 25 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Zapowiedzieli że to będzie trylogia i save przechodzi?

No to gra będzie pewnie zakończona cliffhangerem, a patrząc w jakim okresie wychodzi kolejnej części pewnie się nie doczekamy

Opublikowano
W dniu 9.07.2026 o 09:14, devilbot napisał(a):

Zapowiedzieli że to będzie trylogia i save przechodzi?

No to gra będzie pewnie zakończona cliffhangerem, a patrząc w jakim okresie wychodzi kolejnej części pewnie się nie doczekamy

Stawiam na amnezję, za dużo roboty z zapisami. Gra może być bardzo luźno powiązana, mowa o wampirach.

Triggery populacji związane z failem gry bez sensu, bo już 2 mln wishlist, to będzie wielki hit.

https://store.steampowered.com/news/app/3751260/view/668370699913527902?l=polish

Opublikowano

Dla mnie day one pod warunkiem, że nie będzie dramatu z optymalizacją na konsolach.

Ta gra pachnie Wiedźminem na kilometr a ten fragment tylko to potwierdza. Nie widzę minusów.

BTW - Cycki potwierdzone.

Edytowane przez LukeSpidey

Opublikowano
8 godzin temu, LukeSpidey napisał(a):

Dla mnie day one pod warunkiem, że nie będzie dramatu z optymalizacją na konsolach.

Ta gra pachnie Wiedźminem na kilometr a ten fragment tylko to potwierdza. Nie widzę minusów.

BTW - Cycki potwierdzone.

Ja jestem kupiony, nie moge się doczekać

Opublikowano

No tak jak na początku nie mogłem złapać hajpu, to po posłuchania opinii o gameplayu jestem kupiony. Martwi tylko, że gra dropiła w 1440p na 4090 z dlss, ale może coś poprawią.

Opublikowano
29 minut temu, rafanus2 napisał(a):

Martwi tylko, że gra dropiła w 1440p na 4090 z dlss, ale może coś poprawią.

o czyli na konsolach możliwy vibe Wiedźmina 3 na bagnach, magiczny powrót do 2015 roku z duszą

Opublikowano

Fajnie to wygląda, nawet ta walka z pokazu na pokaz coraz ciekawsza, choć czuć trochę drewna, ale czy to źle? W komentarzach słusznie zauważyli, że z umiejscowieniem miecza coś jest mocno nie tak i mogliby to zmienić.

Wiadomo, czy questy będzie można wykonywać na kilka sposobów i każdy z nich będzie miał swoje konsekwencje?

Opublikowano
24 minuty temu, ginn napisał(a):

Fajnie to wygląda, nawet ta walka z pokazu na pokaz coraz ciekawsza, choć czuć trochę drewna, ale czy to źle? W komentarzach słusznie zauważyli, że z umiejscowieniem miecza coś jest mocno nie tak i mogliby to zmienić.

Wiadomo, czy questy będzie można wykonywać na kilka sposobów i każdy z nich będzie miał swoje konsekwencje?

Przecież o tym będzie ta gra, o konsekwencjach.

Opublikowano

Znany jest mi główny motyw i mechanika samej fabuły, miałem na myśli questy poboczne.

Opublikowano
54 minuty temu, ginn napisał(a):

Znany jest mi główny motyw i mechanika samej fabuły, miałem na myśli questy poboczne.

Tak, gra ma być zgodnie z wywiadami twórców zbudowana tylko z questów pobocznych. Nie będzie typowego wątku głównego, na koniec wszystko da wynik, każdy poboczny quest przesuwa czas. Raczej nie będzie fillerów.

Pozostaje pytanie, czy twórcy dorównają samemu sobie i zrobią przynajmniej jeden tak dobry jak Baronowy z W3, chyba wciąż GOAT quest w action RPG.

Dawnwalker, W3 DLC, W4, W1R - czy to raj xD?

@ginn zobacz sobie to jeszcze

Opublikowano

Co oni są tacy uparci z tym mieczem wiszącym na dupie? Ludzie od pierwszych materiałów im piszą, żeby zmienili jego umiejscowienie, a ci dalej to samo. Biorę na pc, więc o tyle dobrze, że nawet jak tego nie zmienią to zaraz wyjdą jakieś mody rozwiązujące ten problem.

No ale tak poza tym to dobrze się zapowiada. Czuć aromat drewna, ale teraz gram w Gothic remake, więc będę zahartowany.

Opublikowano
X (formerly Twitter)
No image preview

Mateusz Urbaniak (@Urban_WKS1947) on X

The Blood of Dawnwalker — Main Theme Miłego słuchania 😁 #Dawnwalker
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Idą w zaparte z tym, że to pierwsza odsłona cyklu. Mam nadzieję, że się sprzeda i doczekamy się kontynuacji.

Edytowane przez LukeSpidey

Opublikowano

Sprzeda się, wszyscy na ten tytuł czekają hype

Opublikowano

Gierka wygląda całkiem nieźle. Na bank lepiej niż się spodziewałem.

Ciekaw jestem czy odniesie sukces.

Opublikowano
W dniu 14.08.2026 o 21:42, Nemesis napisał(a):

Przypomina Wiedźmina 3. Musi.

To bardziej przypomina W3, niż W4 :).

Opublikowano
On 8/14/2026 at 5:17 PM, LukeSpidey said:

Idą w zaparte z tym, że to pierwsza osoba cyklu. Mam nadzieję, że się sprzeda i doczekamy się kontynuacji.

W najnowszym PSX był wywiad z założycielem studia i tam było, że skupiają się w planach na tej marce, więc dobrze wnioskujesz.

Opublikowano

Czy oni właśnie wymyślili nowy sposób żeby zmusić graczy aby skończyć grę więcej niż jeden raz? No bo z tego co słyszę nie da się odkryć większości mapy i wykonać na niej zbyt wiele aktywności bo przez to traci się to pierwsze klasyczne zakończenie z uratowaniem kogoś