Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Blood of Dawnwalker

Featured Replies

• Odpowiedzi 259
  • Wyświetleń 25 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

wuj z 40fps bo patrząc kto to robi można się było spodziewać

ale tych przeklejonych animacji z W3 nie da się odzobaczyć, będę* miał wieczne deja vu

*

na pewno nie na premierę, jest masa ciekawszych rzeczy we wrześniu

Opublikowano

Te 60 fps spokojnie będzie...po 3 czy tam 4 patchu.

Opublikowano
27 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Raczej już wiekowy procesor nie wyrabia aby było 60 klatek w UE5 na konsolach.

Mimo wszytko na prosiaku myślę, że dało się zrobić więcej. Taki stalker2 mimo, że wyszedł jako mocno niedokończony produkt od razu miał 60 klatek na pokładzie i nie wyglądał fatalnie na series x.

Opublikowano

Z jednej strony trochę obawy o warstwę techniczną, z drugiej klimat kusi. Szczególnie pierwsze zajawki ścieżki dźwiękowej to co prawda lekkie deja vu z Wiedźmina - ale dla mnie to zaleta, a nie wada. Wersja PC zamówiona(tańsza niż na steam, a do tego jeszcze steelbook)

Opublikowano

Tak szczerze to są trochę jaja. Miałem kupować na premiere ale jednak poczekam . Może do końca roku dorobią patcha pod 60 fps

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Unreal + Polacy + PS5, co mogłoby pójść dobrze?

Zapytaj pana Bloobera gigachad

Opublikowano

W ostatnia dobra gra o wampirach to grałem chyba w pandemii na kwarantannie w jesień 2020 - Vampyr. Świetna to była gierka, tylko wyszła w złym momencie. W czasie premiery wielkich hitów ( GoW, Spider man i RDR2)

Opublikowano

Ja to się trochę boję o wersję na pc, bo na tych testach gdzie grali dziennikarze to chrupało na 4090 xd

Opublikowano
1 minutę temu, rafanus2 napisał(a):

Ja to się trochę boję o wersję na pc, bo na tych testach gdzie grali dziennikarze to chrupało na 4090 xd

To jest właśnie moja obawa - planuję brać na premierę na PC, ale jak się okaże, że gra ma słabą optymalizację czy jest mocno zabugowana, to jednak ten kapitał przeznaczę na Onimushę.

Opublikowano
2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

Raczej już wiekowy procesor nie wyrabia aby było 60 klatek w UE5 na konsolach.

Tia jasne :). Arc Raiders jakoś nie miało problemu, wyłączyli lumena i nanite i proszę. Remnant II chyba też dobrze chodził, Lords of the Fallen po patchach też podobno ładnie trzyma. Generalnie nie jest tak że się nie da na tym silniku zrobić gry która dobrze chodzi i wygląda na konsolach, może trzeba olać ficzury, ale pewnie mało kto na nie i tak zwraca uwagę.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
6 minut temu, Kangus napisał(a):

Tia jasne :). Arc Raiders jakoś nie miało problemu, wyłączyli lumena i nanite i proszę. Remnant II chyba też dobrze chodził, Lords of the Fallen po patchach też podobno ładnie trzyma. Generalnie nie jest tak że się nie da na tym silniku zrobić gry która dobrze chodzi i wygląda na konsolach, może trzeba olać ficzury, ale pewnie mało kto na nie i tak zwraca uwagę.

No wymieniłeś właśnie główne usprawnienia EU5 :) jak to wyłączysz to jesteś bliżej 4 niż 5.

Opublikowano
3 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

No wymieniłeś właśnie główne usprawnienia EU5 :) jak to wyłączysz to jesteś bliżej 4 niż 5.

Ja wiem, ale ktoś przystawia pistolet do głowy żeby je włączać jak nie działają tak wydajnie jak trzeba? To niech włączą w trybie 30 i 40, a wyłączą dla 60! Ta wiem ze pewnie więcej roboty i chyba nikt tak nie robił?

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
4 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Jeszcze nakrętki do butelek.

Widzę, że burza o 60 fps, ale przecież jest 40, którego brakuje w wielu grach, a tak naprawdę na konsolach z UE5 powinien być trybem domyślnym, potem mamy wycinane oświetlenie i cieniowanie, żeby utrzymać te 48+ klatek do VRR range.

Ja będę na PC, ale krzyżyka bym na grze nie stawiał, jak ktoś ma 120 HZ TV w domu.

Opublikowano
Teraz, Kangus napisał(a):

Ja wiem, ale ktoś przystawia pistolet do głowy żeby je włączać jak nie działają tak wydajnie jak trzeba?

No ale ja nie mówię co mają robić, EU5 jest wymagający dla sprzętu i to jest fakt.

Opublikowano
32 minuty temu, Kangus napisał(a):

Ja wiem, ale ktoś przystawia pistolet do głowy żeby je włączać jak nie działają tak wydajnie jak trzeba? To niech włączą w trybie 30 i 40, a wyłączą dla 60! Ta wiem ze pewnie więcej roboty i chyba nikt tak nie robił?

To tak nie działa. Nanite i Lumen są po to aby przyspieszyć pracę i nie bawić się w LoD czy ogarniać ręcznie oświetlenie. To nie jest dodatek do już skonfigurowanej mapy jak RT w niektórych tytułach. Jak gra była robiona z myślą o Nanite to wersja bez tego musiała by mieć 'oddzielne' modele to samo z Lumenem gdzie albo budujesz grę z myślą o nim albo bez. Gra która w trybie 30 miała by Nanite i Lumen a w 60 korzystała z tradycyjnych technik musiała by mieć praktycznie dwa oddzielne buildy.

Opublikowano

odpaliłem sobie losowy filmik tej gierki bo nie wiedziałem co to po tym generycznym tytule

i kurwa skisłem. to jest taka absurdalna, chamska zrzynka z wieśka pod tyloma względami, że aż nie mogę uwierzyć, że to ma jakichś jarających się forumowiczów na pokładzie. żadnej inwencji, świeżości, czegokolwiek. porażka.

Opublikowano

No, ale oni targetują w 30fps i 40 fps. Także bankowo optymalizacyjnie może być wesoło na zwykłych konsolach.

Cena gry też ich może w tym wszystkim nie pomóc. Zobaczymy. Będzie oki to przed Onimuszą, będzie źle to po now roku i kilku patchach.

Opublikowano

Bardzo mnie to nie obchodzi, jak wyszło Clair Obscur to też paru tutaj próbowało męczyć bułę że jakieś artefakty, stuttering, jakieś włosy słabe lol. Jak będzie dobra gra, to po 2 dniach od premiery nikogo to nie będzie obchodzić. A jak nie będzie, to... nawet 150 klateczek też by po 2 dniach od premiery nikogo nie obchodziło.

Opublikowano
10 godzin temu, elvis004 napisał(a):

IMG_1850.png

Ciekawe ile fps będzie na b a g n a c h.

Opublikowano

ja poczekam na recenzje z gry i chyba sobie zagram

Edytowane przez tomkill

Opublikowano
9 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Widzę, że burza o 60 fps, ale przecież jest 40, którego brakuje w wielu grach, a tak naprawdę na konsolach z UE5 powinien być trybem domyślnym

To 40 to tylko na pro czy zwykła i series też jak mają ludzie tv odpowiedni?