Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Nie da się lepiej.

• Odpowiedzi 481
  • Wyświetleń 29,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ufff, to była szalona noc Zgodnie z założeniami, całościowo jest to kapitalny tytuł, CHOĆ w moim odczuciu Returnal robił lepsze tzw. pierwsze wrażenie. Nie do końca podoba mi się częstotliwość z ja

• Kupione recki dla gier sequeli Playstation Studios mają same wysokie noty na meta - DS 2 (89), Ragnarok (94), Forbidden West (88). To jest ten moment kiedy ta konsola bardzo potrzebuje boosta sprzedaż

• CD-Action Saros to w gruncie rzeczy Returnal 2 – z większością zale... Choć w teorii Saros jest zupełnie świeżą marką, w praktyce ma wiele wspólnego z poprzednią grą Housemarque. Tysiące kolorowych po

Opublikowano

I ja zacząłem. Za mną raptem 30 minut, bo trochę późno, a jutro do roboty, ale długi weekend spędzę na Carcosie. Zapowiada się znakomicie. Już tu nie wchodzę, bo zachwyty innych to trochę spoilery dla mnie.

Opublikowano

4 biom jak przez masło, Boss to zawód.

Coś jednak za szybko idzie)

Fajne nowe mechaniki których nie zdradzali w trailerach. Design wszystkiego miażdży.

Opublikowano

U mnie chyba kurier zapił. Śledzenie paczki nie wyświetla historii facepalm Moje pierwsze takie opóźnienie na wielka premierę cos czuje ze będzie cray

Opublikowano
18 minut temu, MEVEK napisał(a):

U mnie chyba kurier zapił. Śledzenie paczki nie wyświetla historii facepalm Moje pierwsze takie opóźnienie na wielka premierę cos czuje ze będzie cray

Może nie będzie tak źle, czasami jest problem z aktualizowaniem statusu a wpada od razu jak jest do odbioru. Bądźmy dobrej myśli!

U mnie akurat już w doręczeniu od kierownika, więc w nocy będzie co robić.

Opublikowano

Na mnie już czeka paczuszka w paczkomacie, widzę, że już niektórzy zdążą przejść grę, zanim majówka się zacznie hehe

Opublikowano
Teraz, Rotevil napisał(a):

Na mnie już czeka paczuszka w paczkomacie, widzę, że już niektórzy zdążą przejść grę, zanim majówka się zacznie hehe

Na mnie też, zaraz po gówniaka do szkoły to przy okazji odbiorę. Odpalę w nocy jak wszyscy grzecznie będą spać.

Opublikowano

Zazdroszczę wszystkim co dostają paczki do paczkomatu przed południem. U mnie na wsi może być o 14:00 ale i równie dobrze po 19:00.

BTW typ na reddicie wbił platynę w 17 godzin sadkek

Edytowane przez Patapon

Opublikowano

Zazdroszczę wszystkim co dostają paczki do paczkomatu przed południem. U mnie na wsi może być o 14:00 ale i równie dobrze po 19:00.

W Poznaniu nie jest lepiej, dopiero o 11stej paczka została wydana do doręczenia więc myślę, że dopiero około 20stej będzie w paczkomacie.
Opublikowano
47 minut temu, Patapon napisał(a):

BTW typ na reddicie wbił platynę w 17 godzin sadkek

17h to ja mam a gry nie skonczylem w sensie fabuly, a gdzie reszta.

Speedrunner jakis.

Opublikowano
4 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

17h to ja mam a gry nie skonczylem w sensie fabuly, a gdzie reszta.

Speedrunner jakis.

U mnie podobnie, tj. jakieś 20h na budziku. Powoli pewnie zbliża się koniec, jeszcze tak z biom lub dwa max - zgaduję, niemniej o platynie w takim czasie dla przeciętnego gracza nie ma raczej mowy. Tym bardziej jeśli nie chcemy przelecieć przez gierkę, tylko wszystko dokładnie obadać, obwąchać i zwiedzić. Ogólnie Saros ma świetnie wyważony poziom trudności IMO, z wyjątkiem bossów którzy w moim odczuciu padają zbyt szybko. 2-ch z nich udało mi się położyć przy pierwszym podejściu, co w Returnalu było praktycznie nierealne. Ogólnie pętla rozgrywki i rozwój bohatera są naprawdę świetnie wykonane, ciężko się od tej gry oderwać i runy tupu "lecę zupełnie od początku, zbieram i wykonuję wszystko po drodze" to tutaj norma.

A później dojdą jeszcze dziesiątki godzin masterowania i zbieractwo tego co zostało pominięte. Zrobi się z tego naprawdę przyzwoity wynik, więc kompletnie nie ma potrzeby obawiania się bajek typu "18h i już można puszczać na OLX".

Edytowane przez Amer

Opublikowano

Czuć od początku, że to ex na konsolę Playstation, stęskniłem się.

.

.

.

.

Kończy się instalować.

Opublikowano
39 minut temu, Amer napisał(a):

U mnie podobnie, tj. jakieś 20h na budziku. Powoli pewnie zbliża się koniec, jeszcze tak z biom lub dwa max - zgaduję, niemniej o platynie w takim czasie dla przeciętnego gracza nie ma raczej mowy. Tym bardziej jeśli nie chcemy przelecieć przez gierkę, tylko wszystko dokładnie obadać, obwąchać i zwiedzić. Ogólnie Saros ma świetnie wyważony poziom trudności IMO, z wyjątkiem bossów którzy w moim odczuciu padają zbyt szybko. 2-ch z nich udało mi się położyć przy pierwszym podejściu, co w Returnalu było praktycznie nierealne. Ogólnie pętla rozgrywki i rozwój bohatera są naprawdę świetnie wykonane, ciężko się od tej gry oderwać i runy tupu "lecę zupełnie od początku, zbieram i wykonuję wszystko po drodze" to tutaj norma.

A później dojdą jeszcze dziesiątki godzin masterowania i zbieractwo tego co zostało pominięte. Zrobi się z tego naprawdę przyzwoity wynik, więc kompletnie nie ma potrzeby obawiania się bajek typu "18h i już można puszczać na OLX".

Bez przesady

Phrike - trudność 1/3 osobiście położyłem go za pierwszym razem, ale miałem chyba trochę szczęścia (i figurkę ;])

Iksjon - 3/3

Nemesis 1/3 spokojnie do oklepania za pierwszym razem, co uczyniłem

Hyperion 2/3

Ophion - 1/3 boss symboliczny, ciężko zginąć

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

u mnie zas update..

I see this parcel is out for delivery but delayed, I will email the depot to ask the driver to call you with new ETA. Thank you.

mad

Opublikowano

Do sklepu po kopię

4 minuty temu, MEVEK napisał(a):

u mnie zas update..

mad

Tak to jest jak się bierze edycję z możliwością grania 2 dni po premierze.

Opublikowano

Co sie odwlecze to nie uciecze. Tymczasem rozgrzewam sie przy myszce J.Pepper. W końcu tam tez jest dynamiczne strzelanko starwars

Opublikowano

@Amer

Co ty chcesz tu masterować?

Nie ma żadnego endgame.

Nie ma ng+ .

Pytam poważnie.

Rozumiem ze komuś podoba się gameloop i moze grać i 200h ale kontentu to tu nie ma za wiele.

Opublikowano
3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Czuć od początku, że to ex na konsolę Playstation

W sensie?

Opublikowano

Dzizas… mamy nowego typa na inposcie- starszy pan. Pobrał paczkę po 9, mamy Zara 18 i nie widać go na horyzoncie.

Opublikowano

Już same osiągnięcia wymagają od gracza konkretnych działań których raczej nie uda się zrobić przypadkiem (typu ukończenie biomu bez jednego trafienia). Do tego specjalne (opcjonalne) sale w których pojedynki robią się naprawdę wymagające, za nie też jest trofeum chyba. O przebieżkach na czas czy bez rozwijania postaci nawet nie wspominając. Np. właśnie to.

Dla mnie Returnal to była gra na 100+ godzin, z Sarosem będzie podobnie.

Edytowane przez Amer

Opublikowano

Architektka <3

Co za walka, graficznie taki kosmos że nie można się skupić na rozgrywce, HM naprawdę się rozwinęło i widać że mieli czas i fundusze.

Fajnie lecieć po śmierci cykl od początku, mimo że pominąłem bagna to bronie były już nawet na 54 levelu, ładowanie drzewka ma to jakoś zrównoważyć przy rozpoczynaniu od ostatniego biomu, ale jednak co pełny cykl to pełny cykl.

Na minus względem Returnala - nie można niszczyć dopałek, trzeba jednak ostro przemyśleć, bo można zapełnić kieszeń w 1 biomie a później trzeba omijać fajne rzeczy.

No i brak polepszania statystyk broni, to skandal.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Ubiłeś ją już? Sam jestem dokładnie na tej walce teraz. Spróbowałem raz, uwaliła mnie i robię przerwę żeby dotlenić głowę. Ale fakt - póki co to najlepsza potyczka IMO.

Dla mnie na minus różnorodności giwer niestety. Wyróżnia się może ze 3 sztuki, a reszta to już tylko wariacje. Może wpadnie coś świeżego jeszcze, choć fabularnie zanosi się na finał raczej (obym się mylił). Returnal w tym zakresie robił dużo więcej jednak.

Edytowane przez Amer

Opublikowano
Teraz, Amer napisał(a):

Ubiłeś ją już? Sam jestem dokładnie na tej walce teraz. Spróbowałem raz, uwaliła mnie i robię przerwę żeby dotlenić głowę. Ale fakt - póki co to najlepsza potyczka IMO.

Nie, przemieliła mnie raz w ciągu 15 sekund, a za drugim razem nie miałem zapasowego życia i co mam powiedzieć, patrzałem się zamiast myśleć ;] Niesamowita walka zmuszająca do używania mnóstwa umiejętności.

Trochę mi przykro bo kółko biomów w menu się zapełniło, ale wierzę że to nie koniec.