Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gears of War RELOADED

Featured Replies

Opublikowano

Dwójka i trójka we wstece to jest synonim darmowego remastera - wyglądają pięknie jak na gry z tamtych czasów i mają stabilne klateczki, które ani drgną.

Kurwa mać, tyle mam gierek w kolejce a Wy mi znowu na Gearsy robicie ochotę, DZIENA

• Odpowiedzi 195
  • Wyświetleń 11,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chodzi Ci o ten przycisk? Oba pady mają identyczną ikonkę do tego przycisku, różnica jest taka że na Xboxie byłby on w dodatkowym kółku a na PS są same kreski.

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

Tak wygląda zdzwienie kogoś kto skillowego multi nie widział od 20 lat. :) Lata trzymania gałki do przodu na niewiele się tu zdadzą.

• Homelander
    Homelander

Absolutnie się nie zgodzę. Gameplayowo Gearsy 1 były bardzo dojrzałe, świadczy o tym fakt, że w zasadzie mechaniki niewiele się zmieniły nawet i w piątej części. Gra była o wiele bardziej zróżnicowana

Opublikowano

Gra błyszczy na Prosiaku, królewskie traktowanie użytkowników Playstation przez Phila 'Kłamczuszka' Spencera xboss

Opublikowano

W sensie potrzeba było gry od Microsoftu żeby w końcu zobaczyć jakikolwiek sens w zakupie konsoli PRO od Sony? newell

Opublikowano

Dwa razy podchodziłem do tych Gearsów po zakupie xboxa bo się naczytałem jaka to kultowa i obowiązkowa do zaliczenia gra. Nie dałem rady ukończyć, a po kilkugodzinnych sesjach zwyczajnie bolała mnie głowa. Za duży koncentrat hamerykańskiej sztuki konsolowej jak dla mnie ;)

Opublikowano

W 2006 to była świeżość i potężne wejście w next geny

Opublikowano

Jedna z najbardziej odjechanych i klimatycznych trylogii. Piękne czasy przechodzenia kolejnych kampanii w coopie na jednej kanapie.

Trudno natomiast zaakceptować politykę wrzucenia na rynek po tylu już latach odświeżonej tylko pierwszej części. Po takim czasie powinniśmy dostać coś na wzór Halo: Master Chief Collection. A w obecnej sytuacji to zwykłe żerowanie na nostalgii.

Ode mnie zamiast zamówienia, środkowy palec w stronę MS.

Opublikowano

Ta gra zawsze miała tak okropną detekcje strzelania? Często walę w głowę Locusta przy działku albo za murkiem i kompletnie nie trafiam w gościa. Aby strzelić gościa czasem muszę celować kilka cm od jego głowy by celownik pojawił się czerwony.

Opublikowano
19 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

Ta gra zawsze miała tak okropną detekcje strzelania? Często walę w głowę Locusta przy działku albo za murkiem i kompletnie nie trafiam w gościa. Aby strzelić gościa czasem muszę celować kilka cm od jego głowy by celownik pojawił się czerwony.

Ostatni raz grałem w stare Gearsy na X360 ale też to zauważyłem na PC w remasterze. Nie mam pojęcia czy to przez archaizmy w tej grze, bugi czy od zawsze tak było.

Opublikowano
2 minuty temu, Rooofie napisał(a):

Ostatni raz grałem w stare Gearsy na X360 ale też to zauważyłem na PC w remasterze. Nie mam pojęcia czy to przez archaizmy w tej grze, bugi czy od zawsze tak było.

Mam 99% pewność że jak waliłem w głowę prosto gościa w działku to zawsze trafiało. teraz muszę strzelać kilka cm w powietrze obok głowy by trafić.

Opublikowano

Hitboxy i feedback o trafieniu są strasznie słabiutkie.

Zawsze mnie śmieszy, gdy ktoś się jara rzekomym pierdolnięciem broni w tej grze, podczas gdy to dotyczy snajpy i może gnashera - lancer to pistolet na wodę.

Opublikowano

Może to i lepiej, gdyby lancer był lepszy, nie grałoby się aż tak gnasherem. Dla mnie ta gra to pojedynki na gnashery oraz podnoszone bronie, szczególnie snajpa, „łuk”, boom i hammer. A lancowanie to plan B i ostateczność.

Opublikowano
27 minut temu, Wredny napisał(a):

Hitboxy i feedback o trafieniu są strasznie słabiutkie.

Zawsze mnie śmieszy, gdy ktoś się jara rzekomym pierdolnięciem broni w tej grze, podczas gdy to dotyczy snajpy i może gnashera - lancer to pistolet na wodę.

Po prostu seria mocno poszła do przodu od tego czasu. Pomijam już kwestię klimatu w grze, bo sprawa dyskusyjna, ale feeling strzelania, dynamika walk czy zmienność samych aren w nowej trylogii jest kilka klas wyżej niż jedynka. Nie można mieć jej za złe, bo przecież te Gearsy to wciąż 19-letnia gra w nowych szatach.

Opublikowano
3 godziny temu, Wredny napisał(a):

Nie wiem, czy to prawda, ale dwójki, trójki i Judgment to chyba nawet PeCet nie dostał, więc obstawiam, że i PlayStation oleją.
Na XSX sprawę załatwiła wsteczna, która wyciągnęła z tych gier (szczególnie z trójki) piękne 4k/60fps (oprócz Judgment - tego nie tykali, potwierdzając, że mają w dupie odsłonę robioną przez PCF).

Do Judgment dodali FPS Boost i lata w 60 fps.

3 godziny temu, ASX napisał(a):

Jak kiedyś będą robili jakieś odświeżenie dwójki lub trójki, to wersja na PlayStation pewnie też się zalapie, ale jesli nie to nie liczyłbym na wersję na PS5/6.

Mało prawdopodobne by robili specjalnie dla graczy z plejstejszyn porty starych gier.

Moim zdaniem teraz właśnie "odświeżenie" 2 i 3 jest bardziej prawdopodobne niż kiedykolwiek. Wystarczy puścić w paczce dwóch gier jako remaster w jakości 1:1 z XsX z wstecznej i sprzedawać na PC, PS5 I Switcha 2.

Opublikowano
5 godzin temu, jimmy napisał(a):

Gra błyszczy na Prosiaku, królewskie traktowanie użytkowników Playstation przez Phila 'Kłamczuszka' Spencera xboss

Wreszcie sprzęt, który jest w stanie wykarmić Gearsy.

Opublikowano

Kilka gierek poszło dziś do żyda, żeby to kupić. Biorę wersję na SeXa bo Gearsy na PS to tak jakoś nie ten teges.

Także dzięki chujki za wjebanie mnie w ten niepotrzebny, ale jakże konieczny zakup.

Opublikowano

Wy trolujecie z ta gra, czy co? Ktoś tu pisał, że graficznie i udzwiękowienie SUPER? xDDDDDD

NIe wiem - właczam Nabrzeże w Gearsach 5 i w tym czymś i mam wrażenie ze cofam się z nowej generacji do czasów Xboxa 360.

Graficznie w porównaniu z 5 to jest padaka, dzwiękowo zresztą też, nie mówiąc już o detekcji pocisków, no ale fakt, znam wariatów, co do dzisiaj wolą grać w Halo CE z Xboxa w 27 fpsach NTSC w 4:3.