Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Dwójka i trójka we wstece to jest synonim darmowego remastera - wyglądają pięknie jak na gry z tamtych czasów i mają stabilne klateczki, które ani drgną.Kurwa mać, tyle mam gierek w kolejce a Wy mi znowu na Gearsy robicie ochotę, DZIENA
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Gra błyszczy na Prosiaku, królewskie traktowanie użytkowników Playstation przez Phila 'Kłamczuszka' Spencera
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. W sensie potrzeba było gry od Microsoftu żeby w końcu zobaczyć jakikolwiek sens w zakupie konsoli PRO od Sony?
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Oj przestań, to wielkie święto, po jedynie 19 latach można w końcu zagrać w pierwszą część gearsów!
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Dwa razy podchodziłem do tych Gearsów po zakupie xboxa bo się naczytałem jaka to kultowa i obowiązkowa do zaliczenia gra. Nie dałem rady ukończyć, a po kilkugodzinnych sesjach zwyczajnie bolała mnie głowa. Za duży koncentrat hamerykańskiej sztuki konsolowej jak dla mnie ;)
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Jedna z najbardziej odjechanych i klimatycznych trylogii. Piękne czasy przechodzenia kolejnych kampanii w coopie na jednej kanapie.Trudno natomiast zaakceptować politykę wrzucenia na rynek po tylu już latach odświeżonej tylko pierwszej części. Po takim czasie powinniśmy dostać coś na wzór Halo: Master Chief Collection. A w obecnej sytuacji to zwykłe żerowanie na nostalgii.Ode mnie zamiast zamówienia, środkowy palec w stronę MS.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Ta gra zawsze miała tak okropną detekcje strzelania? Często walę w głowę Locusta przy działku albo za murkiem i kompletnie nie trafiam w gościa. Aby strzelić gościa czasem muszę celować kilka cm od jego głowy by celownik pojawił się czerwony.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 19 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):Ta gra zawsze miała tak okropną detekcje strzelania? Często walę w głowę Locusta przy działku albo za murkiem i kompletnie nie trafiam w gościa. Aby strzelić gościa czasem muszę celować kilka cm od jego głowy by celownik pojawił się czerwony.Ostatni raz grałem w stare Gearsy na X360 ale też to zauważyłem na PC w remasterze. Nie mam pojęcia czy to przez archaizmy w tej grze, bugi czy od zawsze tak było.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 2 minuty temu, Rooofie napisał(a):Ostatni raz grałem w stare Gearsy na X360 ale też to zauważyłem na PC w remasterze. Nie mam pojęcia czy to przez archaizmy w tej grze, bugi czy od zawsze tak było.Mam 99% pewność że jak waliłem w głowę prosto gościa w działku to zawsze trafiało. teraz muszę strzelać kilka cm w powietrze obok głowy by trafić.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Hitboxy i feedback o trafieniu są strasznie słabiutkie.Zawsze mnie śmieszy, gdy ktoś się jara rzekomym pierdolnięciem broni w tej grze, podczas gdy to dotyczy snajpy i może gnashera - lancer to pistolet na wodę.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Może to i lepiej, gdyby lancer był lepszy, nie grałoby się aż tak gnasherem. Dla mnie ta gra to pojedynki na gnashery oraz podnoszone bronie, szczególnie snajpa, „łuk”, boom i hammer. A lancowanie to plan B i ostateczność.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Problem jest w tym że pamiętam lepiej te hitbox-y ze snajperki, przecież tutaj trzeba walić obok głowy.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 27 minut temu, Wredny napisał(a):Hitboxy i feedback o trafieniu są strasznie słabiutkie.Zawsze mnie śmieszy, gdy ktoś się jara rzekomym pierdolnięciem broni w tej grze, podczas gdy to dotyczy snajpy i może gnashera - lancer to pistolet na wodę.Po prostu seria mocno poszła do przodu od tego czasu. Pomijam już kwestię klimatu w grze, bo sprawa dyskusyjna, ale feeling strzelania, dynamika walk czy zmienność samych aren w nowej trylogii jest kilka klas wyżej niż jedynka. Nie można mieć jej za złe, bo przecież te Gearsy to wciąż 19-letnia gra w nowych szatach.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 3 godziny temu, Wredny napisał(a):Nie wiem, czy to prawda, ale dwójki, trójki i Judgment to chyba nawet PeCet nie dostał, więc obstawiam, że i PlayStation oleją.Na XSX sprawę załatwiła wsteczna, która wyciągnęła z tych gier (szczególnie z trójki) piękne 4k/60fps (oprócz Judgment - tego nie tykali, potwierdzając, że mają w dupie odsłonę robioną przez PCF).Do Judgment dodali FPS Boost i lata w 60 fps.3 godziny temu, ASX napisał(a):Jak kiedyś będą robili jakieś odświeżenie dwójki lub trójki, to wersja na PlayStation pewnie też się zalapie, ale jesli nie to nie liczyłbym na wersję na PS5/6.Mało prawdopodobne by robili specjalnie dla graczy z plejstejszyn porty starych gier.Moim zdaniem teraz właśnie "odświeżenie" 2 i 3 jest bardziej prawdopodobne niż kiedykolwiek. Wystarczy puścić w paczce dwóch gier jako remaster w jakości 1:1 z XsX z wstecznej i sprzedawać na PC, PS5 I Switcha 2.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 5 godzin temu, jimmy napisał(a):Gra błyszczy na Prosiaku, królewskie traktowanie użytkowników Playstation przez Phila 'Kłamczuszka' Spencera Wreszcie sprzęt, który jest w stanie wykarmić Gearsy.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Jest cross play, więc pewnie tak samo jak na innych platformach, czyli jak na tę chwilę szybko.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 12 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Wreszcie sprzęt, który jest w stanie wykarmić Gearsy.Udało się dobić do poziomu komputera z 3060Ti?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Kilka gierek poszło dziś do żyda, żeby to kupić. Biorę wersję na SeXa bo Gearsy na PS to tak jakoś nie ten teges. Także dzięki chujki za wjebanie mnie w ten niepotrzebny, ale jakże konieczny zakup.
Opublikowano 53 minuty temu53 min Wy trolujecie z ta gra, czy co? Ktoś tu pisał, że graficznie i udzwiękowienie SUPER? xDDDDDDNIe wiem - właczam Nabrzeże w Gearsach 5 i w tym czymś i mam wrażenie ze cofam się z nowej generacji do czasów Xboxa 360.Graficznie w porównaniu z 5 to jest padaka, dzwiękowo zresztą też, nie mówiąc już o detekcji pocisków, no ale fakt, znam wariatów, co do dzisiaj wolą grać w Halo CE z Xboxa w 27 fpsach NTSC w 4:3.