Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał(a):

gachigasm

Tyle powiem, wracam do grania

Ratuj temat i walnij jakiś gruby spoiler, bo jeszcze przez kolejne 10 stron będzie pierdolenie o mleku, prosiaku, HDR, rt itd

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 52,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

Opublikowano
xD dobre :).

Tak czy owak nawet na pro w porównaniu RT on vs RT off jest kontrast zwalony. Jak potem sprawdzają framerate w scence z TPP to jest ok z on i off, tak samo w innych scenach PS5 vs PSPro(np jak siedzi z laptopem na łóżku kontrast jest ok) mam wrażenie że coś zwalili przy zrzucaniu materiału akurat w tej najważniejszej w praktyce na tym materiale scenie.

Tu jest sprany obraz w wersji bez RT:
image.thumb.png.3cb19425ff72d51911ed31ef020ac09e.png
image.thumb.png.aee08f845ba2cd32bc046ad2242cf04f.png

A tutaj już obie mają właściwy kontrast:
image.thumb.png.1e3c379386dee2604a417ad2b802a062.png
image.thumb.png.79cacb79713ad41527f525b976039545.png

Wydaje mi się że coś mogli zwalić w montażu/przechwytywaniu w tej scenie którą pokazują jako najważniejszą i stąd można mieć gorszy obraz sytuacji z tego materiału niż jest w realu. Jak pisałem - inne scenki potem ze środka też mają już ok kontrast na zwykłym PS5.

tutaj widać spore różnice a wersja na PC zjada nawet najpotężniejszą konsolę na rynku :)
Opublikowano

IMG_20260226_203940.jpg

Tak trzeba czekać ! Byle do północy

Dawno już nie robiłem sobie nocnej premiery banderas

Opublikowano
19 minut temu, Zwyrodnialec napisał(a):

Ratuj temat i walnij jakiś gruby spoiler, bo jeszcze przez kolejne 10 stron będzie pierdolenie o mleku, prosiaku, HDR, rt itd

Nie jestem aż taką rurą, ale ten blend horroru i akcji faktycznie działa. Te nowe zombie w sekcjach Grace naprawdę potrafią zryć banię obama A animacje śmierci to jest Kosior przez duże K, jak raz Leoś zakończył żywot to mi kopara opadła, gore jest srogie milordy

Opublikowano

Ja póki co mega zawiedziony, na 2 godziny grania to grania było może 45 minut, z czego z 20 Leonem.

Nonstop kurwa filmiki albo te sekcje chodzone z rozmowami.

Opublikowano

Mam nadzieję że jednak skupicie się na żelbetowych firmach

36 minut temu, Zwyrodnialec napisał(a):

Ratooj?

To może pogadajmy o tej katastrofie

19c9b92c66649-screenshotUrl.jpg

Opublikowano
41 minut temu, Zwyrodnialec napisał(a):

Ja dzisiaj wpadłem na twitta Rysława i ktoś zajebał srogim spoilerem w odpowiedzi. Nie wiem czy prawdziwy ale jak tak to GRUBO.

Opublikowano
7 minut temu, Masorz napisał(a):

Ja póki co mega zawiedziony, na 2 godziny grania to grania było może 45 minut, z czego z 20 Leonem.

To źle. Jak początek RE3. Tam chyba z 20 minut to symulator chodzenia i scenek. Dopiero od pociągu gra daje więcej swobody.

Opublikowano
43 minuty temu, Kolos28 napisał(a):

tutaj widać spore różnice a wersja na PC zjada nawet najpotężniejszą konsolę na rynku :)

image.png

No dobra, ale co ona ma z mordą na zwykłych konsolach? xd Wygląda jak laski na tutorialach makijażu przed i po.

Opublikowano

Dobrzy ludzie grający w grę - czy najtrudniejszym poziom jest na start odblokowany? Bo jak gra ma starczyć na 11 godzin gameplay'u to od razu wskakuję na hard.

2 minuty temu, Observer napisał(a):

image.png

No dobra, ale co ona ma z mordą na zwykłych konsolach? xd Wygląda jak laski na tutorialach makijażu przed i po.

Na PC to i nawet koszulkę ma wyprasowaną.

Opublikowano
8 minut temu, Patapon napisał(a):

Dobrzy ludzie grający w grę - czy najtrudniejszym poziom jest na start odblokowany? Bo jak gra ma starczyć na 11 godzin gameplay'u to od razu wskakuję na hard.

Na PC to i nawet koszulkę ma wyprasowaną.

Na PC to ma makeup i idzie do roboty, a na konsolach jest wymęczona i przerażona po tym co zobaczyła ;).

Opublikowano
6 minut temu, Patapon napisał(a):

Dobrzy ludzie grający w grę - czy najtrudniejszym poziom jest na start odblokowany?

Na start masz Easy, Standard i Standard Classic, ten drugi wymaga taśm z tuszem u Grace żeby zapisać grę i narzuca jej limit itemów w ekwipunku. Nie muszę mówić, że właśnie ten wybrałem.

Gra domyślnie ustawia FPP dla Grace i TPP dla Leona, zaufałem jej i to jest combo które polecam na pierwszy raz każdemu, pan chińczyk wiedział co robi. Drugie przejście myknie się już w TPP.

7 minut temu, MichAelis napisał(a):

I jak to tpp vs fpp? Planuje grac tpp na start Grace

Jak wyżej.

Opublikowano
11 minut temu, Observer napisał(a):

image.png

Na konsolach wygląda jakby miała chorą tarczycę przez te wyłupiaste oczy. Ewidentnie z morda cos nie tak. Na PC elegancko wygląda.

Jakie poziomy trudności są dostępne od początku i na czym gracie?

Opublikowano
33 minuty temu, Masorz napisał(a):

Zobaczysz że wszystkie moje minusy są prawdziwe. Na słuchawkach te stękania to też przechodzą wszelkie granice, agentka FBI jego mać ;]

BTW, podczas chodzenia Leonem:

Dziwne że nie zaciekawiło go że wszystkie ciała martwe pod zielonym prześcieradłem, a niby leczą pacjentów xD Leon to debil

14 minut temu, MichAelis napisał(a):

I jak to tpp vs fpp? Planuje grac tpp na start Grace

Jak gra wskazuje zdecydowanie, Grace to klimat re7, naprawdę widok z oczu daje radę, świetny efekt zapalniczki i strachu. Nowy Nemezis jest wspaniały, no i ma najlepsze teksty w historii stalkerów.

Leon to zdecydowanie TPP, bo to klimat RE4.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

To miłej nocnej premierki wszystkim ohboy Widzimy się nad ranem xD

Opublikowano

Ktoś Mi może powiedzieć dlaczego wszystkie elektromarkety mają tą grę niedostępną na PS5 i XSX ? Naprawdę dożyliśmy już czasów totalnego ubijania pudełek że nawet na premierę człowiek nie może sobie do sklepu po płytkę podjechać bo fizycznie ich już na sklepy nie mają ? W media expert to normlane, pięć sklepów na duże miasto ale nigdy nie mają gier na premierę, ale jeszcze euro i media markt trzymało poziom jakiś czas temu...

Edytowane przez kaktusr