Skocz do zawartości

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano
9 godzin temu, Josh napisał(a):

Nic ciekawego nie pokazali, ale przynajmniej wyrazili się dosyć jasno, że Leona tu nie będzie z uwagi na fakt, że chcą dostarczyć horror, a nie akcyjniaka. Albo to po prostu jakiś dobry troll w stylu MGS2/TLoU2.

Nigdzie tak nie powiedzieli, powiedzieli że z Leonem trudno zrobić horror i tyle.

Jestem pewien, że pojawi w grze się większość bohaterów poprzednich części, kwestia kto będzie grywalny.

• Odpowiedzi 164
  • Wyświetleń 5,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Już wiadomo kto jest tajemnicza postacią z trailera Spoiler

• Niby można zmieniać widok z fpp na top

• Wierzę że to będzie dobry resident, niestety VIII to była tragedia, ma być w klimatach re2remake, chcę zombie, żadnych wilkołaków ani ludzi ryb.

Opublikowano

W zasadzie to racja. Mogą odstawić taki numer jak w 8 albo dodatku do 7 i zagramy w stylu rambo.

Opublikowano
1 minutę temu, MichAelis napisał(a):

Nigdzie tak nie powiedzieli, powiedzieli że z Leonem trudno zrobić horror i tyle.

No dokładnie, a co oni chcą zrobić? Horror. Z każdego zdania bił przekaz, że gra ma przede wszystkim straszyć i że z Leonem to się nie uda. Dla mnie to brzmiało jak wyraźny przekaz w stronę trujących im fanów, że mają się odpierdolić, bo piękniś nie będzie grywalny.

Z drugiej strony widać też że chcą tą odsłoną wymasować prostatę wszystkim po trochu, stąd dwie różne kamerki do wyboru, stąd niby nowa, ale jednocześnie powiązana z serią bohaterka. Może tak samo być z gameplayem, a mongoły nas teraz trollują podsuwając fałszywy trop. Byle tylko próba zadowolenia każdego nie skończyła się jak z RE6.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Gra jest kamieniem milowym na 30lecie serii i upamiętnieniem tych co byli wcześniej. Tak mówili też.

Można interpretować jak się chce.

Opublikowano

Czy nowy hol dorówna innym już legendarnym z tej serii? boomer

image.png

Jak pokazywali te inne urywki to miałem flashbacki z village i korytarzem płodziana. Mimo wszystko licze że zachowają równowage z tym goniącym nas stworkiem

Opublikowano

Jakim kurwa trzeba być debilem żeby w ogóle wpaść na taki pomysł. Szkoda, że nie wypuszcza tego i sprzedaż byłaby 50k. Widzę, że Capcom jak żadne inne studio potrzebuje takie strzała po pyzdzie raz na dekadę na ogarnięcie.

Opublikowano
Godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Czy nowy hol dorówna innym już legendarnym z tej serii? boomer

image.png

Jak pokazywali te inne urywki to miałem flashbacki z village i korytarzem płodziana. Mimo wszystko licze że zachowają równowage z tym goniącym nas stworkiem

Wygląda bardziej jak hol jakiegoś urzędu lub budynku rządowego.

Opublikowano

A nie było coś mówione że to jakaś klinika?

Opublikowano
27 minut temu, Josh napisał(a):

Brzmi jak bullshit.

To jest capcom, dokładnie przez to brzmi jak 100% legit

8 minut temu, Pupcio napisał(a):

A nie było coś mówione że to jakaś klinika?

Zakład psychiatryczny w Choroszczy i goni nas Paolo

Opublikowano

Zrozumiałbym tak dziwną grę w przypadku spinoffu albo jakiegoś eksperymentu klepanego przez Capcomowskich stażystów, ale że ktoś tam chociaż przez 5 sekund pomyślał: "tak, to będzie właściwy kierunek dla głównej części serii", to mi się to w pale nie mieści. Najdalej jak poszli z dziwactwami z pełnoprawnym, numerowanym Residentem to było przy okazji Szóstki (Call of Duty, multikowa rzeźnia, chowanie się za osłonami, wrestlingowe melee, popylanie na motorach w stylu Szybkich i wściekłych, boksowanie z Tyrantem), ale nawet tam, mimo tych wszystkich dziwactw dało się poczuć że to cały czas Resident Evil.

Opublikowano

Residenty to strzelanie (w mniejszym lub większym stopniu) do zombiaków i zmutowanych stworków. Siódemka i ósemka to już nie to samo.

Opublikowano
28 minut temu, Josh napisał(a):

Zrozumiałbym tak dziwną grę w przypadku spinoffu albo jakiegoś eksperymentu klepanego przez Capcomowskich stażystów, ale że ktoś tam chociaż przez 5 sekund pomyślał: "tak, to będzie właściwy kierunek dla głównej części serii", to mi się to w pale nie mieści. Najdalej jak poszli z dziwactwami z pełnoprawnym, numerowanym Residentem to było przy okazji Szóstki (Call of Duty, multikowa rzeźnia, chowanie się za osłonami, wrestlingowe melee, popylanie na motorach w stylu Szybkich i wściekłych, boksowanie z Tyrantem), ale nawet tam, mimo tych wszystkich dziwactw dało się poczuć że to cały czas Resident Evil.

No, ale to był "dobry" ruch z ich strony bo spin-off online każdy osra, a jednak nad pełnoprawną częścią ludzie się pochyla by sprawdzić