Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Halo Campaign Evolved

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Są też nieoficjalne od jutuberów i widać że sztuczna inteligencja miewa problemy z detekcją kolizji czy dziwnie się zachowuje. Zresztą AI i animacje są te same co w Halo 3/Reach, bo gdzieś tam pod spodem to wciąż działa na silniku BLAM od Bungie.

• Odpowiedzi 285
  • Wyświetleń 20,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• no nie wiem, jak dla mnie to jest 99% AI i 1% człowiek (przekopiowanie tekstu i usunięcie pauzy). kompozycja tej „opinii” to jest 1:1 generatywny bullshit - tekst przechodzi przez kolejne składowe w b

• devilbot
    devilbot

Ogrywałeś za 40 zł, ja zapłaciłem pełną cenę więc patrzę bardziej krytycznie. Ja jestem pod koniec gry bo gram na zmianę ze splatoon riders(cóż za czas żeby być fanem strzelanek, a wcześniej doom reve

Opublikowano

Wiadomo że to detal ale pokazuje jak obecni twórcy remaku nie rozumieją serii.

Możliwe, ten remake robi zewnętrzna ekipa, 343/Halo Studios dłubie sobie nad pełnoprawnym Halo.

Opublikowano
  • Autor

Dokładniej to ten remake robi Halo Studios we współpracy z zewnętrznymi studiami.

Czyli podobnie jak poprzednie części, jedyna różnica jest taka że teraz znacznie więcej pracy jest outsourcingowana na zewnątrz.

Ogólnie po tych olbrzymich zwolnieniach w 2023 r. 343/Halo Studio straciło mnóstw osób na kluczowych stanowiskach i nigdy nie zatrudnili w ich miejsce nowych, nawet jakby chcieli to nie są już w stanie zrobić gry samodzielnie, teraz już bedą zmuszeni mocno opierać się na pracy studiów pomocniczych.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Game Informer miał okazję zagrać w te dodatkowe misje i mówili że są zaskoczeni jakością, spodziewali się jakieś zapchajdziury a to podobno typowe misje Halo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Gra już w złocie

Teraz tylko muszę wyrobić się z przejściem Gothica 1. Można się troche poczuć jakby znowu był 2001 r. :D

Opublikowano

Ale ruch w temacie, chyba nikogo pierwsze halo po raz czwarty

Opublikowano
  • Autor

Mnie interesuje)

Dziekuje za podbicie tematu, dzięki temu mogę wrzucić porównanie lokacji między wersją Anniversary

Opublikowano

Zajebiscie to wyglada. Najpierw musze sie dowiedziec jak wypada jebana Bilbioteka bo do dzis mam flashbacki z tej spierdoliny w orginale/anniversary.

Opublikowano
37 minut temu, Paweł napisał(a):

Zajebiscie to wyglada. Najpierw musze sie dowiedziec jak wypada jebana Bilbioteka bo do dzis mam flashbacki z tej spierdoliny w orginale/anniversary.

Asax gdzieś wyczytał że przerobili te sekcje na bardziej zjadliwe

Opublikowano

Tak, pamietam ale to ze przerobili nie znaczy ze zrobili to dobrze. Ja sobie poczekam na opinie zanim pomysle o kupnie.

Opublikowano

Niby podają między 8 a 12h czyli podobnie jak oryginał. Są 3 dodatkowe misje ale za to te za długie etapy z flood na bank pocięli więc wychodzi na to samo.

Opublikowano
W dniu 17.07.2026 o 08:04, ASX napisał(a):

Mnie interesuje)

Dziekuje za podbicie tematu, dzięki temu mogę wrzucić porównanie lokacji między wersją Anniversary

Widać od cholery włożonej w pracę nad tym remakiem.

Opublikowano
  • Autor

No oprawa robi robotę i do tego jest znacznie wierniejsza klimatem do oryginału niż wersja Anniversary

1A_HCE_BB_A30_BeforeAfter_PS_ENV_13.jpg2A_HCE_BB_B40_BeforeAfter_PC_FPV_03.jpg

Warto przypomnieć sobie pierwszą stronę jak ludzie pisali że to niepotrzebny remake xd

Opublikowano

Bo to niepotrzebny remake. To, że ładnie wygląda nie zmienia tego, że jest niepotrzebny.

Opublikowano
  • Autor

Moim zdaniem jest potrzebny bo CE przez 25 lat zdążył się bardzo zestarzeć, a wersja Anniversary to remake na pół gwizdka, która ma wśród fanów bardzo słabą opinię za to jak zrujnowała klimat oryginału

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

Moim zdaniem jest potrzebny bo CE przez 25 lat zdążył się bardzo zestarzeć, a wersja Anniversary to remake na pół gwizdka, która ma wśród fanów bardzo słabą opinię za to jak zrujnowała klimat oryginału

Przecież w tym Anniversary można sobie odpalić w locie orginał

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, wojtas011 napisał(a):

Przecież w tym Anniversary można sobie odpalić w locie orginał

Właśnie dlatego napisałem że jest na pół gwizdka. Bo grafika jest nazwijmy to w kontrowersyjny sposób poprawiona, a jednocześnie level design, animacje czy gameplay wciąż są sprzed 25 lat, bo cały czas w locie działają dwie wersje gry.

Zresztą jak już zahaczyliśmy ten temat i chcemy wchodzić głębiej do tej króliczej, to temu "oryginałowi" z Anniversary też daleko było przez wiele lat do ideału, był to mocny downgorad względem wersji na pierwszego Xboxa.

Dopiero stosunkowo niedawno naprawili większość z tych rzeczy, ale nie wszystkie.

Opublikowano

Od cholery włożonej pracy, a wg doniesień ludzie z tego studia już boją się o pracę i przewidują zwolnienia po premierze.

Chyba słusznie, ta gra nie ma prawa się dobrze sprzedać.

Opublikowano

No kto to kupi jak będzie w gamepasie. Ja chyba przed samą premierą Halo kupię już na te trzy miesiące gamepassa bo jeszcze nowe gears of war będą.

Opublikowano

Ja oczywiście kupię i to cyfrowo bo jestem fanem marki. Ale nie sądzę, że ludzie po to polecą czwarty raz.

Opublikowano
  • Autor
51 minut temu, Ukukuki napisał(a):

No kto to kupi jak będzie w gamepasie

Na PS5 i Steam nie będzie w GP więc może tam ktoś kupi?

Jeśli bedą zwolnienia to raczej z powodu nieudolności studia. Wg tych samych doniesień mieli wielkie plany po ostatniej restrukturyzacji pt. 3 Halo w 3 lata (Campaign Evolved, Halo multi i kontynuacja Infinite) i znowu nic z tego nie wyszło.

CE jakoś udało się dociagnąć do końca, grę multi skasowali żeby ratować prace nad CE, a kontynuacja Infinite ma być w rozsypce. Dostali kolejną szansę i znowu są w proszku. Nie zdziwię się jak nie tylko będą kolejne zwolnienia, ale rozwiążą studio i przekażą Halo komuś innemu.

Opublikowano

W sumie fajnie, akurat odpale na nowym sprzęcie na oledzie. Z drugiej strony to jeszcze nawet nie dobiłem aczików w remasterze na xboxa 360 a Master Chief Collection nawet nie zacząłem xD