Opublikowano środa o 07:032 dni Każda część ma temat, to niech tutaj już siedzą rzeczy związane z najnowszą nadchodzącą odsłoną Silent Hill: Townfall.
Opublikowano środa o 08:192 dni O, ciekawe, nie Bloober :) To Konami będzie teraz udzielać licencji na swoje IP? Bo Annapurna jest wydawcą, a nie deweloperem, o No Code nawet nie słyszałem (a, to oni zrobili Observation! Podobało mi się, ale "nie zakodowałem" ;) kto był deweloperem). Ciekawe czy to będzie jakaś... przygodówka bardziej?
Opublikowano środa o 08:282 dni Autor No ten Townfall był już zapowiedziany razem z SH2R i SHf 3 lata temu, już wtedy rozdysponowywali IP między różnych twórców na świecie przecież ;). Mówi się, że będzie to walking simulator z kilkoma opowieściami związanymi z miasteczkiem.
Opublikowano środa o 09:542 dni Wszystko, tylko nie rozbicie na odcinki. To przeżytek, i nigdy nie pasowało do gier. No chyba, że od razu wrzucasz całość i robi to bardziej za pewien koncept.
Opublikowano środa o 09:572 dni 2 minuty temu, SlimShady napisał(a):Wszystko, tylko nie rozbicie na odcinki. To przeżytek, i nigdy nie pasowało do gier. No chyba, że od razu wrzucasz całość i robi to bardziej za pewien koncept.Dispatch nawet dał radę, ale to dlatego, że odcinki wpadały bardzo szybko.
Opublikowano środa o 12:231 dzień Alan Wake najlepiej to zrobił. Growy serial, gdzie od razu mieliśmy wszystkie odcinki.
Opublikowano środa o 15:151 dzień 6 godzin temu, Szermac napisał(a):Mówi się, że będzie to walking simulator z kilkoma opowieściami związanymi z miasteczkiem.Ech, brzmi paskudnie
Opublikowano środa o 15:531 dzień Ja tam się cieszę, że bawią się konwencją i próbują nowych rzeczy. Mieliśmy wierny oryginałowi rimejk dwójki, mieliśmy soulslikeowy horror akcji w postaci efki, teraz może jakiś walking sim. Niech kombinują.
Opublikowano środa o 16:321 dzień 6 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):Dispatch nawet dał radę, ale to dlatego, że odcinki wpadały bardzo szybko.A hitman prawie samobója przez to strzelił
Opublikowano środa o 18:091 dzień Autor A to ja czytając ploty o "kilku opowieściach" w ogóle nie pomyślałem, o motywie odcinkowym jako takim. Tylko po prostu xD Jak wszystkie gry Supermassive Games w jednym, niepowiązane ze sobą opowiastki w mieście Silent Hill. Ale to były tylko ploty, zobaczymy jutro w nocy co to się okaże
Opublikowano wczoraj o 07:24 1 dzień - Mamo, możemy kupić Silent Hill w odcinkach?- Nie, mamy już Silent Hill w odcinkach
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Autor Wygląda na to, że jak SH: Short Message dział się w Niemczech, SHf w Japonii, tak Silent Hill: Townfall będzie się dział gdzieś w Szkocji.Simon Ordell is called back to the island of St. Amelia to ‘put things right’, encountering a town lying quiet beneath a heavy fog, seemingly abandoned but not at rest.Venturing deeper, and driven to understand his connection to the place and its inhabitants, Simon begins to discover fragments of a past rising to the surface.Experienced entirely in first person, Simon must explore, evade, and survive using a limited set of weapons and tools, including the CRTV, a pocket television used to tune into unstable signals. Evasion is tense; combat is frenetic, while narrative driven puzzles reveal a truth that refuses to stay submerged.SILENT HILL: Townfall is a full-length, self-contained psychological horror set against the cold, isolated backdrop of Scotland, 1996.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Podoba mi się to co pokazali, zaraz się zaczyna stream, to moze więcej gameplayu bedzie.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. nie chcę gameplayu tylko datę premiery :/\ale mgła im wyszła złowieszcza
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Można dodać do listy życzeń, ale bez daty i cenyNo i bez daty czy nowego gameplayu
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Autor Ta transmisja to casus tej pierwszej transmisji o SHf, dużo gadania, zapoznawania się, a ta kolejna w Maju dopiero przyniosła o wiele więcej, więc tak też tutaj trzeba poczekać. Coś już i tak wiadomo.Mega mi się podoba stylistyka tego portowego miasteczka, ta mgła zajebiście spowija, a jednocześnie odpowiednio 'wybija' budynki, uliczki, latarnie, kadry są super. Ten fragment w pomieszczeniach, w pralni chyba, fajnie wygląda. Jest taka realistyczna surowość w tym, podoba mi się.Scenariusz mam nadzieję, że dowiezie, choć nie spodziewam się poziomu eFki, ale kto wie, Ryukishiego już nie mają xD Ale no Okamoto miał nosa do developerów do tej pory Gameplayowo na pewno przyniesie trochę świeżości. Wygląda, na to, że będzie więcej unikania, albo tak to wygląda póki co. Ten widok FPP zobowiązuje trochę do innego podejścia. Ciekawe to.Trochę zabrakło mi czegoś o udźwiękowieniu w tej transmisji, chociaż po trailerze jestem spokojny o to akurat, Jest gęsto jeśli o to chodzi. Zdaje się, że składowe są przynajmniej okej, zobaczymy jak to będzie smakować w całości.No cóż, Day One tak czy siak.Żyję w rzeczywistości, w której co roku wychodzą wybitne Silent Hille, coś pięknego
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. W6 hours ago, Szermac said:Ta transmisja to casus tej pierwszej transmisji o SHf, dużo gadania, zapoznawania się, a ta kolejna w Maju dopiero przyniosła o wiele więcej, więc tak też tutaj trzeba poczekać. Coś już i tak wiadomo.Mi osobiście mega podoba się stylistyka tego portowego miasteczka, ta mgła zajebiście spowija, a jednocześnie odpowiednio 'wybija' budynki, uliczki, latarnie, kadry są super. Ten fragment w pomieszczeniach, w pralni chyba, fajnie wygląda. Jest taka realistyczna surowość w tym, podoba mi się.Scenariusz mam nadzieję, że dowiezie, choć nie spodziewam się poziomu eFki, ale kto wie, Ryukishiego już nie mają xD Ale no Okamoto miał nosa do developerów do tej pory Gameplayowo na pewno przyniesie trochę świeżości. Wygląda, na to, że będzie więcej unikania, albo tak to wygląda póki co. Ten widok FPP zobowiązuje trochę do innego podejścia. Ciekawe to.Trochę zabrakło mi czegoś o udźwiękowieniu w tej transmisji, chociaż po trailerze jestem spokojny o to akurat, Jest gęsto jeśli o to chodzi. Zdaje się, że składowe są przynajmniej okej, zobaczymy jak to będzie smakować w całości. Choć znowóż, nie za wiele wiadomo.No cóż, pewnie day one, wiadomo.Żyję w rzeczywistości, w której co roku wychodzą wybitne Silent Hille, coś pięknego Wybitne
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. No właśnie, oby nie bo Total Chaos to straszna kaszana według mnie (rzadko kiedy porzucam jakiś tytuł, tutaj to zrobiłem) i nie chciałbym PODOBNEGO Silenta.Właśnie zobaczyłem ten trailer i wyglądało spoko do czasu aż pojawiła się walka, już wolałbym samą eksplorację i ewentualnie uciekanie. Scenariusz pewnie będzie dobry, bo to Annapurna.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Na razie bez żadnych oczekiwań, ale cieszy mnie rezurekcja Silenta jako marki. Nawet jeśli Townfall okaże się chybionym pomysłem (czego nikomu łącznie z samym sobą nie życzę) to mając na talerzu SH2, SHf i SH Remake nie będę jakoś specjalnie się boczyć. Gdyby to była jedyna gra po latach to może i miałbym inne podejście, ale w obecnej sytuacji jestem ciekaw tego jak wyjdzie ten eksperyment.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Podoba mi się umiejscowienie akcji, ale czy w tej swojej ambicji bycia psychologicznym horrorem mierzącym się z ludzkimi traumami Silent Hill nie zapędza się w kozi róg? Patrząc na ten zwiastun trudno mi odpędzić wrażenie, że wraz z tą częścią seria staje się coraz bardziej przewidywalna. Fajnie, że zabiera nas w nowe miejscówki, ale to zaczyna pachnieć serialem proceduralnym pt. "Trauma of the week". Mamy bohatera, który dostaje wezwanie do miasteczka, bohatera który ewidentnie coś napsuł, mamy potwory nie grzeszące oryginalnością i będące kolejną kopią Lying Figure lub będące dosyć ewidentnym uosobieniem jakichś krzywd. Myślę, że fajnie będzie pograć na słuchawkach, bo wkrętka w FPP potrafi być dobra, ale i tak brakuje mi tu jakiegoś porządnego kopa.