Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Assassin's Creed: Black Flag Resynced

Featured Replies

Opublikowano

Co silnik Anvil to silnik nad silnikami, że ja pierdolę. Wyższa poprzeczka została podniesiona i przebiło Shadows. Masakra, co ten silnik odpierdala z grafiką. Akurat Ubi w ten swój autorski silnik, to potrafi jak mało kto.

• Odpowiedzi 303
  • Wyświetleń 16,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Rooofie
    Rooofie

Wiele można mówić o Ubisofcie ale trzeba przyznać, że napierdalają tymi swoimi średniakami z taką częstotliwością, że cały czas jest w co od nich grać. A czasami nawet zdarzą się perełki pokroju tego

• Forumowicze w Shadows: co to kurwa jest, dawać stare Asasiny Forumowicze w Black Flag Remake: co to kurwa jest, dawać Shadows

• PiotrekP
    PiotrekP

Ja mam kolekcjonerkę oryginału sprzed lat (zdjęcie z okolic premiery), ryjec Edka już trochę przyciemniał przez te lata stania na półce.

Opublikowano

Gdyby jeszcze potrafili znowu ogarniać robienie na nim gier z fajnymi postaciami i dobrą fabułą.

Opublikowano

Szkoda, że ruchów postaci nie ogarnęli i dalej biega się czołgiem.

Opublikowano

Ubi ma ogólnie dwa fajne silniki, wyżej wspomniany Anvil i drugi od Massive - Snowdrop.

Opublikowano
1 minutę temu, Kaczi napisał(a):

jak tu żyć jak jeszcze Gothic remake nie skończony

Alkimia sama jest sobie winna, że zjebała dźwięk ostatnią łatką, więc bez żalu wskakuję ponownie w buty Edwarda.

Opublikowano

Szkoda, że Kenwayowi już nie dali podobnych ruchów Naoe, jak na przykład leżenie i czołganie się.

Opublikowano
30 minut temu, Faka napisał(a):

Szkoda, że Kenwayowi już nie dali podobnych ruchów Naoe, jak na przykład leżenie i czołganie się.

Jako, że ostatnio kończyłem finałową misję przygód Naoe i murzyna to muszę powiedzieć, że doceniam, iż tutaj wszystko jest zrobione nieco inaczej.

Ruchów jest mniej, ale też charakterystyka Kenwaya jest mniej Asasynowa, a bardziej nastawia na walkę wręcz.

Postaciami w serii od kilku części steruje się każdą zupełnie inaczej, każda ma wady i zalety, inną szybkość i ciężar.

Sam combat jest tutaj bardzo prosty, od razu widać, że nie ma klepania bossa przez 10 minut, rozbudowanego drzewka skilli, jest szybko i tak ma być, nie ma też levelowania.

To nie tak, że jeden system jest lepszy od drugiego, ale ich inność pomaga porzuć, że to nie ta sama gra, a system non-RPG wygląda na pewno tutaj na lepiej dopracowany aniżeli w cieńkim spinoffie z Basimem.

Jestem ciekaw jak tam mechaniki w statkach, ale po 2h to jeszcze nie mogę nic o tym powiedzieć.

Opublikowano
16 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Ruchów jest mniej, ale też charakterystyka Kenwaya jest mniej Asasynowa, a bardziej nastawia na walkę wręcz.

No, ale też gra już nie jest taka widowiskowa jak w Shadows, nie ma takiego wow z ruchów postaci, jest ogólnie sztywniej i ciężkawo w porównaniu do Naoe. Z Yasuke to w ogóle nie ma nic wspólnego. Co do brak systemu RPG to tutaj nie ma nic, gra jest czysto nastawiona na arkade gierkę i rozrywkę typowo pod akcyjniaka pełnej gęby. To też trzeba się nastawiać na to, że to jest trochę "inna gra" od poprzedniczek. Chociaż eksploracja gry jest prawie taka sama. Kto wie, ten wie, jak wyglądały ostatnie Asasyny.

A, wkurwia mnie włączanie opcji cień orła, co chwilowo zaciemnia obraz, pewnie jakiś bug, czy chuj wie co.

Opublikowano

Jest lipa pod względem z mapami skarbów, a jak wiecie, w poprzednich osłonach, żeby znaleźć skarb za pomocą mapki, to musiałeś przeglądać na mapie, a tu wiecie, co zrobili? Podali pierdolone koordynaty, tak, dokładne koordynaty, gdzie leży ów ten skarb. Także w dupę możecie już wsadzić te mapki.

Opublikowano

A tam nie było tak, że też były podane? Chyba że od czegoś innego, ale kojarzę coś takiego.

Opublikowano

Nie było, dopiero teraz dali. Mapy skarbów w Shadows musiałeś szukać za pomocą mapy bez podania koordynatów, tak samo i w poprzednich odsłonach.

Opublikowano

Chodziło mi o oryginał BF.

Tam podawali koordynaty lokacji, ale skarbu musiałeś wypatrywać

AC4-1231.jpg

Opublikowano

To lipa, myślałem, że też nie było, no ale pamięć płata figla.

Opublikowano

Wszystko fajnie i ładnie, ale wkurza mnie w tych nowoczesnych gierkach (żeby nie było - w oryginale było podobnie), że pomimo osadzenia akcji w jakimś średniowieczu to menusy i UI są tak bezpłciowo nijakie i wręcz zajebane z jakiejś mobilki.
Nie wiem, czy tylko mi się wydaje, że fajnie stylizowane napisy, albo podstrony imitujące scrolle, dużo lepiej podbijały by wczuwkę niż to, co tutaj dostaliśmydunno
Niedawno grałem sobie w FABLE Anniversary i tam właśnie śliczne to było, ale nawet nie trzeba sięgać tak daleko, bo Kingdom Come Deliverance też ma to super zrobione.

Opublikowano
Godzinę temu, Wredny napisał(a):

Wszystko fajnie i ładnie, ale wkurza mnie w tych nowoczesnych gierkach (żeby nie było - w oryginale było podobnie), że pomimo osadzenia akcji w jakimś średniowieczu to menusy i UI są tak bezpłciowo nijakie i wręcz zajebane z jakiejś mobilki.
Nie wiem, czy tylko mi się wydaje, że fajnie stylizowane napisy, albo podstrony imitujące scrolle, dużo lepiej podbijały by wczuwkę niż to, co tutaj dostaliśmydunno
Niedawno grałem sobie w FABLE Anniversary i tam właśnie śliczne to było, ale nawet nie trzeba sięgać tak daleko, bo Kingdom Come Deliverance też ma to super zrobione.

Dokładnie o tym samym myślałem

Zero pirackiego klimatu

Menu z excela już mogli wstawić i byłoby to samo

Opublikowano

Niby się zgadzam, ale seria AC ma to uwspólnione na cały system "Animus" i pod tym względem można się doszukać jakiegoś sensu.

Opublikowano

Nie wiem, czy tylko mi się wydaje, że fajnie stylizowane napisy, albo podstrony imitujące scrolle, dużo lepiej podbijały by wczuwkę niż to, co tutaj dostaliśmy

Widzisz, to ja jestem z przeciwnego obozu. W gierkach taka mocniejsza stylizacja menusów raczej mnie drażni, najczęściej traci przez to czytelność. Jeszcze rozumiem, jeśli mowa o jakiejś mniej dynamicznej gierce, ale w akcyjniakach to dla mnie zbędny detal (życie jest za krótkie na siedzenie w menusach). Tyle, że mi zawsze pasowała filozofia, że mniej HUDu w grze tym lepiej.

Opublikowano

Ja pierdole jak to wygląda w 60 FPS na Pro obama Edward druhu nie widzieliśmy się 13 lat, ale będzie katowane.

Polecam włączyć w opcjach zaawansowany parkour

Opublikowano

To fakt wygląda to bardzo ładnie nawet na zwykłym PS5, ale wrogowie dalej tak samo durni. Taki już urok asasynów. Na plus że można sobie podmieniać wygląd broni, jeszcze tylko typowo piracki ciuch by się przydał. Biegam w tym Czarnobrodego z kodu i tylko te "kadzidełka" przy kapeluszu mi nie pasują.

Małpa to tylko ozdobnik, znika jak puścimy ster.

19f4dbca67787-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Jak tu woda cudownie wygląda, a pływanie podczas sztormu to już wogóle banderas

195zł za pudełko to była kradzież. Szykują się piękne wakacje na Karaibach.

Opublikowano

Jedno mnie trochę dziwi- dali małpę i kota, ale nie ma papugi? Wiem że to tylko ozdobnik, a ptaszyny są w klatkach i nawet mają interakcję z karmieniem, ale na statku nie możesz takiej mieć.

Że już nie wspomnę o trzymaniu jej na ramieniu jak w CD.