Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Assassin's Creed: Black Flag Resynced

Featured Replies

Opublikowano

signal-2026-07-20-09-09-07-244_002.jpg

Assassin's Creed IV: Black Flag był ostatnią grą z serii, w którą się wciągnąłem, a Assassin's Creed: Black Flag Resynced to pierwsza po niej gra z serii, w którą się wciągnąłem niki
Zwykle nie rzucam się w objęcia remasterów i na pewno nie tak prędko po premierze ale kurde ten Black Flag kiedyś to była naprawdę świetna gierka przygodowa pomyślałem sobie jak to może idealnie wjechać w lato no i zakupiłem swoje pudełeczko. Jest tak wspaniale jak sobie wymarzyłem )

• Odpowiedzi 364
  • Wyświetleń 21,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Rooofie
    Rooofie

Wiele można mówić o Ubisofcie ale trzeba przyznać, że napierdalają tymi swoimi średniakami z taką częstotliwością, że cały czas jest w co od nich grać. A czasami nawet zdarzą się perełki pokroju tego

• Forumowicze w Shadows: co to kurwa jest, dawać stare Asasiny Forumowicze w Black Flag Remake: co to kurwa jest, dawać Shadows

• Bzduras
    Bzduras

Skończone, 42h z kilkoma poboczniakami. Przyjemny ubiraczek, raz na dwa lata można sobie ograć i ruszyć dalej ze swoim życiem. Powrót do starej formuły był przyjemny, erpegowa naleciałość zleżała się

Opublikowano

Skorzystałem z buga, żeby pozbyć się dmuchawki, bo w sumie nie używam. Wystarczy przy polowaniu z harpunem zmarnować wszystkie harpuny, a po powrocie na statek ona zniknie. Ale jak jej użyjemy, to znowu się pojawi. Dla mnie wygląda to lepiej.

19f80ec6f0d69-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Dla mnie ten strój w ogóle za ch#ja nie pasuje Edwardowi/Assasynowi, więc dmuchawka na plecach to zdecydowanie najmniejszy problemreggie

Opublikowano

Mi nie pasuje reszta pod klimaty pirackie. A więcej tu takiej rozgrywki. Ja nim w oryginale też niemal całą grę na PC przeszedłem, bo tam ten outfit był w EK.

Dziś się po inny strój wybieram więc może i tak zmienię. A tych typowych asasyńskich na bank już nie założę. Co kto lubi, mi one się tu nie podobają.

Opublikowano

Oj a u mnie gra poleciała na sprzedaż; niestety pamięć gracza bywa czasami zawodna, a raczej nostalgia zamazuje obraz. Nudy, nudy, jeszcze raz nudy, zero jakiejkolwiek chęci do poznawania fabuły, każda wyspa to robienie tego samego, walka jest dziwna i uproszczona, a grafika tego nie ratuje. Jest pusto, typowo ubisoftowo, no nie nie nie, pas. Myślałem, że poprawili tutaj typowe bolączki Asasynów tamtych lat, ale wszystko zostało (gołębniki :|). Remake w stylu Ubisoftu - bezpieczny, nijaki.

Opublikowano
Godzinę temu, Rozi napisał(a):

Oj a u mnie gra poleciała na sprzedaż; niestety pamięć gracza bywa czasami zawodna, a raczej nostalgia zamazuje obraz. Nudy, nudy, jeszcze raz nudy, zero jakiejkolwiek chęci do poznawania fabuły, każda wyspa to robienie tego samego, walka jest dziwna i uproszczona, a grafika tego nie ratuje. Jest pusto, typowo ubisoftowo, no nie nie nie, pas. Myślałem, że poprawili tutaj typowe bolączki Asasynów tamtych lat, ale wszystko zostało (gołębniki :|). Remake w stylu Ubisoftu - bezpieczny, nijaki.

Kurde mam podobnie. Pograłem trochę i tym razem nei siadło tak jak powtórka oryginału kilka lat temu. Poza ładną grafiką jak dla mnie większość to jest to samo co stary pierwowzór stąd ciągle mam wrażenie, że to musiało jakieś AI robić na starym kodzie i mechanikach. Podobno tak nie było i wszystko zrobiono od zera jednak w takim razie zrobiono to w taki sam sposób jak w oryginale. I tam to jeszcze bylo do przełknięcia, bo to stara gra ubi (z czasów jak robili dobre gry) ale tutaj w teoretycznie nowej odslonie powstającej od zera to jest jakiś niesmaczny żart. Jak zerwał się większy deszcz, to spoko to wyglądalo jednak zachowania NPCów psuły mi tutaj klimat, bo zachowywali się tak jakby tego deszczu wcale nie było. W oryginale czy w 2013 r zwróciłbym na to mniejszą uwagę ale szanujmy się. Resynced to będzie chyba nowa definicja wydawanych starych gier na nowo w ubi. Czyli nie remake, bo mamy stare przedpotopowe mechaniki ale też nie remaster, bo grafiak jednak została więcej niż poprawiona w teksturach, ostrości, klatki itp. Na pewno gra może się podobać i mieć lepszy odbiór wśrod ludzi, ktorzy nigdy w to nie grali albo dawno w to nie grali, bo to był kawał fajnego pomysłu i ten assasin wybitnie im się udał choć był chyba najdalej klimatom całej serii. Jak dla mnie, to mogliby teraz w to pójść dalej i zrobić drugą część black flag z nowoczesnymi mechanikami czy zachowaniami NPC. Taką grę brałbym na premierę. Kiedyś może jeszcze wrócę do tej nowej wersji starej gry ale póki co nie ciągnie mnie wcale.

Opublikowano

I ja się podpiszę pod tym. Co prawda w oryginał nie grałem, moje dobre wspomnienia z serią skończyły się na przygodach Ezio, ale coś mnie podkusiło… i już zaczynam pchać fabułę do końca, a ta jest bo jest, ale nie czuję się zaangażowany. Co ciekawe, właśnie skończyłem zadanie poboczne dotyczące Boneta, i choć krótki to epizod, to jednak konkluzja podana perfekcyjnie i życzyłbym sobie, żeby główna fabuła tak przykuwała do ekranu. Poza tym wątkiem, pięknymi widokami i faktycznie wczutką w pirackie życie nie zostanie ze mną raczej nic.

Ale mimo tego przesytu open worldami zaskakująco dużo czasu spędzam na wodach i badam pytajniki bez grama znużenia, a napadanie na forty i okręty nawet lekko uzależniło, więc ogólnie wrażenia 50/50.

Opublikowano

Mi akurat mocno (znoeu) siadło i tutaj chce się odkrywać i zbierać, choć już to mieliśmy. W takiej valhalli szybko mnie to wszystko nudzić zaczęło.

Wpadły też nagrody za 30 znajdziek pod zadanie Art lover, w tym kadłub. Szkoda że tu nie ma typowo całego czarnego, przecież aż się prosiło, żeby takie coś dać.

19f959a08d312-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Ja mam 33h i się bardzo dobrze bawię. Ja lubie Assassyny ( potem z Unity pojade ). Chociaz Black Flag, Unity i Syndicate mnie ominęły.

Tutaj się wkręciłem na maxa i szkoda mi będzie kończyć. Robie wszystko, ale pewnie za niedługo pocisnę już fabułe do końca. Szkoda, że niekiedy trzeba zabić zwierzę, które bym nie chciał zabijać do zaliczenia lokacji.

Opublikowano

Mi się szant nie chce zbierać, bez tego byłoby na złoto zaliczone.

Można sobie nawet strój Steda założyć. Jeszcze bardziej mi pasuje pod klimat piracki. Tylko kapelusza brak.

19f95bb495775-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Mnie się też bardzo podoba, ale gram po troszeczkę co kilka dni po sesji, bo temat znany od lat. Piękna gra, żeby popodziwiać widoczki i popływać po świecie.

Opublikowano

Szkoda że trochę tych terenów na dużych wyspach nie rozbudowali. Choć w sumie byłyby to tylko lasy i ewentualnie jakieś ruiny albo obozy piratów.

Opublikowano
8 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

Szkoda, że niekiedy trzeba zabić zwierzę

W oryginale po obdarciu ze skóry zostawał jeszcze legancki kawał krwawego mięsa na glebie, a tu zmienili i zwierzątko leży nietknięte, zaledwie lekko zakrwawione, więc i tak masz już łatwiej D

Opublikowano

Słaba jucha, nie ma porównania do shadows, że już nie wspomnę o odrywaniu kończyn czy łba przeciwników.

Opublikowano
10 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

Ja mam 33h i się bardzo dobrze bawię. Ja lubie Assassyny ( potem z Unity pojade ). Chociaz Black Flag, Unity i Syndicate mnie ominęły.

Tutaj się wkręciłem na maxa i szkoda mi będzie kończyć. Robie wszystko, ale pewnie za niedługo pocisnę już fabułe do końca. Szkoda, że niekiedy trzeba zabić zwierzę, które bym nie chciał zabijać do zaliczenia lokacji.

Ja też lubię i dlatego w pandemii rozpocząłem przechodzenie wszystkich od początku. Skończyłem na Unity, bardzo przyjemna część jak już ją połatali jednak mam obawy przed graniem w tą część serii - zawsze jak grałem, to w realu wybuchały głośne zamieszki we Francji (np. żółte kamizelki w 2018-2019, a później znowu coś większego) więc wolę nie grać aby znowu im tego nie robić :D ;)

Z Black Flag też tak wtedy miałem, że szkoda było kończyć. Najgorzej jak po dłuższej przerwie zasiadłem do gry, a potem okazało się że to była ostatnia misja... potem końcówka była sentymentalna, że aż się wzruszyłem i chciało się płakać, że to już koniec. Znajomy miał podobnie na koniec. Tutaj podobno jakoś bardziej to rozbudowali i ma być kilka misji pod koniec czy już po skończeniu fabuły aby domknąć pełne wątki.

Opublikowano

Nudne jak wszystkie AC i do oporu powtarzalne.

Gram tylko ze względu na piracki klimat który jest petarda i tyle albo aż tyle.

Opublikowano
  • Autor

A ja sobie 0ykam codziennie po godzince i jest zajebongo nadal, teraz trochę z fabułą ruszyłem dla odmiany po godzinach plądrowania cudzych fregat. Ten monolog Czarnobrodeo, ayyyy, kiedyś to nawet Ubisoft umiał wykrzesać coś fajnego z tej serii

Opublikowano

No ja przyznam, że też mnie znudziło. Graficznie wygląda to wybitnie i trzeba to przyznać, że w tej kwestii się postarali fest, ale gameplay pozostał taki sam. Oryginalnego bf przeszedłem chyba trzy razy, ostatni raz bodajże 5 lat temu, ale jak widać to dla mnie za krótki okres czasu żeby się na nowo i na poważnie zainteresować grą.

Aktualnie chyba taki typowo Ubisoftowy świat z aktywnościami u mnie nie przejdzie, gameplay jest do bólu powtarzalny, walka na lądzie polega na parowaniu i zabiciu trzech wrogów po kolei, na morzu mortar i salwa z dział i tak ciągle, do bólu przez 40 godzin. Wiem że piracki świat może wynagrodzić te niedoskonałości jak to było w moim przypadku, bo przecież skończyłem bf kilka razy, ale tym razem już nie dałem rady. Mimo wszystko te 15 godzin było całkiem fajne i w porządku się bawiłem.

Opublikowano

Albo wpadasz we wrogów jak Rambo, albo się kitrasz i ostrzem zdejmujesz jednego po drugim. To drugie mi przypomina trzecią Mafie, tylko tam w ruch szedł pistolet z tłumikiem. Tutaj myk w krzaki, gwizdnąć, zdjąć trzech co podejdą po kolei. Potem hyc w kolejne krzaki i powtarzać aż się wyczyści miejscówkę.

Opublikowano

Ja nie gralem w og i miło mi się grało. 40h, fabuła i sporo pobocznych zrobilem, bawiłem się bardzo dobrze - musk wyłączony doszczętnie przez te 40h i dzięki takim grom mogę się zresetować.

Raz na rok ubiraczek to jak terapia.

Opublikowano

Na szczęście to nie jest kolejny moloch na 100h. Tzn można, ale jak już zrobisz wszystko, to zostanie tam chyba tylko pływanie i atakowanie statków dla samych reali.

Opublikowano
W dniu 25.07.2026 o 12:21, PiotrekP napisał(a):

Na szczęście to nie jest kolejny moloch na 100h. Tzn można, ale jak już zrobisz wszystko, to zostanie tam chyba tylko pływanie i atakowanie statków dla samych reali.

Tak i dobrze, ale też widzę już po tych kilkunastu godzinach pewne rzeczy.

Gra niby nie jest level based i nie ma systemów RPG, ale jednak czuć tutaj tą staro-asasynowość Ubi, czyli i tak powinieneś robić upgrejd bazy i statku na początku gry, a potem story, bo będzie trudno i za wolno Ci się wszystko rozwinie.

Doceniam też bardziej mojego ulubionego AC Odyssey, gdzie według mnie jednak tam znaleźli trochę złoty środek, świat rozjebany, ale jednak nacisk na bitwy morskie sprawiał wrażenie tego ogromu bez chamskiego fetch questowania jak w Valhalli. Czasami się jednak człowiekowi zapomina, że lepsze było później i to nie BF jest moim najlepszym AC, a Odyssey ma tyle dobrych rzeczy, że ciężko o tym nie pamiętać, bo jednak cała gra tam to nie tylko naval combat, ale kilka(set) innych przemyślanych systemów :D.

Co do Black Flag jednakże nie ma co narzekać, gra jest bardzo dobra i te misje z pomagierami trochę mocno urozmaicają pierwsze godziny rozgrywki, już zapomniałem, jak te bitwy morskie potrafią być niewybaczalne na początku gry, a potem jesteśmy już bogami.

Opublikowano

Jak zrobiłem podejście do legendarnego statku to póki co nie widzę możliwości jego pokonania. Bydlę jest tak szybkie i zwinne, że zwyczajnie nie mam go jak namierzyć. Większość salw idzie w ocean, a często jak się uda, to i tak zadaję mu mikre obrażenia. A działa i obrażenia brakuje mi tylko tego full ulepszenia, bo kadłub jest na maksa. Zdjąłem mu niecały jeden pasek z trzech, zanim mnie zatopił. Ciężkie kule to go co najwyżej łaskotają.

Opublikowano
20 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Jak zrobiłem podejście do legendarnego statku to póki co nie widzę możliwości jego pokonania. Bydlę jest tak szybkie i zwinne, że zwyczajnie nie mam go jak namierzyć. Większość salw idzie w ocean, a często jak się uda, to i tak zadaję mu mikre obrażenia. A działa i obrażenia brakuje mi tylko tego full ulepszenia, bo kadłub jest na maksa. Zdjąłem mu niecały jeden pasek z trzech, zanim mnie zatopił. Ciężkie kule to go co najwyżej łaskotają.

Pamiętam, że zrobiłem to w OG bez problemu, może podbili trochę trudność, ciekawe.