Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Assassin's Creed: Black Flag Resynced

Featured Replies

Opublikowano
58 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

U mnie z lądu jakoś dziwnie ta woda wygląda. Jak juz sie pływa to super.

Fajnie, że da sie kamere oddalić od statku.

No właśnie, woda na morzu i woda gdzieś z lądu to dwa inne obiekty. Ta pierwsza jest dużo bardziej imponująca.

• Odpowiedzi 303
  • Wyświetleń 16,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Rooofie
    Rooofie

Wiele można mówić o Ubisofcie ale trzeba przyznać, że napierdalają tymi swoimi średniakami z taką częstotliwością, że cały czas jest w co od nich grać. A czasami nawet zdarzą się perełki pokroju tego

• Forumowicze w Shadows: co to kurwa jest, dawać stare Asasiny Forumowicze w Black Flag Remake: co to kurwa jest, dawać Shadows

• PiotrekP
    PiotrekP

Ja mam kolekcjonerkę oryginału sprzed lat (zdjęcie z okolic premiery), ryjec Edka już trochę przyciemniał przez te lata stania na półce.

Opublikowano
1 minutę temu, GwynBleidd_79 napisał(a):

Ahoj! Czy ktoś z załogi tego forum gra może w Black flag na Steam? Czy gra wymaga instalacji Ubisoft connect czy wystarczy tylko w grze się zalogować na konto Ubisoft?

Ja gram. Wymaga instalacji ubisoft connect.

Opublikowano
2 godziny temu, Patapon napisał(a):

Jak tu woda cudownie wygląda, a pływanie podczas sztormu to już wogóle banderas

195zł za pudełko to była kradzież. Szykują się piękne wakacje na Karaibach.

Ja na allegro wyrwałem podstawową wersję za 165 zł ale dlatego, że kupiłem sporo przed premierą jak się pojawił preorder, później było już tylko drożej. I takie zakupy to ja rozumiem - płacisz taniej przed premierą, a nie że cena za wersję beta 350 zł i czekaj na patche. Aha, a w sklepie psn ta sama podstawowa wersja świeci się za 280 zł!

40 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Jedno mnie trochę dziwi- dali małpę i kota, ale nie ma papugi? Wiem że to tylko ozdobnik, a ptaszyny są w klatkach i nawet mają interakcję z karmieniem, ale na statku nie możesz takiej mieć.

Że już nie wspomnę o trzymaniu jej na ramieniu jak w CD.

Dokładnie też o tym pomyślałem, że brakuje tutaj papugi, a nawet pasowałaby tu lepiej niż kot moim zdaniem. Przynajmniej ja znam taki obraz stereotypowego pirata z tamtych czasów.

Sam gram na ps5 w trybie jakości. Wydajność jakoś mniej mi leży a na 40 klatek tv nie pozwala. Gra wygląda ładnie ale dla mnie nie ma tak dużego efektu wow, bo kilka lat temu ponownie przechodziłem grę więc nie ma tego efektu super odświeżenia dla mnnie. Przynajmniej na razie. Póki co biegam po Hawanie.

Opublikowano

14 godzin temu, jimmy napisał(a):

Polecam włączyć w opcjach zaawansowany parkour

co to zmienia? Jak za starych czasów skok sie wciska dodatkowo, bo potem zmienili na wychylenie gałki tylko?

Jedyna część z tych starych w którą nie grałem, a byłem uberfanem ac.

Ostatnio grałem w Mirage i się wyrzygałem. Na olx po 30min poleciała.

Za to w valhali dobrze się bawiłem. Trylogie Ezio kocham do dziś. Shadows olałem, bo murzyn. To powiedzcie mi koledzy jak ewentualnie mi siądzie ta część?

Opublikowano
27 minutes ago, MichAelis said:

co to zmienia? Jak za starych czasów skok sie wciska dodatkowo, bo potem zmienili na wychylenie gałki tylko?

Jedyna część z tych starych w którą nie grałem, a byłem uberfanem ac.

Ostatnio grałem w Mirage i się wyrzygałem. Na olx po 30min poleciała.

Za to w valhali dobrze się bawiłem. Trylogie Ezio kocham do dziś. Shadows olałem, bo murzyn. To powiedzcie mi koledzy jak ewentualnie mi siądzie ta część?

Ja powiem tak bylem turbo fanem krytykowanej jedynki (za klimat) potem oczywiście Ezio. Potem kazda czesc oprocz Orgins odbilem sie i nie gralem wiecej niz chwile bo seria dla mnie zeszla na psy. Flag najlepsze ze tez sie odbilem.

Teraz kupilem i kurde jest spoko wiec mysle ze moze ci podejdzie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Elitesse napisał(a):

Gra wygląda ładnie ale dla mnie nie ma tak dużego efektu wow, bo kilka lat temu ponownie przechodziłem grę więc nie ma tego efektu super odświeżenia dla mnnie.

Nie no kurde Panie kochany, zainstalowałem starego bf i w porównaniu do niego, nowy bf to jest graficzny rozpierdol. Przepięknie ta gra potrafi wyglądać. Gram na pc nie wiem jak ps to wygląda.

Opublikowano

Tutaj fajnie pokazane są różnice, no i są spore zmiany.

Opublikowano
  • Autor

Kurde, ale wybornie się w to pyka. Są jakieś drobne niedoróbki tu i tam, ale BF sprzedaje tę fantazję o pirackim życiu rewelacyjnie. Tu jakiś szkuner do abordażu, tu skarb, tu uganianie się za szantami i pyk, trzy godzinki zleciały nie wiadomo kiedy obama

Efekty pogodowe są mega, walki na morzu w pełnym sztormie i z majaczącymi w tle cyklonami to jest ROZPIERDOL.

Opublikowano

Wczoraj też te 3 godziny zleciało szybko, choć póki co robię fabułę, bo i tak muszę. Ale już myślę co dalej sobie porobię, jak wieczorem grę odpalę.

Opublikowano

Ciężko jest coś więcej napisać o tytule

Chodzi i wygląda lepiej

Historia jest całkiem w pytkę

Na pewno dużo lepsze niż outlawsfacepalm

Ogólnie te nowe asasyny farkraje i outlawsy z new Born Ubisoft to krapy więc może lepiej jak odświeżają stare tytuły jak ubi było w miarę Chadem xD

Więc poproszę far cry 3 na tym silniku :D

Opublikowano

Też mi to przyszło do głowy, że może Ubi zacznie teraz odświeżać swoje starszy gry, skoro nowe im nie wychodzą. Teraz Black flag, potem Rayman i będą to dalej ciągnąć.

No a za Far Cry 3 to bym się nie obraził : ]

Opublikowano

FC3 jak już to tylko graficznych usprawnień potrzebuje. Cała reszta jest git. Przynajmniej tak to pamiętam.

Opublikowano

Gra się sprzedaje fantastycznie, jeszcze lepiej niż dużo droższe (w produkcji) Shadows, może Ubisoft coś zrozumie i zacznie robić gry mniejsze, bardziej zwarte, no ale jeszcze by się przydało w końcu wyjebać ten sklepik.

1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

FC3 jak już to tylko graficznych usprawnień potrzebuje. Cała reszta jest git. Przynajmniej tak to pamiętam.

3, 4 i Primal, no ale na remake to raczej tylko 3 zasługuje.

Opublikowano
5 godzin temu, rafanus2 napisał(a):

Nie no kurde Panie kochany, zainstalowałem starego bf i w porównaniu do niego, nowy bf to jest graficzny rozpierdol. Przepięknie ta gra potrafi wyglądać. Gram na pc nie wiem jak ps to wygląda.

Źle to napisałem, bo pomieszałem dwie sprawy. Graficznie jest super, potwierdzam. Jednak jeżeli chodzi ogólnie o wejście w świat gry, mechaniki, itp. to tutaj mam mniejsze wow bo dość niedawno grałem w oryginał po latach i wtedy miałem trochę tego wow, które wy macie teraz ;) Pamiętam, że byłem pod wrażeniem tego jakie ubi kiedyś mogło robić dobre gry.

Fajnie, że wyszedł ten remake. Choć zastanawaiam czy to na pewno jest remake pisany od zera czy działali jakimś AI aby starszą grę ubrać w nowe szaty. Trochę mi na to wskazuje ale nie mam pewności. Ewentualnie to kwestia starszych elementów kodu w tej grze, nie wiem.

Opublikowano
  • Autor

Z tego co wyczytałem w wywiadach to mieli dostęp do danych motion capture z oryginału i dzięki temu z drobnymi ręcznymi poprawkami mogli przenieść grę ze starego silnika na nowy Anvil. Podobno starego kodu nie.ma tam wcale pod maską i to nie jest wrap jak np. Oblivion, gdzie graficzkę renderuje jeden silnik a pod spodem działa stary i odpowiada za logikę, mechaniki i tak dalej.

Opublikowano

Wydaje mi się że moja ulubiona szanta brzmi trochę inaczej niż w oryginale.

Pełne żagle i ulubione szanty to jak chopper (+pełny gaz na autostradzie) i rockowe radio w San Andreas- nie do podrobienia.

Opublikowano
5 godzin temu, PiotrekP napisał(a):

Fabuła też byłaby do poprawy, bo Vaas za szybko znika i zastępuje go jakiś random bez charyzmy.
Ale tak - też bym się nie obraził, jakby UBI przyjęło taktykę remake'owania swoich starych hiciorów, zamiast wypuszczać te bezduszne gówna, które teraz robią.
Choć akurat FC to bym dwójkę wolał, żeby przerobili najpierw.

Opublikowano

Mam wrażenie, że dzięki Swichowi Ubi przyjelo trochę taką taktykę (inni wydawcy też), bo pojawiły się wcześniej remastery AC trylogii Ezio, później AC III z dodatkiem, BF i Rouge. Teraz większa moc drugiego Swicha pozwoli na przeniesienie kolejnych części i sprzedanie ich ponownie lub wypuszczenie portów takiego Unity i Syndicate. O ile sprzęt na to pozwoli a pozwolić powinien skoro jest tam AC Shdows choć nie grałem jeszcze i nie mam porównania jak ten port wygląda.

Do odebrania za darmo waluta premium w grze:

https://lowcygier.pl/darmowe/odbierz-walute-premium-do-assassins-creed-black-flag-resynced-za-darmo-ubisoft-swietuje-sukces/

Edytowane przez Elitesse

Opublikowano

Kurwa, dobrze się gra w tego asaśina. Jestem pewien, że robią już remake AC2 a potem Far Cry 3. Ubi przestanie tworzyć nowe gry i będzie tylko odgrzewać stare kotlety, które robili normalne chłopy a nie różowowłose celebrytki.

Opublikowano
7 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Zawsze można jak capcom z re. Remake, nowa gra, remake, nowa gra.

Przecież już tak Ubi robi i będzie robił, chyba, że wcześniej upadną.

Ze swoim techem i portfolio mają pełnię możliwości, niech tylko nie wypuszczają już gówna typu Skull and Bones.

Opublikowano

Też mi się świetnie w to gra. Bo to dobra gra była, a teraz wywalono wątek współczesny i nic nie rozprasza przy zwiedzaniu Karaibów.

Ale tak jak ponad dekadę temu, tak i teraz- nie chce mi się ganiać za szantami, ale resztę zbieram.

19f52fab09e91-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Działa Wam Ubi connect? Cały czas mam jakiś error

elegancko

image.png

Edytowane przez rafanus2

Opublikowano

Teraz nie chwalą sie ilością graczy jak z Shadows tylko sprzedażą sztuk? Co za zaskoczenie bella