Opublikowano 30 marca 20178 l Z tymi misjami dla Zero w kolejnych wersjach gry musi byc coś pozmieniane. W oryginale na PS2 "Supply Lines" to był jakis horror, sam nie wiem, jak udało mi sie to zaliczyć po milionach nieudanych prób. Po latach zagrałem w oparty na androidowej wersji remaster na X360 i pyknąłem te misję za pierwszym razem z palcem w nosie. Tak uwielbiam te grę, że najchetniej kupiłbym ja raz jeszce na PS4 i znów skończył, ale co za dużo to niezdrowo, no i sporo nowszych rzeczy do ogarnięcia
Opublikowano 30 marca 20178 l Ja przez tę misję z samolocikiem odstawiłem kiedyś SA na jakiś czas. Wydawała się nie do przejścia, po jakimś czasie ją łyknąłem w końcu. I ta nerwówka przy jeździe do safehousa, żeby konsola się akurat nie zawiesiła. O jenysiu, jaka ta gra jest miodna. Miło się wspomina.
Opublikowano 30 marca 20178 l Z tymi misjami dla Zero w kolejnych wersjach gry musi byc coś pozmieniane. W oryginale na PS2 "Supply Lines" to był jakis horror, sam nie wiem, jak udało mi sie to zaliczyć po milionach nieudanych prób. Po latach zagrałem w oparty na androidowej wersji remaster na X360 i pyknąłem te misję za pierwszym razem z palcem w nosie. Tak uwielbiam te grę, że najchetniej kupiłbym ja raz jeszce na PS4 i znów skończył, ale co za dużo to niezdrowo, no i sporo nowszych rzeczy do ogarnięcia ta misja zostala zbalansowana na pc
Opublikowano 30 marca 20178 l W promo na psn jest trylogia gta - warto brac za te 70zł na ps4, czy lepiej skusić się na wersję steamową? Człowieku to jest jedyna okazja by skosztować tych słodkich effektów z framebuffera PS2 w HD. Ani wersje PC, ani te na PS3 i X360 tego nie mają. 70 zł za wszystkie trzy części z trofeami i się jeszcze pytasz? Poyebało? Zaraz, zaraz, na pc nie można grać na padzie? Oczywiście, że się da, SA dostało nawet pacza niedawno ze wsparciem pada od X360 out-of-the-box.
Opublikowano 7 maja 20177 l Wiecie czy Vice City i San Andreas na PS3 mają trofea? Niby San Andreas z tego co patrzę na psnprofiles ma, ale za to Vice City ma tylko PS4 więc wolę się upewnić.
Opublikowano 7 maja 20177 l Już się napaliłem że Vice City wreszcie przejdę ;/ W każdym razie w San Andreas platynka siądzie, tym bardziej że nie trzeba zrobić 100% bo obawiałem się znajdziek Ciekawi mnie tylko dlaczego na psnprofiles nie pokazuje dostępności trofeów San Andreas na PS4, myślałem że jakiś zbiorczy remaster wydali wszystkich części z ery ps2. EDIT: Kuuur.wa, czytam teraz że wersja na PS3 to port z mobilek z jakimiś ograniczeniami, obciętym soundtrackiem, chu.jowym sterowaniem. Chyba odpuszczę.damn znowu nie scaliło, to do 10 minut działa czy jak Edytowane 7 maja 20177 l przez Square
Opublikowano 7 maja 20177 l Wersja na PS2 wciąż najlepsza i tak już pewnie zostanie. Czasem ją sobie odpalam żeby poczuć te piękne filtry i posłuchać pełnego soundtracka :) Gra 15zł, konsola ze 100zł, kineskop za darmo ze śmietnika. I gramy jak pan Rockstar przykazał. Wersja na PS4 lepsza od nieszczęsnych X360/PS3 z Androida. Bo ona jest portem z PS2, ale mimo wszystko ma edytowany soundtrack. Trofea to chyba jedyny plus tych wszystkich nowszych wersji. Ja grałem na X360 i byłem w szoku jak to paskudnie chodzi, framedropy straszne. Mam nadzieję że na PS4 jest betonowe 30fps?
Opublikowano 7 maja 20177 l Moja gra wszechczasów, na zawsze. Ta okładka i wydanie z mapką, instrukcją w postaci przewodnika po stanie... Majstersztyk. Edytowane 7 maja 20177 l przez krupek
Opublikowano 8 maja 20177 l No niestety, San Andreas nie miało szczęścia do wydań. Wersja na PS2 jest tą najprawilniejszą ze względu na te framebuffer effects (pomarańczowa łuna w LS i inne), wersja na PC i X'a nie miały tych bajerów, mimo lepszych tekstur i dystansu rysowania. Niestety framerate bywa kiepściuchny. Kiedyś mi to tak nie przeszkadzało, ale od tego czasu zrobiłem się większym pedantem w tych kwestiach. Wersja na PC została uaktualniona jakiś czas temu i wspiera pady od X360 (i oparte na xinput) od razu po podłączeniu, szkoda tylko, że wygląda jak wygląda i wycięto z niej soundtracki przy okazji. Wersja na X360 i PS3 to port mobilnej konwersji z lekko zmienioną stylistyką i zje,baną wydajnością, trzymać się z daleka. No i jest wersja na PS4, która jest emulowaną wersją z PS2 ze wszystkimi jej zaletami i zmodyfikowanym soundtrackiem. Jeśli chodzi o wydajność to wersja US miała sztywniutkie 30fps przez większość czasu, ale... wersja EU przez konwersję z PAL, które miało 50fps zamiast 60fps miała problemy z framepacingiem. Być może naprawali to w którymś update'cie gry lub systemu, tego już niestety nie wiem. Oczywiście pudełeczko dumnie stoi na półce. Gdybym tylko miał jakiś kineskop, żeby PS2 pod niego podłączyć.
Opublikowano 8 maja 20177 l No niestety, San Andreas nie miało szczęścia do wydań. Wersja na PS2 jest tą najprawilniejszą ze względu na te framebuffer effects (pomarańczowa łuna w LS i inne), wersja na PC i X'a nie miały tych bajerów, mimo lepszych tekstur i dystansu rysowania. wer. na ps4 ma ten filtr, ale trzeba ja ściągać z usa store, ze względu na wspomniane przez ciebie problemy z framepacingiem + i chodzi w 30 fpsach [*] jak dla mnie troche za dużo zachodu
Opublikowano 8 maja 20177 l Grałem kilkanaście dni temu w SA na PS3 i grało mi się za(pipi)iście, ale szczelanie to tam jest, no jakby to powiedzieć fatalne. No i czasem lubi się zwiesić na sekundę lub dwie, ale i tak jest niszczatorem ta gierka. No i chyba coś tam poprawili, bo tyle narzekania słyszałem, że nie da się przejść misji z pociągiem i motorkiem, a ja zaliczyłem za pierwszym podejściem. Za to latanie helikopterem zabawką jest niegrywalne, prawie tak złe jak strzelanie.
Opublikowano 8 maja 20177 l Strzelanie to wciąż celowanie na prawym triggerze i strzelanie na lewym plus autoaim?
Opublikowano 8 maja 20177 l Nie pamiętam, bym musiał w domu sprawdzić. Celowanie chyba r2 plus strzał :circle:, ale ręki sobie bym nie dał uciąć. (pipi)owo po prostu.
Opublikowano 8 maja 20177 l Kur.wa, ale może dam radę, VCS na vicie działa mega chu.jowo ale jakoś da się grać. No dyga mi na myśl o posiadaniu platynki w San Andreas, nie powiem że nie ;/.
Opublikowano 8 maja 20177 l przeciez vcs na vicie dziala tak jak na stockowym psp ? musze sobie kupic tego cyfrowego SA/VC na PS4, ostatnio jak były promocje to zrezygnowałem
Opublikowano 8 maja 20177 l Nie, działa dużo gorzej choćby pod względem framerate'u, jak przyspieszysz w mieście to od razu masz slow motion. Celowanie i strzelanie to też nie jest najlepszy gunplay w historii, ale na PSP tak było więc ciężko narzekać.
Opublikowano 8 maja 20177 l Chyba mój największy gamingowy ból dotyczy tego, ze Rockstar nie pokusiło się o San Andreas Stories. LCS i VCS to bardzo zacne gierki.
Opublikowano 8 maja 20177 l Podobno Vita miała to dostać :) --- Nie no, denerwuję się, jak czytam, że wersja na PS4 ma zmieniony soundtrack. Tych zmian tak naprawdę jest więcej. W ogóle miałem pierwsze GTA 3 na PC i tam normalnie były staruszki na ulicach, po headshocie jucha tryskała, w nowszych wersjach (Steam) już tego nie widziałem.
Opublikowano 10 maja 20177 l przeciez vcs na vicie dziala tak jak na stockowym psp ? musze sobie kupic tego cyfrowego SA/VC na PS4, ostatnio jak były promocje to zrezygnowałem no i jest w promocji xD
Opublikowano 10 maja 20177 l Na ps4 jest swobodne celowanie, czy tylko lokowanie na kolejnych ofiarach bodajże pod R1,L1 ?
Opublikowano 10 maja 20177 l Te dźwięki silnika i odgłosy strzału z broni zawsze będą mi się kojarzyć z sąsiadem, którym napie.rdalał w to po nocach i przez ściany było słychać.
Opublikowano 30 grudnia 20177 l Co skasowano z wersji na PS4 a jest na PS2? Zastanawiam się właśnie nad kupnem bo promeczka jest.