Kwapi 1 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ja mam pytanie kompletnie z innej beczki. Na stanie mam MGS2, problem jest taki, że jest on po włosku, co rujnuje przyjemność z tej gry. W kwietniu/maju będe posiadaczem PS3. Trailery MGS4 rajcują mnie bardzo mocno. I tu właśnie: Czy będę mógł czerpać przyjemność z MGs4 nie znając MGS2? MOżliwe, że przejdę MGS3 (mam taką nadzieje, ktoś ma na sprzedaż?). Czy fabuła jest aż tak skomplikowana? Cytuj Odnośnik do komentarza
Haladin 0 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Fabuła MGS 4 jest bezpośrednią kontynuacją tej z MGS 2 więc bez niej nie da rady. MGS 3 wile tutaj nie pomoże skoro i tak w kilku miejscach stara się w jakiejś części wyjaśnić to co zostało zarysowane w dwójce. Ale jeśli masz grę możesz przeczytać dialogi po polsku co pomoże Ci w zrozumieniu gry: http://www.metalgearsolid.us/articles.php?cat_id=19 Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Ciekawy kolor PS3 w bundle'u z MGS4 http://www.imagebam.com/image/bc1b7a3933657 Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 czemu pomimo niewielkiej odległości czasowej MGS2 i MGS4 Snake aż tak się postarzał? Cytuj Odnośnik do komentarza
nWo 1 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 bo genetycznie wychodowani popaprancy szybciej sie starzeja, nie myslales chyba ze snake urodzil sie w naturalny sposob ?? to jest klon stworzony jakichs w laboratoriach, w jego krwi znajduja sie komórki najlepszych zolnierzy. bla bla bla. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 hm. no z tym to chyba się nie zgodzę - urodził się normalnie, ale po drodze mu coś spaprali...może sławetny wirus? Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 hm. no z tym to chyba się nie zgodzę - urodził się normalnie, ale po drodze mu coś spaprali...może sławetny wirus? Czy aby napewno znasz fabułę MGSa? :> Snake jest klonem Big Bossa (tego z MGS3) Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) aby napewno znam. co ciekawe są głosy, że snake to big boss o czym dowiemy się w czwórce. ps. nie mam pojęcia jak oni to zrobią, ale byłoby ciekawie Edytowane 18 Marca 2008 przez waldusthecyc Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 To chyba głosy w Twojej głowie. możliwe. dziwne jest jednak to, ze Old Snake bardziej teraz przypomina tego rzekomego Big Bossa przez wiek. Kojima coś jednak ukrywa przed nami bo jesli chodzi o postac Snake'a to nic tu sie nie trzyma kupy. Sa dwie mozliwosci: albo bedziemy mieli w MGS4 Solida i Big Bossa lub te dwie postacie ukazane na plakacie to ta sama jedna osoba, poprostu pokazane jest jak Solid wygladal kiedys a jak teraz (identycznie jak Big Boss). Do tego jest wiele niedopowiedzianych kwestii: co sie stalo z Arsenal Gearem i MG ray'em ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 MG raya będziesz mieć na pewno,nawet pojawił się w jednym z trailerów.Old Snake przypomina bardzo Big Bossa bo jest JEGO klonem więc raczej np Michaela Jacksona nie będzie przypominać.Big Boss już dawno nie żyje ale kilka plotek mówiło,że pojawi się w MGS4-niektórzy mówią ,że w formie retro,inni że Patrioci jakoś genetycznie go ożywią .Czas pokaże jak się sprawa potoczy i co dostaniemy w gotowej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 tak Was chcę poddenerwować troszkę Jak sądzicie? pojawią się jakieś postacie z czasów akcji w OH i Zanzibarze? Ellen, córka Pettrovicha? Kessler? Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 tak Was chcę poddenerwować troszkę Jak sądzicie? pojawią się jakieś postacie z czasów akcji w OH i Zanzibarze? Ellen, córka Pettrovicha? Kessler? Hmm... fajnie by bylo jakbyśmy dostali w MGS4 jakaś postać z MG czy MG2 SS, na razie nie zanosi sie na to, choć Payton mówił ze powróca postacie których za bardzo sie nie spodziewamy... P.S czy ktoś nie wie czy narrator MGSagi i narrator z MGS3 Existence disc to nie ten sam głos. Chodzi oczywiście o głos w japońskiej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) no to może być fajny finał. jakoś nie widzę opcji walki Solida i Liquida ale taka walka Solida i Big Bossa - oboje zaawansowane CQC - byłaby ciekawa... [edit] Czyje dziecko trzyma Raiden na art-worku?? Edytowane 18 Marca 2008 przez waldusthecyc Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Podobno to dziecko Olgi i to zaczęło wiele plotek z uwagi na to ,że na trailerach mała ma już kilka lat ,a na artworku jest bobas.Albo to jakiś wczesny concept i w założeniach tak miały wyglądać postacie albo(co wg mnie jest bardzo prawdopodobne) akcja MGS4 będzie się działa w dużym przedziale czasowym(to tłumaczyłoby to ,że Snake odwiedzi tyle lokacji,ciężko to sobie wyobrazić by Snake podróżował po całym świecie a akcja gry działa się w przeciągu tygodnia).Ja jestem skłonny iść o zakład,że dostaniemy grę o naprawdę sporej rozpiętości czasowej Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Podobno to dziecko Olgi ...albo i samego Raidena - z Rosemary... Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) ...albo i samego Raidena - z Rosemary... Z tym może być problem bo Raiden jest kimś o nieokreślonej płci i nic "tam" nie ma, wiec ciekawe jakim cudem Rose mogła być z nim w ciaży. Dlatego myśle ze chodzilo tu o Sunny, artwork jest z 2005 roku wiec we wczesnym koncepcie mogła być takim bobasem. A rzekome dziecko Raidena to albo ściema albo nie jego dziecko... He he to jest kanał David Hayter'a na Tubie, aktos do jego filmu rzucił komentarz: http://pl.youtube.com/user/GuyverSnake "hello David. Is it possible for you to tell us the mgs4 ending? Come on, throw us a bone will ya?" DH: "No problem, I recorded it a few months ago, but I think there is a scene with Snake, or Otacon or something... And then the credits roll, giving fans a bunch of interesting information about the people who made the game! It's gonna rock!" Edytowane 18 Marca 2008 przez J.D Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) Ja mam pytanie kompletnie z innej beczki. Na stanie mam MGS2, problem jest taki, że jest on po włosku, co rujnuje przyjemność z tej gry. W kwietniu/maju będe posiadaczem PS3. Trailery MGS4 rajcują mnie bardzo mocno. I tu właśnie: Czy będę mógł czerpać przyjemność z MGs4 nie znając MGS2? MOżliwe, że przejdę MGS3 (mam taką nadzieje, ktoś ma na sprzedaż?). Czy fabuła jest aż tak skomplikowana? Co za pytanie. Bez znajomości MGS1, MGS2 i MGS3 nie masz w ogóle co podchodzić do tej gry . Fabuła jest mega-skomplikowana w MGS-ach i o to chodzi! Edytowane 18 Marca 2008 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) "Nie ukonczylesz poprzednich emgieesow? Nie kupuij 4 !11" Sranie w banie. Jezeli nie jest jakims spaczonym masochista i MGS4 ma za gre, a nie za jakiegos super mesjasza, to niech bierze smialo. Nie wiem, o co chodzi z tymi poprzednimi czesciami, to nie jest postepowa literatura techniczna, tylko gra. Edytowane 18 Marca 2008 przez komar737 Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 też mi się tak wydaje. Gdyby MGS4 mieli kupić tylko Ci, którzy przeszli MGS 1-3 to zbyt duzo Konami sobie nie zarobi... MGS pamiętają gracze troszkę starsi niż obecna generacja Cytuj Odnośnik do komentarza
Solidny (pan) 3 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 "Nie ukonczylesz poprzednich emgieesow? Nie kupuij 4 !11" Sranie w banie. Jezeli nie jest jakims spaczonym masochista i MGS4 ma za gre, a nie za jakiegos super mesjasza, to niech bierze smialo. Nie wiem, o co chodzi z tymi poprzednimi czesciami, to nie jest postepowa literatura techniczna, tylko gra. Oczywiście można się w zupełności zaspokoić samym MGS4, Payton mówił w jednym z wywiadów (http://metalgearsolid.us/readarticle.php?article_id=548), że poprzednie części mogłyby wcale nie istnieć, ponieważ wszystko w MGS4 jest streszczone. Mimo wszystko uważam, że jest znacznie ciekawiej, gdy zna się poprzednie części. Podobnie miałem z Onimusha 4, która tylko dodatkowymi, niemymi dialogami nawiązywała do Onimusha 1-3 i tylko to starczyło, by frajda z poznawanej historii była znacznie większa (dla mnie). No ale ja jestem spaczonym masochistą Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 no widzicie jak od razu żywiej? :-) podzielam pogląd, że fajniej znać poprzednie części, bo wtedy pewne niedopowiedzenia w grze są puszczeniem oka w kierunku wiernych fanów serii... co do kolejnych zawirowań fabularnych - czy sądzicie, że EVA to TA EVA? Czy może córka EVY i Big Bossa. Przecież w końcówce była akcja między nimi. Teraz dziecko może już mieć tak pod pięćdziesiątkę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 no widzicie jak od razu żywiej? :-)podzielam pogląd, że fajniej znać poprzednie części, bo wtedy pewne niedopowiedzenia w grze są puszczeniem oka w kierunku wiernych fanów serii... co do kolejnych zawirowań fabularnych - czy sądzicie, że EVA to TA EVA? Czy może córka EVY i Big Bossa. Przecież w końcówce była akcja między nimi. Teraz dziecko może już mieć tak pod pięćdziesiątkę... Big Boss był już wtedy bezpłodny. Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Eva wyglada raczej na mocno przypudrowana siedemdziesiatke. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 To chyba głosy w Twojej głowie. Snake jest kolonem BB, posiada jego geny recesywne i przekroczył już wiek swojego genetycznego ojca więc teraz starzeje się szybciej. (...) Rzecz w tym, że właśnie PO osiągnięciu wieku Big Bossa z okresu pobrania materiału genetycznego (1971) Snake powinien starzeć się w normalnym tempie. Tak przynajmniej mówią znane nam dane o klonowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
liquid 1 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Eva wyglada raczej na mocno przypudrowana siedemdziesiatke. Eva w MGS3 miała 28 lat , akcja ''czwórki'' rozgrywa się najprawdopodobniej w roku 2015-2016 i Evka może mieć 77-78 lat! Aha , niechce zaśmiecaś forum ''zbędnymi dywagacjami'' , ale napisze coś niezwiązanego z fabułą gry. Wiemy że Kojima jak twożył postacie ze swojej gry czasami upodabniał je do aktorów ze znanych filmów (np. Big Boss -Kurt Russel z ''Ucieczki z Nowego Yorku''.) Wydaje mi się że Eva jest podobna do 66 letniej amerykańskiej, aktorki Jane Fonda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi