winner 183 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Racja, tak jak juz wspomniałem Carbon jest spoko. Dobra muza i fajnny klimacik..... czego nie mozna powiedzieć o wersjach na PS2 czy chociaż PC..... Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 ALE NA PSP chce coś. No i z naprawdę dobrą fabułą, ma to być poważna i dobra fabuła Final Fantasy Tactics - The War of the Lions ef te wu!111!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 A co lepsze Disgaea czy FF:T (tak na początek - dla obeznania się w świecie tactics RPG). Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 [suavek]bierz Disgaea!111 najlepszy tRPG ever!![/suavek] kwestia gustu. Disgaea ma lżejszy klimat. dużo humoru. FFT to dużo bardziej dorosła fabuła, złożony system. poczytaj recenzje i zdecyduj czy wolisz luźny klimat czy polityczno-religijną intrygę Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 626 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 [suavek]bierz Disgaea!111 najlepszy tRPG ever!![/suavek]Byś mnie przynajmniej nie sprowadzał do swego poziomu i nie pokemonizował ;> Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Czy wy zawsze musicie się kłócić na temat tych gierek ? Przecież są gusta i guściki c'nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzehoo Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Zazwyczaj nie gram w takie gierki, ale tym razem się przemogłem i z Joanną d'Arc spędziłem siedem godzin, natomiast Disgaea znudziła mnie już po dwóch. Taka to historia. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 (edytowane) Ja również polecam na początek Joaśkę, nietrudne to i niezbyt skomplikowane, ze śliczną grafiką i pięknymi wstawkami... A Disgaea bierz później, bo jest o wiele bardziej skomplikowana. Sorki za double post, ale edita nikt by nie zauważył. Pytanie głównie do Suavka, to on jest mechowym specem: Jaka jest najlepsza na PSP gra z mechami, gdzie mamy widok FPP (nic turowego), mamy mecha, ulepszamy go no i oczywiście strzelamy do innych mechów ;p. Nie znam się na tym totalnie, a że pograłem w coś na X'ie w sklepie i mi się spodobało, spróbowałbym i na PSP. Edytowane 25 Lipca 2008 przez Coati Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Co do polecanego tu Dungeon Siege. Kupiłem i wszystko byłoby ok, gdyby nie: - GRA JEST ZABUGOWANA W CH.UJ, w ten sposób że wiesza się ostatecznie, i jedyne co może ją odwiesić to wyciągnięcie baterii z konsoli (lub zabezpieczenie konsoli, które sprawia, że bateria się na moment wyłącza). Nie działa ani wyjście do dashboarda, ani krótkie/długie przytrzymanie przycisku włączenia/wyłączenia. Trzeba save'wować co chwilę, bo nie wiadomo kiedy się zwiesi. Jedyny pewniak jest wtedy, gdy używa się magiem bojowym golema, który zaczyna rzucać kamieniami od pewnego poziomu, co przy ogłuszeniu przeciwnika powoduje zwiechę. NIE WIEM JAK MOŻNA BYŁO WYPUŚCIĆ TAK ZABUGOWANĄ GRĘ. Nawet patch'a nie ma No i trochę niedogodności: - brak ruchomej kamery, ciągle ta sama i w dodatku zbyt blisko postaci - gdyby nie mapa, to nie widać gdzie i jaki przeciwnik. Untold Legends już w pierwszej części miał ruchomą kamerę, można było obracać dookoła i nawet zbliżać bądź oddalać. - z(pipi)a.ny town portal. Wyobraźcie sobie, że po użyciu town portala, gdy wracamy przez niego na pole bitwy, to wracamy na sam jego początek i ze zresetowanymi przeciwnikami - innymi słowy, tak jakbyśmy je.bli restart planszy. Zresztą ten sam efekt gdy wyjdziemy i wejdziemy na poziom. Przy dużej ilości loota i małej pojemności postaci, trzeba niszczyć przedmioty i wybierać te lepsze. W Untold Legends, mogłeś się teleportować w dowolnym momencie i wrócić w miejsce gdzie się teleportowałeś, nawet zwoju nie potrzebowałeś. - dziwny poziom trudności - może być przez mnóstwo czasu gra łatwa, a nagle napotykasz na jakieś pionkowe stwory, które je.bią cię ostro i na sucho. Gra jednak ma pewne zalety: - trzy różne jakby historie, przy trzech różnych postaciach - niestety nie można stworzyć własnej postaci - fajna muzyka - rozwinięcia dla klas naszej postaci - dużo fajnych przedmiotów Cytuj Odnośnik do komentarza
/Kradz!ej/ 0 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 A co lepsze Disgaea czy FF:T (tak na początek - dla obeznania się w świecie tactics RPG). Jeanne d'Arc. Serio. Moze nie grałem w Disgaea'ę, ale przeszedłem (i ubóstwiam ^_^ ) FF Tactics. Wierz mi - Jeanne ma prostsze założenia, ciekawą fabułę, fajne postaci, ładne wstawki i przyjemne walki (do tego dużo bardziej zróżnicowane niż te z FFT!). A Disgaea jest podobno duża i skomplikowana (?) - dla mnie początkowy wybór jest oczywisty Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 626 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Jaka jest najlepsza na PSP gra z mechami, gdzie mamy widok FPP (nic turowego), mamy mecha, ulepszamy go no i oczywiście strzelamy do innych mechów ;p. Nie znam się na tym totalnie, a że pograłem w coś na X'ie w sklepie i mi się spodobało, spróbowałbym i na PSP.Taka gra nie istnieje. Próżno w ogóle podobnych szukać na konsole. Możesz sprawdzić Armored Core, ale ten wydany na PSP jest beznadziejny. Znajdź sobie Mech Warriora na PC czy coś ;>. Jeanne ma prostsze założenia, ciekawą fabułę, fajne postaci, ładne wstawki i przyjemne walki (do tego dużo bardziej zróżnicowane niż te z FFT!). A Disgaea jest podobno duża i skomplikowana (?) - dla mnie początkowy wybór jest oczywistyTo, że Jeanne jest mniej skomplikowana wcale bym nie zaliczał jako plus. Osobiście lepiej się bawię przy czymś w stylu Disgaea (w FFT nie grałem więc się nie wypowiem). Jeanne jest prosta aż do bólu. Śmiem twierdzić, że przeciętna odsłona Super Robot Taisen jest znacznie bardziej rozbudowana. Jest to pozycja dobra kiedy nie chce się specjalnie wysilać czy męczyć. Warto mieć jednak na uwadze, że właśnie takie bardziej rozbudowane gry co niektórzy mogą preferować. Cytuj Odnośnik do komentarza
/Kradz!ej/ 0 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 To, że Jeanne jest mniej skomplikowana wcale bym nie zaliczał jako plus. Osobiście lepiej się bawię przy czymś w stylu Disgaea (w FFT nie grałem więc się nie wypowiem). Jeanne jest prosta aż do bólu. Śmiem twierdzić, że przeciętna odsłona Super Robot Taisen jest znacznie bardziej rozbudowana. Jest to pozycja dobra kiedy nie chce się specjalnie wysilać czy męczyć. Warto mieć jednak na uwadze, że właśnie takie bardziej rozbudowane gry co niektórzy mogą preferować. Jasne, niektórzy mogą preferować bardziej skomplikowane sRPGi, ale moim zdaniem, właśnie dzięki tej prostocie JD najlepiej pasuje do roli pierwszego kontaktu z gatunkiem - nie zrazi poziomem trudnosci ani zbyt dużą ilością statystyk. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 040 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Wszyscy tak chwalicie tą gre to sam spróbuje w to zagrać. Najwyżej bedzie na was! Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 626 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Jasne, niektórzy mogą preferować bardziej skomplikowane sRPGi, ale moim zdaniem, właśnie dzięki tej prostocie JD najlepiej pasuje do roli pierwszego kontaktu z gatunkiem - nie zrazi poziomem trudnosci ani zbyt dużą ilością statystyk.Tu masz rację, prostota systemu czyni grę ogólnie przystępną i faktycznie stanowić może dobry wstęp do bardziej zaawansowanych tytułów. Po prostu osobiście po kilkunastu misjach Jeanne odczułem znużenie, czego nie mogę powiedzieć o takiej Disgaea. Dlatego jeśli ktoś już miał styczność z różnorodnymi grami strategiczno-rpg to Jeanne może być nieco kiepskim wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza
karolpro 0 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) Proszę o polecenie jakiegoś super fajnego RPG'a w którym się bije lvle :-) i żeby był dość długi :-) @Edit : Post pisany przez kuzyna. Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez karolpro Cytuj Odnośnik do komentarza
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Chyba w każdym RPG wbija się lvle... [; Ale do rzeczy: -Disgaea: Afternoon of Darkness -Valkyrie Profile Lenneth -Final Fantasy Tactics: War of the Lions -Brave Story: New Traveler -Crisis Core Final Fantasy 7 -itede -itepe -Inne niech ktoś za mnie wymieni Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (pipi)a ile jeszcze takich tematow bede wywalac/łaczyc? opanujcie sie z dublowaniem tematow... Cytuj Odnośnik do komentarza
karolpro 0 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Kuzyn wybrał Brave Story :-P W jego imieniu dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza
JedrzeJ1337 0 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 która lepsza na PSP: Od Sony (aktualnie gram i jest za(pipi)ista) czy od EA Sports Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin0903 1 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Cześć, dziś wygrałem... PSP Slim i pytanie, co zakupić na start? Crisis Core Final Fantasy VII Patapon God of War Wiem że inne gatunki no ale cóż Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 ridge racera i wipeouta Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin0903 1 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Podałem przecież konkretne gry. Wipeouta grałem, średnio lubie jakiej kolwiek wyścigi, a Ridge Racer, lubie arcade, no ale bez jaj . Zakręt w lewo a ja go pokonuje skręcając w prawo, i to bardzo płynnie ;> Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Final Fantasy Tactics - warto czy nie? Proszę o szybką odpowiedź, po prostu zalety i wady tytułu, czy zachęca do gry, czy raczej słaby to tytuł. Czy wciąga, czy ma dobrą fabułę? Po prostu chciałbym wiedzieć, czy warto wydać akurat na nią te kilka dych czy może wybrać coś innego. A słyszałem dużo dobrego o tym tytule. Cytuj Odnośnik do komentarza
artur_z 3 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Final Fantasy Tactics - warto czy nie? Proszę o szybką odpowiedź, po prostu zalety i wady tytułu, czy zachęca do gry, czy raczej słaby to tytuł. Czy wciąga, czy ma dobrą fabułę? Po prostu chciałbym wiedzieć, czy warto wydać akurat na nią te kilka dych czy może wybrać coś innego. A słyszałem dużo dobrego o tym tytule. Warto. Plusy: -świetna fabuła (czołówka wszystkich gier jak dla mnie), -doskonały system walki, -doskonała muzyka, -mnóstwo side-questów, -długi czar rozgrywki, -wysoki poziom trudności, -doskonały system jobów, -wyraziści bohaterowie, -niektóre bitwy po prostu masakrują, Minusy: -grafika troszkę nie teges, -randomowe bitwy w późniejszym etapie gry mogą wkurzać, -Job głównego bohatera "nie robi", Inwestuj więc śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 OK, a jak wygląda eksploracja w tej grze? Czy bitwy nużą? Czy się dłużą, czy może wręcz przeciwnie, sprawiają przyjemność? Czy jest to trudna gra? Ile czasu trza na jej ukończenie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi