Opublikowano 15 września 202415 wrz 2 godziny temu, Dragon13 napisał(a): Jeśli komuś się nie pali że zmianą na standardowy model iPhona to polecam poczekać rok iPhone 17 będzie mieć 120 Hz i 6'3 ekran. Info z ?
Opublikowano 15 września 202415 wrz bez przesady, ja mam 90 i jest git, ale w sumie w ogóle nie sprawdzałem czy będę w stanie wrócić do 60
Opublikowano 15 września 202415 wrz Nie wrócisz. Wystarczy, że moja siostra ma zwykłą 15 i jak zobaczyłem jej ekran z 60 hz to mnie krew zalewała. Zastanawiałem się czy jej telefon się nie zjebał czy taki zamulony jest, a to ekran chujowy.
Opublikowano 15 września 202415 wrz 33 minuty temu, Sedrak napisał(a): bez przesady, ja mam 90 i jest git, ale w sumie w ogóle nie sprawdzałem czy będę w stanie wrócić do 60 To było z przekąsem. Apple po prostu zachowuje się, jakby było jedyną firmą na świecie. Dzielą sobie rynek na segmenty i dają funkcje do telefonów według własnego widzimisię, nie według tego, co robi konkurencja. Wyjątkiem są aparaty, tu ewidentnie się ścigają z Samsungiem. Akurat moim zdaniem to bez sensu, bo ile % ludzi jest profesjonalnymi fotografami, którzy muszą mieć najlepsze parametry wszystkiego? Ale internet zdecydował, że aparat to najważniejsza część telefonu i porównuje głównie według tego. 39 minut temu, messer88 napisał(a): Info z ? Oczywiście z dupy. 11 minut temu, Faka napisał(a): Nie wrócisz. Wystarczy, że moja siostra ma zwykłą 15 i jak zobaczyłem jej ekran z 60 hz to mnie krew zalewała. Zastanawiałem się czy jej telefon się nie zjebał czy taki zamulony jest, a to ekran chujowy. Ja jak siadam do iPada z 60 Hz to mi odświeżanie przeszkadza przez 10 sekund. Potem już jest spoko, te opowieści, że jak raz zobaczysz jedno to do drugiego nigdy nie wrócisz są mocno przesadzone.
Opublikowano 15 września 202415 wrz W ogóle na temat odświeżania ekranu w iPhone to mają mocne niedo(pipi)anie mózgowe, że tylko pro oferuje 120 hz, a reszta dziadostwo 60. Muszą jakoś sprzedawać pro.
Opublikowano 15 września 202415 wrz A 15 pro to się wydaje dobrym pomysłem jak dla mnie, i 6,1 bo 16 już większa.
Opublikowano 15 września 202415 wrz Ogólnie każda wersja PRO jest lepsza od kolejnego modelu bez PRO. Apple ma totalnie z dupy politykę, ale tak jak kolega pisał. Oni mogą robić co chcą i tak się sprzeda. Ja używam z aparatu raz ma miesiąc może. Totalnie dla mnie bez znaczenia funkcja.
Opublikowano 17 września 202417 wrz Może udostępniają falami. Ja zainstalowałem betę kilka dni temu i też żadnej aktualizacji wczoraj ani dzisiaj. Może to już jest wersja final.
Opublikowano 17 września 202417 wrz 6 godzin temu, Faka napisał(a): Dostał ktoś może aktualkę do 18? Miało być wczoraj o 19 i nic. U mnie na 14-tce wczoraj ok 20 się pojawiła, ale poczekam z instalacją na komentarze czy wszystko ok.
Opublikowano 17 września 202417 wrz U mnie dzwonienie przez Carplay się wali. Parę razy odebrałem i nie było mnie słychać, dzisiaj dzwoniłem i niby dzwoni przez samochód, a rozmowa idzie telefonem. Przedtem było jak złoto. Edit: i ikona aparatu na zablokowanym ekranie jakoś dziwnie nisko jest w kółku, jakby źle wycentrowana. Edytowane 17 września 202417 wrz przez dominalien
Opublikowano 19 września 202419 wrz Lepiej poczekajcie. Już pisali o brickowaniu jednego z modeli iPada, a teraz moja firma wysłała maila o zidentyfikowaniu problemu z bezpieczeństwem na 18 i prosi żeby nie wgrywać aktualizacji.
Opublikowano 19 września 202419 wrz Tym bardziej, że nie ma nic szczególnie ciekawego w tej nowej, a przynajmniej nic na co bym czekał z niecierpliwością.
Opublikowano 19 września 202419 wrz Ja dopiero wczoraj się dowiedziałem, że teraz można ustawiać ikony gdzie się chce. Akurat dla mnie to bez znaczenia. W sumie niezły jest ten kilkustronicowy ekran z szybkimi opcjami. I śmieszne to sterowanie latarką.
Opublikowano 27 września 202427 wrz Ktoś używa etui fine woven? Faktycznie takie guwno i się ściera szybko? Silikonowe mi się zaczęło wycierać po ~3 latach i paru upadkach to mi nie przeszkadza.
Opublikowano 27 września 202427 wrz Ściera nie ściera, Apple udawało, że to kolejne przyjście chrystusa, lepsze niż skóra i oczywiście w powalonej cenie, a wyszło jak zwykle. E: ale się ściera, tu jest drobne zestawienie opinii: https://www.macrumors.com/2023/09/21/apples-finewoven-iphone-cases-poor-reviews/ Edytowane 27 września 202427 wrz przez dominalien
Opublikowano 27 września 202427 wrz Ja na SE kupiłem bodajże 2 silikonowe od Apple i oba zaczęły się sypać po kilku miesiącach. Na 13 miałem to przeźroczyste od Apple i było ok, w sensie trochę zbierało rysy, ale nie żółkło z czasem, natomiast nie zapobiegło też kosmetycznemu uszkodzeniu dołu telefonu przy upadku. Teraz mam silikonowe od Ornarto kupione na Amazonie i jestem w pełni zadowolony. Za ułamek ceny tego od Apple jest wytrzymalsze, idealnie wycięte i dopasowane, wszystkie przyciski fajnie działają oraz nie ma żadnych zbędnych logo producenta etui.
Opublikowano 28 września 202428 wrz Ja przeżyłem już oryginalne od Apple silikonowe, przezroczyste, skóra i ostatnio te fine woven (nie jest takie złe jak mówią), parę od innych firm, ale zdecydowanie co najbardziej mi podeszło to etui Pitaka, naprawdę są bardzo cienkie, a przy tym bardzo solidne, telefon pewnie leży w dłoni, polecam je , dla mnie idealne.
Opublikowano 21 października 202421 paź Dostałem iphone'a 13 od swojej na urodziny, dotad miałem tylko androidy no i przesiadka była dosyć ciężka żeby się przyzwyczaić. Największy ból to to, że nie mozna z windą połączyć jak człowiek i trzeba maca odpalić. Mam potężną bibliotekę muzyki we flacu ponad 20GB i też jej nie zgram dlatego stary telefon będę i tak używał jako mp3 player. Nie będę się bawił w płatne Spotifaje skoro mam tyle muzyki na starym telefonie, części i tak bym pewnie nie znalazł w serwisie. Poza tym chodzi wszystko bardzo szybko i płynnie, błyskawicznie się też ładuje, ekran jest zajebisty i zdjęcia też robi bardzo dobre dlatego jestem zadowolony. Niby 4GB ramu a chodzi jakby miał ze 12. Po prawie 3tygodniach stwierdzam, że wygodniej się nim posługiwać niż andkiem a może po prostu już sie przyzwyczaiłem.
Opublikowano 21 października 202421 paź 2 godziny temu, Plugawy napisał(a): Największy ból to to, że nie mozna z windą połączyć jak człowiek i trzeba maca odpalić. Mam potężn ąbibliotekę muzyki we flacu ponad 20GB i też jej nie zgram iTunes. Skoro pierwszy iPhone to masz prawo nie wiedzieć Edytowane 21 października 202421 paź przez Bartolinsky