Opublikowano 18 września18 wrz Godzinę temu, iluck85 napisał(a):Do tego przełączanie kart w safari- brakuje ikonki, trzeba na dole dotknąć raz, drugi żeby wybrać karty i dopiero przełączyć się między kartami albo wejść w prywatne.Też mnie to zirytowało, ale przypadkiem odkryłem, że zsunięcie palców, jakbyś chciał zmniejszyć stronę, pokazuje otwarte karty.
Opublikowano 18 września18 wrz 52 minuty temu, iluck85 napisał(a):Mi się nie podoba nowy iOS.Efekt szkła psuje tapetę- zniekształca.Do tego przełączanie kart w safari- brakuje ikonki, trzeba na dole dotknąć raz, drugi żeby wybrać karty i dopiero przełączyć się między kartami albo wejść w prywatne.Dla mnie najfajniejszy wygląd miał 1 iOS na pierwszych telefonach. Potem coraz gorzej.Możesz dotknąć pola url i przeciągnąć palcem w górę. Otworzy to wybór kart. :)
Opublikowano 18 września18 wrz 16 godzin temu, tlas napisał(a):a rzucili się w orange na te nowe ajfony, już miałem w koszyku pro maxa, a tu info że niedostępny ;/Na stronie Apple pewnie byś już dzisiaj miał. Ja zamówiłem… pokrowiec i właśnie odebrałem. Ajfona biorę lokalnie w media przejście z 13 - 17, ale będę się bawił. Podobno resident wyszedł mobilnie :)
Opublikowano 18 września18 wrz Też was wkurwia ten ficzer dzwonienia do kogoś i odbiera wibrowaniem? Można to jakoś wyłączyć?
Opublikowano 18 września18 wrz obejrzałem trochę recenzji i przenoszę się z 14 pro na Air. Aparatów nie potrzebuję (nie korzystam z nim w 14), ekran jest lekko większy, no i stylistycznie to jedyny nowy ajfon który mi się podobaBateria według recenzji trzyma tyle co w 15/16 pro, cały dzień na luzie
Opublikowano 18 września18 wrz Na tym nowym iOS można te pozmieniane gówna w safari czy inne efekty ustawić na takie jak w starszych wersjach? bo się wstrzymuje z aktualizacją
Opublikowano 18 września18 wrz 33 minuty temu, tlas napisał(a):obejrzałem trochę recenzji i przenoszę się z 14 pro na Air. Aparatów nie potrzebuję (nie korzystam z nim w 14), ekran jest lekko większy, no i stylistycznie to jedyny nowy ajfon który mi się podobaBateria według recenzji trzyma tyle co w 15/16 pro, cały dzień na luzieDużo o tym myślałem, ale jednak aparat dla mnie ważny plus jednak przesadzili z ceną jak na takie cięcia. Fakt jest ładny i w końcu coś innego. Klasycznie pro max oczywiście pomarańczowy xd
Opublikowano 18 września18 wrz A chuj tam i tak na firmę jebać biedę xdwiadomo jak komuś aparaty ważne to nie ma co na Air nawet spoglądać, ja przez 3 lata na 14 pro robiłem tylko zdjęcia dokumentów plus jakieś wakacje więc mi tam rybka Edytowane 18 września18 wrz przez tlas
Opublikowano 18 września18 wrz Dopiero o 21:00 dzisiaj dostałem info, że MediaMarkt przygotował zamówienie i jest gotowe do odbioru. Noż kur.wa, miało być jutro dostarczone, a nie jutro odebrane przez kuriera.
Opublikowano 19 września19 wrz Z ciekawości, jaką macie motywację do zmiany na nowy model? Osobiście mam 13, bateria 86%, telefon działa normalnie. I z jednej strony 17 nareszcie oferuje parę sensownych nowości, z drugiej mam problem z uzasadnieniem wymiany na tę chwilę. Głównie byłoby to dla nowej baterii i USB C, którego używam do innych urządzeń, ale po rabatach i trade in, nadal to ponad 500 euro.
Opublikowano 19 września19 wrz Ja SE zmieniłem tylko dlatego, że już aplikacje nie chciały się aktualizować i aplikacja bankowa przymulała.
Opublikowano 19 września19 wrz Ja mam 13 mini, zmieniam dla: aparatu (ten obecny nie ma nawet zooma optycznego, a jednak przy kręceniu rolek się czasem przydaje), trochę większego ekranu (montowanie czy czytanie na tym mini to mordęga), większej baterii (obecnie mam 76% i potrafi zjechać ze 100% do 60% w niecałą godzinę).
Opublikowano 19 września19 wrz Just now, BRY@N said:Ja SE zmieniłem tylko dlatego, że już aplikacje nie chciały się aktualizować i aplikacja bankowa przymulała.No to jest na pewno dobry argument. Też bym od razu zmienił w takim przypadku. Podobnie gdyby fizycznie telefon się uszkodził, przykładowo gdybym miał pęknięty ekran lub gdyby jakiś przycisk przestał działać. Ale na razie wszytko jest git i tego posta tak samo mogę napisać na 13, jak mógłbym na 17. 1 minute ago, Szwed said:Ja mam 13 mini, zmieniam dla: aparatu (ten obecny nie ma nawet zooma optycznego, a jednak przy kręceniu rolek się czasem przydaje), trochę większego ekranu (montowanie czy czytanie na tym mini to mordęga), większej baterii (obecnie mam 76% i potrafi zjechać ze 100% do 60% w niecałą godzinę).Ok czyli zajechana bateria, ale przede wszystkim kwestionujesz sam wybór modelu mini.
Opublikowano 19 września19 wrz Jak byłem młodszy, dużo podróżowałem i miałem lepsze oczy (xD) to SE był dla mnie idealny. Teraz jednak właśnie przyda mi się trochę większy ekran, niż w mini (a wybór był świadomy i byłem z niego zadowolony przez jakiś czas, do czasu kiedy musiałem zacząć właśnie montować rolki itd). Do teraz uważam, że mini zostały wycięte i chłodno przyjęte niesprawiedliwie, bo to super telefony. Po prostu już nie dla mnie.
Opublikowano 19 września19 wrz 26 minut temu, Mustang napisał(a):Z ciekawości, jaką macie motywację do zmiany na nowy model?Osobiście mam 13, bateria 86%, telefon działa normalnie. I z jednej strony 17 nareszcie oferuje parę sensownych nowości, z drugiej mam problem z uzasadnieniem wymiany na tę chwilę. Głównie byłoby to dla nowej baterii i USB C, którego używam do innych urządzeń, ale po rabatach i trade in, nadal to ponad 500 euro.Szczerze mówiąc żadnej motywacji. Miałem SE pierwszego działał całkiem fajnie ale bateria już była mega padaka i dlatego się zdecydowałem na zmianę. Generalnie IOS śmiga aż miło, bateria trzyma świetnie, zdjęcia robi fajne i pewnie nie przesiądę się z 16 przez długi czas, chyba, że zgubię/ukradną/zniszczę. Jak się człowiek przyzwyczai do IOS to jest zadowolony. I dla mnie nie było tutaj, że to iphone i wow lans musi być. Ja po prostu się do IOS przyzwyczaiłem, jestem zadowolony i tego się trzymam. I dopóki będzie działał jak należy to nie mam zamiaru zmieniać celuję w 4-5 lat minimum
Opublikowano 19 września19 wrz Motywacją jest dla mnie jak nie wychodzi aktualizacja systemu na ten, który mam. Czyli po ok 7 latach. Miałem w planie zmienić X na 16, ale upuściłem telefon i się popsuł ekran (nie pęknięty, tylko jasnozielone pionowe linie), to kupiłem 15 i mam nadzieję, że będę go używał jeszcze 5 lat.
Opublikowano 19 września19 wrz 3 godziny temu, Mustang napisał(a):Z ciekawości, jaką macie motywację do zmiany na nowy model?Osobiście mam 13, bateria 86%, telefon działa normalnie. I z jednej strony 17 nareszcie oferuje parę sensownych nowości, z drugiej mam problem z uzasadnieniem wymiany na tę chwilę. Głównie byłoby to dla nowej baterii i USB C, którego używam do innych urządzeń, ale po rabatach i trade in, nadal to ponad 500 euro.iPhone 14 Pro - bateria 76% pojemności, grzeje się jak skurwysyn, porysowany obtłuczony, lubię się oszukiwać że kupię nowe świecidełko i życie będzie lepsze - nie będzie Edytowane 19 września19 wrz przez tlas
Opublikowano 19 września19 wrz 76% pojemności? Te Pro jakoś szybciej zużywały baterię? Swoją 13 kupiłem w okolicach premiery 14, tuż po i chociaż ładowałem ją do 100% w nocy oraz męczyłem ładowarką indukcyjną bez chłodzenia w aucie, to nadal mam 86%.
Opublikowano 19 września19 wrz I muli jak ma taką pojemność baterii? Ja przechodzę na nowy tel, bo ten również ma baterie słaba (83%), pełno farfocli w głośnikach/mikrofonie/gnieździe ładowania - ładuję indukcyjnie. No i chcę się wynagrodzić, kupić sobie gadzecik, mieć nówkę funkiel niesmigana.
Opublikowano 19 września19 wrz Akurat farfocle z gniazda ładowania wystarczy regularnie czyścić wykałaczką.
Opublikowano 19 września19 wrz Też tak czyściłem, ale myślę że trochę nawet wtyk w środku poluzowałem wykałaczką. Jakiś zestaw z allegro kupiłem za 15 zł i jest tiptop i w tym zestawie była osłona na gniazdo i takie coś używam. Tak samo mimo etui, są rysy od piasku właśnie na tej stronie gniazda. No nie wygląda ten telefon już dobrze. Dla mnie na plus to też nowy aparat z makro, czy 256GB pojemności.
Opublikowano 19 września19 wrz 3 godziny temu, Mustang napisał(a):76% pojemności? Te Pro jakoś szybciej zużywały baterię? Swoją 13 kupiłem w okolicach premiery 14, tuż po i chociaż ładowałem ją do 100% w nocy oraz męczyłem ładowarką indukcyjną bez chłodzenia w aucie, to nadal mam 86%.14 pro premiera. Bateria- serwis. W dupie mam ładuje częściej.Kusi 17 pro, ale poczekam. Ciśnienia nie mam.
Opublikowano 19 września19 wrz 9 godzin temu, Mustang napisał(a):Z ciekawości, jaką macie motywację do zmiany na nowy model?Osobiście mam 13, bateria 86%, telefon działa normalnie. I z jednej strony 17 nareszcie oferuje parę sensownych nowości, z drugiej mam problem z uzasadnieniem wymiany na tę chwilę. Głównie byłoby to dla nowej baterii i USB C, którego używam do innych urządzeń, ale po rabatach i trade in, nadal to ponad 500 euro.Też mam podobną rozkminkę ponieważ mój 13pro kupiony na premierę ma już 79% baterii, wymiana na nową od Apple to koszt 120e a i tak mam zamiar kupić abonament bo mam fajny rabat od firmy z której mam internet (50gb za 25e miesięcznie gdzie obecnie płacę 15e za 8gb). Koszt 17 Pro to 200e plus 40e miesięcznie na 2 lata natomiast wciąż się waham bo jedyne co mnie kusi to moc nowego iphone i to że się nie przegrzewa bo obecnie po paru minutach w grze ekran jest tak ciemny że nic nie widać a do tego telefon mam zawsze przy sobie a konsolki nawet przenośne zostawiam w domu/hotelu. Najbardziej odwodzi mnie myśl że za rok ma być ta 18 ponoć zrobiona w 2nm i wtedy powinien być ogromny przeskok wydajności no ale też z taką myślą mogę nigdy nie wymieniać bo co rok pojawia się nowy/szybszy.
Opublikowano 19 września19 wrz Odebrany, w weekend będę mógł się pobawić i zobaczyć jak się na tym gra i robi zdjęcia