Opublikowano 24 września24 wrz Będzie wspierany jeszcze przez parę lat. Np. 15 dostała aktualizację tydzień temu.
Opublikowano 24 września24 wrz 2 godziny temu, Plugawy napisał(a):System 18 będzie jeszcze wspierany czy teraz tylko aktualizacje będą wychodzić na 26?Dziwne pytanie, od wydania ios 26 to koniec wspierania 18. 18.7 chyba byl ostatni. Zawsze tak było, co nie znaczy że musisz aktualizować.
Opublikowano sobota o 15:543 dni Wymyślili już w tych zajebistych najnowszych iphonach i firmware’ach mrugającą diodę kiedy przyszło powiadomienie? Czy jeszcze to nie ta technologia i trzeba z 10lat na to poczekać?Dokładnie rok temu przesiadłem się z androida na iPhone’a 13 i co mogę powiedzieć? Na początek minusy: zjebany słownik który nie zapamiętuje własnych zwrotów jednym kliknięciem, poza tym jak się napisze, np. „Jestemvtutaj” to nie rozumie że popełniono błąd i zamiast spacji wciśnięto literkę v tylko tworzy jakis swój wyraz. Na androidzie słownik mi rozpoznawał taki błąd i poprawiał jak powinno być. Jest to wkurwiajace. Klawiatura dla mnie ma za duże kafelki i przez ich rozkład czasem wcisnę jakąś literkę nie ta a potem ten słownik poprawia po swojemu. Klawa w andku miała małe przyciski i tak się nie myliłem. Łączenie z kompem z windowsem też ból dupy bo trzeba iTunes instalować i kombinować. Screen mirroring na tv ból dupy bo wszystkie apki są płatne nawet te z reklamami a na andku darmoszka tylko czasem reklama się wyświetli na telefonie. Apple Music xD nie dość że płatne to słabsze od zwykłego Pimusic Player z androida w którym reklam można się pozbyć za 5zl. Odpowiedniki playerow takich na Apple Store są gorzej dopracowane.Teraz plusy: wszystko ultra płynne zwłaszcza przy takich parametrach, chociaż myślę że za tę cenę w androidzie też by tak bylo, świetny ekran, świetne zdjęcia, wygodne poruszanie się po aplikacjach itp. Gdyby nie był to prezent sam bym nigdy nie przeszedł na iphona, ale z perspektywy czasu nie żałuję.
Opublikowano sobota o 17:153 dni Godzinę temu, Plugawy napisał(a):Apple Music xD nie dość że płatne to słabsze od zwykłego Pimusic Player z androida w którym reklam można się pozbyć za 5zl. Odpowiedniki playerow takich na Apple Store są gorzej dopracowane.Kiedyś by ustawić dzwonek trza było się nieźle natrudzić, wycinać idealnie dźwięk i synchronizować w iTunes. Tutaj są zacofani, ale idą coraz bardziej w otwartość. I dzwonki możesz zakupić za 3 złote :) a np emulatorów nie było a już są. Nie było możliwości instalowania innych marketów (bez przeróbki), a juz można.Ale tak naprawdę to właśnie te różnice w iOS mi się podobają. Sterylność. Kasujesz apke i masz usunięte wszystko, nie jak na Andku.Ostatni mój android to telefon Sony Xperia z. Tam było to zjebane że np emulator narobił mi ikonek/zdjęć i później te wszystkie fotki były w galerii aparatu. Przewijam foty z grzybobrania, a tu zdjęcie przycisku x z pleja. A i w starych softach na iOS, nie mozna bylo tworzyć folderów.Także był dobry dla seniorow. Nic tam nie mogłeś nagrzebać, napsuć itp.A co do Apple Music, ja w iTunes mam zgrane albumy z płyt audio XD i mi się synchronizuje na telefon. Tylko pełne albumy, bez pojedynczych kawałków.
Opublikowano sobota o 18:243 dni Godzinę temu, grzybiarz napisał(a):Kasujesz apke i masz usunięte wszystko, nie jak na Andku.5 lat temu jak się przesiadałem na ios to na andku też tak było.
Opublikowano sobota o 19:223 dni bawię sie retroidem na androidzie i są tam te foldery obb czy odd data (nie pamiętam dokładnie). I zawsze coś się tu znajdzie.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. W dniu 24.09.2025 o 18:15, kaktusr napisał(a):Zainstalowałem ios26 na 16 pro i dawno nie widziałem takiego gówna od Appla a mam srajfona od 5 lat. Chodzi to wolno jak Anadroid na samsungu z serii A na 60hz, Boje się wymuszenia instalacji na żony IP11 bo będę musiał jej oddać 16 pro jak będzie to tam zapewne jeszcze bardziej zamulać. Oglądając kilka recenzji jak "fragile" jest ten nowy ip17 to bym się chyba bał to kupić, ramka z gównolitu w tym roku zrobiona, często Mi nie spada i noszę w dobrym kejsie ale kilka gleb rantem ramki już zaliczył.Mam 16 Pro i nie zauważyłem żadnych opóźnień na ios26, wręcz przeciwnie.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ja mam 15 pro max i malina. Coś ten telefonik spierdolony kolega ma i tyle. Jedynie, co jeszcze nie aktualizowałem to laptopa do wersji Tahoe, na razie siedzę na wersji sequoia. Instalował ktoś może już wersję laptopową?
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. On 9/28/2025 at 1:37 PM, Plugawy said:Mam kondycję baterii 98% po roku. To chyba ok wynik?Tak, bardzo mały spadek.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 3 godziny temu, Faka napisał(a):Ja mam 15 pro max i malina. Coś ten telefonik spierdolony kolega ma i tyle. Jedynie, co jeszcze nie aktualizowałem to laptopa do wersji Tahoe, na razie siedzę na wersji sequoia. Instalował ktoś może już wersję laptopową?Ja zainstalowałem na M1 Pro 2021. Nie tnie, wygląda całkiem ładnie ten interfejs - podoba mi się bardziej niż na telefonie.