Opublikowano 13 czerwca 201113 l Hm... swego czasu, gdy interesowałem iPod'em Touch 4G czytałem, że nie posiada takiego samego wyświetlacza, co iPhone 4, także podzielam zdziwienie ravena. Wszędzie była mowa o tym, że wyświetlacz jest gorszy ze względu na to, że w iP4 była zastosowana Retina.
Opublikowano 13 czerwca 201113 l No to za(pipi)iozo . Chyba czas się pozbyć HD2 na rzecz taniego Androida do dzwonienia + iPoda 4G do całej reszty ^_^.
Opublikowano 18 czerwca 201113 l To nie lepiej już kupić iPhone'a i nie nosić dwóch różnych sprzetów ze sobą?
Opublikowano 22 czerwca 201113 l Ekran w iPodzie to retina, ale różni się tym od iPhone'a, że nie ma IPS. http://www.tipb.com/2010/09/08/ipod-touch-4-retina-display-ips/
Opublikowano 22 czerwca 201113 l To nie lepiej już kupić iPhone'a i nie nosić dwóch różnych sprzetów ze sobą? Ipod Touch 8GB - 800 zł Telefon do dzwonienia - 300 zł Iphone 4 - ponad 2000 zł Dla zaoszczędzenia takiej kasy mogę się męczyć z dwoma sprzętami (lecę na tym combo już 4 miesiące i nie narzekam)
Opublikowano 23 czerwca 201113 l Ludzie - da sie jakos zrobic zeby miec homesceen jak w Androidzie ? Brakuje mi tego jak fix.
Opublikowano 23 czerwca 201113 l jailbreak -> Cydia -> Intelliscreen czy cos takiego. @Robsonf Nie wiedziałem, że różnica w cenie jest aż taka wielka. Może też się zastanowię nad takim kombosem ;]
Opublikowano 23 czerwca 201113 l jailbreak -> Cydia -> Intelliscreen czy cos takiego. Hmm, 9,99$ ? Chyba bym musial zglupiec zeby placic za podstawowa funkcje Androida Ale dzieki za info, ze przynajmniej cos takiego istnieje.
Opublikowano 24 czerwca 201113 l po pierwsze uno jest wersja zcrakowana, po drugie uno na jesieni bedzie iOS5 z "Notification Center" http://www.apple.com/ios/ios5/features.html Edytowane 24 czerwca 201113 l przez mataman
Opublikowano 25 czerwca 201113 l Co ma jesien do tego ? Od 3 lat iphone'y nie maja tej funkcji w porownaniu do androida.
Opublikowano 26 czerwca 201113 l 1. Da sie cos zrobic zeby nie trzeba bylo przy kazdym sciaganiu aplikacji z App Store wpisywac haslo ? 2. 3GS dostanie w koncu iOS5 ? 3. Czy mozna zmieniac (wybierac) sugestie podczas pisania sms'ow ? Czy tylko mozemy wybrac lub nie jedną sugestie ?
Opublikowano 26 czerwca 201113 l Co ma jesien do tego ? Od 3 lat iphone'y nie maja tej funkcji w porownaniu do androida. No i ? Podoba ci sie Android? Good for you, tylko żeby ten system funkcjonował tak jak nalezy trzeba się mocno nakombinowac i potestować różne ROMy. Standardowy iOS + tweaki z cydii zjadają androida na sniadanie. @konstant 1. nie 2. tak 3. nie można zmieniać, wybierasz tylko to co sie w danym momencie pokazuje
Opublikowano 26 czerwca 201113 l Co ma jesien do tego ? Od 3 lat iphone'y nie maja tej funkcji w porownaniu do androida. No i ? Podoba ci sie Android? Good for you, tylko żeby ten system funkcjonował tak jak nalezy trzeba się mocno nakombinowac i potestować różne ROMy. Standardowy iOS + tweaki z cydii zjadają androida na sniadanie. Tak tak, jasne. Żyj dalej w swoim świecie. A takie podstawy jak text-wrap w przeglądarce doczekamy się chyba dopiero w iOS7. I oczywiście Apple wtedy "reinvent" web browsing. Edytowane 26 czerwca 201113 l przez raven_raven
Opublikowano 26 czerwca 201113 l Nie ma sie co droczyc. Oba systemy maja wiele zalet ale tak samo duzo wad. Połączenie Androida i iOS byłoby złotym środkiem, eh marzenia.
Opublikowano 26 czerwca 201113 l Co ma jesien do tego ? Od 3 lat iphone'y nie maja tej funkcji w porownaniu do androida. No i ? Podoba ci sie Android? Good for you, tylko żeby ten system funkcjonował tak jak nalezy trzeba się mocno nakombinowac i potestować różne ROMy. Standardowy iOS + tweaki z cydii zjadają androida na sniadanie. Tak tak, jasne. Żyj dalej w swoim świecie. A takie podstawy jak text-wrap w przeglądarce doczekamy się chyba dopiero w iOS7. I oczywiście Apple wtedy "reinvent" web browsing. Zgodze sie, ze iOS ma braki, a powiadomienia to absolutna porazka (iOS5 w koncu cos z tym zrobi) i ze Android jest swietny (wiele telefonow z nim uzywalem). Oba te systemy to przyszlosc, ale Apple nigdy nie mozna odebrac tego, ze zrewolucjonizowalo rynek telefonow.
Opublikowano 27 czerwca 201113 l Co ma jesien do tego ? Od 3 lat iphone'y nie maja tej funkcji w porownaniu do androida. No i ? Podoba ci sie Android? Good for you, tylko żeby ten system funkcjonował tak jak nalezy trzeba się mocno nakombinowac i potestować różne ROMy. Standardowy iOS + tweaki z cydii zjadają androida na sniadanie. Tak tak, jasne. Żyj dalej w swoim świecie. A takie podstawy jak text-wrap w przeglądarce doczekamy się chyba dopiero w iOS7. I oczywiście Apple wtedy "reinvent" web browsing. Zgodze sie, ze iOS ma braki, a powiadomienia to absolutna porazka (iOS5 w koncu cos z tym zrobi) i ze Android jest swietny (wiele telefonow z nim uzywalem). Oba te systemy to przyszlosc, ale Apple nigdy nie mozna odebrac tego, ze zrewolucjonizowalo rynek telefonow. Lol chlopie ale co to ma do rzeczy ? Mamy chylic czola bo ktos cos zrewolucjonizowal ? Szkoda, ze nie dopisales tego, ze apple nie mozna odebrac faktu firmy, ktora chyba najbardziej na zywca leci ze swoimi klientami w ch uja, na kazdym kroku ruch ajac ich bez mydla. Rewolucja nie ma nic do tego, ze ios jest biedny.
Opublikowano 27 czerwca 201113 l kuva, znowu to samo. jo j.ebe, jak konflikt ps3 contra xbox, opanujcie się. jak dla mnie żaden z tych systemów biedny nie jest, bo oba realizują świetnie swoje funkcje. i dobrze, że jest konkurencja, bo przynajmniej żaden z systemów nie stoi w miejscu. stwierdzenie ios jest biedny czy też coś zjada androida na śniadanie są bez sensu, bo każdy z systemów ma swoje mocne i słabe strony. obiektywnie rzecz ujmując. i de facto w mojej opinii tylko osobiste preferencje powodują, że ja np. lubię iOS i wolę iPhone od innych telefonów. Ja z kolei zaznaczyłbym coś innego - uważam, że wojnę w skali świata (jak to brzmi) wygra ten producent, który wreszcie wyprodukuje przyzwoitego dual sima. Sporo ludzi na świecie posiada co najmniej dwa telefony: służbowy od firmy i prywatny (nie liczę zawodów typu pani z Tesco, oczywiście nikogo nie obrażając). Super byłby przyzwoity telefon, w którym moge w czasie rzeczywistszym przełączać się między kartami (w tym sensie, że wybierać z której karty dzwonić), odbierać dowolne telefony, dzielić książkę telefoniczną oraz wyłączać daną kartą jak chcę |(np. na czas urlopu). Niestety ze smutkiem śmiem twierdzić, że iPhone taki nie będzie, prędzej stawiam na HTC. Edytowane 27 czerwca 201113 l przez waldusthecyc
Opublikowano 27 czerwca 201113 l Tylko, że iOS bez JB jest biedniejszy i prostszy od Andka i t o jest fakt, wiec nie wiem o co chodzi. Zwłaszcza kiedy mam pod ręką swojego iP4 i Galaxy S. Trzeba pamietać również, że JB nie zawsze jest możliwy - na hack v4.3 trzeba było trochę czekać. A bez Cydii, nie mamy dostępu to systemowych tweaków czy chociażby winterboardu i themes.
Opublikowano 27 czerwca 201113 l Wkleje to moj post z innego tematu, bo sprawa jest w miare pilna, telefon chcialbym odebrac juz jutro, a tu predzej otrzymam odpowiedz a wiec Czy warto sie przejmowac tym, ze iPhone ktorego chce kupic ma simlocka (na moja siec oczywiscie) ? Moglbym poszukac bez, ale tu mam go wlasciwie pod nosem, a sprzedawac go az tak szybko tez nie bede, mysle ze predzej sie zuzyje/zniszczy Z gory dzieki za szybka odpowiedz
Opublikowano 27 czerwca 201113 l Skoro na twoją sieć to przecież nic ci to nie przeszkadza. Poza tym simlocka można ściągnąć u operatorów.
Opublikowano 27 czerwca 201113 l Każdy lubi co innego - świnia gow.no, Żyd cebulę a ksiądz Kaske. Jak dla mnie (tymbardziej po sprawdzeniu MIUI) jedyna przewaga iOS nad Androidem są gry. Edytowane 27 czerwca 201113 l przez konstant
Opublikowano 28 czerwca 201113 l A w jaki sposób może ci przeszkadzać simlock na twoją sieć? Chodzilo mi o pozniejsza ewentualna odsprzedaz, ale mniejsza z tym, jak odespie nocke to jade po telefon