Gość _Be_ Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Ale urode masz nie typowego piwniczanina wiec wiesz, schudnąc zawsze mozna Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Jak kiedys we wro zobacze wielka czarna chmure i poczuje zapach palonego plastiku to bede wiedzial, ze nie pali sie zadna fabryka tylko mieszkanie pinga Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Przedstawiam Wam moją graciarnię NTSC-J. Jest też oczywiście trochę gier w PAL/NTSC-U, znajdzie się trochę tytułów z przypadku, ale większość rzeczy z jakiegoś powodu znalazła swoje miejsce na półkach. Jeśli wpada jakiś tytuł, którego nie mam, a nie do końca mnie interesuje, to leci do kartonu (pachinko, dating simy, sportówki - staram się nie trzymać takich rzeczy na półkach, bo tylko przeszkadzają). (...) Jako bonus - tak wygląda jedna ze ścian w moim retro-roomie. Do retro-roomu poleciała większość starych gier/sprzętów zaś w salonie królują current geny. Niestety wiele rzeczy zmuszony jestem trzymać w kartonach, bo po prostu nie mam już miejsca na regałach, żeby to sensownie zagospodarować. Cóż, lata lecą, to i trzeba będzie pomyśleć o większym lokum w którym zbuduję 'pokój zabaw' z prawdziwego zdarzenia - marzę o pomieszczeniu ~30m2 z regałami ułożonymi jak w bibliotece, do tego stanowiska z PVMkami/trinitronami, konsole za szybką (żeby się nie kurzyły), osobny regał na literaturę grową i archiwalne numery retrogamera... Marzenia są potrzebne :). Tak z ciekawości. Od ilu lat zbierasz gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Tak na dobrą sprawę od 2004-2005. To wtedy mniej więcej przestałem pozbywać się ogranych tytułów/korzystać z mniej legalnych gierek wideo. Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dzięki Ping za rady, o coś takiego mi chodziło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 wielka czarna chmure Cytuj Odnośnik do komentarza
Prekor 5 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Przedstawiam Wam moją graciarnię NTSC-J. Jest też oczywiście trochę gier w PAL/NTSC-U, znajdzie się trochę tytułów z przypadku, ale większość rzeczy z jakiegoś powodu znalazła swoje miejsce na półkach. Jeśli wpada jakiś tytuł, którego nie mam, a nie do końca mnie interesuje, to leci do kartonu (pachinko, dating simy, sportówki - staram się nie trzymać takich rzeczy na półkach, bo tylko przeszkadzają). (...) Jako bonus - tak wygląda jedna ze ścian w moim retro-roomie. Do retro-roomu poleciała większość starych gier/sprzętów zaś w salonie królują current geny. Niestety wiele rzeczy zmuszony jestem trzymać w kartonach, bo po prostu nie mam już miejsca na regałach, żeby to sensownie zagospodarować. Cóż, lata lecą, to i trzeba będzie pomyśleć o większym lokum w którym zbuduję 'pokój zabaw' z prawdziwego zdarzenia - marzę o pomieszczeniu ~30m2 z regałami ułożonymi jak w bibliotece, do tego stanowiska z PVMkami/trinitronami, konsole za szybką (żeby się nie kurzyły), osobny regał na literaturę grową i archiwalne numery retrogamera... Marzenia są potrzebne :). Tak z ciekawości. Od ilu lat zbierasz gry? Piękna kolekcja.Tylko by się przydały fotki lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza
yab 572 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Na razie pauzuje z kolejnymi grami, poza tym zapełniłem jedną półkę.Martwi mnie jedno, tych półek mam jeszcze z 4 jak będzie trzeba... w lepszej jakości, bo z tapa coś małe wyszło.. Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez yab 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Sztosiki są, ale i trochę śmiecia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szymon@ 388 Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Są śmiecie i sztosy . Super. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. S210 11 Opublikowano 20 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 No to ja także pochwale się moja niszową kolekcja Neo Geo AES/MVS/CD/Pocket (pod poniższym linkiem katalog zdjęć) https://imgur.com/a/7TMDF Swego czasu zbierałem gry na praktycznie każdy system. Nastał jednak moment przesycenia, którego następstwem było skoncentrowanie całej mojej kolekcjonerskiej uwagi na korzenie, które zapoczątkowały moja pasje grami, czyli Arcade/Automaty. Na chwile obecną cała moja uwaga skierowana jest na Neo Geo. Może kiedyś w kolekcji znajdzie się coś na systemy CPS1/CPS2/Atomiswave, niemniej aktualnie nie mam tego w planach. Pozdrawiam 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 839 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) W dniu 20.02.2018 o 11:54, S210 napisał: Na chwile obecną cała moja uwaga skierowana jest na Neo Geo. O chłopie, pięknie rosnąca kolekcja. Zawsze mnie kręciły maszynki od SNK, pewnie przez to, że są u nas dość egzotyczne. Nigdy na żywo nie widziałem, ale gdybym dostał pada w łapy, to bankowo czułbym przyjemne musowanie w brzuszku Edytowane 21 Lutego 2018 przez ProstyHeker Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 W dniu 20.02.2018 o 11:54, S210 napisał: Na chwile obecną cała moja uwaga skierowana jest na Neo Geo. Może kiedyś w kolekcji znajdzie się coś na systemy CPS1/CPS2/Atomiswave, niemniej aktualnie nie mam tego w planach. Pozdrawiam CPS1/2? Ale jak gry na to? W formie płyty ze scalakami, którą się wkłada w automat? Kolekcja zacna, ale u nas w kraju jakoś NeoGeo to egzotyka i jakoś nigdy nie marzyłem o posiadaniu tych gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
S210 11 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Dokładnie tak, duże plyty PCB schowane w duża plastikową obudowe, tzw. cartridge jak Neo Geo, tyle ze duzo wieksze I nie do konca wklada sie je w automat, tylko wpierw w matke CPS, a matka podpieta jest przez słącze Jamma do automatu, podobnie jak matka Neo Geo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pacquiao 889 Opublikowano 22 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Trochę się już uzbierało: 24 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) Moja k o l e k c j a gier na PS4 po dwóch latach od zakupu Jest wspaniale. Mało, ale za każdą bym zabił Edytowane 1 Czerwca 2018 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Z pozdrowieniami dla steel-zboczków 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Uwielbiam ten z XCX. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 38 minut temu, XM. napisał: Uwielbiam ten z XCX. Mój ulubiony na równi z Bayonettą i Persona 5. W tym roku dołączą kolejne, a najbardziej ślinię się do tego że Spidermana i chyba będę ściągał z UK tego do State of Decay 2, bo ryje baniak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 (edytowane) Dałem do HC roomów, ale ta fotka bardziej pasuje tu. Rzeczy na tę jakże wspaniałą (heheszki...) generację: Edytowane 27 Lipca 2018 przez Wilk_Zly 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. seb.maz 722 Opublikowano 13 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Miałem wspaniałe kolekcje n64, Psx, ps2, xbox, gamecube, dreamcast,Ps Vita , niestety z różnych względów zawsze się pozbywałem, nie wiem czy dobrze czy źle....teraz żałuje Póki co trzymam coś takiego 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Fajna kolekcja, dużo sztosów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mantis 1 102 Opublikowano 17 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Postanowiłem wrzucić też moją kolekcję. Przepraszam z góry za jakość zdjęć, ale fotograf ze mnie żaden, a i aparat w telefonie okropny. Ale na prawdę się starałem. Ostatnie zdjęcie jak wszystko jest razem: 47 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
yab 572 Opublikowano 17 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 (edytowane) No i jak tu wyskakiwać z własną kolekcją ~20 gier przy takim zestawie. Ładne zbiory Edytowane 17 Października 2018 przez yab Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 W dniu 17.10.2018 o 13:54, yab napisał: No i jak tu wyskakiwać z własną kolekcją ~20 gier przy takim zestawie. Ładne zbiory Trzeba byc dumny z tego co sie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi