Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Osobiście bardziej wolę w bułce, jak borgir, ale i tak sztosiwo.

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 445,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

A to taka na wypasie, nadziewana serem :obama:

Opublikowano
W dniu 2.09.2021 o 21:40, Paolo de Vesir napisał:

Way of Ramen

Kanał na który trafiłem całkiem przypadkiem dzięki algorytmowi YT. Nie jest to pierwsze podejście do tematu, ale od niedawna dopiero świadome.

Wywar jest na kościach wieprzowych i skrzydełkach, gotowany dobre kilkanaście godzin. Tare, czyli mieszanka smakowa na grzybach shitake, ciemnym i jasnym sosie sosjowym, koźlaku i słodkim winie. Dla balansu kilka kropli soku z cytryny.

Nori i makaron, standarowe ze sklepu. Chociaż jest co poprawiać w kwestiach propocji, sama zupa wyszła przepysznie. Tu podana z chilli, kiełkami, shitake, boczkiem rolowanym oraz zesmażonym na chipsy tofu.

20210902_210649.jpg

propsy za piękne marynowane jajka z płynnym żółtkiem :3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem wczoraj na kolacji służbowej w Holandii we francusko-japońskiej restauracji, płacisz jak za szwedzki bufet tylko raz, i możesz wybrać pozycje z karty, jak zjesz to podchodzi kelner i zbiera kolejne zamówienie.  Zajebistym motywem był robót który jeździł z talerzami do stołu i kelner z niego ściągał posiłki i wydawał na stół:D

Wrzucam parę fotek

Po kolei

Wołowina po japońsku 

Pieczone ostrygi ze starym holenderskim serem

Sashimi z lososia

Tatar z tuńczyka 

Krewetki z sosem

Naturalnie zjadłem więcej różnych potrawale nie chciałem napierdalać jak głupi aparatem. Wszystko popiłem cudownym piwem imbirowym :banderas:

W każdym razie jak będziecie w NL to polecam się wybrać. Cena za osobę to 36 euro. Napoje liczone są osobno. Jest też taki ala bar z deserami które również wyglądały kosmicznie ale nie miałem na nie siły. 

Lokal: 

https://www.dinerquartier.nl/

received_2980161352313147.jpeg

received_408319714369938.jpeg

received_919651995635103.jpeg

received_4139029592864427.jpeg

received_6349065591831010.jpeg

Edytowane przez standby

Opublikowano

Kalmary i ośmiorniczki. Poczułem się jakbym był w PO :kaz:

20211027_175115.thumb.jpg.9ab5ae349cf0973da80c24f35547fdf9.jpg

Opublikowano

Byłem w kuchnią świata i zobaczyłem Dolmades ale były też liście winogron w zalewie i piep.rzona duma kazała mi samemu zrobić IMG_20211106_163525.thumb.jpg.4a672e8a4af3c4b9e10be4b661f423fb.jpgIMG_20211106_151402.thumb.jpg.5cbf34c48809db4c39620233b721e5f7.jpg

Opublikowano
11 godzin temu, Bjały napisał:

Byłem w kuchnią świata i zobaczyłem Dolmades ale były też liście winogron w zalewie i piep.rzona duma kazała mi samemu zrobić IMG_20211106_163525.thumb.jpg.4a672e8a4af3c4b9e10be4b661f423fb.jpgIMG_20211106_151402.thumb.jpg.5cbf34c48809db4c39620233b721e5f7.jpg

To są gołąbki? :)

Opublikowano

W zasadzie tak. Takie greckie, ryż że smażona cebula i świeżymi ziołami (pietruszka Koper mięta) 

Można jak najbardziej dodać mięso i wtedy jeszcze bardziej będą przypominać polskie gołąbki ale smak jest imo zupełnie inny dzięki dużej ilości ziół i sokowi z cytryny. 

Jest to bardziej przystawka niż danie główne. 

Opublikowano

Mozarella i polędwiczka z domowej wędzarni, do tego 100 gram czystej, schłodzonej wódeczki i mamy raj na Ziemii.

20211113_185452.jpg

Opublikowano

Z kurczakiem w teryaki najlepiej synowi 6 letniemu smakowało,jak posmarował wasabi to mówił że pieklo;)

Spoiler

Dwa razy:)

20211113_170328.jpg

Edytowane przez Barthez

Opublikowano

Wariacja na temat fish tacos z mintajem, marynowaną czerwoną cebulą, kapustą, kolendrą, serem, awokado, zieloną salsą i sosem chipotle. 

20211121_130733.thumb.jpg.057e48e28148a94f7a28fb69687f7882.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio mam ciągle smaka na sok pomidorowy i ananasowy. Pomidorowy, najlepiej pikantny smakuje mi z Dawtony, albo Lidlowy, bo są gęste. Ananasowy z Biedry, bo jest tłoczony i ma taki głęboki smak. Dodatkowo, jak regularnie piję pomidorowy to nie mam skurczów łydek, no a z korzyści ananasowego to póki co nikt nie korzysta :nosacz3:

Opublikowano

Dawtona bardzo smaczna. Ja niestety zauwazylem po pomidorowym cos jakby ucisk w klatce, nie wiem, moze to ta slynna zgaga. Jak przepije woda to sie uspokaja ale potrafilo mnie to pare razy wybudzic. Kur.wa a mialo byc zdrowiej od energoli.

Opublikowano

No bez porannej dawki pomidorowego nie wyobrażam sobie dnia. Ostatnio wpadł mi w łapy wielowarzywny, z Fortuny bodajże. Polecam, ogólnie baza też pomidorowa, ale wyraźnie czuć smak innych warzyw.

Opublikowano

A to tak samo te Tymbarki prowansalskie i śródziemnomorskie, dobre są.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ej czaicie, że jabłecznik od mamusi na wynos świąteczny wysmarowałem nutellą i jestem cały ujebany na mordzie i idę do lodówki po jeszcze? :wub:

Opublikowano
W dniu 26.12.2021 o 11:49, Paolo de Vesir napisał:

Prezent świąteczny od rodziców mojej lubej. Będzie testowane po powrocie na Pomorze. :problem:

IMG_20211226_114340.jpg

Zgadzam się w 100%, że to zupa szczęścia. A na kaca noworocznego i nie tylko  nie ma nic lepszego niż  pikantny  ramen. 

Mój wege (bez jajka byłby vegan, to brązowe to "niemięso" z grochu) 

Spicy Miso Ramen:

IMG_20211228_112922.thumb.jpg.c93b35344f4a7bbbaf42ef6ba5f2e6b3.jpg

Edytowane przez Bjały

Opublikowano

Tak jak zawsze lubilem ramen, to nie tknalem więcej od czasu wymiotów życia po skonsumowaniu dużej michy z boczkiem chashu w ponoć najlepszej knajpie w Berlinie.

W tramwaju trzymałem pawia na trzy spusty, a w hotelu to już z kibla nie wstawalem przez 30 minut.

Anyway, dokanczam jarzynowa salatke po swietach :wub:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć 

Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach 

DJutk6z.jpg

IGTr2lJ.jpg

pu9nfWF.jpg

6yNMDl2.jpg

6ZpJPVh.jpg

Spoiler

ykBRnt4.jpg

6GmvaHI.jpg

zMSIHRJ.jpg

Dużo tego ostatnio idzie u mnie

Do tego wędliny na święta i pasztet sam robiłem 

FDkyPuh.jpg

6Q5ZXH3.jpg

vWfbOya.jpg

7W5oWZf.jpg

kG1Ac9m.jpg

Wędzone serki

9aochoj.jpg

Chrupiące skrzydełka na ostro 

DcWU2wO.jpg

Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem 

yXqYhsk.jpg

Ponownie kanapki ryżowe 

0tE0edc.jpg

AM0xI6W.jpg

Bułeczki grahamki a do nich zrobiłem smalec

j0FLmZl.jpg

RsXDy4T.jpg

Chlebek Naan na mące 1850 z dodatkami 

oZpQUf9.jpg

aoYSY9N.jpg

Wątróbka z kuskusem i sosem pomidorowo grzybowym 

pW6LxTQ.jpg

wj2DZBf.jpg

Zapiekanka makaronowa bez mięsa 

wCk5pWc.jpg

0x6c8IP.jpg

W grudniu sporo siedziałem w kuchni bo miałem urlop :) 

Opublikowano

Ty nie mozesz byc prawdziwy.

Opublikowano

Tynio, proste pytanie - co ty starasz się nam, prostym graczom, udowodnić?