Gość Rozi Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Osobiście bardziej wolę w bułce, jak borgir, ale i tak sztosiwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 143 Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 A to taka na wypasie, nadziewana serem Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 949 Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 W dniu 2.09.2021 o 21:40, Paolo de Vesir napisał: Way of Ramen Kanał na który trafiłem całkiem przypadkiem dzięki algorytmowi YT. Nie jest to pierwsze podejście do tematu, ale od niedawna dopiero świadome. Wywar jest na kościach wieprzowych i skrzydełkach, gotowany dobre kilkanaście godzin. Tare, czyli mieszanka smakowa na grzybach shitake, ciemnym i jasnym sosie sosjowym, koźlaku i słodkim winie. Dla balansu kilka kropli soku z cytryny. Nori i makaron, standarowe ze sklepu. Chociaż jest co poprawiać w kwestiach propocji, sama zupa wyszła przepysznie. Tu podana z chilli, kiełkami, shitake, boczkiem rolowanym oraz zesmażonym na chipsy tofu. propsy za piękne marynowane jajka z płynnym żółtkiem :3 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 716 Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 (edytowane) Byłem wczoraj na kolacji służbowej w Holandii we francusko-japońskiej restauracji, płacisz jak za szwedzki bufet tylko raz, i możesz wybrać pozycje z karty, jak zjesz to podchodzi kelner i zbiera kolejne zamówienie. Zajebistym motywem był robót który jeździł z talerzami do stołu i kelner z niego ściągał posiłki i wydawał na stół:D Wrzucam parę fotek Po kolei Wołowina po japońsku Pieczone ostrygi ze starym holenderskim serem Sashimi z lososia Tatar z tuńczyka Krewetki z sosem Naturalnie zjadłem więcej różnych potrawale nie chciałem napierdalać jak głupi aparatem. Wszystko popiłem cudownym piwem imbirowym W każdym razie jak będziecie w NL to polecam się wybrać. Cena za osobę to 36 euro. Napoje liczone są osobno. Jest też taki ala bar z deserami które również wyglądały kosmicznie ale nie miałem na nie siły. Lokal: https://www.dinerquartier.nl/ Edytowane 6 Listopada 2021 przez standby 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 143 Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Kalmary i ośmiorniczki. Poczułem się jakbym był w PO 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 949 Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Byłem w kuchnią świata i zobaczyłem Dolmades ale były też liście winogron w zalewie i piep.rzona duma kazała mi samemu zrobić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 716 Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 11 godzin temu, Bjały napisał: Byłem w kuchnią świata i zobaczyłem Dolmades ale były też liście winogron w zalewie i piep.rzona duma kazała mi samemu zrobić To są gołąbki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 949 Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 W zasadzie tak. Takie greckie, ryż że smażona cebula i świeżymi ziołami (pietruszka Koper mięta) Można jak najbardziej dodać mięso i wtedy jeszcze bardziej będą przypominać polskie gołąbki ale smak jest imo zupełnie inny dzięki dużej ilości ziół i sokowi z cytryny. Jest to bardziej przystawka niż danie główne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 3 882 Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Mozarella i polędwiczka z domowej wędzarni, do tego 100 gram czystej, schłodzonej wódeczki i mamy raj na Ziemii. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Barthez 41 Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) Z kurczakiem w teryaki najlepiej synowi 6 letniemu smakowało,jak posmarował wasabi to mówił że pieklo;) Spoiler Dwa razy:) Edytowane 13 Listopada 2021 przez Barthez Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 143 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Wariacja na temat fish tacos z mintajem, marynowaną czerwoną cebulą, kapustą, kolendrą, serem, awokado, zieloną salsą i sosem chipotle. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 393 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Ostatnio mam ciągle smaka na sok pomidorowy i ananasowy. Pomidorowy, najlepiej pikantny smakuje mi z Dawtony, albo Lidlowy, bo są gęste. Ananasowy z Biedry, bo jest tłoczony i ma taki głęboki smak. Dodatkowo, jak regularnie piję pomidorowy to nie mam skurczów łydek, no a z korzyści ananasowego to póki co nikt nie korzysta Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 787 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Dawtona bardzo smaczna. Ja niestety zauwazylem po pomidorowym cos jakby ucisk w klatce, nie wiem, moze to ta slynna zgaga. Jak przepije woda to sie uspokaja ale potrafilo mnie to pare razy wybudzic. Kur.wa a mialo byc zdrowiej od energoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 796 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 No bez porannej dawki pomidorowego nie wyobrażam sobie dnia. Ostatnio wpadł mi w łapy wielowarzywny, z Fortuny bodajże. Polecam, ogólnie baza też pomidorowa, ale wyraźnie czuć smak innych warzyw. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 393 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 A to tak samo te Tymbarki prowansalskie i śródziemnomorskie, dobre są. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 949 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Upiekłem bułki i zrobiłem mak Czimken burgery 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 8 780 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Prezent świąteczny od rodziców mojej lubej. Będzie testowane po powrocie na Pomorze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Ej czaicie, że jabłecznik od mamusi na wynos świąteczny wysmarowałem nutellą i jestem cały ujebany na mordzie i idę do lodówki po jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 949 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 (edytowane) W dniu 26.12.2021 o 11:49, Paolo de Vesir napisał: Prezent świąteczny od rodziców mojej lubej. Będzie testowane po powrocie na Pomorze. Zgadzam się w 100%, że to zupa szczęścia. A na kaca noworocznego i nie tylko nie ma nic lepszego niż pikantny ramen. Mój wege (bez jajka byłby vegan, to brązowe to "niemięso" z grochu) Spicy Miso Ramen: Edytowane 28 Grudnia 2021 przez Bjały 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 8 780 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Wspaniale się to prezentuje i też mam tak, że jeśli kacyk to żadne burgerki, jajeczniczki tylko pożywne danie w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 565 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Tak jak zawsze lubilem ramen, to nie tknalem więcej od czasu wymiotów życia po skonsumowaniu dużej michy z boczkiem chashu w ponoć najlepszej knajpie w Berlinie. W tramwaju trzymałem pawia na trzy spusty, a w hotelu to już z kibla nie wstawalem przez 30 minut. Anyway, dokanczam jarzynowa salatke po swietach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 143 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tynio 978 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach Spoiler Dużo tego ostatnio idzie u mnie Do tego wędliny na święta i pasztet sam robiłem Wędzone serki Chrupiące skrzydełka na ostro Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem Ponownie kanapki ryżowe Bułeczki grahamki a do nich zrobiłem smalec Chlebek Naan na mące 1850 z dodatkami Wątróbka z kuskusem i sosem pomidorowo grzybowym Zapiekanka makaronowa bez mięsa W grudniu sporo siedziałem w kuchni bo miałem urlop 14 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 787 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Ty nie mozesz byc prawdziwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 422 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Tynio, proste pytanie - co ty starasz się nam, prostym graczom, udowodnić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.