Opublikowano 26 lipca26 lip To nieźle zapierdalałeś muszę przyznać. XD Sama furka piękna, Francuzi potrafią w design, ale i ze spalaniem wszystko tip top.
Opublikowano 14 sierpnia14 sie Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kilka dni temu odebrałem volvo xc60 w hybrydzie. Mega auto, fajnie wyposażone, supcio silnik. Zero potrzeb.Spoiler
Opublikowano 14 sierpnia14 sie 250 kucy? Fajna fura, nie mogę tylko z tego panelu dotykowego, raz, że ustawienie pionowe mi nie leży, a dwa, że obsługa mało intuicyjna.
Opublikowano 14 sierpnia14 sie Super auto. Do tego bardzo korzystne ceny obecnie za 450 kuca volvo w cenie prawie jakiegoś tayrona czy innego kodiaqa z gorszym silnikiem.Szykują się na 3 generację, że takie dobre ceny?Co do aut za dobry hajs to polecam jeszcze obecnie a6. Są mega oferty bo wyprzedają starą generacje. Można naprawdę mega wyposażona a6 z 204 tdi quatro wyrwać za 240-250 tys.
Opublikowano 14 sierpnia14 sie 40 minut temu, MichAelis napisał(a):455 , 4,9 do setkiMatko bosko, jeszcze w hybrydzie. To działa w ten sposób, że jak naciskasz gaz, to niezależnie od sily nacisku (czy lekko czy ro oporu) pierwsze kilkadziesiat km/h robi na elektryku, a potem włącza się benzyna? Bo jesli tak, to w sumie od początku masz "docelowy" moment obrotowy.
Opublikowano 18 sierpnia18 sie Zakładam, ale to auto mozna ladowac z gniazdka normalnie.W dniu 14.08.2025 o 17:02, Blaise napisał(a):Matko bosko, jeszcze w hybrydzie. To działa w ten sposób, że jak naciskasz gaz, to niezależnie od sily nacisku (czy lekko czy ro oporu) pierwsze kilkadziesiat km/h robi na elektryku, a potem włącza się benzyna? Bo jesli tak, to w sumie od początku masz "docelowy" moment obrotowy.Zależy od trybu jazdy, normalnie tak jest, ale jak mocniej depniesz to szybciej załaczy silnik benzynowy. W trybie ‚sport’ od razu oba silniki dostepne.
Opublikowano poniedziałek o 17:513 dni Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Na pożegnanie jesieni, chociaż jeszcze przyszły tydzień ma być ciepły i słoneczny to może jeszcze nie trafi do garażu
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Cupra Terramar 2.0 TSI 204km, odebrany 2 tygodnie temu, przesiadka z Seata Leona 4 po prawie 5 latach użytkowania. Tak w skrócie to wygodne, rozmiarowo dla mnie idealne i ładnie "narysowane" auto, chyba ostatnia generacja aut vag'a bez miękkiej hybrydy z stosunkowo prostym i mam nadzieję że trwałym 2.0 TSI i dołączanym napędem na 4 koła. Wiem że w cenie ponad 200tyś mogłem kupić pewnie jakiegoś wypasionego chińczyka lub poszukać już auta elektrycznego, no ale co poradzę że podoba mi się akurat to auto.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. dobry wybór kolor to Fjord Blue czy coś takiego? i jak ze spalaniem w mieście?
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 6 minut temu, gtfan napisał(a):dobry wybór kolor to Fjord Blue czy coś takiego? i jak ze spalaniem w mieście?Tak, to kolor Fjord Blue bez dopłaty, bardzo ładnie zmienia się w słońcu w taki zielonkawy i felgi podstawowe z pakietem opon wielosezonowych Goodyear Vector 4season dopłata jak dobrze pamiętam to 732 zł, w oryginale sprzedają to auto zazwyczaj na chińskich Linglong. Autem zrobiłem dopiero 500km i staram się go "dotrzeć" zgodnie z informacją z instrukcji. Mieszkam w małym mieście ok 50tyś mieszkańców, więc nie stoję za bardzo w korkach to na krótkich odcinkach około 10km komputer pokazuje tak 9-10 l, zrobiłem też pierwszą trasę 200km w 4 dorosłe osoby i pełny bagażnik pod sufit to miałem 7.1 autostradą A4 i ACC na 120km/h. W mieście jeżdżę głownie w trybie comfort + skrzynia w trybie S, autostradą tryb Eco z żeglowaniem.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Bardzo spoko auto ten Terramar, szczególnie bardzo podoba mi się nowy styl przednich świateł Cupry. Ale kurczę, że mówisz już Linglongi pakują, to imo przesada, jeszcze Nexen (co miałem w VW) czy Maxxis (co mogłem wylosować w BMW) rozumiem, dobre opcje ze średniej półki, ale jak widać szukają oszczędności na jeszcze niższej półce cenowej…
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Linglong z tego co mi wiadomo jest tylko przy 18 i 19 calowych felgach + zawsze jako opcjonalne koło dojazdowe, zamiennie wsadzają Hankook Ventus ale to loteria przy odbiorze, a przy 19 calach dodatkowo może być Bridgestone Turanza. 20 calowych nie brałem pod uwagę bo bez DCC to jest trochę za twardo.