Skocz do zawartości

Castlevania: Lords of Shadow

Featured Replies

Opublikowano

Ja tam poczekam na pierwsze opinie. Na Dante's Inferno też na początku byłem mocno napalony, wszystkie trailery zapowiadały bardzo dobrą grę, a finalnie zawiodła i od połowy widziałem już w niej wszystko.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 151 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Crying_Wolf
    Crying_Wolf

Też ostatnio skończyłem. Jedyne plusy jak dla mnie to design, zagadki, klimat, postacie i książka + lektor. Reszta to średniak i miejscami dno. Grafika designem zachęca ale ziarnistość na takich obi

• Skończyłem, teraz męcze sięz Forgotten One'em - co za skur.wiel. Już do rozbicia chełmu dolazłem i stał się szybszy i mimo, że znam ataki na pamięc to nieraz się podniecam, żeby zaatakować i mnie tą f

• Josh the Boy
    Josh the Boy

Zabawna rzecz, która nie zdarzyła mi się od wielu lat. Wstałem w sobotę gdzieś tak w okolicach dziewiątej rano, z zamiarem popykania paru szybkich godzinek na konsoli. Spośród kilku niedawno zaczęty

Opublikowano

Ja tam poczekam na pierwsze opinie. Na Dante's Inferno też na początku byłem mocno napalony, wszystkie trailery zapowiadały bardzo dobrą grę, a finalnie zawiodła i od połowy widziałem już w niej wszystko.

Dokładnie to samo.

Choć kurde muszę powiedzieć, że te ostatnie screeny i trailery "napaliły" mnie ;]. Czyżby Konami i dobra gra (ostatnimi laty i nie liczę PES-a ;p) ale tak jak Zwyrol napisał też poczekam.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

ja podobnie....

Do tego czekam na info o długości gry i jej replayality.

Teoretycznie powinno być z tym ok patrząc na wcześniejsze tytuły z serii jednak mimo wszystko zaczekam z wykładaniem na grę 200zł na recki - w dobie gier na 6h boję się kupować kota w worku.

Drugą sprawą jest fakt,że gry pozbawione multiplayera w dzisiejszych czasach wręcz łeb na szyję spadają z ceną po premierze...pewnie miesiąc po premierze używki będą schodzić po 130zł

Opublikowano

Jaką ja mam nadzieję, że to nie będzie czysty slasher... ;]

Opublikowano

Czysty slasher to może nie, bo takim jest DMC, Bayonetta, czy Ninja Gaiden nastawione w 99% na walkę. Nowa Castlevania bardziej przypomina God Of War, gdzie jest jeszcze miejsce na eksplorację i zagadki.

Opublikowano

W ultimie można już preordera złożyć klik. Wychodzi na to, że premiera koło 24.10, czyli tak jak myślałem. Z chęcią już bym zamówił, tylko też mam obawy co z tego wyjdzie <_< Poczekam pewnie jak inni do premiery...

Opublikowano

Ja jednak poczekam do premiery i na pierwsze opinie.

Opublikowano

Na tych trailerach to wszystko ładnie wygląda, no ale zobaczymy co nam full przyniesie. :) Mam nadzieje tylko, że nie będzie żadnych cyrków jak z Mafia 2. xD

Opublikowano

Tak szczegółowa to na pewno nie. Ale przynajmniej obrazek z młynem prezentuje się całkiem klimatycznie.

Opublikowano

Bullshoty jak nic,taka grafika na następnej generacji... :mellow:

A gdyby to niebyły bullshoty?????? :woot::wub:

BTW: ja bym poprosił jakiegoś RPGa z taka grafiką i designem. :blush:

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

No cóż:) Trzeba czekać. Daliby nowy trailer... A najlepiej demo na psn/live ;)

Zwyrol :) Nigdy nie mów nigdy ;). Jeśli chodzi o oprawę to jestem umiarkowanym optymistą.

Edytowane przez Popa

Opublikowano

Bez przesady, przecież GoW 3 wygląda lepiej. :] Chodzi o to, że Castlevania na żadnych gameplayach i trailerach nie wygląda aż tak dobrze jak sugerują screeny.

Opublikowano

Perwera te screeny.

Przypomina mi się historia z Mafią II, chociaż tam faktycznie na maks detalach na piecu wygląda kozacko, jednak Castlevani tam nie będzie, więc tak jak ktoś pisał te screeny = to prawie next gen, a biorąc pod uwagę, że to multiplatforma to na pewno bullshoty

Opublikowano

Premiera 7 października (D. Cox potwierdził),wg Ultimy 24.09, ale oni pewnie wiedzą lepiej od producenta ;). Szykują się 2 "duże" DLC (nowe etapy/przeciwnicy/ciąg dalszy fabuły) Cox twierdzi iż będzie pełne normalne zakończenie w płytowej wersji, więc nie ma się czego obawiać. Przekonamy się za jakiś czas. Ogólnie nie jestem zwolennikiem dlc, w większości przypadków to zwykłe wyłudzanie pieniędzy/oszustwo (niby można nie kupić). Jednakże jeśli gra będzie naprawdę długa (ahhh te 15h do 20h) śliczna, zarówno pod względem muzycznym jak i graficznym, a przede wszystkim bardzo grywalna, to chętnie się skuszę:) Mam nadzieje że cena dlc nie będzie z kosmosu, a plik nie będzie "ważył" mniej niż 1mb.

"Yes there will be a demo a few weeks prior to release" Twitter D. Cox

Edytowane przez Popa

Opublikowano

O demko trzeba będzie sprawdzic jeszcze przed zakupem, bo o ile ten trailer z E3 z cut-scenkami miażdżył, tak już gameplay mnie nie jara :/ Ale to się obada w swoim czasie :)

Opublikowano

Jeszcze raz przejrzałem sobie dzisiaj wszystkie materiały z gry i jestem pewny, że to będzie jeden z hitów tej jesieni. Gra jest bardzo szybko i płynna, ma wspaniały design i klimat rodem z Van Helsing'a. Podobają mi się kontry wyprowadzane przez Gabriel'a, nieźle wypada ta jazda koniem przez las. Czekam na demo a grę i tak kupuję jak tylko wyjdzie.