Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

:obama: jak z jakiejs gry, ile różnych scenerii w trakcie

Zawroty głowy mialem od samego ogladania.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 359,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja dziś wróciłem z wyprawy życia. Wyruszyłem rowerem z Rybnika i dojechałem aż do Wiednia. Razem 385 km. Ilość zwariowanych sytuacji ciężko zliczyć. Mój rower ze wszystkim ważył jakieś 25-30 kg. Gór

• No i zrobiłem to. Objechałem całe Tatry. 240 km, 3000 m przewyższeń, dwa dni. Rekord dniówki pobity i to w górach, mogę być z siebie dumny. Aż sam nie wierzę, że to zrobiłem i jeszcze wróciłem au

• No i za mną pierwszy backpacking, w pobliżu Połczyn-Zdrój.   Dziesiątki popełnionych błędów, ale było dobrze. W dwa dni pykło 130 km. Śpiwór niby na chłodne noce, ale było zimno na hamaczku.

Opublikowano

Zmiana roweru z 26 na 29 cali, ta sama marka, ten sam model. Zupełnie inne doznania jezdne  :fsg:  pogoda fajna aż się nie chce grać na konsoli. :dunno:

20190706-121132.jpg

20190703-100122.jpg

20190703-100221.jpg

20190711-191759.jpg

Opublikowano

Opowiedz coś więcej o tym Zwift, jak działa, jak się sprawuje.

Opublikowano

Pany poczytalem troche o kadencji u kolarzy i ja mam 65 xD

To bardzo zle? Zawsze jade na najtwardszych przelozeniach, w sumie na maxie, mam korbe 50. No i tak mi jest w sumie wygodnie, mam silne nogi. Jak chcialem miec wieksza kadencje to po prostu zwalnialem i nie nadazalem nogami tak krecic. 

Czy umre?

@Siara_iwj wujek Siara co ty na to? 

Opublikowano

Wszystko zależy od ilości treningu i budowy ciała, na końcu dnia i tak tylko liczy się waty na kg  (w/kg) 

A to czy wolisz niskie obroty i mięśnie używać czy wysokie obroty i tętno wysokie trzymać to nie ma znaczenia na dzienna jazdę

Opublikowano

W sumie taka kadencje mam przy trzymaniu zakresu tetna do 150 mniej wiecej wiec nie pomyslalem ze przeciez tempo startowe bedzie szybsze = wieksza kadencja. 

Musze policzyc kadencje orzy tempie startowym, ale i tak wydaje mi sie ze bedzie niska, zbyt niska w porownaniu do tego co czytam

Z drugie j strony mam bardziej atletyczna sylwetke nie jak rasowy kolarz chudzielec wiec moze dla mnie lepiej trzymac nizsza kadencje i jezdzic bardziej silowo niz wydolnosciowo. Chyba przestane o tym czytac bo tylko sie we lbie miesza

Opublikowano

A startujesz w jakichś zawodach kolarskich w najbliższym czasie?

Opublikowano

Mamy czasowke w sierpniu ale to raczej jako trening , kolarke trenuje pod zawody duatlonowe we wrzesniu to moj glowny wystep w tym sezonie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kraksa na tour de pologne , jeden kolarz nie żyje :/

Opublikowano

Przywalil glowa :/ To ile realnie takie kaski sa w stanie wytrzymac? 

Opublikowano

Nie wiem, ale obstawiam ze maja lepsze niz moj za 80zl z decatlonu

Wiec troche nabralem obaw

Opublikowano
47 minut temu, _Red_ napisał:

Przywalil glowa :/ To ile realnie takie kaski sa w stanie wytrzymac? 

Ogladam oficjalne oswiadczenie to tak naprawde nie uderzenie glowa spowodowalo smierc a rozje,bana od uderzenia klatka i narzady wewnetrzne gdzie dochodzilo do krwotoku wewnetrznego. Przeje,bane

Opublikowano
W dniu 10.07.2019 o 22:38, _Red_ napisał:

:obama: jak z jakiejs gry, ile różnych scenerii w trakcie

Zawroty głowy mialem od samego ogladania.

Trochę odkopię, jeśli od tego filmiku miałeś zawroty to polecam ten:

Opublikowano
4 godziny temu, kanabis napisał:

Nie wiem, ale obstawiam ze maja lepsze niz moj za 80zl z decatlonu

Wiec troche nabralem obaw

Ma atest? To gitara :)  Kaski na allegro za 40zł ręką zgniatali i łamali. 

Kontuzje w kolarstwie szosowym są srogie, bo i prędkości duże. 

Na prostych odcinkach potrafią cisnąć po 45km/h, ze zjazdu więcej. Przy tej glebie w tym ciuszku czego się spodziewać?

Najlepsze jak jeden poleci i reszta efekt domina :D 

A kask jednorazowy, jak będzie upadek idzie i się kupuje nowy. Jako tako przyjmuję się 3 lata- pot i gałęzie robią swoje. Ale kwestia mocno indywidualna. 

Edytowane przez iluck85

Opublikowano

wyleciał z trasy i uderzył w przepust, przy prędkości 40 km/h żaden kask nie pomoże.

tutaj miejsce wypadku http://tiny.cc/wd7raz i zdjęcie miejsca, w które uderzył

comment_WGTUDQQegEhN5VD91AKqf5SQwHMvEJjH

Opublikowano

40kmh w kolarstwie zawodowym to jest mniej jak polowa jakie predkosci rozwijaja. 

Przeciez juz bylo mowione ze kask wytrzymal i spelnil swoja role. Poza tym belg jechal wiecej. Zmarl od rozleglych obrazen wewnetrznych. Przeciez on z 50 kilo wazyl. 

Uderzajac z impetem klata w taki przepust raczej takie chucherko nie ma szans. No i nie mial.

22-letni kolarz zjechał do rowu i z dużym impetem uderzył o betonowy przepust, który znajdował się przy wjeździe na prywatną posesję.

- Uderzył klatką piersiową, głównie tułowiem i jamą brzuszną. Obrażenia były na tyle rozległe, że doszło do zatrzymania akcji serca i oddechu - poinformował lekarz zawodów, Ryszard Wiśniewski.

Edytowane przez kanabis

Opublikowano

Newsy, ktore ja czytalem mowily tylko o glowie. Media podają rozne wersje, stad pewnie kazdy co innego tu pisal. Tak czy inaczej przej.ebka bo znajomy zginal w podobny sposob jadac autem i wpadajac na taki beton w rowie :/

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

No to solidna ściana przepustu, ze 30 cm grubości, sroga przeszkoda.

Opublikowano

No mial pecha ,musial akurat upadac jak w nia przyje.bal jakby je,bnal centralnie rowerem to by moze przelecial nad tym. Tak jak ja przy swojej pierwszej glebie zrobilem salto nad rowem :)

Opublikowano

Chyba bardzo podobna sytuacja jak ta z Karolem Domagalskim. Z tego co wiem to tez bylo 1v1 z betonowym przepustem i obrazenia wewnetrzne (peknieta watroba, nerka, sledziona).

Opublikowano

Pewnie tak bo tez o peknietej sledzionie ten lekarz wspominal w video