Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

A no faktycznie )

Jest odczuwalna różnica w pływaniu z prądem/pod prąd - w miarę możliwości warto się chować za kimś, ale dobrze żeby było ktoś kumaty, kto wie jak nawigować.

W Bydgoszczy nie miałem jeszcze okazji robić 1/2 i pozytywnie się zaskoczyłem, bo pływanie jest w całości z prądem banderas

Edytowane przez ginn

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 458,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja dziś wróciłem z wyprawy życia. Wyruszyłem rowerem z Rybnika i dojechałem aż do Wiednia. Razem 385 km. Ilość zwariowanych sytuacji ciężko zliczyć. Mój rower ze wszystkim ważył jakieś 25-30 kg. Gór

• No i zrobiłem to. Objechałem całe Tatry. 240 km, 3000 m przewyższeń, dwa dni. Rekord dniówki pobity i to w górach, mogę być z siebie dumny. Aż sam nie wierzę, że to zrobiłem i jeszcze wróciłem au

• No i za mną pierwszy backpacking, w pobliżu Połczyn-Zdrój.   Dziesiątki popełnionych błędów, ale było dobrze. W dwa dni pykło 130 km. Śpiwór niby na chłodne noce, ale było zimno na hamaczku.

Opublikowano
7 minut temu, kanabis napisał(a):

Mocny tam jest prąd? Bo zastanawiaja mnie ludzie ktorzy wybrali 1/4.

Nie wiem czy jest jak w narwii no ale przeciez pod prąd to sie zajebac idzie balon

Ale my tez w niedziele :)

Mój znajomy startuje na ćwiartkę co roku. Prąd nie jest silny, ale odczuwalny ja dlatego na 1/4 wybiorę inne zawody ;). Np. dwa lata temu mocno padało dzień przed startem i rzeka przyspieszyła przez co trochę osób miało dnf na pływaniu, bo nie dali rady.

Opublikowano
1 godzinę temu, ginn napisał(a):

A no faktycznie )

Jest odczuwalna różnica w pływaniu z prądem/pod prąd - w miarę możliwości warto się chować za kimś, ale dobrze żeby było ktoś kumaty, kto wie jak nawigować.

W Bydgoszczy nie miałem jeszcze okazji robić 1/2 i pozytywnie się zaskoczyłem, bo pływanie jest w całości z prądem banderas

Mowisz ze odczuwalny? Jak w narwii plynalem pod prad to mnie prawie cofalo wiec odczuwalny to chyba malo powiedziane kekw

1 godzinę temu, Artur_K napisał(a):

Mój znajomy startuje na ćwiartkę co roku. Prąd nie jest silny, ale odczuwalny ja dlatego na 1/4 wybiorę inne zawody ;). Np. dwa lata temu mocno padało dzień przed startem i rzeka przyspieszyła przez co trochę osób miało dnf na pływaniu, bo nie dali rady.

No dlatego nie bralem 1:4 pod uwage nawet. Serio to juz bym wolal 1/2 ale z prądem. To moj w sumie drugi triathlon, pierwszy byl kiedys w szczytnie ale trasa rowerowa to byl przelaj czego nie doczytalem wiec mozecie wyobrazic co sie tam dzialo jak wyskoczylem z szosowką kekw

Tam sie plynelo w jeziorze, teraz plywam duzo lepiej ale jakos i tak czuje zawsze jakis lekki stresik jesli chodzi o plywanie. Ogolnie nie przygotowywalem sie pod to jakos bo niestety nie bylo kiedy bo musialem sie skupic na sportach typowo wojskowych bo z nich mam hajs Coolface No ale ze zawsze triathlon mi imponowal i sie podobal to zapisalem sie bo chcialem wystartowac w takim z prawdziwego zdarzenie, a z tego co czytalem ten enea jest naprawde full pro jesli chodzi o organizacje. Tak to duathlonow jedynie sporo trzaskalem.

Opublikowano

No i jak tam u Was? Podobało się?

Pogoda w niedzielę dopisała, fajne warunki na ściganie. Pływanie rewelacyjne szybkie - z nurtem rzeki wyszedłem na brzeg z czasem 28:55. Rower całkiem okej (nawet za duży zapas zostawiłem) ze średnią 33,3. Myślę sobie, może nawet pobiję życiówkę o 30 minut, ale pierwsze 200 m na biegu sprowadziło mnie na ziemię, a łydki powiedział mi wprost - pyerdol się. Byłem bliski rezygnacji, przez cały półmaraton walka z bólem, stawanie, rozciąganie - dramat, trauma i wszystko co złe. Finalnie dobiegłem i co zabawne nawet pobiłem życiówkę o 3 min, ale zamiast potencjalnego 5:10 skończyło się na 5:37.

Nastawiałem się, że nogi mogą nie być gotowe po tej przerwie, ale że będzie aż tak źle? No tak to nie. Ogólnie to przez tą kontuzję cała biomechanika mi się zaburzyła i nadal nie wróciłem do ustawień fabrycznych.

Opublikowano

Plywanie 8:58 rower 31kmh srednia bieg 4:19 Miejsce 400 na 1300

Co tu duzo mowic impreza kosmos, organizacyjnie top. Swieto sportu, cos pieknego. Na plywaniu mialem niezly kryzys bo za mocno zaczalem, ale jakos sie udalo doplynac i czas jak na mnie bardzo fajny. Na rowerze zawsze bylem mierny wiec na nic nie liczylem i tyle tez pojechalem. Za to kurde na bieganiu to ze 150 osob wyprzedzilem xD Tempo z perspektywy samego biegu na 5km raczej slabe ale po wczesniejszym plywaniu i rowerze na pelnej chyba okazalo sie ze nie takie złe.

Ogolnie jestem bardzo zadowolony, tym bardziej ze w tym roku na rowerze jezdzilem raz a plywalem dwa. Ale chyba trzeba wziac sie za te plywanie bo triathlon to piekna sprawa, wywolujaca wiele emocji. No ale troche za duzo nerwow mnie te plywanie kosztuje kekw

No i troche zrobili mnie w chuja z tym pradem w rzece bo taki prad to jest w zalewie zegrzynskim. Ja myslalem ze jak u mnie w Narwii, ale to chyba by bylo zbyt proste 🤣

A no i spotkalismy sie a nawet skakalismy razem do wody na starcie z uzytkownikiem @Artur_K@Artur_K, milo bylo zbic pione a i sporo pomogl bo jednak ten triathlon troche inaczej wygladal organizacyjnie i regulaminowo niz te moje odpustowe dotychczas xd

Opublikowano
9 godzin temu, ginn napisał(a):

No i jak tam u Was? Podobało się?

Trzeci raz w Bydgoszczy i kolejny raz się świetnie bawiłem. Od strony sportowej szału nie było, ale praktycznie wyrównałem zeszłoroczny czas, poświęcając na przygotowania duuuużo mniej czasu więc jest ok.

Do wody skakaliśmy razem z @kanabis minimalnie odskoczyłem do przodu, na rowerze nie dałem się jeszcze dogonić, ale na biegu gdy mijał mnie na pierwszym km ledwo zdarzyłem krzyknąć powodzenia ;).

Wogole zabawna sprawa, ale magia forum chyba przyciąga, bo gdy w sobotę przyjechałem wstawiać rower do strefy, w kolejce stało kilkaset osób, ustawiłem się grzecznie na końcu, patrzę a tu 3 osoby przede mną @kanabis!

Opublikowano

A wlasnie, jak cos to jak bylem na drugi dzien tak o 9 dorzucic fanty w strefie zmian to zero kolejki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak tam, jeździcie dalej? Dziś wykorzystałem rower na misję po kapustę na kiszonki. Wspaniała maszyna.

Streamable
No image preview

Watch kiszonki fhd | Streamable

Watch "kiszonki fhd" on Streamable.

jak się kurna daje bezpośrednio filmik ze streamable [

3d77fa57-905d-4edb-9ace-54b3aaf2adc9.jpg

Opublikowano

Ja, dla odmiany od niedzielnego długiego biegania, wybrałem się dziś na przejażdżkę szosówką po okolicach Krakowa. Żeby nudno nie było to trasę ułożyłem tak, żeby nazbierało się sporo górek. No nudno faktycznie nie było, ale okazało się, że dla kolarskiego janusza jak ja, prawie 1000m przewyższenia na 60km to jednak trochę dużo. Ostatni podjazd, niby krótki, ale z 10% nachyleniem mnie pokonał i w połowie musiałem się zatrzymać, wyrównać oddech, i dopiero wyjechałem.

Ogólnie pedalarstwo fajna sprawa, w niedzielę rano pusto na drogach, pogoda idealna, ładne widoki, a zmęczyłem się chyba bardziej niż jakbym te 2h biegał.

Screenshot_20260726-135424_Garmin Connect.pngIMG_20260726_075206568_HDR.jpgIMG_20260726_073819474_HDR.jpg