Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 648
  • Wyświetleń 99,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Prosiliście o próbkę jak prezentuje się polski dubbing. Nagrałem fragment z początku gry, więc myślę, że jesteście teraz w stanie stwierdzić.   http://w654.wrzuta.pl/audio/0nTYc0k6Rd3/crysis_2_dubbi

• Buuuuuuulshit. Jeżeli gra prowadzi za rączke to jest biadolenie, że gracz jest traktowany jak debil. Jeżeli daje możliwośi do kombinowania, różnych taktycznych podejść i nie wykłada ich na talerzu i n

• Zauwazylem to. Jest to jakis glitch. Tak mnie to irytowalo, ze az sprawdzilem czy we wczesniejszych poziomach tego nie bylo. No i okazalo sie, ze faktycznie nie bylo. No wiec odpalam chapter, na ktory

Opublikowano

Tak sobie oglądam powyższe filmiki i szukam jednego elementu grafiki/designu w którym MW jest lepszy od C2.

I wiecie co, nie znalazłem żadnego.

A poczytajcie sobie wypowiedzi pecetowców na temat wymagań crysisa.

Beka jak cholera najpierw płacz że przez konsole gra będzie miała słabą grafikę a zaraz potem jeszcze większy płacz że przez dobrą grafikę gra ma wysokie wymagania.

Podano dopiero minimalne wymagania a ci jasnowidze już wiedz że na wysokich detalach będzie potrzebny smok a nie PC :wacko:

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano
Tak CoD chodzi w 60 klatkach, ale wyglada spoooro gorzej od Crysisa 2. Rozumie, twoje zdanie i twoje odczucia, ale nie zmienia to faktu, ze z prawda nie maja nic wspolnego ;]

Poza tym w CRYSIS 2 będzie znacznie większa interakcja z otoczeniem (taka jak w CRYSIS 1 ?) niż w COD: MW2 .

A co do oceny grafy i porównań z innymi grami to raczej trza poczekać do pełnej wersji i obejrzenia kampani .

Myślę że poziom wizualny będzie porównywalny w C2 i MW2 ; już koderzy dużo więcej nie wyciągną

z X360/PS3 - mogą tylko inaczej rozłożyć akcenty w aspektach : wielkość poziomów ,

interakcja z otoczeniem , jakość textur i ilość efektów , ilość przeciwników + ew. pojazdy ,

rozdzielczość obrazu (np. 640p w HALO 3) , ilość FPS , itd.

Opublikowano

Oj nie mogę się z Tobą zgodzić. Z całym szacunkiem, ale wygadujesz duby smalone. Wszystko zależy od silnika a ten w Crysis 2 jest potężny. MW2 śmiga na silniku z COD2, który jest archaiczny. W C2 są efekty, które generowane w real time wyglądają ładniej niż renderowane sceny w MW2. W MW2 nie masz takich ładnych tekstur, takich kozackich efektów cząstkowych (dym, ciepłe powietrze lecące z lufy, woda). Dodajmy, że w Crysis 2 zastosowany jest nawet v-sync, który jest niezwykle zasobożerny. Nie da się porównać MW2 do Crysis2, bo to przepaść.

Opublikowano

Mapka wyglada cudownie. Przed chwila ogrywalem otwarta bete Killzone 3 i Prior 17 jest zdecydowanie ladniejsze od tej snieznej mapy z KZ3. Tekstury, zniszczalnosc otoczenia, ilosc detali i przede wszystkim oswietlenie sa lepsze w C2. Jedyna rzecz, ktora lepiej wypada w KZ3 to animacja postaci. Jestem pod olbrzymim wrazeniem tego co udalo sie wycisnac Crytek z 360tki.

Opublikowano

Budżet mały, czasu jeszcze mniej, a szykuję się wyśmienita gra. Nie wiem, skąd te pomysły o porównywaniu COD'a do tego tytułu, ale teza o lepszym wyglądzie tego pierwszego w porównaniu z Crysis 2 jest, co najmniej wyolbrzymiona. Na pierwszy rzut oka widać, że różnica jest ogromna. Oglądałem filmik z tej drugiej mapy i jestem pod wrażeniem, aczkolwiek przed ostateczna decyzją się zastanowię.

Opublikowano

Oj nie mogę się z Tobą zgodzić. Z całym szacunkiem, ale wygadujesz duby smalone. Wszystko zależy od silnika a ten w Crysis 2 jest potężny. MW2 śmiga na silniku z COD2, który jest archaiczny. W C2 są efekty, które generowane w real time wyglądają ładniej niż renderowane sceny w MW2. W MW2 nie masz takich ładnych tekstur, takich kozackich efektów cząstkowych (dym, ciepłe powietrze lecące z lufy, woda). Dodajmy, że w Crysis 2 zastosowany jest nawet v-sync, który jest niezwykle zasobożerny. Nie da się porównać MW2 do Crysis2, bo to przepaść.

Dokładam swoje i dla porównania zrobiłem już to przyrównanie z MW 2 grając w tamten weekend.I Dokładnie, po oczach daje już archaizm.....I tak jak już wspomniałem wcześniej do szczęścia brakuje tylko płynnej animacji i mogę już umierać ;)

Edit: Spróbujcie strzelić w korę drzewa ...zdziwieni ? :;)

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

demo ma jakąś blokadę czasową?

Demo kończy 5 lutego z rana (już) :/

Opublikowano

Heh to miałem farta trial golda skończył mi się 2 lutego. Pograłem sobie trochę i czekam na grę z wywieszonym jęzorem.

Opublikowano

Po obejrzeniu zapowiedzi trailera z singla, wydaje mi się że przeciwnika AI jest nieco słabe?

Opublikowano

Mam nadziej że nie jest to jakaś bolączka Cryengine ? Z Far Cry 2 od Ubisoftu również tym się nie popisał w sumie zaliczyłem dwa epizody i przez to grze podziękowałem, zachowanie przeciwników były wrecz paradoksalne, zresztą gry Ubi zawsze traktuje z przymrużeniem łoka i na dystans, nawet dość długi ;)

Opublikowano

No tak , AI i zachowanie położyło dla wielu graczy Far Cry 2 ; ja tam ją skończyłem ,

ale gdyby te 2 aspekty (+ zmniejszenie odradzania się posterunków ) zrobili dobrze to

byłaby WIELKA gra .

Co do CRYSIS 2 to jakoś nie chce mi się wierzyć żeby były w niej (= kampani) :

- przynajmniej średniej wielkości poziomy

- przynajmniej zadowalająca AI przeciwników

- taka oprawa i ingerencja w środowisko jak w mapce multi przy , cały czas , płynnej animacji

Obym się mylił :yes: .

Opublikowano

Dlatego trzeba czekać na recenzje, nie ma co się wpierniczać na ślepo - no chyba, że ktoś kupuje dla samego multi to teraz już właściwie może podjąć decyzję.

Opublikowano

Ja już decyzje podjąłem :teehee: za dużo frajdy wyniosłem po demie a singiel może być ucztą dla oczu (wyższa rozdziałka)i oby dla całej reszty.Trzymam kciuki i mocno wierze w ten tytuł.O wiele większe ryzyko powędrowało z RDR, zamawiając preorder 2 miechy przed premiera w zupełnie w ciemno, tytuł mnie ani trochę nie zawiódł i mam nadzieje że tym razem też tak będzie :P

Opublikowano

Chyba będę musiał się pożegnać z serią call of duty ;)

Nie wiem czy coś ze mną jest nie tak ale na filmikach wystarczy parę strzałów żeby zabić przeciwnika a jak ja grałem w betę to musiałem czasami cały magazynek wystrzelać. Więc jak to w końcu jest?

Edytowane przez terror

Opublikowano

Ciekawe z której platformy pochodzi ten gameplay. Obstawiam Pc.

Opublikowano

Fajna muzyka, możliwie ciekawa fabuła, niezła otoczka, dobry gameplay...czyżby nowy Crysis nie miał być tylko Benchmarkiem ?

Opublikowano

Ja pierdziu !!! Robi to wrażenie !!! :shok::shok::shok:

Mam tylko mały dylemat czy nie skupić się na only English version... bo mam wrażenie że po polskiemu z(pipi)ane będą gadki i przez to klimat :unknown:

Opublikowano

Muza świetna, gameplay robi wrażenie. Mam nadzieję że będzie można wybrać polskie napisy. Na dubbing mam uczulenie.