Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

-==Pochwalcie się :)==-

Featured Replies

Opublikowano

puUy0pO.jpg

Żal było nie wziąć. Zbiory opowiadań Bukowskiego ubóstwiam.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 313,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chwalę się    

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Zakupy z ostatnich kilku tygodni.   "Ostrze" - które zapoczątkowało słynny cykl "Pierwsze Prawo". Znakomite grimdark fantasy. Gorąco polecam. Dodatkowo pierwsze dwa tomy "Malazanu". Fant

• Prezent od żonki         

Opublikowano

Opowiadania, tak jak w 'Najpiękniejszej dziewczynie w mieście' na przykład.

Opublikowano

Teraz obczaiłem na księgarniach, myślałem że to jakiś zbiór opowiadań z innych książek a to jakieś niepublikowane.

Zapewne kupię bo uwielbiam Bukowskiego. <3

Opublikowano

No nówka sztuka, w tym miechu wyszło, pierwszy raz publikowane w Polsce :3

Opublikowano

Jak nienawidzę kupować w Empiku tak na te książki musiałem się przemóc żeby u nich zakup zrobić (dobrze, że promo było), bo tylko u nich jest dostępna ta wersja limitowana (cudnie to wygląda w twardej oprawie  :fsg: )

dwhpDPK.jpg

Opublikowano

Pochwalę sie moją skromna kolekcją. Czytam książki od ok 2 lat :) Wiec nie ma tego za wiele bo z czasem jest ciężko. Nie wszystkie książki moje, część dziewczyny ale kolekcja wciąż się powieksza i wypiera jej książki z półki.

339u45v.jpg

Opublikowano

Generalnie to bardzo spoko, że czytasz książki, ale jednak bardzo zabawnie brzmi taka deklaracja, że "od 2 lat czytam książki" :>. 

Opublikowano

Wiesz dla mnie to jakiś tam sukces. Zdaję sobie sprawe, że przez lata olewania straciłem wiele z niektórych książek które za gówniarza mogły mnie w jakiś sposób ukształtować. Niemniej cieszę sie, że udało się przełamać i wsiąknąć w książki bo uważam to obecnie za najlepszą forme relaksu. Filmy prezentują mizerny poziom a przy grach można dostać nerwicy. Pomyśl ile dobrych książek jeszcze przede mną, a wszyscy już je dawno zaliczyli  :banderas:

Opublikowano

dostałem wczoraj na urodziny od dziewczyny 3 tom Pana Lodowego Ogrodu, ale będzie czytanie :banderas: 

Opublikowano

A mnie naszło na Oliwiera Sacks'a ostatnio...wróciłam do "Mężczyzny który pomylił swoją żonę z kapeluszem"...całkiem przyjemnie mi sie czyta:)

Opublikowano

W poniedziałek dotarły wreszcie ostatnie dwa tomy:

20151124_175250_2.jpg

A tu cała kolekcja MW:

20151124_175403_2.jpg

Edytowane przez McDrive

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zakupy z tego miesiąca . Doszły ostatnie dwa prosto z londynu. Przeczytałem na razie biografie Keitha POLECAM!

12391403_1074135639292976_74667248328362

O książce Pawła Majki dużo dobrego przeczytałem i postanowiłem sprawdzić.

Piekare czytam już bardziej z przyzwyczajenia mógłby wreszcie wypuścić kontynuacje Madderdina :)

Pratchetta mam wszystko to i eseje kupiłem

Krótka Historia czasu i Cisza w sieci bo nie tylko prozą człowiek żyje.

Nowa części serii o Honor Harrington. Śmieszne wiem że mam opóźnienie ale zbieram wszystkie po angielsku bo mi się bardziej podobają twarde okładki  Mam już 14 tomów . To taka space opera dla fanów sci fi must have.

No i na końcu moje odkrycie roku pierwszy tom przeczytałem po polsku w lipcu pozostałe dwa z zagranicy sprowadzałem bo nie chciałem czekać na tłumaczenie. Tutaj tom trzeci i ostatni Autumn Republic. Polecam każdemu to nowe spojrzenie na fantasy. Pierwszy tom do kupienia za grosze w empiku "Obietnica Krwi" .

Mam co czytać tak do początku lutego :)

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Kolejny Bukowski do kolekcji:

60PXs4Z.jpg

I wspaniały prezent od mojej dziewczyny:

kwPIGkn.jpg

Będzie co czytać, ojojojojojo.

Opublikowano

Cormac <3 Ja już chyba z 7 książek jego mam.

Joyca się boję. Boję się że nie przetrawię tego.

Opublikowano

To jest dla mnie ogromne wyzwanie, ale chcę się zmierzyć z Ulissesem. Jeśli mi się uda, to zabieram się za W poszukiwaniu straconego czasu

Natomiast co do Cormacka, to czytając jego prozę, mam w ustach posmak kurzu. Niesamowite, jak potrafi wykreować brudny, ciężki klimat, choć muszę też dodać, że sam jego styl jest nieco męczący momentami. Choć może w dopracowaniu tego do perfekcji, należy upatrywać jego wielkości?

Opublikowano

I wspaniały prezent od mojej dziewczyny:

kwPIGkn.jpg

Będzie co czytać, ojojojojojo.

Też tą mam. Zarąbisty zbiór. A "Kolor z innego wszechświata" do tej pory wywołuje we mnie niepokój.

Opublikowano

To jest dla mnie ogromne wyzwanie, ale chcę się zmierzyć z Ulissesem. Jeśli mi się uda, to zabieram się za W poszukiwaniu straconego czasu

Natomiast co do Cormacka, to czytając jego prozę, mam w ustach posmak kurzu. Niesamowite, jak potrafi wykreować brudny, ciężki klimat, choć muszę też dodać, że sam jego styl jest nieco męczący momentami. Choć może w dopracowaniu tego do perfekcji, należy upatrywać jego wielkości?

Przeczytaj pierw W poszukiwaniu straconego czasu, uwielbiam Joyce'a, ale to po prostu ciężka lektura, kierowana jednak w moim mniemaniu do specyficznego odbiorcy, a Prousta ostatecznie czyta się lekko, zresztą quasi-biograficzna forma bardzo pomaga.

Cormac jak to Cormac, mistrz w tym co robi i razem z Pynchonem, Delillo oraz Rothem to współczesny kanon literatury amerykańskiej, szczególnie tej naznaczonej postmodernizmem.

(mogliby też wreszcie wydać Infinite Jest, pierwsze kroczki już są i zbiór opowiadań Fostera-Wallace'a jest na rynku, bardzo polecam zresztą)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

tpo6cny.jpg

Ze zbierania gier przerzucę się chyba na kolekcjonowanie książek, mniej stresogenne zajęcie. Trzy świeże zakupy, nowy Krajewski, powrót do moskiewskiego metra i Lovecraft, w końcu na papierze i w pięknym wydaniu.

Opublikowano

Historycznie (przepiękne wydanie swoją drogą):

LjtASGB.jpg

i zaczynamy przygodę z Chuckiem:

rALY4p9.jpg

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

po Udław się oczywiście najlepiej Fight Club i dalej imho jego najlepszą książkę czyli Opętani

Opublikowano

A ja znów słyszałem, że Rant jest jedną z najlepszych od niego.

Opublikowano

Moim zdaniem jest dziwnie napisana, nie przydało mi to widzenie zdarzeń z perspektywy kilku/nastu osób.

Aha. do tamtej listy wyżej należy oczywiście dopisać Rozbitka.

Opublikowano

Przyłączam się: Opętani > reszta książek Palahniuka, warsztat ma świetny (w minimalistycznym sensie), pomysły także, ale za często krąży w swojej manierze i czasami jego książki są jak z taśmy produkcyjnej - niby ostro, bez hamulców, a i tak to wszystko dziwnie wygładzone. Dziennik - w którym próbuje niby modyfikować swój styl, to już w ogóle dość niski poziom - i raczej lektura dla fanów.

Ja generalnie się do nich zaliczam, ale Chuck zawodzi co raz częściej, dobrze, że pomysły i humor nadal ma dobre :)
No i miał świetny debiut, co by nie mówić.

Co do Rant - James Franco zakupił prawa do ekranizacji, ech Franco i jego miłość do książek, Faulknera już zmasakrował, pora na innych :v