Plugawy 3 661 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Yano dla Ciebie to powinien byc dzien jak codzien, bo co niby masz swietowac? A to ze siedzisz sam to pracujesz na to cale zycie. Czekam na nalesniki z kapusta i grzybami, ktore uwielbiam i rybe. To u mnie number one. Potem znajdzie sie miejsce na barszcz od szwagierki, paszteciki, pierogi, kapuche z grzybami, salatke itd. Tylko ze rano ide do pracy i na pewno nie bede w niej poscil w ilosci zarcia, wiec nie wiem czy wszystko wcisne w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 ja troche ryzykuje z potrawami w tym roku, zobaczymy jak wyjdzie, gravlax z surowego lososia - wyglada i pacheni cudnie (...)Pierwsze słysze, ale faktycznie brzmi zachecająco: Więcej w linkuhttp://magicznyskladnik.pl/2014/01/gravlax-losos-peklowany-w-soli-morskiej/ Strona w ogóle ma ciekawe przepisy. Dokladnie, jedna z dwoch stronek na ktorej porownywalem przepis na to, bo to troche sie obawialem w sumie surowa rybe robic na swieta dla rodziny ;P Za(pipi)iscie puscilo wszystkie soki, zostalo samo miesko, jutro nie moge sie doczekac pierwszej proby. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 jako że jestem sam i za granicą to u mnie kombo wygląda tak Zupka chińska o smaku kurczaka Frytki + parówki Jakies czerwone wino wytrawne. A gdzie Ciebie wywiało ? Do Belgii na ferie do pracy:) postanowiłem dorobić. Najbardziej mi brakuje że nie najem sie ciast swojej matki i GOTY ryby po grecku Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Najlepsza kombinacja rybna dzisiejszego wieczora to imo smażony pstrąg w panierce + ruskie pierogi. Skusiłem się na nią dobre 5 lat temu i od tego czasu nie wyobrażam już sobie standardowej ryby z chlebem. Szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 jeszcze wedzona makrele bym opier,dolił Goty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 U mnie na wigilię, to standardowo: 1. Na początku są rzeczy zimne - śledzie w różnych postaciach, różne sałatki ze śledzia, jarzynowa, ryba w galarecie i jakieś inne pierdoły. 2. Po jakimś czasie wjeżdża GOTY Ryba po grecku i Karp na ciepło 3. Bajgos 4. Pod koniec wigilii pierogi, barszcz czerwony z uszkami/grzybowa z makaronem. Do tego cały czas ten kijowy kompot z suszu, którego nie lubię. I nie wiem czy w tym roku ktoś robił kutię wigilijną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 smażony pstrąg i ryba po grecku, nic innego nie jem bo i po co Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 u mnei dosc skromnie bo w mniejszym gronie robie wigilie tak wiec; barszcz czerwony z uszkami barszcz bialy z grzybami makaron / kluski z makiem kapusta z grochem i panierowny dorsz za karpiem nie przepdam ale raz w roku z checia zjem, niestety wszyscy co przychodza do mnie na wigilie nie przepadaja za nim wiec wybor padl na dorsza wszystko wlasnej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 KUR**************. Nie chcę odświeżać znowu tematu "Co cię w życiu wku.rwia?", ale właśnie uświadomiłem sobie, że zje.bałem babkę. Miałem upiec babkę, ale zamiast 1/2 szklanki mleka, dałem 1 i 1/2 coś mi się porypało, nie wyspałem się, źle popatrzyłem. No widzę, że coś tam pieni się w tym piekarniku. Może będzie dobre? Ech, jakby dał się jakoś wyssać słomką..., ale nie będę ryzykował i wkładał głowy do piekarnika;0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Jest babka piaskowa, lukrowa, czekoladowa, wielkanocna, to moze Grzyb udalo cie sie zrobic pierwsza na swiecie babke mleczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 U mnie skromnie: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 U mnie wjechał barszcz plus paszteciki z kapustą i grzybami, krokiety z szpinakiem i takie z kapustą, bigos, ryba po grecku, ryba z sosem tatarskim, dwa rodzaje pasztetu do tego kompot z suszu i na deser kluski z makiem. Pis joł. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Jest jakiś bigos bez mięsa? Czy mówmiy o gotowanej, doprawionej kapuście? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 (edytowane) dwa rodzaje pasztetu(...)Z czego? Myślałem, że ryb też nie jesz. Edytowane 25 Grudnia 2014 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 (edytowane) Jest jakiś bigos bez mięsa? Czy mówmiy o gotowanej, doprawionej kapuście? np bigos z grzybami, ktore maja intensywny smak i nie czuc w nim braku miesa mozna tez do niego wrzucic suszone sliwki KUR**************. Nie chcę odświeżać znowu tematu "Co cię w życiu wku.rwia?", ale właśnie uświadomiłem sobie, że zje.bałem babkę. Miałem upiec babkę, ale zamiast 1/2 szklanki mleka, dałem 1 i 1/2 coś mi się porypało, nie wyspałem się, źle popatrzyłem. No widzę, że coś tam pieni się w tym piekarniku. Może będzie dobre? Ech, jakby dał się jakoś wyssać słomką..., ale nie będę ryzykował i wkładał głowy do piekarnika;0 babka udala sie ? Edytowane 25 Grudnia 2014 przez kubson Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 (edytowane) Wszystko było wegańskie. Bigos był z kotletami sojowymi, grzybami, suszonymi śliwkami na winie a pasztety warzywne. Mięsożerna część rodziny mojej dziewczyny próbowała wszystkiego i mówili, że mega dobre więc no. Edytowane 25 Grudnia 2014 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Plamek 273 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Ja na wigilie nie jem nic. Oprócz śledzi z ziemniakami. Koniec. Zdecydowanie wole wielkanocne jedzonko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 kubson, nie, nie udała się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Ryba po grecku i fasolka. Mmmmmm nawet nie było efektów ubocznych po fasoli Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Mam juz dosc wigilijnego domowego jedzenia. Oyebalbym Moa:( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 A ja dzisiaj ciąg dalszy domowego jedzenia. Coroczne mega imieniny teścia (normalnie 4 dzień świąt) z toną domowowego swojskiego żarcia (dobrze chociaż że inne menu niż na święta) i litrami hery w płynie... Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Jestem chyba jeden z nielicznych, który po tych świętach zawsze chudnie :potter: Nie lubię tego badziewia poza barszczem z uszkami, w sumie dla mnie tylko to mogłoby być. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 w takim razie musisz obchodzic te swieta w niewlasciwy sposob albo masz po prostu chuyowe jedzenie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Widze, ze ostatnio forumek nie toleruje w ogole jakiegokolwiek zdania wypowiedzianego pod prad wiekszosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Wydaje mi się, że to był sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi