Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

są bezpłatne stony w języku szekspira ... dokładniejsze i ciekawsze niż polskie :)

Edytowane przez typfon

• Odpowiedzi 703
  • Wyświetleń 104,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• mam bardzo dobrą zanjomość tematu, + wgląd do dokumentacji technicznych ( nie biuletynów ) 3 dużych marek Samsung/SONY/Sharp. I mogę stwierdzić że żaden, a to żaden samsung nie dorównuje SONY NX720 pr

• waldusthecyc
    waldusthecyc

witam, od paru tygodni aktywnie katuję 3d na różnych sprzętach, sam w domu korzystam na codzień więc wrzucę parę "praktycznych" kwestii ze strony użytkownika.   Zacznę od od technologii pasywnej i

• jeszcze jedno ważne !   w TV wejdź na :   Home > Ustawienia > Ekran> Ekran wejścia wideo> zakres dynamiczny HDMI> HDMI - ustaw na PEŁNY ( w konsoli tez musi być na PEŁNY)   Wię

Opublikowano

są bezpłatne stony w języku szekspira ... dokładniejsze i ciekawsze niż polskie :)

Co masz na myśli pisząc, dokładniejsze?

Płatna miałem na myśli oczywiście kalibracje, chociaż sama stronka też nie do końca jest darmowa.

Edytowane przez Hipolos

Opublikowano

Kupuję na dniach Sony 46hx750 i prawdopodobnie będę go wiózł godzinę autem, w związku z tym czy on może sobie leżeć poziomo ? bo plazmy wiem, że przewozi się w pionie, a jak sprawa wygląda z Ledami 3d ?

Opublikowano

nie możesz wziąść dostawy ;)

ja bym postawił, swojego LEDa wiozłem na stojąco

Opublikowano

No to jest taka opcja, że 60 km mam 400 zł taniej, to bym sobie podjechał...

Opublikowano

to kombinuj z przewozem w pozycji stojącej, LEDy są pewnie mniej delikatne niż PDP, ale lepiej dmuchac na zimne :) i jak Ci wejdzie na stojąco to tak przewieź

Opublikowano

Kurcze, już myślałem, że zdecydowałem się na Sony kdlex720 40 calowego... ale w moim zaprzyjaźnionym sklepie przywiozą go za mniej więcej 2900 zł. Trochę dużo. Czy w podanej cenie mogę wyrwać coś lepszego? Albo tańszego ale o zbliżonych paramaterach?

Opublikowano

lg lw570s, jeśli nie interesują ciebie bajery internetowe które jak dla mnie są słabe w nim to warto kupić. Parametry, 42' cale, matowa matryca, odpala wszystkie formaty video, tanie i wygodne 3D pasywne >> 3D aktywne, mały input lag i w trybie Gry co ważne TV poza dwoma dopalaczami może mieć włączoną całą resztę. W wielu TV ten tryb który nadaje się do granie wygląda okrutnie.

Opublikowano

Znalazłem dość jednoznaczny wyrok dla graczy jeśli chodzi o wspomnianego LG http://multi-blog.pl/2011/05/15/lg-lw570s-czy-pasywne-3d-ma-sens/

A te Panasy w czym są lepsze od tego Sonego?

Powiem raczej czym przemawia do mnie ten Sony - piękne 3D i bardzo dobra współpraca z PS3, grami etc.

Jeśli te Panasy są zbliżone to się zastanowie, ale czy mógłby ktoś czarno na białym porównać te telewizory Sony i Panasonic, bo tabelki tabelkami, ale opinia graczy i widzów jest najważniejsza wg mnie. Naprawdę chętnie wysłucham każdych uwag

Opublikowano

artykuł z przed ponad roku, aktualizacja oprogramowania wiele zmieniła w serii LW jak np: wyższa rozdzielczość w 3D i zminimalizowanie input laga. Poczytaj na forach.

W Guitar Hero normalnie trzaskam 100% piosenek, a to jest gra która wymaga jak najmniejszego laga do tego.

Opublikowano

To może sam opiszesz trochę na temat tego tv. Trochę już go używasz i zapewne znasz jego wady i zalety. Głównie mi chodzi o odpowiedzi w tych tematach:

jak współpraca z konsolami?

wrażenia pasywnego 3d?

no i jak input lag jeśli chodzi o konsole i pc?

jak wygląda obraz na kanałach sd. Mam tuner w SD przez Euro/Scart i raczej tego nie zmienie przez dłuższy czas.

Proszę napisz coś więcej na temat tego tv. Byłbym ogromnie wdzięczny.

Edytowane przez dawdi17

Opublikowano

3D pasywne >> 3D aktywne

w tym miejscu zakonczylbym sugerowanie sie radami uzytkownika Daddy ;)

Opublikowano

LG i Szajsungi kupują tylko biedacy, elyta wybiera coś między Panasonikiem, Sharpem, a Sony. Tyle w temacie.

Opublikowano

To może sam opiszesz trochę na temat tego tv. Trochę już go używasz i zapewne znasz jego wady i zalety. Głównie mi chodzi o odpowiedzi w tych tematach:

jak współpraca z konsolami?

wrażenia pasywnego 3d?

no i jak input lag jeśli chodzi o konsole i pc?

jak wygląda obraz na kanałach sd. Mam tuner w SD przez Euro/Scart i raczej tego nie zmienie przez dłuższy czas.

Proszę napisz coś więcej na temat tego tv. Byłbym ogromnie wdzięczny.

mam ten model od miesiąca, z x360 wszystko ok. ps3 jeszcze nie chciało mi się podłączyć.

Input lag z tego co ludzie piszą był duży dobre kilka miesięcy temu do czasu aktualizacji softu do numeru 4.XXX.

W trybie gry wszystko zasuwa jak należy, sprawdzałem w Guitar Hero, super meat boy, quake 3 arena, forza 4 i kilku innych, zero problemów, jak pisałem w trybie gry w Guitar Hero można spokojnie trzaskać 100% utworów zaś jak przełączę na tryb żywy tryb obrazu wtedy widać problem z input lagiem gdzie robię ok 85% utworu.

W większości gier nie zauważysz tego laga pomiędzy trybem gry a żywym ale jak co to tryb gry dalej ma pełno dopalaczy/bajerów obrazów w przeciwieństwie do innych TV gdzie jest bieda z nędzą. Podłączony lapek 17' cali z niestandardową rozdzielczością 1600x900 też nie ma problemów z TV.

Kanały w SD jak to na takich TV, porażka dla mnie, no chyba że ktoś naprawdę daleko będzie siedział/leżał, cyfrowy sygnał robi gigantyczną różnicę.

3D daję radę, wygodne, dobre, nie męczy oczu, z TV dostaniesz 5-7 par okularów, lekkie nie żadne kloce na baterie jak w aktywnym które męczą wzrok, takie 3D też ma lepsze kąty widzenia, nie trzeba siedzieć idealnie na wprost jak przy aktywnym, minusem jest za to niższa rozdzielczość. Można robić konwersje video z 2D do 3D, nie robi takiego wrażenia jak materiały pod 3D ale daje fajny efekt głębi ekranu. Zresztą najlepiej wybierz się do sklepu i pobaw się TV z podłączoną konsolą.

szajsungi dla biedaków, no cóż, szkoda że jeszcze większe biedaki jak sony kupują od nich matryce do swoich TV :rofl2:

Opublikowano

LG i Szajsungi kupują tylko biedacy, elyta wybiera coś między Panasonikiem, Sharpem, a Sony. Tyle w temacie.

Mądrością to ty nie grzeszysz. :rofl2:
Opublikowano

2,3 / 2,8 k ... to nie lepiej dołozyć 300 i mieć GT30 ...

Edytowane przez typfon

Opublikowano

3D pasywne >> 3D aktywne

w tym miejscu zakonczylbym sugerowanie sie radami uzytkownika Daddy ;)

No niekoniecznie.Wybieram brak migotania nad minimalnie lepszy obraz.

Opublikowano

Migotanie? oO Obraz jest ciemniejszy niż w przypadku pasywnego 3D, ale migotania nie uświadczyłem.

Minimalnie lepszy obraz - chcesz mi powiedziedzieć, że miedzy 1080p a połowa z tego jest minimalna różnica? :D

Edytowane przez Lucek

Opublikowano

Chodzi mi o teoretycznie niezauważalne,naprzemienne migotanie okularów,ja osobiście mam tego po pół godzinie dość,niby tego nie widać, ale czuję dyskomfort.Bardziej mi to przeszkadza niż niższa rozdzielczość.

A co do 1080p, to ile jest gier,które wyciągną tę rozdziałkę w 3d?

Opublikowano

3D to dla mnie głównie oglądanie filmów a nie gry. Co do tego migotania to faktycznie jest jakiś argument za pasywnym 3D - sam się jednak z tym nie spotkałem u siebie.

Opublikowano

I niektóre TV z 3D aktywnym mają problemy z 1080p.

Edytowane przez Hipolos