Ludwes 1 682 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Tylko wiesz, chuyowe w tej grze jest to, że możesz przejść misję główna zaznaczona kropka, ale nie oznacza to, że od razu odblokuje ci się następna. Będziesz musiał na przykład wykonać kilka misji pobocznych, żeby tak się stało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 To prawda. Szczególnie sporo musiałem się nakombinować, żeby mi się odblokowała ostatnia misja, ale jakoś poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 No to niefajnie. Zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 (edytowane) @Figaro, chyba za ostro ciśniesz w MGSa.. (faktycznie powtarzanie "cyklicznych" czynności potrafi zmęczyć.. dlatego najlepiej zrobić sobie przerwę od gry) polecam skończyć 1 - 3 misji co kilka dni i wtedy gierka "wchodzi" aż miło, nawet "dodatkowe" misje dają frajdę (imo zwłaszcza subsistence) Edytowane 9 Grudnia 2019 przez Silver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Phantom Pain może i ma kontrowersyjne rozwiązania ale gameplay ratuje wszystkie inne wady tej gry. Ostatnio znowu zacząłem grać i kurde, jednak to wciąga. Nadal w miarę wygląda i do tego te betonowe 60 klatek robi robotę. Pytanie do maniaków. Jak udało się Wam osiągnąć rangi S za misje fabularne? Ja skracam się, nikogo nie zabijam, nie wszczynam alarmów a i tak dostaje A. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Chyba musisz jak najszybciej skonczyc misje, a zabijanie nie przeszkadza w zdobyciu S. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 10 godzin temu, Nemesis napisał: Phantom Pain może i ma kontrowersyjne rozwiązania ale gameplay ratuje wszystkie inne wady tej gry. Ostatnio znowu zacząłem grać i kurde, jednak to wciąga. Nadal w miarę wygląda i do tego te betonowe 60 klatek robi robotę. Pytanie do maniaków. Jak udało się Wam osiągnąć rangi S za misje fabularne? Ja skracam się, nikogo nie zabijam, nie wszczynam alarmów a i tak dostaje A. biegasz jak sonic, wbiegasz na pałe do obozu, robisz co trzeba i biegniesz jeszcze szybciej do LZ najlepie sobie jeszcze włącz tą muzyczke w tle (przez spotify mozesz bo hideo zapomnial dodac do gry): Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 11 godzin temu, Nemesis napisał: Phantom Pain może i ma kontrowersyjne rozwiązania ale gameplay ratuje wszystkie inne wady tej gry. Ostatnio znowu zacząłem grać i kurde, jednak to wciąga. Nadal w miarę wygląda i do tego te betonowe 60 klatek robi robotę. Pytanie do maniaków. Jak udało się Wam osiągnąć rangi S za misje fabularne? Ja skracam się, nikogo nie zabijam, nie wszczynam alarmów a i tak dostaje A. Jak inni mówili - czas misji. A i jezeli idziesz po platyne to zabieraj ze sobą pułapki na zwierzeta i na dzień dobry rozkładaj je jak wylądujesz. Złapanie tych niewidzialnych szkodników to najgłupszy pomysł w całej grze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Chyba wrócę wbić platynę bo właściwie zostało mi zrobienie wszystkich misji, wszystkich wytycznych w misjach, znalezienie wszystkich schematów i rangi na S... Kurde dużo tego jednak Demyt. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 41 minut temu, Farmer napisał: Chyba wrócę wbić platynę bo właściwie zostało mi zrobienie wszystkich misji, wszystkich wytycznych w misjach, znalezienie wszystkich schematów i rangi na S... Kurde dużo tego jednak Demyt. Pamietam jak na premiere to robilem. Te zwierzeta to jest najglupsza rzecz jaka wymyslili w calej serii mgs. Juz wolałbym obejrzec 10 razy ślub meryl niz to robić choc raz Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 No ja miałem problem tylko złapać żółwia i/albo tego obesranego zaskrońca (Tsuchinoko chyba). Przylot na miejsce respawnu, rozstawienie pułapki, hyc do śmigłowca, powrót, obejrzenie pułapki, ponowne rozstawienie i znów "gedtudeczopa" i tak w kółko. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Swoja droga cos tam konami sie zbroji znowu z gierkami, więc może nowy mgs jako tytuł startowy by sie ukazał na nowej generacji? Jakby znowu zawiazali wspolprace z platynowymi to bym się bardzo ucieszył. To machanko mieczem było bardzo mięsiste Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 14 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Rangi S akurat są proste i szybkie, na YT jest pełno patentów, gdzie robią prawie każdą misję najszybciej jak się da. Gorzej jest z tymi dodatkowymi zadaniami bo niektóre niekiedy się wykluczają i jedną misję trzeba robić z dwa trzy razy newet. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 786 Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 W dniu 13.02.2020 o 19:56, Farmer napisał: Chyba wrócę wbić platynę bo właściwie zostało mi zrobienie wszystkich misji, wszystkich wytycznych w misjach, znalezienie wszystkich schematów i rangi na S... Kurde dużo tego jednak Demyt. Ale dasz rade. Ja robilem wszystko bez YT bo za(pipi)iscie mi sie gralo, ale jest milion solucji jak ubic eSki w kazdej misji. Platyna wpadla zupelnie naturalnie, z biegu i bez zbednych perturbacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Na premierę mnie ta powtarzalność misji zniechęciła, plus kretynizmem jest dla mnie S-Rank zależny od czasu aniżeli finezji i stealth w grze, która jakby nie było znana jest z cichej infiltracji obiektów. Ale może dam szansę jak skończę Bioshocki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Jest tam kilka dziwnych decyzji projektowych. Samo umieszczanie kilku tych samych misji z dopiskiem [Extreme] to jakiś dziwny układ. Wystarczyło dać zamiast tego jakieś misje z eskortą czy ratowaniem więźniów. Tak samo jak te misje typu Subsistence. Sam zamysł tego jest dobry bo zaczynamy misje z niczym. Ale to powinny być odrębne poziomy trudności każdej misji a nie tylko wybranych przez twórców. Na szczęście gameplay ratuje wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 A to nie było tak, że Kojima chciał jeszcze robić dalej misję, ale Konami już musiało wypuścić grę i stąd takie guano mamy od połowy gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Tak było. W limitowanej edycji jest dodatkowa płyta making of. Tam jest nawet fragment ostatniej walki jaka miała się pojawić w grze ukończona w jakiś 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 17 godzin temu, Yap napisał: Platyna wpadla zupelnie naturalnie, z biegu i bez zbednych perturbacji. W dniu 13.02.2020 o 23:41, Farmer napisał: Przylot na miejsce respawnu, rozstawienie pułapki, hyc do śmigłowca, powrót, obejrzenie pułapki, ponowne rozstawienie i znów "gedtudeczopa" i tak w kółko. Hmm. No jak dla mnie to jest kwintesencja anty-trofeów. A długość loadingów tylko dodaje tu smaczku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Elegancko, że po tylu latach gierka jest jeszcze wspierana Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 I co najlepsze, jest tak samo grywalna. Ten gameplay dalej robi. Niedawno sobie odświeżałem. Nawet to odsłuchiwanie taśm stało się przyjemne i fajnie rozwija lore gry. I udało mi się w końcu wyprodukować atomówkę i potem się jej pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza
GwynBleidd_79 113 Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Cześć i czołem. Przychodzę z zapytaniem. MGSVPP przeszedłem praktycznie zaraz po premierze i bawiłem się cudownie. To dla mnie jedna z najlepszych gier 2015 i jeden z ulubionych MGS'ow. Grę praktycznie wymaksowałem i spędziłem z 60/70h. Ostatnio chodzi za mną by odświeżyć sobie tą gierkę. I tu rodzi się moje pytanie. Czy jest jakiś sposób by zagrać w nią w new Game plus? Tzn. wiem że wszystkie misje można powtórzyć do woli, ale pamiętam że fabularnie ona się zamyka i pewne historie jak i osoby zostają zamknięte fabularnie i nie da się powtórzyć całej fabuły . Tam w bazie działy się rzeczy które już się nie da odtworzyć. Czy jedyne muszę usunąć save i na czysto grać? Trochę szkoda mi wymaksowanej bazy i wszystkich gadżetów. Gram na PC i może są jakieś mody albo sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 3 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Kupiłem grę w ps Store bo była bardzo tanio. Jestem po pierwszej sekcji że szpitalem, nie jestem fanem mgs, ogralem 1 oraz 3 ale takich niedorzecznych akcji jak ta w szpitalu to jeszcze nie widziałem xddd to już była przesada z tym latającym wielorybem xddd tak będzie dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 3 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Wieloryyb i ogólnie odjechanie realiów zawsze tej serii towarzyszyło od początku do końća. I trzeba umieć to zrozumieć i zaakceptować żeby seriie lubić. Ale uspokoje Ciebie w ten sposób że poza swego rodzaju prologiem który właśnie przeszedłeś to teraz do końca gry będziesz mał bardziej mission pack bardzo dobrych akcji w które warto się wkręcić bo mechanicznie jest mega. Jednak fan serii by chcial więcej latających wielorybów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
baniek 246 Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Polecam zapoznać się z powieścią Moby Dick, V czerpie garściami z nazewnictwa bądź symboliki Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi