Opublikowano 24 sierpnia24 sie jezu chcialbym po raz pierwszy poczuc to jak sie gra w re4 na myszce po graniu na padzie. to jak red pill, nie ma powrotu w takich grach do pada.
Opublikowano 24 sierpnia24 sie Akurat RE4 to słaby przykład. Wydaje mi się, że lepiej na badzie ale nie porównywałem z myszką. Za to Returnal na myszce to zdecydowanie różnica na plus.
Opublikowano 24 sierpnia24 sie to doskonały przykład i polecam w takim razie na myszce przejść przy powtarzaniu.
Opublikowano 24 sierpnia24 sie 7 godzin temu, iluck85 napisał(a):@Josh Czyli przejście na PC nie było bolesne :)Najgorzej kupić i ten 1 zakup. Potem z górki.Wcale. Tymczasem stan mojego konta bankowegoJeszcze sobie takiego skurczybyka dzisiaj składałemhttps://allegro.pl/oferta/fotel-gamingowy-biurowy-materialowy-krzeslo-komputerowe-podnozek-sense7-17736748031
Opublikowano 24 sierpnia24 sie 19 godzin temu, Figaro napisał(a):Zaczyna się to pecetowanie, ergo odpalanie 50 gier na 5 minut, ehhjakby to była negatywna cecha samego sprzętu, że masz na nim multum gier, a nie podejścia człowiekaowszem, na początku odpalałem 50 gier na 5 minut, zwykła podjarka nowym sprzętem i jego możliwości, ale z czasem ochłonąłem, przyswoiłem ogrom dobroci na pc i teraz korzystam w przypadku konkretnych gier. już nie sprawdzam jak działa (bo wiem, że zajebiście), tylko gram
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Jakby co to można już sobie sprawdzać wczesną wersję DLSS 5 za pomocą moda. Wystarczy reshade i 2 pliki do pobrania z oficjalnego discorda RenoDX. Póki co sprawdzałem The last of us 2... DLSS 5 mocno poprawia oświetlenie, intensywność wszystkiego można sobie ustawić suwakami. Nie zmienia twarzy postaci o co była największa obawa na początku.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie 4 minuty temu, funditto napisał(a):Na jakim sprzęcie to testujesz ?Ryzen 7800x3d, karta RTX 5080.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Jaki jest spadek fps przy odpaleniu czegoś takiego? Podobno spada o połowę.Ten screen wywołuje u mnie takie dziwne uczucie uncanny valley, wygląda jak te fejki GTA VI ale robi wrażenie tak czy siak
Opublikowano 28 sierpnia28 sie @Chewie Tak na oko ok 30-40 klatek ale muszę potestować w innych grach później jeszcze. Jest to w pełni grywalne,można dodać FG i luz a to zapewne przed premierą zostanie zoptymalizowane jeszcze także myślę, że spokojnie to będzie do użytku a intensywnosc wszystkiego przynajmniej póki co w modzie można kontrolować. Nie wiemy jak to będzie później zaimplementowane jeszcze. Edytowane 28 sierpnia28 sie przez Qbon
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Ten mod działa tylko na nvidii, ta? Pewnie amd będzie też to chciało zaimplementować ale wątpię, że w tej generacji kart. Na razie poczekam jak to się rozwinie ale jestem zainteresowany.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Tak, tylko NVIDIA i tylko seria 50xxUncanny valley jak chuy, ale stety/niestety to przyszłość. Na pewno to jeszcze dopracują
Opublikowano 28 sierpnia28 sie To wczesna wersja, ktoś wyodrębnił streamline ponoć z NBA 2027 i już powstał mod na bazie tego. Nie działa w Resonanse bo chciałem sprawdzić, chuj wie czemu.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Do gierek goniących realizm może być spoko jak to jeszcze dopracują. Wiadomo, że do takiej zeldy bez sensu bo by wyszło coś na modłę pierwotnego sonica z filmu.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie niby "wow", ale jednak nie... efekt podobny do pecetowych modów, które właśnie często wyglądają jak mix fotorealizmu z naleciałościami znanych ograniczeń graficznych. takie połączenie dwóch skrajnych biegunów i przez to tak bardzo odczuwalna nienaturalność całości. no ale jeśli mam oceniać technologię samą w sobie, to tak, lekkie "wow" było
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Godzinę temu, Qbon napisał(a):Jakby co to można już sobie sprawdzać wczesną wersję DLSS 5 za pomocą moda. Wystarczy reshade i 2 pliki do pobrania z oficjalnego discorda RenoDX. Póki co sprawdzałem The last of us 2... DLSS 5 mocno poprawia oświetlenie, intensywność wszystkiego można sobie ustawić suwakami. Nie zmienia twarzy postaci o co była największa obawa na początku.Sranie w banie nie zmienia :).dodaje im spokojnie 5-10 lat :P. A postać głownego chłopaka z hogwarts legacy z początkowych scenek to w ogóle jest nadal skopana i postarzona okropnie, nie chce mi się teraz grzebać za screenem, mam za to napoorędziu te gdize na 5070 klatki lecą na 1/3 wartości(karta po prawej ma jeszcze luzy) ;). Edytowane 28 sierpnia28 sie przez Kangus
Opublikowano 28 sierpnia28 sie w sumie nie wiem dlaczego, ale od razu przypomniałem sobie omoże dlatego, że tak bardzo próbowali odwzorować grę, że też wyszło "niby fajnie, ale dziwnie" Edytowane 28 sierpnia28 sie przez krzysiek923
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Godzinę temu, Chewie napisał(a):Jaki jest spadek fps przy odpaleniu czegoś takiego? Podobno spada o połowę.Ten screen wywołuje u mnie takie dziwne uczucie uncanny valley, wygląda jak te fejki GTA VI ale robi wrażenie tak czy siakna tym screenie to bym jej dał 45-50 lat i rysy ma imho zupełnie nie swoje, pewnie za mało danych przy tej odległości żeby ją dobrze pokryć. Edytowane 28 sierpnia28 sie przez Kangus
Opublikowano 28 sierpnia28 sie No, dodaje i wyostrza szczegóły twarzy jak zmarszczki, teksturę skóry, piegi itp. Tylko, że to można regulować w dużym stopniu i np. przy grach które będą robione gdy ta technologia będzie już oficjalnie dostępna prawdopodobnie będą już automatycznie skonfigurowane profile.Cyberpunk:
Opublikowano 28 sierpnia28 sie 4 minuty temu, UberAdi napisał(a):No, dodaje i wyostrza szczegóły twarzy jak zmarszczki, teksturę skóry, piegi itp. Tylko, że to można regulować w dużym stopniu i np. przy grach które będą robione gdy ta technologia będzie już oficjalnie dostępna prawdopodobnie będą już automatycznie skonfigurowane profile.Tyle, że na ten moment profil jest globalny, a nie per model postaci.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Jak z brzydkich postaci zrobić jeszcze brzydsze Druckmann pewnie już zaciera łapy.Otoczenie wypas, ale z ryjcami to sobie ewidentnie ten bajer nie radzi.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie No tzw Dragan effect. :) Dla mnie to są 3 różne osoby, dla qbona ta sama i DLSS 5 nie zmienia twarzy. IMHO tylko ta ostatnia w miarę jak Ellie wygląda ;). Edytowane 28 sierpnia28 sie przez Kangus