Opublikowano 31 sierpnia31 sie Josh dałeś sie nabrać na bezproblemowe granie na komputerze co? Nie ty pierwszy nie ostatni jak to mówią
Opublikowano 31 sierpnia31 sie Josh przeżywa to samo co obecnie ja z PC Gamingiem. Wszystko super, ale ilość randomowych błędów, które wyskakują, jest absurdalna. Gry się nagle z dupy zmieniają na Windowed, albo nagle robi się hybryda, że gram padem, ale ruszam kamerą tylko myszką (WTF, Call of Duty), albo czekam miesiąc na patcha żeby zagrać w Wildlands z 2015 roku.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie Sporo ludzi gra na pc na forum to nie mogliście mu tego odradzić?Przecież wiadomo że pc gaming mimo zachwalania steama itp to nadal lata 90
Opublikowano 31 sierpnia31 sie @Josh welcome to PC gaming :D.8 minut temu, Josh napisał(a):To już chyba wolę wyłączyć ten freesync i grać bez tego na PC Jak masz OLEDa z wysokim refresh to i tak nowsze gry flickerują jak pojebane z VRR, lepiej pomodzić, coby było blisko locka na 1/2 FPS, albo full, jak starsza gra, bo będzie VRR flicker.Obecnie wyłączam VRR w większości gier na PC i działa super.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie Pisalem, ze bez sensu na zlosc sonce kupic pc.Ale chyba gdyby nie nerwica natrectw, to bys zlal tego pixela. Wiec moze zamiast updateu sterownikow czy masowania monitora to jakas terapia by pomogla lepiej.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie 11 minut temu, Figaro napisał(a):Josh przeżywa to samo co obecnie ja z PC Gamingiem. Wszystko super, ale ilość randomowych błędów, które wyskakują, jest absurdalna. Gry się nagle z dupy zmieniają na Windowed, albo nagle robi się hybryda, że gram padem, ale ruszam kamerą tylko myszką (WTF, Call of Duty), albo czekam miesiąc na patcha żeby zagrać w Wildlands z 2015 roku.cóż, to nie są wielkie, typowe pecetowe błędy, ale jak pisałem, że pc to wciąż nie wygoda i automatyzm znany z konsol, to zbierałem krytykę. a siedzę na pc od lat, mam konsolę i jestem w temacie pc na bieżąco, wszystko sam ogarniam, jestem całkiem zaawansowany w obsłudze. dla mnie do wytrzymania (aczkolwiek konsolę mam i jest to jeden z powodów), ale dla typowego konsolowca to może być upierdliwe i rozczarowujące.do tego inne rzeczy, których nie ma na konsolach, patrz np. anti-cheaty odpalające się przed każdą grą (jeśli go wymagają), pobierające się do nich aktualizacje, błędy z nimi związane (no, wysypują się, zwłaszcza w przypadku gier ea to było częste, ostatnio mniej problemów z tym, przynajmniej u mnie). albo gry typu battlefield 1 i battlefield v, gdzie na konsoli wciąż pograsz bez cziterów, a na pc są, pomimo wdrożenia i zaktualizowanego... anti-cheata Edytowane 31 sierpnia31 sie przez krzysiek923
Opublikowano 31 sierpnia31 sie 16 minut temu, Pupcio napisał(a):Josh dałeś sie nabrać na bezproblemowe granie na komputerze co? Nie ty pierwszy nie ostatni jak to mówiąNie no, co Ty, od początku nastawiłem się na katorgę i agonię. Miałem bardzo długą przerwę od PC, ale to nie jest tak że nigdy nie miałem komputera i nie wiem z czym się to wiąże.9 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):@Josh welcome to PC gaming :D.Jak masz OLEDa z wysokim refresh to i tak nowsze gry flickerują jak pojebane z VRR, lepiej pomodzić, coby było blisko locka na 1/2 FPS, albo full, jak starsza gra, bo będzie VRR flicker.Zwykły budżetowy LED. Wyłącznie freesync to ostateczność, ale biorę ją pod uwagę jeżeli są jakieś jakieś sensowne alternatywy. Gdyby ten jebany piksel wyświetlał się cały czas niezależnie od ustawień to pewnie już bym się poddał, ale skoro grzebanie w opcjach daje radę zmniejszyć jego intensywność albo nawet całkowicie go usunąć (przynajmniej w niektórych grach) to znaczy że coś musi być przyczyną że się pojawia i musi istnieć sposób, żeby w ogóle się go pozbyć
Opublikowano 31 sierpnia31 sie 3 minuty temu, Josh napisał(a):Nie no, co Ty, od początku nastawiłem się na katorgę i agonię. Miałem bardzo długą przerwę od PC, ale to nie jest tak że nigdy nie miałem komputera i nie wiem z czym się to wiąże.ale też nie przesadzajmy w drugą stronę. dziś, a kiedyś, to jest przepaść na korzyść obecnego stanu.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie 4 minuty temu, Josh napisał(a):Nie no, co Ty, od początku nastawiłem się na katorgę i agonię. Miałem bardzo długą przerwę od PC, ale to nie jest tak że nigdy nie miałem komputera i nie wiem z czym się to wiąże.Zwykły budżetowy LED. Wyłącznie freesync to ostateczność, ale biorę ją pod uwagę jeżeli są jakieś jakieś sensowne alternatywy. Gdyby ten jebany piksel wyświetlał się cały czas niezależnie od ustawień to pewnie już bym się poddał, ale skoro grzebanie w opcjach daje radę zmniejszyć jego intensywność albo nawet całkowicie go usunąć (przynajmniej w niektórych grach) to znaczy że coś musi być przyczyną że się pojawia i musi istnieć sposób, żeby w ogóle się go pozbyćJa bym jednak oddał ten monitor do sklepu :D.Jak masz LED to VRR Flicker w ciemnych lokacjach Cię nie dotyczy, szkoda wyłączać, poza tym to jest coś nie tak z matrycą i może być tylko gorzej.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie 1 minutę temu, krzysiek923 napisał(a):ale też nie przesadzajmy w drugą stronę. dziś, a kiedyś, to jest przepaść na korzyść obecnego stanu.Pod jakim wzgledem? Dzialania gier na premiere na natywnym systemie? Sterownikow? Juz sama mniejsza ilosc technologii bedacych potencjalnym ogniskiem bledow dziala korzystniej na kompy z przeszlosci.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie Nie wiem co wy robicie z tymi PC. Od dwóch lat, jedynym moim problemem to był sttuter w Silent Hill 2 Remake i raz mi się na TV OLED DV załączało zamiast HDR.Wszystko od sytemu, sterowników itd po gry śmiga jak ta lala.Przepaść z tym co kiedyś było. Lata temu.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie 6 minut temu, Josh napisał(a):Wyłącznie freesync to ostateczność, ale biorę ją pod uwagę jeżeli są jakieś jakieś sensowne alternatywy.Może zmiana na częstotliwości ekranu na 120 Hz pomoże? Edytowane 31 sierpnia31 sie przez łom
Opublikowano 31 sierpnia31 sie sporo tego. kto pamięta nawet 2010-2015 i gra na komputerze obecnie (nie na jakimś trupie, na normalnym sprzęcie godnym 26 roku), ten widzi różnicę.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie Teraz, Donatello1991 napisał(a):Nie wiem co wy robicie z tymi PC. Od dwóch lat, jedynym moim problemem to był sttuter w Silent Hill 2 Remake i raz mi się na TV OLED DV załączało zamiast HDR.Spokojnie, chłopaki się dopiero uczą i jeszcze jakieś buble dostali, a nie komputery. @Josh co Tutaj widzisz? https://burnintest.org/tools/red-screen/
Opublikowano 31 sierpnia31 sie no i już donatello z krychem typowe zakrzywianie rzeczywistości, gdzie to, o czym napisał figaro nie jest czymś, co tylko jakiemuś totalnemu amatorowi się zdarza podczas codziennego użytkowania
Opublikowano 31 sierpnia31 sie Godzinę temu, Basior napisał(a):Z ciekawości to na 5070ti też zadziała?Panie teraz to nawet na 2050 zadziała
Opublikowano 31 sierpnia31 sie następnym razem bądź cicho jak się instaluje, nie szturchaj biurka i najlepiej nie patrz na pasek postępu instalacji/pobierania
Opublikowano 31 sierpnia31 sie Nawett jeśli by mi się takie coś zdarzyło ( nie pamiętam), albo zdarzy to rozpatrywałbym jako tak nieistotne, że uwagi bym na to wiekszej nie zwracal, nie przeszkadzało by mi to, przez to że użutkowanie i jakość jaką oferuje pc miażdży to co miałem na ps4/ps5 czy też xboxach. Jest to w pełni wybaczalne. Oczywiście wiem, że są różne problemy. Zdaje sobie z nich sprawę, ale jeśli mi się użytkuje i działa kapitalnie to nie będę pisał, że jest nie fajnie i wkurwia często. Może trochę niepotrzebnie to ująłem, że co ludzie robią z pc.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie 8 minut temu, krzysiek923 napisał(a):no i już donatello z krychem typowe zakrzywianie rzeczywistości, gdzie to, o czym napisał figaro nie jest czymś, co tylko jakiemuś totalnemu amatorowi się zdarza podczas codziennego użytkowaniaHmm no nie napisałem nigdzie, że jest idealnie, dłubać trzeba przy PC, żeby było dobrze, to część tego hobby (PC gaming). Ale bad pixel to bad pixel, z gówna się jakości nie uzyska, można ewentualnie spróbować naprawić.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie no mnie - podobnie jak was - nie irytuje to na tyle, żeby zniechęcać się do pc. podkreślam tylko, że wygoda/intuicyjność wciąż jest po stronie konsol i jeśli ktoś pisze, że "jest tak samo dobrze", to nie zgadzam się z tym.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie 1 minutę temu, krzysiek923 napisał(a):no mnie - podobnie jak was - nie irytuje to na tyle, żeby zniechęcać się do pc. podkreślam tylko, że wygoda/intuicyjność wciąż jest po stronie konsol i jeśli ktoś pisze, że "jest tak samo dobrze", to nie zgadzam się z tym.Nie no gdyby było tak samo wygodnie to nie siadałbym do konsol, a jednak lubię czasami odpocząć :D.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie 1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):Nie no gdyby było tak samo wygodnie to nie siadałbym do konsol, a jednak lubię czasami odpocząć :D.no właśnie, a niektórych dziwi, że można mieć kombo pc+xbox
Opublikowano 31 sierpnia31 sie 32 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):Nie wiem co wy robicie z tymi PC. Od dwóch lat, jedynym moim problemem to był sttuter w Silent Hill 2 Remake i raz mi się na TV OLED DV załączało zamiast HDR.Wszystko od sytemu, sterowników itd po gry śmiga jak ta lala.Przepaść z tym co kiedyś było. Lata temu.Ja z pc też mam same dobre doświadczenia. W 2021 albo 2022 kupiłem pierwszego lepszego pc i nie miałem żadnych problemów, rok temu kupiłem kolejnego pc i tak samo, nie miałem najmniejszego problemu/błędu/crasha. Do 2021 roku miałem dziadka i3 2100 i 750ti to tam się wszystko jebało, ale po przesiadce na nowe technologie żadnych problemów, przykro mi @Josh że takie rzeczy Cię spotykają po przesiadce na potężny komputer stacjonarny :[ Spróbuj zostawić w grze fpsy bez limitu i wyłącz vsync, a w amd adrenaline zostaw opcję radeon chill włączoną i chyba powinno być takie pole min max fps (przynajmniej w internecie na skrinach takie jest) i wpisz tam np. 63 fps albo 123 fps (jak wolisz).Jak to nie pomoże to chyba monitor do zwrotu i trzeba inny kupić